Jump to content

Chrisemor

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

About Chrisemor

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser stadig fler som skryter av @romwod for økt bevegelighet på Instagram. Sjekket litt på nettsiden deres (romwod.com), og det ser ut til at det handler om å øke bevegelighet og styrke i ledd, og ikke strekking av muskler. Skal ikke gjøres med oppvarmet kropp, og er ikke tilstrekkelig som oppvarming til feks styrketrening. Jeg har noen utfordringer med bevegelighet i forhold til feks OH squats (har fått det for meg at det hadde vært morsomt å få til, lol). Noen som har forsøkt romwod?
 2. Couch to 5K virker i hvert fall som bare det. Fra 1 minutt løpe til 30 min sammenhengende på 9 uker.
 3. Chrisemor

  Dagens usikre!

  Å neeei, ikke selg, landevei er !!! Tenk bare når de første varme vårdagene kommer med nykostet asfalt.... Har ikke prøvd fatbike, da. Men har vennene dine - som du skal dundre over røtter og stein med - fatbike alle sammen? I så fall er det bare en løsning - begge deler.
 4. Sjekk ut Couch to 5K programmet (som nevnt over), det virker! Tre halvtimer per uke i 9 uker. Det vil ta deg fra å jogge 1 minutts intervaller (med 90 sek gange i mellom) til å jogge sammenhengende i 30 minutter. Du kan jogge, du behøver ikke løpe så fort, ta utgangspunkt i ditt nivå. Progresjonen er veldig gradvis, så det lar seg gjennomføre for de fleste. Fin start på å komme opp på noe som i hvert fall er et utgangspunkt for å løpe mer eller raskere, mer systematisk intervalltrening for å bedre kondisjon osv.
 5. Umulig å si om pulsen er høy eller lav når du ikke vet faktisk makspuls. Store individuelle variasjoner. Høyeste puls oppnådd i et halvmaraton vil nok ligge en del lavere enn makspulsen din.
 6. hmm - jeg kan jo prøve med belte (i smug)
 7. Enig i at det ikke burde være noe problem å gjøre noe med knebøyen med annen programmering. Alt handler om prioritering, utrolig hva man kan få til ved å fokusere. Jeg hadde dessuten god nytte av knebøy til benk som tilleggsøvelse (med betydelig høyere vekter enn knebøyvekter) for en stund siden. Men akkurat nå er ikke knebøy viktigst, selv om jeg irriterer meg litt over tallene... Jeg har aldri brukt belte - tenker litt sånn at jeg ikke sterkere enn det svakeste ledd - så får jeg evt gjøre noe med det som er svakt relativt til det som er sterkt. Litt dustete, kanskje, men nå skal jeg jo ikke konkurrere i noe som helst, bare bli gammel og sterk og blid. Har greit med tillggsøvelser for kjerne (mage/rygg) på slutten av hver økt. Jeg venter litt med fokus på knebøy til neste gang jeg skal endre programmet, tenker jeg. Nå skal jeg kose meg med å øve på olympiske løft en stund fremover.
 8. OK, da - her var det visst ikke noen "quick fix" å hente. Får bare jobbe på da og spenne som bare fy for å få med meg vekta opp. Kanskje litt mental sperre også. 60 kg x 6 i frontbøy i dag, så jeg burde vel kunne klare pluss 20 kg i hvert fall i knebøy?
 9. Jeg har "alltid" (hehe, er vel fortsatt per def nybegynner, da) holdt stanga med alle fingrene, inkludert tommelen, på samme side. Stangplassering er nok litt mellom high bar og low bar. Jeg vet ikke hvorfor jeg begynte med det, men det kjennes mest behagelig for hendene. Nå lurer jeg på om det er noe å hente mht spenn i rygg/mage på å holde hardt grepe rundt stanga i stedet. Knebøyen min har liksom stoppet opp, muligens fordi jeg ikke er sterk nok i mage/rygg - tror nok beina kunne klart å løfte mer. Etter sommeren har jeg ikke klart mer enn 67,5 kg x 6 eller 70 kg x 3 i knebøy. Til sammenligning har jeg holdt på med frontbøy mye kortere tid, her ligger jeg på 57,5 kg x 6 eller 62,5kg x 3. (Ung dame på 52 år, 63 kg). Finnes det noe skikkelig dokumentasjon på hva som lønner seg mht grep på knebøy, eller løfter man mest med det grepet man er mest komfortabel med?
