SamGold Skrevet 24. august 2014 Del Skrevet 24. august 2014 Er det noen som vet omtrent hvordan konsistensen skal være på overnight oats? Eventuelt hvor mange gram 1 dl havegryn/yoghurt er? I ekte hybelånd, oppdaget jeg at jeg ikke hadde desilitermål (proteinshakeren var i bruk!), så jeg tok det på øyemål i kombinasjon med kjøkkenvekten. Brukte 1 dl melk, rundt 65 g havregryn og rundt 60 g yoghurt. Hadde ikke kunstig søtning, men slenger på litt sylte i morgen tidlig. Spent nå! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1059783 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lea Skrevet 25. august 2014 Del Skrevet 25. august 2014 Er det noen som vet omtrent hvordan konsistensen skal være på overnight oats? Eventuelt hvor mange gram 1 dl havegryn/yoghurt er? I ekte hybelånd, oppdaget jeg at jeg ikke hadde desilitermål (proteinshakeren var i bruk!), så jeg tok det på øyemål i kombinasjon med kjøkkenvekten. Brukte 1 dl melk, rundt 65 g havregryn og rundt 60 g yoghurt. Hadde ikke kunstig søtning, men slenger på litt sylte i morgen tidlig. Spent nå! Hvordan gikk det? Jeg bruker aldri desilitermål til dette. Slumper bare sammen noe, og konsistensen blir så godt som alltid bra. Blir det litt for tørt, blander jeg bare i noe mer vann/melk rett før det skal spises Om du ikke synes smaken ble så godt, så er det nok fordi du ikke har søtning/smak altså. Anbefaler steviadråper eller saft (fun light eller zeroh!) for en god smak SamGold 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1059914 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristines1990 Skrevet 25. august 2014 Del Skrevet 25. august 2014 Er det noen som vet omtrent hvordan konsistensen skal være på overnight oats? Eventuelt hvor mange gram 1 dl havegryn/yoghurt er? I ekte hybelånd, oppdaget jeg at jeg ikke hadde desilitermål (proteinshakeren var i bruk!), så jeg tok det på øyemål i kombinasjon med kjøkkenvekten. Brukte 1 dl melk, rundt 65 g havregryn og rundt 60 g yoghurt. Hadde ikke kunstig søtning, men slenger på litt sylte i morgen tidlig. Spent nå! Jeg bruker bare vekta når jeg lager overnight oats. Bruker 50/50 melk og yoghurt, og halvparten så mye havregryn. Vanligvis 70 g yoghurt, 70 g melk og 35 g havregryn. Bruker stevia vanilla creme eller vanlig stevia som søtning, og blander i enten blåbær eller bringebær. Har deretter banan eller kiwi oppå før jeg spiser det. SamGold 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060017 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sephania Skrevet 25. august 2014 Del Skrevet 25. august 2014 Er det noen som vet omtrent hvordan konsistensen skal være på overnight oats? Eventuelt hvor mange gram 1 dl havegryn/yoghurt er? I ekte hybelånd, oppdaget jeg at jeg ikke hadde desilitermål (proteinshakeren var i bruk!), så jeg tok det på øyemål i kombinasjon med kjøkkenvekten. Brukte 1 dl melk, rundt 65 g havregryn og rundt 60 g yoghurt. Hadde ikke kunstig søtning, men slenger på litt sylte i morgen tidlig. Spent nå! Personlig syns jeg rundt 90-100g med både melk og yoghurt/kesam, samt 60g havregryn. En halv dose proteinpulver er heller ikke feil! For å sprite det opp kan du ha i kakao og sjokoladeproteinpulver, en halv banan, noen rosiner og litt musli! Eller jordbær, musli og peanøttsmør <3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060046 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SamGold Skrevet 25. august 2014 Del Skrevet 25. august 2014 Hvordan gikk det? Jeg bruker aldri desilitermål til dette. Slumper bare sammen noe, og konsistensen blir så godt som alltid bra. Blir det litt for tørt, blander jeg bare i noe mer vann/melk rett før det skal spises Om du ikke synes smaken ble så godt, så er det nok fordi du ikke har søtning/smak altså. Anbefaler steviadråper eller saft (fun light eller zeroh!) for en god smak Ok! Jeg vil kalle det en suksess! Liker egentlig plain havregrøt uten særlig søtning, så jeg er ikke så vanskelig å tilfredsstille. Toppet det hele med lett-solbærsylte og cashewnøtter. Meget godt vil jeg si! Kanskje LITT tørt, men ikke noe å klage på. Har normalt kjøpt Stevia, men de har det kun på noen få butikker, så jeg kjøpte Sukrin nå i kveld. Ser på pakken at det er 0 kcal og at karbohydratene som er i (100g/100g) angivelig ikke metaboliseres av kroppen? Stemmer dette? I tillegg kjøpte jeg nå store havregryn glutenfri. Gleder meg til lunsj! Lea 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060047 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SamGold Skrevet 25. august 2014 Del Skrevet 25. august 2014 Personlig syns jeg rundt 90-100g med både melk og yoghurt/kesam, samt 60g havregryn. En halv dose proteinpulver er heller ikke feil! For å sprite det opp kan du ha i kakao og sjokoladeproteinpulver, en halv banan, noen rosiner og litt musli! Eller jordbær, musli og peanøttsmør <3 Nice. Jeg begynte faktisk å røre i proteinpulver i går, men det ble for mye følte jeg og begynte å minne mer om en slags havregrøt jeg lærte med Børge en gang i tiden. Får jeg ikke 40 g pulver i, må jeg ta en shake ved siden av uansett, så jeg så ikke noen grunn til å fordele det på to. Laget derfor separat shake. