Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ellers, når gjelder næringstap når gjelder trofisk nivå er 10%-regelen primært fra plante til dyr. Primært fordi planter har så mye næring vi ikke kan benytte oss av. Mellom dyr til dyr er det langt mindre næringstap.

Det har du sikker rett i. I dyreriket vil det også være større energitap mellom trofiske nivåer blant pattedyr enn kaldblodige dyr. Men så spiser vi heller ikke så mye toppredatorer av pattedyrene. Mulig unntak: Løv(e)biff? ;)

Fortsetter under...

Jeg aner ikke hva slags innmat insekter har. Jeg vet bare at det kommer ut en slags ekkel gugge om jeg skviser de :p hehe

Det er vanlig at insekters "mage" (tarmkanal / trakt er mer riktig) tømmes i form av sulting før de "slaktes", dette gjelder spesielt gresshopper ;) Har smakt hele sirisser, og de har faktisk nesten samme konsistens som french fries-chipsen!

Annonse

Spiser jo allerede skalldyr. Det er vel på en måte "havets insekter"?

This. Hvordan noen kan gafle ned på reker, mens f.eks. gresshoppe er utafor er hinsides min fatteevne.

For ordens skyld: jeg spiser ikke hverken reker eller gresshoppe. ;)

This. Hvordan noen kan gafle ned på reker, mens f.eks. gresshoppe er utafor er hinsides min fatteevne.

For ordens skyld: jeg spiser ikke hverken reker eller gresshoppe. ;)

Sånn. Skjelden jeg får lyst til å rette på andres skrivefeil, sorry:unsure:

Da er måten du skriver "sjelden" ganske morsom :)

(skal vi holde oss sånn halvveis på tema?)

Okey da:p

Edit: Jeg har aldri smakt insekter, og er av den oppfatning at ting skal smakes på før man sier "æsj". Gi meg en grilla gresshoppe, så jeg får testet ut denne "delikatessen" som dere kaller det:D

  • 1 måned senere...
Kunne du tenkt deg å spise insekter i fremtiden, hvis du visste at det var svært næringsrikt (masse proteiner, fiber, omega-3, sink, jern, kalsium etc. etc.) og i tillegg bærekraftig og miljøvennlig? F.eks. en insektsshake eller proteinbar så man ikke så at det var insekter eller hele insekter på pastaretten din etter trening?

http://www.vox.com/2014/4/30/5664782/insects

For min del tror jeg at jeg kunne klart det om det var tildekket... kanskje til nød noe sprøstekt. Hva med dere?

Har null problemer med det. Veamark kan være direkte dritgodt. Helt ok rå, men stekt gyllen over bålet har den en kremet nøtteaktig smak. Anbefales! Maur er ok som en sur snack, men ikke noe å spise mye av tror jeg. Sleng noen i furuteen som sitronsubstitutt. Mauregg er helt ok, smaker tilnærmet ingenting. Gresshoppe er helt ok sprøstekt så lenge du fjerner vinger og bein. Det er vel stort sett de jeg har erfaring med, men prøver gjerne mer. Dyr er dyr, dyr er godt. (Jada, Raptorial, insekter er sikkert ikke dyr).

Edit: Shit, ninjafaen

spiser du proteinbarer? Da er du til stor hjelp!

I forbindelse med min bacheloroppgave undersøker jeg hvilke faktorer som er viktig for forbrukere av proteinbarer. Omhandler også insekter.

Klikk på linken for å komme til spørreundersøkelsen.

https://bino.qualtrics.com/SE/?SID=SV_7X14XQP51D9UmSV

Hvis du kjenner noen som spiser proteinbarer setter jeg kjempe stor pris på om du oppfordrer dem til å ta denne undersøkelsen.

  • 1 måned senere...

Jeg vurderer å starte med import av insektprodukter til Norge, og jeg oppdaget ved en tilfeldighet at her på forumet er det 17 personer som stemte for "Ja! Klarer ikke vente til det selges i Norge". Hva slags insekter ønsker dere? Er det f.eks. aktuelt å smake proteinbar med sirissmel, https://www.exoprotein.com/products ? Eller vil dere ha sirissmel som råvare, http://insecteurope.com/index.php/pre-order-now ? Hva slags forhandler kunne solgt produkter som dette?

Annonse

Og forresten, til dere som bor i Oslo kan jeg fortelle at det er gratis smaksprøver av insekter i dag (onsdag 3. juni) i Mathallen, http://www.osloby.no/oslosbeste/mat/Lyst-pa-gresshopper-i-mangosaus-eller-maur-i-knekk-8032482.html

Jeg vurderer å starte med import av insektprodukter til Norge, og jeg oppdaget ved en tilfeldighet at her på forumet er det 17 personer som stemte for "Ja! Klarer ikke vente til det selges i Norge". Hva slags insekter ønsker dere? Er det f.eks. aktuelt å smake proteinbar med sirissmel, https://www.exoprotein.com/products ? Eller vil dere ha sirissmel som råvare, http://insecteurope.com/index.php/pre-order-now ? Hva slags forhandler kunne solgt produkter som dette?

Er det ikke mulig å selge selve insektene da fremfor prosesserte råvarer av det? Da er jo mye av greia borte føler jeg? Hva er feks vits med sirissmel om ikke smaker noe? Årsaken til at jeg personlig elsker gresshopper/sirisser er jo smaken, konsistensen, crønsjen osv :)

Takk for svar, Inger-Lise! Insektoppdretteren Kreca i Nederland selger hele melmums (melbillelarver), sirisser og klassiske gresshopper. De selges frysetørkede eller frosne, men frakt av frossen vare til Norge blir fryktelig dyrt, i hvert fall for de små mengdene insekter jeg ser for meg å importere. Drømmen er å starte med oppdrett av insekter i Norge, men det er nok lettest å starte med import, som jo er mange hakk enklere.

Enig med Inger Lise, det er hele "dyr" som frister mest, og jeg hadde kjøpt om det var mulig. (For min del gjelder dette alle typer dyr/fisk - jeg kjøper nesten aldri farse og farseprodukter av andre ting heller)

Kunne forøvrig fint prøvd for eksempel sirissproteinpulver om dette blir å få kjøpt i fremtiden :-)

Spennende at dette begynner å komme til vår del av verden også, jeg ønsker deg lykke til Insektimportøren

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...