Jump to content
Kame

Den beste steikepanna?

Recommended Posts

her må det også kjøpes nye stekepanner. Har visst en tendens til å ødelegge alt som kan ødelegges. Ser det er en god del tips hva anngår stekepanner allerede, så skal heller lese gjennom alt istedenfor å spørre om det samme - MEN; hva med WOK-PANNE?! Er det noen som har noe bra å anbefale ? =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Når det gjelder wok.. vel, med mindre du sitter på et skikkelig wok- apparat som spytter ut flere titalls tusen BTU om gangen ( en innihelvetes masse varme), tror jeg fint du skulle klare deg med en sauteuse med litt høye kanter/plass til nok mat)

Men generellt er det vel en sammenheng mellom pris og kvalitet der og(:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har tidligere jobba som kokk, sverga til dyre panner, i både teflon og det som mer fantastisk var.

Så flytta jeg sammen med ei som er mat ignorant, og spesielt på kjøkken utstyr, og kjøper alt kjøkkenutstyr på IKEA.

ja, så da hører det til historien at vi nå har to IKEA panner, og ingen andre. er antagelig de beste pannene jeg har bruk, sånn rent bortsett fra gode gamle jernpanner med masse smør i =D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har IKEA panner selv hjemme, men synes ikke de holder godt nok. Skal sies at det er flere i husholdningen som bruker de, ikke sikkert de vet hvordan man skal ta vare på dem. Vurderte nesten å ordne meg en slik WOLL panne, får ønske meg en til jul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har faktisk en 28cm invite alu panne nå, av alle ting. Har holdt over et år, ikke et hakk i belegget. men er veldig bevist på hva jeg bruker oppi panna. Tre/plast only! Etter og hatt panner som har slått seg, inkl en dyr tefal har jeg kjøpt panner som man har råd til og kaste når de er ødelagte etter et år..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Begynner å tro at panna jeg har er en skikkelig Woll, eller en god kopi..

er vel litt fyfy, men iom at panna vor lodden (sikkert pga vask med zalo, uvøren bruk, etc), så ga jeg den en runde med stålull..

Panna ble jo god som ny! Eneste er at noe av fargen i panna er borte, men det er ikke noe tegn til at det flasser av, det ser mer sandblåst ut, og overflaten er helt jevn.

Dro en magnet over panna også, og den fikk tak. Så nesten jeg tror jeg har en anodisert jern-panne eller noe.

Awesome! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Jeg har handla meg Woll sapphire, og den ene gangen jeg har brukt den ble resultatet veldig bra - spesielt på det tiwas nevner oppe i tråden "karamellisering" - finfin stekeskorpe selv på strimlet svin (tror jeg hadde i litt cocosa først, da).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har hatt både Woll og nowo(+) og Høyang polaris..

De holder en stund så synes jeg slipp belegget blir dårlig..

Høyangen var ikke så verst , men begynte å flasse..

Har ikea 365 nå og til prisen er dette en meget god panne! Kan kjøpe noen av disse kontra en fullpris Woll f. eks.

Har dog Woll panne til de gangene jeg koser meg med matlaging :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Har hatt både Woll og nowo(+) og Høyang polaris..

De holder en stund så synes jeg slipp belegget blir dårlig..

Høyangen var ikke så verst , men begynte å flasse..

Har ikea 365 nå og til prisen er dette en meget god panne! Kan kjøpe noen av disse kontra en fullpris Woll f. eks.

Har dog Woll panne til de gangene jeg koser meg med matlaging :)

Får ikke så mange billig-panner for prisen av en til 500 ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Får ikke så mange billig-panner for prisen av en til 500 ;)

Nei sant det;)

Innbyttekampanjer og tilbud har jeg ikke regnet med. Tror den wollen jeg har koster 1099,-(?)..

Bytta selv inn en stekepanne på jobben som vi skulle hive, genialt det!:)

Selv liker jeg egentlig grillpanne!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Nei sant det;)

Innbyttekampanjer og tilbud har jeg ikke regnet med. Tror den wollen jeg har koster 1099,-(?)..

Bytta selv inn en stekepanne på jobben som vi skulle hive, genialt det!:)

Selv liker jeg egentlig grillpanne!!

Ja, de starter på 1000,- for de rimeligste - men når man får 500,- i innbytte for gamle, røtne panner blir det for god deal til å stå over. Kjøpte til og med induksjonsklare panner forrige gang og denne for å være klar om jeg bytter ovn. De holder jo tross alt i mange år. Eneste ulempen er at det kan ta litt tid å få dem varme.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Omg, Jernia får mange gamle panner av meg straks.

Takk for tips Tiwas

Jeg hadde bare en jeg ville blitt kvitt. Heldig vis var de runde i kantene for faste kunder, så mine små kaseroller fra Ikea ble definert som veldig små panner med veldig høye kanter :p

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kjøp på Ikea. Er gode og koster "ingenting." Alle panner, uansett pris, blir utslitt. Husker jeg så kjente kokker på tv også, som sverget til ikea-panner. (Så ikke på tv-shop)

Fant en link: http://www.tv2.no/underholdning/hjelperdeg/dyreste-stekepanne-daarligst-i-test-3720814.html

Storkjøkken bruker ofte Ikea-panner fordi de er billige og funker helt fint. Men her snakker vi om to helt forskjellige nonstick-belegg. De fleste slike belegg avgir også giftig gass og løsner fra metallet om de blir varmet skikkelig - det gjør ikke woll. Woll kan du fint slenge inn i ovnen for å gratinere maten...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Storkjøkken bruker ofte Ikea-panner fordi de er billige og funker helt fint. Men her snakker vi om to helt forskjellige nonstick-belegg. De fleste slike belegg avgir også giftig gass og løsner fra metallet om de blir varmet skikkelig - det gjør ikke woll. Woll kan du fint slenge inn i ovnen for å gratinere maten...

Ikea pannen de viser til i testen er faktisk ganske bra! Jeg har hat min i 2 år og den har ikke avgitt noe belegg. Den er er utrolig god til alt jeg skal lage.

Har vært borti mange forskjellig type panner, dyre og billige. Denne er den som har vært best.

Uansett panne man har så skal man huske å ta godt vare på den. Metall skraping i pannen har ingen panner godt av. Samt at man er nøye med vask!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...