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060049 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sephania Skrevet 25. august 2014 Del Skrevet 25. august 2014 Nice. Jeg begynte faktisk å røre i proteinpulver i går, men det ble for mye følte jeg og begynte å minne mer om en slags havregrøt jeg lærte med Børge en gang i tiden. Får jeg ikke 40 g pulver i, må jeg ta en shake ved siden av uansett, så jeg så ikke noen grunn til å fordele det på to. Laget derfor separat shake. Jeg bruker 15-20g proteinpulver, altså bare en halv dose i grøten, ser det litt tykt ut har jeg i litt mer melk Men, om du ønsker mer protein, så kan du og blante i litt cottage cheese når du skal spise den! SamGold 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060050 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Loco Skrevet 25. august 2014 Del Skrevet 25. august 2014 Hybelmat! Håvard Vika, HeleneJ, SamGold og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060143 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sephania Skrevet 26. august 2014 Del Skrevet 26. august 2014 Hjemmelaga fiskepinner er også godt og relativt billig! Du trenger torskefilet, griljernmel, salt, pepper,hvetemel, egg og melk, enkelt og greit. For å spe på kan du lage en billig grønnsaksstappe ved siden Eller lag store porsjoner med lasagne, enten med kjøttdeig eller diverse grønnsaker. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060160 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 26. august 2014 Del Skrevet 26. august 2014 For å slippe uni-taskers, kan griljermel fint erstattes av potetmos-pulver:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060190 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Interbellum Skrevet 26. august 2014 Del Skrevet 26. august 2014 Jeg har bodd noen år på diverse hybler, og det enkelttiltaket som hadde størst innvirkning på både kosthold og økonomi, var investeringen i en liten fryser. En 100 liter tar ikke all verden med plass (D x B x H): 582 x 595 x 890 mm . Brotip: I samme slengen investerer du i The Family Meal av Ferran Adria, så har du oppskrifter skalert for både 2, 6, 20 og 75 personer; perfekt for fryser'n Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060203 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SamGold Skrevet 26. august 2014 Del Skrevet 26. august 2014 Hybelmat! Ja, litt ut danning av studentene kan være på sin plass i en slik tråd. Inger-Lise, Loco og Aurelius 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060210 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SamGold Skrevet 26. august 2014 Del Skrevet 26. august 2014 Jeg har bodd noen år på diverse hybler, og det enkelttiltaket som hadde størst innvirkning på både kosthold og økonomi, var investeringen i en liten fryser. En 100 liter tar ikke all verden med plass (D x B x H): 582 x 595 x 890 mm . Brotip: I samme slengen investerer du i The Family Meal av Ferran Adria, så har du oppskrifter skalert for både 2, 6, 20 og 75 personer; perfekt for fryser'n Dette har jeg tenkt på selv, ettersom jeg i dag har en fryseboks som ikke engang har plass til en Grandiosa. Greit nok, jeg har ikke stekeovn heler. Men er det noe penger å spare på å lage i større skala egentlig? Kostnaden skulle vel bli det samme eller er det noe jeg ikke ser? Rent praktisk er det dog en kjempefordel. Jeg bodde i en større leilighet første året jeg studerte og laget lett mat til en hel uke søndagskveld, henholdsvis lunsj og middag da. Gjorde uken mye lettere og det ble heller aldri lettvinte (og dyre) løsninger. Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060211 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Steffen! Skrevet 26. august 2014 Del Skrevet 26. august 2014 Dette har jeg tenkt på selv, ettersom jeg i dag har en fryseboks som ikke engang har plass til en Grandiosa. Greit nok, jeg har ikke stekeovn heler. Men er det noe penger å spare på å lage i større skala egentlig? Kostnaden skulle vel bli det samme eller er det noe jeg ikke ser? Rent praktisk er det dog en kjempefordel. Jeg bodde i en større leilighet første året jeg studerte og laget lett mat til en hel uke søndagskveld, henholdsvis lunsj og middag da. Gjorde uken mye lettere og det ble heller aldri lettvinte (og dyre) løsninger. du svarte vel på ditt eget spørsmål Tesla 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060214 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Interbellum Skrevet 26. august 2014 Del Skrevet 26. august 2014 Men er det noe penger å spare på å lage i større skala egentlig? Kostnaden skulle vel bli det samme eller er det noe jeg ikke ser? Rent praktisk er det dog en kjempefordel. Jeg bodde i en større leilighet første året jeg studerte og laget lett mat til en hel uke søndagskveld, henholdsvis lunsj og middag da. Gjorde uken mye lettere og det ble heller aldri lettvinte (og dyre) løsninger. Tja, i kroner og øre ligger innsparingene mest i å kunne kjøpe større kvanta og å benytte seg av ulike sesongtilbud; type lammekjøtt på høsten, ribbe til jul, høyrygg kjøpt på harrytur etc. Videre er den største gevinsten knyttet til det du allerede er inne på; det praktiske. Her sparer du myyye tid SamGold 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060215 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tamara Skrevet 26. august 2014 Del Skrevet 26. august 2014 bruker en del tunfisk bokser med vann, steker det gjerne sammen med egg i en eggerøre. å krydder etter smak for kjempe godt er no ikke tunfisk. Har en sjelden gang fått smakt helt fersk tunfisk, det er jo smaskens men sånn er ikke boks tunfisken. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060219 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Audunss Skrevet 26. august 2014 Del Skrevet 26. august 2014 Egg tåler 6 mnd i kjøleskap? Trodde det var relativt nære ferskvare. Siden jeg er inne på temaet: har hørt/lest at egg holder seg lengre i normal temp enn i kjølern. noen mythbusters her inne? Ifølge denne artikkelen kan norske egg godt holde i 6 mnd, og de holder seg best vistnok best i 12 grader, men det er vell en uvanlig temperatur(?), så ville satset på kjøleskap. http://www.matoppskrift.no/artikkel/Egg-holder-seg-lenge Ellers så skal holdbarheten øke om du snur de en gang i uken(ikke spør hvorfor), og om du putter et egg i vann og det synker skal det være bra( om det flyter dårlig). Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1060234 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ostemannen Skrevet 2. september 2014 Del Skrevet 2. september 2014 Det beste du gjør som student i forhold til mat, sunnhet og budsjett er å planlegge! Ender du opp med å kjøpe en burger eller mat i kantinen for 60-100 kr per dag ryker budsjettet veldig raskt. Som student gjennom flere år er det noen ting som er rimlig å kjøpe. - 5kg med ris. Ca 40-50kr, så koster det samme som 1 bole i bag, bare 5x så mye. Ta på syltetøyglass eller lignende for å lage enkle bokser å helle fra. Holder en god stund, og er veldig rimlig per måltid. - Kjøp deg matbokser som du kan ha maten i. - Svinekjøtt i frossen pakninger koster typ 20-35kr per kilo. - Fårikålkjøtt er veldig rimlig. Typ 35kr per kilo. Dersom du tar vekk flesket og beina har du mange rimlige og billige måltider. - Frossen Kyllingfilet. Rimlig og greit. - Rema 1000 sine fiskepakker. Ca 80kr per kilo. - Brokkoliblandinger og andre frossenblandinger er bra. - Proteinpulver er veldig rimlig. 1000kr for 9kg => 100kr for 900g => 10kg for 90g => 3 scoops for ca 10kr + melk. - Hva angår kaffe så bør du begynne å like Krone kaffen. Den kjøres ofte på 10krs tilbud på ica, så der kan du få 24 pakker for 240kr. VS å kjøpe evergood etc til 25kr for pakken. 24 pakker i stedet for 10 pakker. STOR besparelse. Evt så kjører ofte Rema 1000 her tilbud på Friele. Se også opp for tilbud etc. I perioder har jeg frysen full av tilbudsvarer. Koster penger der og da, men over tid sparer du raskt inn pengene og vel så det. Lever i snitt på ca 60kr i mat om dagen. Og da har man kjøtt/fisk til alle måltider. vesen, Steffen! og Aurelius 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1062276 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 2. september 2014 Del Skrevet 2. september 2014 Vær obs på kampanjer i matbutikkene ; 10kronersmarked eller lammesesong eller ribbesesong eller grillmat eller det man har, dette betyr alltids gode tilbud:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1062303 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Steffen! Skrevet 2. september 2014 Del Skrevet 2. september 2014 - Svinekjøtt i frossen pakninger koster typ 20-35kr per kilo. dette høres jo fantastisk ut, nesten for godt til å være sant. må sjekke om jeg finner noe på butikken etter jobb Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31041-hybelmat/page/2/#findComment-1062318 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.