 10. Vet ikke om jeg kan bruke grillen til noen av kjelene mine, har bare helbluss, så jeg tror ikke det er så bra for hanker og slikt... Men jeg tenker kanskje jeg kan få til en slags bechamel i mikroen med litt tålmodighet, inn/ut/røreimellom, kanskje. Så kanskje slowcooker lasagne kan være en passende utfordring. Tror du bechamelen må være ekstra tykk til slowcooker bruk? Hvis den elektriske woken kan brukes til koking, tror jeg mye av panikken kan avlyses
 11. Bra forslag! Kom på (hurtig-) cous-cous også. Det trenger jo bare å trekke egentlig.
 12. Totalrenovering av kjøkken starter nå og kommer til å vare i 4-5 uker. I denne perioden har jeg tilgang til gassgrill ute, mikrobølgeovn og slow-cooker. Skal kanskje få lånt en elektrisk wok også. Sønnen på 17 trenger mye karbohydrater (trener løping 3-4 ggr pr uke), og elsker pasta. Noen som har erfaring med tilberedning av pasta, ris, linser el.l. med det utstyret jeg har tilgjengelig? Kjøtt og fisk blir ikke noe problem. Poteter bruker vi ikke så mye, men der fungerer mikroen glimrende. Selv kunne jeg klart meg greit uten ris og pasta, men dette handler ikke bare om meg. Alle tips mottas med takk
 13. Jeg tror ikke jeg skal forsøke å lage et resymé av ”Sjarmen med tarmen”, den inneholder alt av stort og smått du kan tenke deg i forbindelse med tarmfunksjon… Tre deler: 1) mest ”mekanisk”, 2) nervesystemet i tarmen og hvordan det fungere sammen med CNS, 3) Tarmfloraen (mikrobiomet) og bakterienes rolle i forhold til immunsystemet etc. Veldig lettlest bok. Forfatteren (Giulia Enders) peker på nyere forskning og mikrobiomets mulige innflytelse på en rekke helsetilstander, men hun virker ganske fornuftig og advarer samtidig mot å tolke museforskningen alt for langt inntil videre (i motsetning til f.eks David Perlmutter – forfatteren av ”Grain Brain” og ”Brain Maker” – han kommer med en del påstander som er drøye ekstrapoleringer av forskning på gnagere). Sauerkraut er slett ikke disgusting, kanskje heller ikke en delikatesse (hilsen en som IKKE liker ”fitnessmat” – jeg synes IKKE tulleerstatninger av ordentlig mat smaker digg). Sauerkraut har ikke så mye med norsk surkål å gjøre, som både er syrnet med eddik og kokt. Det er litt deilig-friskt-syrlig. Nå har ikke jeg fermentert så fryktelig lenge, så min har ikke blitt kjempesur, og kålen/gulroten (pluss eple nå sist) har vært litt crispy – ganske godt som en liten snack, eller noen spiseskjeer i salat hvis du trenger noe for å veie opp for en fryktelig tørr tunfiskboks, for eksempel. Har ikke peiling på ”dosering”, det blir jo ikke akkurat standardisert bakterieinnhold i dette her heller, så man må vel prøve seg litt frem. Antagelig ikke noe poeng å starte med å spise for store mengder. Uansett – morsom, liten hobby som nesten ikke koster noen ting. Og siden man kan begynne på nytt hver gang (med eksisterende melkesyrebakterier fra ny kål) er det ikke en kultur man trenger å holde i gang kontinuerlig.
 14. Tror ikke noe på at makspulsen din er bare 197, og at du i så fall klarer å holde ut i over 5 km med puls på over 94%. Hvis det føles bra, ligger du sannsynligvis ikke over laktatterskel. Treningssoner har null verdi hvis du ikke vet sånn noenlunde hva maskpulsen (alt. laktatterskel) er. Test deg! Hvis du er seriøs med løpinga, kan du få testet deg på f.eks Melskesyrefabrikken (Valhall). Ønske seg til jul?
 15. Hun mener nok at hun kan spise 1300-1400 kcal EKSTRA i løpet av en uke, ikke at hun ligger på 1300-1400 kcal per dag (håper jeg)
×
×
 • Create New...