Gå til innhold

Bandea

Medlemmer
 • Innholdsteller

  229
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bandea

 1. Er det noen som kan gi meg en innføring i hva kvalme er? Fysiologisk sett. Man kan bli kvalm av medisiner, av mat, av å reise, av å se ekle ting, etc. Hva er det som skjer helt konkret i kroppen? Typ nevrologisk...
 2. Det jeg gjør i knebøy er å skvise hardt rundt stangen (med tommel over) - presser albuene så og si vertikalt under stangen og presser skulderbladene sammen og lager en slags 'hylle' til highbar squat. Er det fryktelig gal måte å gjøre knebøy på? Etter ørten alternativer å gjøre squat på, er det liksom slik det naturlig har blitt.
 3. Jeg er vel ikke helt rookie i knebøy, men det er en ting som har opptatt meg litt under de siste øktene; Etter liftoff har jeg en tendens til å presse/trykke stangen 'inn' i nakken. Det føles ikke helt riktig ut, men får ikke helt til å ha et 'nøytralt' press. Lurer rett på om det er normalt å gjøre som jeg gjør, eller om man skal være mest mulig nøytral? Eller om man på en annen side faktisk skal 'lette litt på presset'. Håper noen forstår?
 4. Hovedproblemet er jo det store spriket mellom inntak av næring og fysisk aktivitet. Jeg velger heller å lage vafler med brunost og rørte bær på til poden, enn å konsekvent nekte hun noe som smaker godt. Å nekte det er fullstendig meningsløst, og noe jeg heller ikke kan argumentere godt for verken for min egen del eller for hun lille på 3 år. Husker godt når jeg gikk i barnehagen. Hvor godt det var å komme inn etter en lang dag i skogen med klatring i trær og balansere på steinene. De som var igjen i barnehagen hadde laget vafler, kakao og skjært opp frukt og grønnsaker. Synes det er he
 5. Jeg skjønner heller ikke skillet mellom sunt og usunt. Det er helt fullstendig poengløst å isolert sett skylde på sukker som den store synderen - for det er ikke selve sukkeret som er problemet, det er mengden av det. 'Logikken' blir litt som å skyte noen med gevær og så skylde på geværet.... Sukker er et fint tilsetningsstoff i mat så lenge man er bevisst bruken av det.
 6. Du har vel fått all hjelpen du trenger her. Men en tanke slo meg når jeg så den andre videoen din; når du får tyngre vekter på stangen, så ville jeg anbefalt deg å gjøre en dypere liftoff fra racken. Altså ha stangen på et lavere trinn når du skal innunder og løfte av. Ser at du nærmest må stå på tå for å få den av. Det kan bli trøblete etterhvert! :-)
 7. Jeg klarer ikke helt se at man skal lage så stor sak ut av det. Jeg kan selvsagt bare snakke ut i fra min egen treåring, men hun får stort sett det hun har lyst på, så lenge det over tid er et variert kosthold. Hun vet klinkende klart hva både syltetøy, yoghurt, brunost, prim, etc. er, men det er opp til meg som forelder å legge føringer for hvor ofte det er greit å spise det. Hun spiser som regel leverpostei, kaviar, makrell i tomat og egg. Hvis hun spør om hun kan få syltetøy på skiven, så får hun det, men da får hun ikke det neste gang. Typ. Jeg svarer aldri 'Nei!' hvis hun spør om hun ka
 8. Struktur/kompakthet. Den er ikke den enkelte polysakkariden som bestemmer høy/lav GI. Tenk deg en rå potet og en kokt potet, de har forskjellig struktur, og dermed også ulik nedbrytningshastighet i fordøyelseskanalen.
 9. Sykepleierstudent. Driver privat helseforetak ved siden av. Lønn: Altfor mye.
 10. Bandea

  Mikrobiologi...

  Driver da med anatomi, osv. Har 2 oppgaver, den første går ut på å forklare helt basic hva som må til for at en infeksjonssykdom kan oppstå; check, ikke så vanskelig. Den andre oppgaven er å beskrive en akutt infeksjonstilstand...litt verre... Er det noen som har en god beskrivelse?
 11. Bandea

  Mat før trening

  Det aller, aller viktigste er kostholdet ditt som helhet. Så lenge du får i deg nok næringsstoffer, mineraler og vitaminer i løpet av dagen, så er den signifikante/merkbare effekten av tidspunkt for inntak av maten heller noe man kan komme tilbake til. Målbar er ikke nødvendigvis merkbar.. Kommer dog an på om du er vektløfter på hobbynivå, eller elitenivå. Men hadde du vært på elitenivå, hadde du vel ikke kommet med spørsmålet her:-)
 12. Bandea

  er dette bra?

