Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Tacokylling med grønnsaksmos!

Til 2 - 3 porsjoner trenger du:

4 stk kyllingfilet naturell

1 hel brokkoli

1 hel blomkål

3 - 4 store gullerøtter

Tacokrydder

3 - 4 fedd hvitløk

1 rød chili

Gjør som følger:

Kutt kyllingfiletene i store terninger

Stek disse på medium varme til de er gjennomstekt

Finhakk hvitløk og chili

Bland sammen kylling, tacokrydder, hvitløk og chili i pannen/gryte

Tilsett litt vann

La dette småkoke i noen minutter

Grønnsakene kokes møre, og moses med stavmikser. Smak til med salt, pepper og ønsket krydder.

Bruk gjerne ett par spiseskjeer med salsa hvis ønskelig.

En kjapp og grei middag som smaker herlig! Tacosmaken og grønnsaksmosen passer overaskende godt sammen.

Fortsetter under...

Begynner å bli litt lei ovnsbakt kyllingfilet med pomfri krydder :p Forslag til andre krydder som er godt til kyllingfilet?

Tandoorikrydder er heilt fantastisk på kylling. Er ikkje sterkt og gir god smak. Plar steike fleire stykker i steikomnen på ein gong, saman med ekstra salt (tandoorikrydderet eg har er heilt utan) og vatn. Knallgodt og gir saftig kylling. (Fåes kjøpt på det fleire har kalla "innvandrarbutikkar" ..)

Heisann :)

Nå har jeg holdt på med PSMF i 10 dager og gått ned 3 kilo. Veldig fornøyd med det. Men har fått problem med kvalme som gjør at jeg ikke greier å spise særlig i det hele tatt så det er vel grunnen.

Jeg sitter her og har lyst på blomkålsuppe eller suppe generelt. Litt lettere å få i seg og det eneste jeg har lyst på om dagen.

Noen som sitter på oppskrifter på supper man kan lage her hadde det vært kjempefint:) Sikkert kjempeenkelt men greier liksom ikke finne på noe her jeg. Håper noen har oppskrifter de vil dele:)

Har lest og lest her og lært masse, og trenger nok å følge det en stund da jeg bør ned ca. 15 kilo. Men er lei biffer av ymse slag, karbonadedeig og kylling om dagen. Og fisk liker jeg ikke noe særlig da men.....

Forresten er det vanlig å bli kvalm? Syntes jeg leste det på ett forum her eller...?

På forhånd takk :) Kjempeflott forum som jeg følger med i hver dag. Mye tips og oppskrifter.

  • 2 uker senere...
Oh - har funnet herlig, god kveldsmat. Vet mange lager lefser, så her er min versjon :)

110 g eggehvite

10-15g bakepro/annet proteinpulver

10g pofiber

1 ts fiberhusk

Sukrin og stevia

Kanel

Edit: framgangsmåte: vips eggehviter og sukrin helt stive. Bland det tørre med litt vann og stevia. Vend forsiktig i eggehvitene og smør ut på bakepapir.

Stekes på 180 grader i ca 8 minutter - yummi yummi! :D

Denne laget jeg i går, med en liten endring. Hadde ikke pofiber, så brukte peanutmel istedet. Etterpå tenkte jeg at "faen, det er kanskje ikke lov med peanutmel på PSMF", men så så jeg at antall karber per "plate" blir minimale, så da er det vel ok.

Prøvde å spise den med litt mager kesam, sukrin og kanel på. Selv synes jeg de ble litt tørre, og kan tenke meg at jeg liker de bedre som brøderstatter, med et eller annet digg pålegg på. Datteren min på halvannet år virkelig ELSKER de og har spist opp halve lefsa, uten noe som helst på. Mannen liker de også, han hadde kalkunpålegg på.

Tusen takk for oppskrift! :)

Denne laget jeg i går, med en liten endring. Hadde ikke pofiber, så brukte peanutmel istedet. Etterpå tenkte jeg at "faen, det er kanskje ikke lov med peanutmel på PSMF", men så så jeg at antall karber per "plate" blir minimale, så da er det vel ok.

Prøvde å spise den med litt mager kesam, sukrin og kanel på. Selv synes jeg de ble litt tørre, og kan tenke meg at jeg liker de bedre som brøderstatter, med et eller annet digg pålegg på. Datteren min på halvannet år virkelig ELSKER de og har spist opp halve lefsa, uten noe som helst på. Mannen liker de også, han hadde kalkunpålegg på.

