Broseidon Skrevet 30. august 2015 Del Skrevet 30. august 2015 Interessant. Bruker du smør? Det var på et slikt tilbud jeg kjøpte min Woll-panne. 30. mars tror jeg. Minus en måned ferie skulle det bli fire måneders bruk. Pannen var fantastisk med en gang den var ny (løvtynne eggeomeletter/wraps uten spor i pannen), men det er et fjernt minne fra fordums tid nå. Skal stikke innom Jernia hvor jeg kjøpte den og høre hva de sier. Det står noe i bruksanvisningen om at hvis det har blitt belegg på pannen (som visst nok er problemet, ikke at belegget under er vekk), så skal det hjelpe å la den stå med vaskepulver i noen timer. Har prøvd dette, men ser ikke ut til å hjelpe (nok). På den første panna brukte jeg olje. De to resterende som ble ødelagt brukte jeg smør. Den siste bruker jeg ingenting i, en sjelden gang bittelitt smør SamGold 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1159360 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Therese_J Skrevet 30. august 2015 Del Skrevet 30. august 2015 Ja, jeg er skuffet, men uten å ha lest gjennom hele tråden nå mener jeg på det var lignende erfaringer her inne? Tror det var Tiwas som sa han hadde en panne han hadde behandlet brutalt i årevis og som fortsatt var som ny. Andre hadde dårligere erfaringer som lignet mine. Får undersøke nærmere garantien, men spørsmålet er om jeg har brukt den feil når jeg har stekt med smør. Jeg spurte han på Jernia om man kunne bruke smør (etter å ha lest diskusjonen her) og han sa det skulle gå fint. Så jeg vet da faen... Pannen fungerer jo fortsatt og jeg hadde feite pannekaker til frokost uten problem. Syretesten er egg og det legger seg. I hvert fall omelett/eggerøre. En stekepanne man ikke kan bruke smør i er totalt verdiløs i mine øyne! Monarc, Broseidon, Aurelius og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1159368 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SamGold Skrevet 30. august 2015 Del Skrevet 30. august 2015 På den første panna brukte jeg olje. De to resterende som ble ødelagt brukte jeg smør. Den siste bruker jeg ingenting i, en sjelden gang bittelitt smør Og den siste er intakt? Mao, smør/olje er synderen? En stekepanne man ikke kan bruke smør i er totalt verdiløs i mine øyne! Smart dame. Jeg er enig. Broseidon 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1159374 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 30. august 2015 Del Skrevet 30. august 2015 Altså, det er ingen grunn overhodet til at man ikke skal kunne bruke smør i en hvilken som helst nonstickpanne. De fleste teflonpanner går fordi de får for høy varme for lenge for mange ganger, og da snakker man uansett såpass med varme at man definitivt ikke bør begynne å inkludere smør, som hadde svidd seg uansett. Broseidon og SamGold 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1159392 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulrik Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Leste gjennom den første sida og ingen hadde samme case som meg! Så da spør jeg: Etter jeg flytta til en plass med splitter ny komfyr har begge pannene mine ryki. Vil tro det kommer av den uheldige kombinasjonen: Rask varme + frossen brokkoliblanding x 3/dag. Den ene panna var en sånn Tefal Jamie Oliver teflon som jeg har hatt i 2.5år men blei herpa etter 3-4 måneder på nytt kjøkken. Den andre ikea som blei herpa etter 3-4 måneder igjen. Så spørsmål: Er det fortsatt woll som er the shit, også i min case? Er det noen form for panne som passer bedre til mitt bruk enn teflon? Ser de har tilbud på den her: http://www.jernia.no/produkt/-/vis-produkt/woll-stekepanne-diamond-induksjon-28CM/00490994 Spesielt interessert i kokkemann Aurelius sine tanker Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1159470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cesandberg Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Jeg har hatt 2 Wollpanner i over et år nå, og de er like fine etter masse smørsteking, jeg bruker et tråløst infrarødt termometer når jeg fyrer de opp for å få riktig steketemperatur : For eksempel denne kan funke bra: http://www.ebay.com/itm/Temperature-Measurer-Wireless-Gun-Infrared-Temp-IR-Laser-Thermometer-Tester-New-/351177713634?hash=item51c3d2a7e2 Det er nok nye typer induksjonstopper og boost funksjon som tar knekken på anti stick beleggene, de blir