  Hvor har du tatt disse mengdene fra?
 13. På et psykiatrisk sykehus der jeg deler samme nettverk som pasientene når jeg bruker nettbrett, har det sine fordeler.
 14. Internett på jobb forbyr meg Google pga sikkerhet, så takk.
 15. Jeg har tidenes mest idiotiske og trollete spørsmål. Men jeg spør likevel: Hvorfor blir ikke urinen min den samme fargen som det jeg drikker? Uansett hva f**** grums jeg drikker iløpet av dagen, forblir fargen noenlunde den samme. Hvorfor ikke sort etter kun kaffe en hel dag, rød av rød saft, osv. Hvor blir det fargestoffet? Rent fysioLOGISK.
 16. Bandea

  Turmat?

  Mulig jeg er i overkant primitiv når jeg er på tur, men jeg synes halve moroa med å gå typ fjelltur er å skulle gjøre meg avhengig av å benytte meg av naturens ressurser. I sekken er det stort sett (spørs årstid, lengde på tur, hvor jeg skal gå, etc): Et par brød Noe tubepålegg (skinkeost, makrell i tomat, etc) Smør Salt Litt forskjellig tørket krydder i en zip-pose, som regel én som passer til fisk og én til kjøtt En gang i blant litt nøtteblanding Har ALLTID med fiskestang, selv på turer jeg 'vet' blir dårlig med fiskemuligheter. Plutselig er muligheten der og da er det j*vli surt
 17. De fleste husker vel saken om Olaf som fikk servert fårikål som så direkte uspiselig ut? Vel, samme kjøkken presterer her å gi den samme fårikålen på nytt, til samme sykehjem! (Jeg bor like ved) Rester fra forrige fårikålmiddag er altså fryst og "dandert" på nytt. Kommunen skulle rette opp fårikål-fadesen - Nyheter - Gjengangeren
 18. Bandea

  ZMA

  Mest sannsynlig vil man ha ulikt behov for sink, b6 og magnesium. Så en "3-i-1"-kapsel synes jeg blir lite nyttig. Kjøp heller en boks hver av de tre, så kan man dosere selv. Og man får betraktelig mer for pengene.
 19. Du blir henvist videre fra fastlegen. Det bør ikke være vanskeligere enn å si at du ønsker en solid helsesjekk. En arbeids-EKG er en slik du tar på hjertesenteret, der du enten sykler eller løper på tredemølle. Tar "en stund", til du er ferdig;) En 24 timers EKG er som navnet tilsier, ledninger festet rundt på kroppen, ut fra et apparat som du f.eks går med i et belte rundt livet i ca ett døgn. Så kommer du tilbake til hjertesenteret og så sjekker de hvordan hjertet har oppført seg det siste døgnet.
 20. Prøv 24 timers EKG også. Da kan du/dere gå gjennom hvordan hjertet ditt oppførte seg og om det ga noe spesielt utslag på trening f.eks. Gjorde det for et par år siden, absolutt interessant!
 21. Har nattevakt, og pga det syndet litt. F*kk. Spist en pose chips, en halv sjokoladekake, 2 poser m&m, 800 grams homemade burger med tilbehør, 4 knekkebrød med blåmuggost. Til nå. Fint det bare er ekstravakt, hadde blitt rund og god av å jobbe fast nattevakt.
 22. Snø og vinter er himmelsk! Nå har jeg vokst opp i Bergen da, så det er jo ikke så mye å rope hurra for. Jeg seer greia med at vind, slaps, kulde, regn, osv ikke er det kuleste. Men det er så mye positivt med den tiden av året, at det overlever man. Snøbrett <3 (men våren og sommeren er en superfin tid det også, "hurra" for "sommeren" som har vært!)
 23. Bandea

  Oliven

  Ødelegger for hva? Litt usikker på hva du spør om. Regn oliven inn blant fettkilder i kostholdet ditt.
×
×
 • Opprett ny...