Jump to content
Millasob

Hva spiste du til middag idag-tråden

Recommended Posts

 

Jeg veier ALDRI maten min!

lkke jeg heller - unntaket er om jeg mistenker at jeg har blitt snytt ;) (eller om jeg baker noe hvilket skjer sånn ca en gang hvert tredje år)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Er dt noen som har nen gode tips for hvordan jeg får til sprø potetchips i oven?
Ønsker ikke å bruke smør/olje - kan en få til potetchips likvel? Har prøvd så utrolig mange ganger, med alle mulige tykkelser på poteten, ulike type poteter og ulik temperatur. Ender bare med svidd og ikke sprø =/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svineknoke 

20151116_140118.jpg

Fantastisk! Kjøpte du de feridgsaltede og evt. røykte i butikken eller kjøpte du en fersk fra slakter? Og hvordan får du svoren så bra? Fortell gjerne om fremgangsmåte :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Fantastisk! Kjøpte du de feridgsaltede og evt. røykte i butikken eller kjøpte du en fersk fra slakter? Og hvordan får du svoren så bra? Fortell gjerne om fremgangsmåte :) 

dette var fersk knoke, usalta og urørt. Skar svoren i går kveld og gned inn med salt og pepper.  I dag helte jeg kokende vann over og tørka godt Før det bar inn i ovnen på ca 100 grader i fem timer  (kunne nok stått et par timer til). Mot slutten var det opp til 250 grader og på med grillen.fulgte nøye med og snudde etter hvert som svoren ble klar

Share this post


Link to post
Share on other sites

dette var fersk knoke, usalta og urørt. Skar svoren i går kveld og gned inn med salt og pepper.  I dag helte jeg kokende vann over og tørka godt Før det bar inn i ovnen på ca 100 grader i fem timer  (kunne nok stått et par timer til). Mot slutten var det opp til 250 grader og på med grillen.fulgte nøye med og snudde etter hvert som svoren ble klar

Enkelt og greit! Du helte rett og slett bare kokende vann over hele knoken og tørka det av igjen før den gikk i ovnen? Hva er grunnen til dette?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enkelt og greit! Du helte rett og slett bare kokende vann over hele knoken og tørka det av igjen før den gikk i ovnen? Hva er grunnen til dette?

jepp. Burd nok ha salta mer etter å ha tørka av vannet, men man lærer.

Grunnen er rett og slett at jeg ble tipsa om det av en kompis som er kokk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jepp. Burd nok ha salta mer etter å ha tørka av vannet, men man lærer.

Grunnen er rett og slett at jeg ble tipsa om det av en kompis som er kokk.

Godt nok for meg. Dette skal jeg prøve sjøl. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er dt noen som har nen gode tips for hvordan jeg får til sprø potetchips i oven?
Ønsker ikke å bruke smør/olje - kan en få til potetchips likvel? Har prøvd så utrolig mange ganger, med alle mulige tykkelser på poteten, ulike type poteter og ulik temperatur. Ender bare med svidd og ikke sprø =/

Prøvd å vende de i eggehvite - og steke på varmluft? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Er dt noen som har nen gode tips for hvordan jeg får til sprø potetchips i oven?
Ønsker ikke å bruke smør/olje - kan en få til potetchips likvel? Har prøvd så utrolig mange ganger, med alle mulige tykkelser på poteten, ulike type poteter og ulik temperatur. Ender bare med svidd og ikke sprø =/

Jeg pleier å få de ganske sprø, kutter skivene i typisk ostehøvel-tykkelse, legger de i kaldt vann en timestid for å trekke ut stivelse, bytt gjerne vann etter 10-15 minutter... Deretter legger jeg skivene ut på ett kjøkkenhhånkle og tørker bort overflødig vann og krydrer... Om du benytter salt, eller krydder som inneholder salt så vil dette trekke ut ekstra fuktighet fra skivene, så du bør tørke over igjen for fjerne denne fuktn før de går i ovnen. Jo mindre stivelse det er i skivene samt at de er så tørre som mulig før de går i ovnen er det som har gitt meg best resultat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

160g panert fisk fra Findus (40% tilbud på Coop Mega), ca 150g fryst grønnsaksblanding (gulrot, kålrabi, brokkoli, blomkål) og en del krydder. Ble ikke så verst :)

 

Edited by Wildcard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...