Vegard L Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Vitamin A: "Tegn på forgiftning ses ved inntak over 15 milligram om dagen over lengre tid." NettDoktor.no - Fakta om vitamin A Fås ved 300 gram leverpostei om dagen alene. Ja, 300g leverpostei hver dag over lengre tid, ikke en og annen gang. Har aldri hørt om et eneste tilfelle av noen som har spist på seg a-vitaminforgiftning pga leverpostei, har du? "Det finnes ingen øvre anbefalte grense for betakaroten, men noen studier viser at inntak på 20-30 mg kan øke risikoen for lungekreft og hjerte- og karsykdom." Kosthold og ernæring: Overdose av betakaroten ved graviditet? - Lommelegen.no Tja, 300 gram gulrøtter alene? Disse studiene er gjort på betakaroten i form av tilskudd, ikke fra mat. F.eks. ATBC-studien som viste økt forekomst av lungekreft hos røykere som tok betakarotentilskudd. Forskjellen på tilskudd kontra mat er at de akutte dosene blir mye høyere, pluss at man får i seg et stoff isolert, ikke sammen med ekstremt mange andre komponenter som også er med å bidra. wingeer og Thomas O 2 Siter
Thomas O Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Ja vel? Og hva skjer med fytokjemikalier ved varmebehandling og prosessering, med unntak av kanskje lykopen? Hel og halvfabrikata er ikke akkurat bognende kilder til dette. Hvor skrev jeg at ren mat er naturlig? Å dra inn fluesopp og fleinsopp i en diskusjon om uprossesert mat er lavmål og kverulering, og du skjønner godt at det ikke er det jeg vil frem til. Jeg er for all del ingen tilhenger av noen "all-natural"-tilnærming, og jeg er fullt klar over hva du skriver, men igjen, pasienter/klienter kjenner seg fint igjen i uttrykk som rene matvarer og hva jeg mener med det, og har i de aller fleste tilfeller godt av å legge om til dette. Noen annen definisjon ut over det får du ikke av meg. Jeg bruker for øvrig proteinpulver, og jeg har vel strengt tatt heller ikke skrevet noe sted at prossesert mat er dårlig? Så du mener matintoleranser og underernæring er like lite relevant som å "spise på seg toksiske effekter av sunn mat"? Vegard L, Myr, Rek og 1 annen 4 Siter
Dag A Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Jeg har da sagt flere ganger at jeg ikke vil gå inn på en sunnhetsdefinisjons-diskusjon Dere blander definisjonen på et sunt kosthold og definisjonen på en sunn matvare. Nei, Grandiosa er IKKE en sunn matvare. Ja, Grandiosa kan inngå i det som totalt sett kan defineres som et sunt kosthold. Hvis du ikke vil diskutere, hvorfor kommer du da med nye - eller fortsetter med grunnløse - påstander etter å ha 'avsluttet' diskusjonen? Bor selv i utlandet og Grandis når jeg er hjemme er for et høydepunkt å regne. Det enkle er ofte det beste! Siter
Vegard L Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Ok, så 5 gulrøtter - hvor kreft har jeg? 9000 wingeer og Dag A 2 Siter
Lame Nordstrom Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Ja vel? Og hva skjer med fytokjemikalier ved varmebehandling og prosessering, med unntak av kanskje lykopen? Hel og halvfabrikata er ikke akkurat bognende kilder til dette. Hvor skrev jeg at ren mat er naturlig? Å dra inn fluesopp og fleinsopp i en diskusjon om uprossesert mat er lavmål og kverulering, og du skjønner godt at det ikke er det jeg vil frem til. Jeg er for all del ingen tilhenger av noen "all-natural"-tilnærming, og jeg er fullt klar over hva du skriver, men igjen, pasienter/klienter kjenner seg fint igjen i uttrykk som rene matvarer og hva jeg mener med det, og har i de aller fleste tilfeller godt av å legge om til dette. Noen annen definisjon ut over det får du ikke av meg. Jeg bruker for øvrig proteinpulver, og jeg har vel strengt tatt heller ikke skrevet noe sted at prossesert mat er dårlig? Så du mener matintoleranser og underernæring er like lite relevant som å "spise på seg toksiske effekter av sunn mat"? Neivel, men da er vi vel enige om at det ikke finnes noen definisjon på "ren mat" da. I hvert fall like relevant som ortoreksi. Minner også om at dette er fitnessbloggen.no og ikke jørgenfoss.com. Synes at de menneskene som har størst kontroll på kropp og helse gjerne kan få vite at det ikke er bedre med 4x RDI enn 2x RDI, og at man da helt uten problemer kan spise Grandiosa til kvelds i stedet for kylling, ris og brokkoli. Siter