Tusen takk for oppskrift! :)

Hvis du steker de litt kortere tid blir de ofte litt mindre tørre :) Herlig å høre at de falt i smak :)

  • 2 uker senere...

Annonse

  • 3 uker senere...
Gjest Ukjent666
hvordan er avokado og gresskar i PSMF?

Du kan ihvertfall glemme avokado.. fettinnhold..

Bruk sunn fornuft/hjernen! Og tenk: det jeg putter inn i munnen/ Gratis online dagbok for diett, slanking og kosthold overstiger det 20g fett/20g karbs... så kan du bare glemme det!;) Ang gresskar vet jeg ikke.. Men jeg tviler, tror det er en del karbs i dette?

f

Du kan ihvertfall glemme avokado.. fettinnhold..

Bruk sunn fornuft/hjernen! Og tenk: det jeg putter inn i munnen/ Gratis online dagbok for diett, slanking og kosthold overstiger det 20g fett/20g karbs... så kan du bare glemme det!;) Ang gresskar vet jeg ikke.. Men jeg tviler, tror det er en del karbs i dette?

Fant dette på iform. burde nok gå bra da?

Holder deg slank

Gresskar fyller godt i magen, men inneholder bare 18 kcal per 100 g. Kjøttet har dessuten et ganske lavt innhold av karbohydrater (4,2 g per 100 g), så du kan trygt spise i vei og samtidig holde blodsukkeret stabilt. Inneholder derimot ikke så mye kostfiber.

Gir deg viktige stoffer

300 g gresskar dekker halvparten av dagsbehovet for folat, som er et spesielt viktig vitamin hvis du er gravid. Du får også C-vitamin og en god del kalium, som virker positivt inn på væskebalansen.

Gjest Ukjent666
Så lenge det er under 5 g fett og 5 g karbohydrater kan du spise gresskar på psmf :)

Hæ? under 5g fett og 5g karbohydrater? Per 100g mener du da?:) Eller samlet det hun spiser?:)

Så lenge man ikke overstiger 20g fett/karbs per dag.. Så funker alt;) Hvor kom disse 5 fra?:p hehe

Annonse

Fett Nok: Squash-spagetti med kjøttsaus

Til 2-3 porsjoner trenger du:

400 g karbonadedeig

1/2 løk

2 fedd hvitløk

100-150 g sjampinjong

1/2 paprika

1 ss tomatpurè

1 boks hakkede tomater

1 dl buljong (vann + buljongterning/kjøttfond)

basilikum, oregano, salt og pepper

1/2-1 squash

Slik gjør du:

Strimle squashen med et juliennejern/grønnsaksstrimler, eller ved å skjære tynne skiver med en ostehøvel og deretter skjære skivene i tynne strimler.

Ha squashstrimlene over i et dørslag og strø over salt. La det stå og renne av seg i 15-30 minutter.

Rens og skjær grønnsakene til kjøttsausen i passe biter.

Smuldre kjøttdeigen og brun den sammen med løk, hvitløk og sjampinjong.

Tilsett paprika og tomatpurè og stek videre i ca ett minutt.

Rør inn tomater og buljong, og smak til med basilikum, oregano, salt og pepper.

Kok opp, og la putre i ca 15 minutter.

Kok opp en kjele med vann. Ha i squashstrimlene og la koke i ca ett minutt.

Ha squashen over i dørslaget igjen og la det renne av seg.

Server sammen med kjøttsausen.

Takk skal du ha, dette var utrolig godt! :D

Krydret litt vel mye, så ble litt sterkt, så drakk hele 1,5 liter vann ved sinad! Men skal si at jeg ble veldig mett!

Jeg lurte også på et generelt spm. om lakse, fiske eller selolje. Hvor får man kjøpt dette billig? Og må den inntas "ren" eller kan man bruke den til steking e.l.?:)

et lite spørsmål.. det står at du må holde potet på et minimum, hvordan er det med ca 50g potet til dagen? Er det mye potet? Så lenge jeg holder fett og karbohydrater på rett nivå. Og jeg kunne ikke finne søtpotet på næringsinnhold.no, men er der mye forskjell på det, og vanlig potet?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...