sykt fort varme/for varme. Ulrik 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1159474 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Leste gjennom den første sida og ingen hadde samme case som meg! Så da spør jeg: Etter jeg flytta til en plass med splitter ny komfyr har begge pannene mine ryki. Vil tro det kommer av den uheldige kombinasjonen: Rask varme + frossen brokkoliblanding x 3/dag. Den ene panna var en sånn Tefal Jamie Oliver teflon som jeg har hatt i 2.5år men blei herpa etter 3-4 måneder på nytt kjøkken. Den andre ikea som blei herpa etter 3-4 måneder igjen. Så spørsmål: Er det fortsatt woll som er the shit, også i min case? Er det noen form for panne som passer bedre til mitt bruk enn teflon? Ser de har tilbud på den her: http://www.jernia.no/produkt/-/vis-produkt/woll-stekepanne-diamond-induksjon-28CM/00490994 Spesielt interessert i kokkemann Aurelius sine tanker For min del; hvis du skal kokkelere som fææn med høy varme, kjøp deg billige drittnonstickpanner på IKEA, og se på de som forbruksvare. Så kan du heller ha en skikkelig støpejernpanne i bakhånd du bryr deg litt mer om. Det er Brokkoli - blanding liksom, det blir best resultat om man kjører full YOLO. Ulrik, Vrimmel og Brokkoli 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1159526 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulrik Skrevet 2. september 2015 Del Skrevet 2. september 2015 Noen ganger spør man om tips fra eksperter kun for å bekrefte sin egen mening eller tanker. I dette tilfellet ville jeg høre: "Du trenger selvfølgelig det beste av det beste som er en Woll..." ...så...kjøpte kanskje en sånn en... Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1159816 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 2. september 2015 Del Skrevet 2. september 2015 Noen ganger spør man om tips fra eksperter kun for å bekrefte sin egen mening eller tanker. I dette tilfellet ville jeg høre: "Du trenger selvfølgelig det beste av det beste som er en Woll..." ...så...kjøpte kanskje en sånn en... Oh shit, beklager! :$ Woll er selvfølgelig tingen ja, jo dyrere jo bedre! Frem med Mastercardet! Ulrik 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1159818 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vrimmel Skrevet 9. september 2015 Del Skrevet 9. september 2015 Hva skal man egentlig med så høy varme at man ødelegger teflonbelegget? Få mer kreft? Min erfaring er at man ikke trenger å gå i nærheten av maks varme for å få en fin stekeskorpe og det holder fint med en billig ikea-panne. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1160971 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 14. september 2015 Del Skrevet 14. september 2015 Hva skal man egentlig med så høy varme at man ødelegger teflonbelegget? Få mer kreft? Min erfaring er at man ikke trenger å gå i nærheten av maks varme for å få en fin stekeskorpe og det holder fint med en billig ikea-panne. Jo lavere varme, jo mer vil varmen trenge inn i matvaren før stekeskorpen dannes. Ved å ha latterlig høy varme, vil man paradoksalt nok, lettere kunne kontrollere stekingen. Bortsett fra bruken av smør og salt, så er det at "vi" bruker alt for lav varme det som hovedsaklig skilles oss fra proffene. (pluss en del annet og sånt og sånt og sånt) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1161603 Del på andre sider Flere delingsvalg…
eggz0r Skrevet 15. september 2015 Del Skrevet 15. september 2015 http://www.kitchentime.no/no/p/mineral-b-stekpanna-32-cm?id=10028743 Noen erfaringer med disse Aurelius eller Raptorial? Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1161775 Del på andre sider Flere delingsvalg…
okveine Skrevet 16. september 2015 Del Skrevet 16. september 2015 Plukket opp en billig Fiskars stekepanne i helga, gadd ikke å kjøpe noe dyrt denne gangen, har ødelagt flere til over tusenlappen før :-/ Hittil testet kun på 3-lags omelett og stekegrønnsaker, ingen problemer der iaf. Bra fordeling av varme og jevn stekeoverflate Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1161997 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SamGold Skrevet 17. januar 2016 Del Skrevet 17. januar 2016 (endret) Jeg har fått ny Wollpanne! Vel, egentlig ikke, men den er nesten som ny. Jeg var innom Jernia for et annet ærend og spurte da den smekre blondinen som solgte meg pannen