Gå til innhold

Thomas O

Medlemmer
 • Innholdsteller

  521
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Thomas O

 • Rang
  Avansert medlem
 • Bursdag 23. aug. 1989

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er sannsynligvis ikke det "skjulte sukkeret" som vil utgjøre forskjellen på suksess/ikke suksess her, SiljeeljiS. Å sette ytterligere restriksjoner er ikke nødvendigvis så lurt når dietter vanligvis bærer preg av å være begrenset i utgangspunktet. Om du tar utgangspunkt frukt, grønt, litt nøtter, grove kornvarer samt ubearbeidede fiske- og kjøttprodukter, meieriprodukter som melk, cottage cheese, kesam og skyr kommer du langt og trenger ikke bekymre deg for det "skjulte sukkeret" da det sannsynligvis ikke vil utgjøre en spesielt stor forskjell. Hel- og halvfabrikata er sånn sett de
 2. Enkel, men full av småfeil og bør ut av alle pensumlister. Men grei for å få en veldig generell oversikt.
 3. Målebånd er helt fint, fettklype er vanskelig å bruke uten hjelp, og er utsatt for de samme målefeilene som ved bruk av målebånd. Men det er bare min mening, det er sikkert flere gode kalipere som andre her kan anbefale.
 4. Martin, enig i første del av innlegget ditt. Når det gjelder noen av tilskuddene du nevner; Verken BCAA eller ZMA virker unødvendig i denne settingen. BCAA slik jeg tolker litteraturen, er kun nyttig dersom man har en svært høy treningsmengde hver dag. Disse aminosyrene finnes i store kvantum i stort sett all proteinholdig mat, igjen, det blir å begynne i feil ende. De få studiene som foreligger på ZMA-tilskudd viser ikke til at dette heller har noen effekt. Omega-3 kan være greit, det er jeg enig i, men trenger heller ikke være nødvendig, proteinpulver også dersom hverdagen er he
 5. Vil legge til at det forøvrig er meget lite sannsynlig at det her er snakk om muskeltap. Det dreier seg nok i størst grad om vann og fett.
 6. Ikke lest nøye igjennom alle svarene her, men det kan være greit å måle andre steder en midjen. Alt fettet ligger ikke der, og fettet slipper med ulik hastighet på de ulike områdene av kroppen. Sjekk bryst/rygg, nakke, armer og hofte/lår/rumpe også for et mer nyansert bilde, det kan godt være at det er her det slipper.
 7. Skal du opp i muskelmasse og ned i fettprosent regner jeg med at vekten ikke er det du går etter, ettersom fettprosenten vil gå ned når du legger på deg muskelmasse og går opp i vekt deretter. Kreatin er greit, men jeg synes du begynner i feil ende, få skikk på mathverdagen først og tenk på tilskudd siden.
 8. Hva er problemstillingen? Et kjapt googlesøk avslører jo en del fagkyndige i området. Dersom du kunne tenke deg hjelp over nett kan du gi meg en lyd på PM
 9. Når du setter opp dietten kan du godt ta utgangspunkt i mat du liker og måltidsmønstre du er komfortabel med. Ikke vær for drastisk, da blir det fort sprekk.
 10. Det er helt normalt at det vil gå fort i starten, men med et så lavt inntak vil det nok fortsette å gå raskt til du begynner å stagnere. Du kan fint oppjustere kaloriinntaket ditt med 1000 kcal. Vektnedgangen vil gå litt jevnere da og du har litt å kutte fra når det begynner å gå tregt.
 11. Kasein og myse som finnes i melk og meieriprodukter samt egg regnes som de beste proteinkildene. Dette fordi de ikke er begrenset på noen av de essensielle aminosyrene vi har behov for.
 12. Det ser ut som at du har kommet godt i gang med å endre vanene dine. I starten av en slik langvarig periode hvor du forsøker å endre livsstil er det helt fint å eksperimentere litt slik du gjør for å finne mønstre, matvarer og vaner som passer deg. Det er videre helt greit å ikke telle kalorier, og så lenge du spiser variert og er mett, som er fullt mulig på diett, skal du ikke se bort i fra at du får en svært god start. Jeg ville, som de andre påpeker, dersom du har et noenlunde begrep om det, økt kaloriinntaket en del. Begynner vetknedgangen å stagnere på 1500 kcal/dag begynner det fort
 13. Nala, basert på informasjonen du gir oss her så er det viktig for meg å understreke at du altså har en helt normal kroppsvekt, og jeg ville flyttet fokus bort fra badevekten og heller ha fokus på å endre kroppssammensetning. Matinntaket ditt er lavt og såvidt i overkant av det du forbruker i total hvile. Etter all sannsynlighet bør du heve kvaliteten på kostholdet og mathverdagen, ikke minst for å få et mer avslappet forhold til det hele. Jaget etter lavere fettprosent bør skje i et fornuftig tempo, hvor du setter deg et langsiktig mål og etterstreber dette. Det lønner seg sjeldent å tenke
 14. Kris Gunnars sine artikler ville jeg lest med et veldig kritisk blikk. Effekten av kokosolje er sterkt overdrevet. Grunnen til at det har fått et godt rykte er pga korte mettede fettsyrer som visstnok ikke blir lagret i like stor grad, og kokosfett er også tillagt en rekke egenskaper som studier ikke underbygger. Både raps- og olivenolje vil fungere helt fint og har en fin sammensetning. Solsikkeolje har mye omega-6, noe man også vil finne mye motstand mot i ulike miljøer, men er etter mitt syn også noe som kan fungere helt fint.
 15. Slapp av, du har god tid. En livsstilsendring og vektnedgangen du etterstreber er ikke gjort over natten og litt prøving og feiling hører som oftest med Ta kontakt med en fagperson, i dette tilfellet kanskje fortrinnsvis innenfor ernæring, og få hjelp med måltidshverdagen din slik at du får til varige endringer. Dette har sannsynligvis en helt naturlig forklaring som er lett å overse i det som kan bikke over i desperasjon som du sier.
×
×
 • Opprett ny...