Gå til innhold

Lavkarbo oppskrifter:)


ThereseJP

Anbefalte innlegg

Kjøttdeig grateng med tomat, løk og squash:) oppskriften er hentet fra lavkarbo.no

Til 2-3 porsjoner trenger du omtrent:

400-500 gram kjøttdeig

1 boks hermetiske tomater

2-3 fedd hvitløk

1-2 ss tomatpure eller sundriedtomato sauce

1-2 ts tørket oregano - eller noen kvaster med frisk oregano hvis du har

salt og pepper

1 løk, i skiver

1/2-1 squash, i skiver

10-12 cherrytomater (delt i to) eller 4 klasetomater el (i skiver)

ca 100 gram hvitost, revet

Brun kjøttdeigen i en panne. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tøm eventuelt av fett, og tilsett deretter hermetiske tomater, tomatpure/sundriedtomato sauce. Smak til med tørket oregano, salt og pepper. Ha kjøttdeigen i en egnet ildfast form, og legg grønnsakene over, gjerne i taksteinmønster. Strø over revet ost og ha eventuelt på litt mer tørket oregano.

Stekes ved 225 grader i ca 20-25 minutter

PB171169.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå har jeg fått testet ut to lavkarbo brød ferdig mixèr og her kommer min dom:)

I dag bakte jeg
Idun`Mors hjemmebakte Karbolett brød!
og tidligere har jeg bakt
Møllerens lavkarbo brød

lavkarbobr-c3-b8d_3d_rgb-png.16486br%C3%B8d-001-jpg.16492

I Møllerens lavkarbo brød er dette innholdet.

Sammalt rug grov, hvetekli, linfrø, solsikkekjerner, eggehvitepulver, hevemiddel (E450, E500 og E341), sesamfrø, bokhvete, hirse, store havregryn, melkeprotein og psylliumfrøskall

Næringsinnhold pr. 100 g ferdig bakst.Energi, kcal 187Protein, g 5,9Karbohydrat. g 12,9

hvorav sukkerarter 0,4,Fett, g 10,6,Hvorav fettsyrer:mettede 1,0,enumettede 3,9

flerumettede 5,0, Kostfiber, g 9,3 Natrium, g 0,28

I Karbolett er det dette som er innholdet
: Hvetegluten, ertefiber,myseprotein, kruskakli,kostfiber,linfrø, solsikkekjerner, emulgator(e481),fiberhusk,fortykningsmiddel( e 412),salt, surhetsregulerende middel (e330) og aroma.

Næringsinnhold per 100 gr ferdig bakst.

Energi 887kj (211 kcal) Proteiner 17,4 gr, Krabohydrater 4,3 gr. Fett 10 gr (mettet 4 , enumettet 2,5gr - flerumettet 3,1 gr) kostfiber 17,2 og natrium 0,2 gr

Her er bake resultatene

Karbolett brød som jeg bakte i dag.

br%C3%B8d-002-jpg.16493

Møllerens lavkarbo brød fra tidligere baking.

040220122621-jpg.16480

Vinneren av disse brødene er helt klart Karbolett fra Idun.

Det er 17,4 gr protein vs 5,9 hos møllerens.

Det er 4,3 gr karbohydrater vs 12,9 hos møllerens

Det er 10.0 gr fett vs 10.6 hos møllerens

Pluss at det smaker mye bedre og i tillegg kan man bake hærlige lavkarbo rundstykker:)

Idun`s karbolett er best av disse to lavkarbo brødene.

Her er bilde av rundstykkene:)

Nam nam

:p

oppskrift_rundstykker-jpg.16481

Bilde her er hente fra

www.morshjemmebakte.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Møllerens brød har jeg testet, smakte godt, men for mye karber for min smak. Visste ikke om den fra Idun, så den må prøves!