for lenge tilbake om råd. Jeg sa som det var at den nå brenner seg hele tiden og at maten legger seg. Dette til tross for at jeg har brukt den ganske så normalt og aldri brukt jern i den, selv om det skal være lov. Hun insisterte på at dette var kun mat som hadde brent seg fast og forkullet seg, men at mange mistolker dette som at belegget er ødelagt. Hun sa videre at dette kunne fjernes med oppvaskmiddel og at pannen ville bli som ny. Fremgangsmåten skulle være som følger: Bland ut oppvaskmaskinpulver i lunket vann og varm dette på pannen (men uten å koke) i minst 40 minutter. Rør om av og til. Jeg gjorde dette, men valgte å bytte ut blandingen opptil flere ganger og holdt vel på i nærmere 2 1/2 time. Da hadde jeg ikke tid til mer. Det var tydelig at pannen hadde blitt langt bedre og bunnen så nesten ut som ny, men jeg så at det fortsatt var litt belegg igjen her og der. Neste gang jeg brukte pannen fungerte den MYE bedre. Les: Maten legger seg ikke.Jeg tror at om jeg hadde holdt på enda litt til, så hadde alt belegg forsvunnet, så jeg skal prøve det en dag jeg har anledning. Så prøv det om Woll-pannen streiker! Endret 17. januar 2016 av SamGold Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1174943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Quadzilla Skrevet 18. januar 2016 Del Skrevet 18. januar 2016 Hvordan kan dere som er redd for å få i dere en spiseskje smør bruke teflon... (Eller panner med noen form for belegg) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1174964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SamGold Skrevet 18. januar 2016 Del Skrevet 18. januar 2016 Hvordan kan dere som er redd for å få i dere en spiseskje smør bruke teflon... (Eller panner med noen form for belegg) Hæ? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1174974 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Adeno Skrevet 18. januar 2016 Del Skrevet 18. januar 2016 (endret) Hvordan kan dere som er redd for å få i dere en spiseskje smør bruke teflon... (Eller panner med noen form for belegg) Det enkle svaret er at teflonpanner brukes fordi det er enkelt å tilberede mat i dem, og at det dessuten er mulig å redusere bruken av fett uten at det går utover stekeresultatet.Dessuten, og man får i seg litt teflon, så smaker det ikke noenting, og det er HELT uten kcal Det litt mer utfyllende svaret, er at "perfluorert oktansyre", dvs den bestanddelen i teflon- eller slippbelegg som kan være helseskadelig, ikke har vært tillatt brukt i slike belegg de siste 18 mnd.Det er derfor HELT trygt å bruke panner med slippbelegg. Det var det tidligere også, såfremt man kastet pannen når den var begynt å bli oppstripet. Endret 18. januar 2016 av Adeno Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1174975 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 18. januar 2016 Del Skrevet 18. januar 2016 http://www.kitchentime.no/no/p/mineral-b-stekpanna-32-cm?id=10028743 Noen erfaringer med disse Aurelius eller Raptorial?De Buyer er absolutt bra merke det ja,men man betaler ofte også en god del for gleden. Jeg har en stykk svart og svær støpejernspanne fra jernia, som tåler både atomkrig og å brukes mot folk som er tjukke i huet uten at panna tar skade av det, og en jalla lettvekterpanne fra Ikea jeg bruker til ting som trenger nonstick. Den suger ,men når den blir ødelagt, så koster det meg bare en femtilapp å kjøpe en ny en. RandomHero 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1174982 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Broseidon Skrevet 20. januar 2016 Del Skrevet 20. januar 2016 FYI:Nå er det vel heller ikke så mange månedene til Jernia kommer med nytt woll-tilbud? Har tre fire panner som alle har blitt ødelagt, skal prøve tipset ditt @SamGold SamGold 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1175145 Del på andre sider Flere delingsvalg…
RandomHero Skrevet 20. januar 2016 Del Skrevet 20. januar 2016 Ikea 365 har jeg aldri hatt noe problem med Slenger den i ovnen, skylder den av rett etter steking, klarer fint høy varme, å den vaskes selvsagt nesten utlukkende i maskin.. Har hatt 3stk på rullering i et år nå, like fine enda Broseidon og Tonje_86 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23579-den-beste-steikepanna/page/6/#findComment-1175150 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.