Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg har ikke tid til å lese hele artikkelen nå, men har lest den før. Scrollet nederst og fant dette:

"Melk gjør også kroppen sur (pH-balansen), som igjen kan føre til bl.a kroniske betennelser."

Det er i grunn nok til å tvile på kvaliteten. Både påstanden (som er svada) og at den mangler referanser.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11428-er-melk-bare-tull/#findComment-440764
Del på andre sider

Annonse

Ehm, det hevdes at appelsinjus homogeniseres. Rett etter at de (korrekt) har påpekt at dette er en prosess for å gjøre fettmolekylene like slik at de blander seg. Det er ikke fett i appelsinjus...

Og så nevner jeg i fleng:

I kroppen blir fett normalt brutt ned av lipase til frie fettsyrer og monoglyserider for at molekylene skal kunne bli tatt opp av reseptorene og videre bli ført ut til cellen og der hvor de trengs, men når man homogeniserer så deler mann opp fettmolekylene opp på en unaturlig måte som gjør at kroppen ikke gjennkjenner de og det forvirrer og forkludrer kroppens ømfintlige mekanismer og organer. Du får med andre ord ”syntax error” i kroppen, noe som over litt tid vil føre til sykdommer som for eksempel laktose inntolleranse, allergier og fedme.

Dette var drøye påstander, og helt uten referanser til noe som helst. Om homogenisering hadde vært skadelig så hadde mattilsynet vært på saken for lenge siden. Man er veldig klar over hvilke fettsyrer som finnes i melk, og dette er garantert målt i homogenisert melk.

Den beste måten å få rikelig av dette vitaminet er å være i solen hvor kroppen selv vil produsere det fra UV-B lyset. Sammen med betacaroten vil produksjonen og opptaket bli opptimalt

Har aldri hørt at betakaroten har noe med syntesen av D-vitamin å gjøre, men det høres usannsynlig ut.

Syntetiske/pharmaseutiske vitaminer er ikke det samme som naturlige vitaminer. Selv om molekylstrukturene er veldig like så er det noe med bindingene naturen lager som vi ikke klarer å syntisere.

Feil. Om ikke molekylene hadde vært like så hadde det ikke vært det samme stoffet. Om molekylet D3 er produsert naturlig eller syntetisk så utfører det akkurat de samme oppgavene. Det betyr ikke at det er likegyldig hvor vi får dette fra, men molekylet er nøyaktig det samme. De fleste tilskudd er likevel D2.

Syntetisk D-vitamin viser seg å være giftig for leveren.

False...

Den beste kilden til enzymer er grønne saker og spessielt gress. Se bare hvor store kuer er selvom de bare spiser gress.

Strong argument. Har ingenting med mengde å gjøre.

Vel, nå spiser ikke norske kuer gress, det er det bare kuer i uland som gjør.

Feil.

Melkesukker hever glukosenivået i blodet ditt i rundt 3 timer.

Helt uavhengig av mengde. Kjøtt holder deg mett i rundt 5 timer.

Om du spiser melk og raffinert sukker samtidig vil glukosenivået i blodet heves maksimalt og det vil forbli slik i opptil 8 timer.

:banghead:

Når melkeproteinet brytes ned får vi noe som heter Kasein. Kasein er ikke vannløselig og brukes ofte som lim i industrien. Det er også slimdannende. Kasein fører til endret oppførsel og avhengighet. I fordøyelseprosessen omdannes kasein til peptider (to aminosyrer sammen) som er svært like molekyler vi finner i både heroin og amfetamin. Mennesker med sykdommer som autisme, ADHD og Aspergerssyndrom er sensitive for kasein.

Hvor kommer alt dette fra? Ved melkeallergi - kanskje, for alle andre - nei.

"Melk gjør også kroppen sur (pH-balansen), som igjen kan føre til bl.a kroniske betennelser."

Dette er kanskje det eneste sitatet i artikkelen som gir mening. Meieriprodukter er de mest syredannende matvarene i kostholdet vårt :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11428-er-melk-bare-tull/#findComment-440814
Del på andre sider

Forresten, fra kommentarfeltet:

Proteinbehovet er en myte! Vi kan få i oss byggesteinene, aminosyrene, fra grønnsaker og dermed unngå å belaste kroppen som alltid må bryte ned protein til aminosyrer for å nyttiggjøre seg dem!
Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11428-er-melk-bare-tull/#findComment-440828
Del på andre sider

"Tine har et reklamebudsjett på over 300 millioner kr. i året for å markedsføre denne giften som om det er noe sunt. “Bare må ha det” er en mantra for å hjernevaske oss til å tro dette og den understreker egentlig bare hvor avhengighetsdannende inntak av Kasein kan være.

Ved å kutte meieriprodukter fra dietten kan det medføre abstinenser.

Kasein og Opiate peptider kan føre til ytterlige narkotikamisbruk.

Tobakksrøyk er mindre skadelig enn melk mener noen."

tin-foil-hat.jpg

Jeg klarer ikke ta noen seriøst som maler med den største konspirasjonspenselen for å få bloggtreff...

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11428-er-melk-bare-tull/#findComment-440863
Del på andre sider

Annonse

Dette er kanskje det eneste sitatet i artikkelen som gir mening. Meieriprodukter er de mest syredannende matvarene i kostholdet vårt :)

Melk har lav PH, det er det ingen uenighet om – men selv om en matvare har lav PH er det ingen automatikk i at det kan gi kroniske betennelser. Vi spiser og drikker tross alt også annen mat, ikke bare melk.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11428-er-melk-bare-tull/#findComment-440919
Del på andre sider

Melk har lav PH, det er det ingen uenighet om – men selv om en matvare har lav PH er det ingen automatikk i at det kan gi kroniske betennelser. Vi spiser og drikker tross alt også annen mat, ikke bare melk.

PH'en i melk er 6,7. Dette er jo så nøytralt man kan komme. Vann fra springen har ofte PH mellom 5,5 og 7

Surmelk og yoghurt produkter har lavere PH.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11428-er-melk-bare-tull/#findComment-440957
Del på andre sider

Melk har lav PH, det er det ingen uenighet om – men selv om en matvare har lav PH er det ingen automatikk i at det kan gi kroniske betennelser. Vi spiser og drikker tross alt også annen mat, ikke bare melk.

Melk er fremdeles en av de mest syredannende matvarene vi spiser Ikke pga pH i matvarene, men pga hvordan den metaboliseres i kroppen. :)

1300 innlegg, og dette er hva fyren kommer med. Tragisk.

Lysne er igjen ute å komme med innlegg uten kilder...

Bevisbyrden er strengt tatt ikke på meg her...

Du er forøvrig nok engang ute med innlegg som bare skaper dårlig stemning og ikke bidrar til diskusjonen overhode...

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11428-er-melk-bare-tull/#findComment-440983
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...