Ellers er jo så enkelt å lage selv :)

Ja, det er for mye karber i det. Prøv Idun du- mye bedre:) mindre karbo og mer proteiner i det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lørdag lagde jeg osterundstykker.

Greit med noe å ha pålegget på når det ikke er middagsrester, og
oopsiene
jeg ofte lager er helt supre. De smaker ikke brød, men det er helt i orden. Disse rundstykkene derimot gjorde nettopp det; de minte veldig om brød og smakte fortreffelig med reker og majones samt hvitvin
:)

Oppskriften fant jeg hos
En sunn familie
:

Osterundstykker

100 g mandelmel (jeg malte mandler i en kvern)

100 g malte solsikkekjerner

30 g knuste linfrø

300 g seterrømme

100 g ost (Norvegia fyldig var det jeg hadde i kjøleskapet)

3 egg

1 ss bakepulver

1 ss fiberhusk

evt. krydder (oregano)

Bland alt det tørre og osten. Vend inn rømme og deretter eggene. Om du skal ha krydder i blandes det inn nå.

Form til rundstykker. Deigen skal være klissete, men formbar. Er deigen for tørr tilsettes flere egg, er den for bløt tilsettes mer mandelmel eller solsikker. Jeg fikk 7 stykker.

Stekes på 180 grader i ca. 30-45 minutter.

rundstykke1-jpg.17892

rundstykke2-jpg.17893

(postet i loggboken)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott at dere legger ut oppskrifter :)

Her kommer min hjemmelagde guacemole som er laget til mexicansk aften jeg skal ha i morgen:)

Til en middels porsjon trenger du:

2 stk avokadoer

2 ss sitronsaft

2 hvitløksbåter

½ ts salt

½ ts pepper

1-2 dl seterrømme/cream fresch

Mos avokado og bland med seterrømme/cream fresch . Rør inn de andre ingrediensene og smak til med salt og pepper.

post-2326-14440841706804_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ananas salsa til taco:) namnam

  • 1 boks hakket hermetisk ananas, stor boks
  • 1 stk eple
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk rød chili
  • saften av ½ stk sitron
  • 2 ss olje
  • ¼ ts pepper
  • ½ ts salt

post-2326-14440842540391_thumb.jpg

oppskriften er hentet fra matprat.no

Hjemmelaga salsa:)

post-2326-14440842543112_thumb.jpg

Hjemmelaged guacemole:)

post-2326-14440842577054_thumb.jpg

Henvend dere til meg for oppskrift.:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bare pga deg måtte jeg innom meny og handle denne idag! :thumbsup: Er ferdig bakt alt, så blir nok noen rundstykker på jobb i morra :)

Heia :D så bra og hør :) Godt at jeg påvirker, med dette e helt klart det beste av de lavkarbo brødene jeg har bakt:) Syns du det var godt ja :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heia :D så bra og hør :) Godt at jeg påvirker, med dette e helt klart det beste av de lavkarbo brødene jeg har bakt:) Syns du det var godt ja :?

Måtte jo smake på et mens det enda var varmt. Og nybakt smaker vel alltid godt? :wub: hadde på litt ekstra linfrø som pynt jeg da. men tror virkelig de gjør seg med egg og litt kaviar på i morra. :)

[ATTACH]19069[/ATTACH]

post-4138-14440842538674_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Måtte jo smake på et mens det enda var varmt. Og nybakt smaker vel alltid godt? :wub: hadde på litt ekstra linfrø som pynt jeg da. men tror virkelig de gjør seg med egg og litt kaviar på i morra. :)

Ja, det e veldig godt nystekt. Lurt å legg det kjølig og evt varm opp ei og ei skive true jeg. Bli fort gammelt, men det e jo ikke så stort eller da. Det e godt vet du:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De skal ha denne brød miksen i de fleste butikker nå egnetlig.. men ser at ikke alle tar det inn desverre. Har du prøvd å bak det Andrew:)

Hakke fått kjøpt enda men, den ser veldig god ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...