Aldara Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Sikker på at det var de værste kreftfremkallende sekkene som også ble tilsatt i mat? Og kan det i tillegg handle litt om mengde og eksponering? Sist jeg sjekket var det ganske strengt hva og hvor mye som er lovlig å tilsette i mat. Går nok mest på støv og lunge eksponering, og noe reagerer typisk kjedelig i kontakt med hud. I mindre mengder så er det nok forholdsvis ufarlig, men jeg fikk noen koblinger oppi hodet mitt som jeg ikke har blitt kvitt etterpå. :-P Siter
Vegard L Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Relatert til tråden: http://www.youtube.com/watch?v=AuFf94kD6gc Anny92, neigutten og Thomas O 3 Siter
neigutten Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Konstantinovs dersom du måtte kategorisert Grandiosa, ville du da kategorisert den som sunn eller usunn? Siter
Lame Nordstrom Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Konstantinovs dersom du måtte kategorisert Grandiosa, ville du da kategorisert den som sunn eller usunn? Jeg har allerede argumentert for at matvarer i seg selv ikke kan klassifiseres som rene/urene eller sunne/usunne uten å ta hensyn til konteksten, men kostholdet totalt sett kan gjerne være usunt. BluebearWebcoaching 1 Siter
neigutten Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Jeg har allerede argumentert for at matvarer i seg selv ikke kan klassifiseres som rene/urene eller sunne/usunne uten å ta hensyn til konteksten, men kostholdet totalt sett kan gjerne være usunt. Ja, der unngår du spørsmålet mitt. Jeg blir nødt til å spørre igjen: Grandiosa - sunn eller usunn? Siter
Casjin Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Kva er definisjonen på "usunt"? Om ein ser på kcal per krone synest eg ikkje det er så veldig dyrt. Spørsmålet mitt var då kva definisjonen på "sunt" er. Når noe er sunt, så fremmer det og styrker det helse! Siter
Lame Nordstrom Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Ja, der unngår du spørsmålet mitt. Jeg blir nødt til å spørre igjen: Grandiosa - sunn eller usunn? Jeg sier at det går ikke an å klassifisere matvarer på den måten. Gutt 16 år på 55 kg spiller fotball og sliter med å gå opp i vekt. Vil du be han om å spise 300 gram brokkoli eller 300 gram Grandiosa? Siter
Vegard L Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Inb4 brokkoli veier mer enn grandis. Lloyd og neigutten 2 Siter
Lloyd Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Inb4 brokkoli veier mer enn grandis. Aware. Siter
neigutten Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Jeg sier at det går ikke an å klassifisere matvarer på den måten. Gutt 16 år på 55 kg spiller fotball og sliter med å gå opp i vekt. Vil du be han om å spise 300 gram brokkoli eller 300 gram Grandiosa? Er brokkolien kokt eller rå? Kan han ha litt salt på den også? Siter
Vegard L Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Apropos salt, natrium er en viktig vekstfaktor (true story, faktisk). neigutten 1 Siter
Lame Nordstrom Skrevet 22. november 2012 Skrevet 22. november 2012 Inb4 brokkoli veier mer enn grandis. Hæ? Det er bare å prøve å argumentere imot meg Lateralus: Mye salt er helt ufarlig for friske mennesker, så det er bare å kjøre på. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.