Gå til innhold

Fisketråden!


Ida Dahl

Anbefalte innlegg

Av en eller annen grunn stopper kreativiteten min helt når det kommer til fiskeretter. Jeg trenger hjelp, og tenkte det var smart å samle fiskeoppskrifter i en supertråd! :love:

Har du noen SUNNE, enkle og gode oppskrifter med fisk som protein? Både lunsj- og middagsretter!

Bilder er jo selvfølgelig et pluss :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har ikke nok tid på meg akkurat nu til å skrive et lengre fiskeinnlegg, så legger isteden igjen noen spor så jeg kan vende tilbake og fullbyrde ved et senere tidspunkt;)

Siden all fisk i utgangspunktet er sunt, gjør det vel lite om flesteparten av mine forslag kommer til å inkludere durabelige mengder med smør i en eller annen form?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke nok tid på meg akkurat nu til å skrive et lengre fiskeinnlegg, så legger isteden igjen noen spor så jeg kan vende tilbake og fullbyrde ved et senere tidspunkt;)

Siden all fisk i utgangspunktet er sunt, gjør det vel lite om flesteparten av mine forslag kommer til å inkludere durabelige mengder med smør i en eller annen form?

Smør kan alltids sløyfes fra en gitt oppskrift, så peis på. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Timian laks med rotstappe og div grønt

Kjøp laks med skinn, den gjør seg best til steking. Snitt to langsgående kutt i skinnet, fyll med maldonsalt og fersk timian. Oppsiden av laksen dekkes av maldonsalt, pepper og timian. La stå og godgjøre seg mens man forbereder resten.

Kutt rotgrønsaker opp i små biter, jeg foretrekker søtpotet og sellerirot. Kok møre. Chop opp en god salat, tilsett god olivenolje. Når rotgrønsakene begynner å bli møre, ha godt med smør i stekepannen og la den bli varm. Ligg fisken med skinnsiden ned!! La den ligge til den nærmer seg ferdig (4-5 min varierer fra varme og stekepanne). Mos rotgrønsakene med smør og melk, tilsett salt og pepper, evnt litt urter om ønskelig. Snu fiskestykkene å la de steke ca 1 minutt på toppen. Fiks ferdig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får vel benytte nok en sjanse til å snikprimitivere samfunnet :D

Einerrøkt ørret

Du trenger: Ørret, selvfølgelig så fersk at den fortsatt spreller. Svartkjelen, einer og bål.

474891_10152920150730055_1839015757_o.jpg

963922_10152920151275055_1910531256_o.jpg

977920_10152920152465055_469993217_o.jpg

Legg einarkvastene i kaffekjelen og ørreten på toppen. Dekk til tuten så ikke røyken siver ut for fort. Sett over glørne på middels varme i ti minutter. Voila!

474905_10152920153660055_1385411385_o.jpg

Det blir bitelitt tjære i kjelen, så om du ikke liker det i soyalatten din får du bruke en annen kjele til dette ;) Serveres gjerne kald på brød med ekte smør.

Supersashimi

Du trenger: Nytrukken ørret. Fileteres og spises. Serveres med øl som ligger til kjøling i et iskaldt fjellvann.

37629_10150239127320055_5254253_n.jpg

Disclaimer: Det kan hende du dør av parasitter som spiser opp hjernen din, men det er verdt det.

Pannestekt ørret med sitron

Du trenger: Ørret og sitron. Rognen spises rå til forrett for caveman-gourmet og omega 3-boost.

37629_10150239127255055_4538688_n.jpg

Fisken fylles med rikelig sitron og stekes i panna over bålet, eller gjerne i folie på bålet med en grov klatt smør om du har med sånn luksus.

37629_10150239127280055_2241237_n.jpg

37629_10150239127330055_718753_n.jpg

En annen fisk på bildet og se bort fra stormkjøkkenet i bakgrunnen, det skal selvfølgelig brukes bål.

Ørretsnacks

Du trenger: En absurd liten ørret (settes selvfølgelig ut igjen om fisken ikke er skadd eller vannet er overbefolket). Renses og sprøstekes over glørne på høy varme. Spises med skinn og bein.

288582_10150740828205055_3081591_o.jpg

Jada, er klar over at dette innlegget gir ca null verdi for OT annet enn at jeg får skrytt av at fisk er best fersk og selvfisket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Enkel og rask rett, ferdig på 15 minutt!

5 fedd hvitløk

1/2 fersk chilli

Tomater på boks

Grønnsaker (løk, purre, gulrot)

Fiskebuljong

Salt, pepper, paprikapulver

Pasta/ris

Laks/ørret

Fres finhakka hvitløk og chilli sammen med hakka løk og gulrot i litt olje og paprikapulver.

Tilsett tomatene og purre, og en terning fiskebuljong. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Ha i fisk i terninger og la trekke i 3-4 minutter. Server med pasta (eller ris).

Revet parmesan over er veldig godt!

Du kan med enkle grep gjøre den om til festsuppe.

Tilsett da 2 dl tørr hvitvin når løk, hvitløk og chilli er surret i panna. Kok opp.

Tilsett en boks tomater og 4 dl fiskekraft. (eller 4 dl vann + 3 terninger fiskebuljong)

Tilsett valgfrie grønnsaker og kok noen minutter.

Tilsett rå scampi og hvit og rød fisk i terninger. La trekke noen minutter. Topp med nydampede blåskjell og hakka vårløk. Server med godt brød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den einerrøyka ørreten skal jeg prøve. Er vel nok tjære i bålkaffen likevel så litt til kan vel ikke gjøre noen skade :D

Men sushi fra ufrossen ferskvannsfisk hadde jeg vært litt skeptisk til...

Tjære hører med i bålkaffen, så det gjør ingenting.

Ufrossen fisk er på eget ansvar. Parasitter er vel vanligst hos de anadrome artene (tror jeg..?), men man kan ikke være trygg uansett. Jeg liker fisken min best varmebehandlet, så det er ikke noe problem i realiteten for min del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rask og kjapt er avgjørende for meg i hverdagen. Elsker torsk :)

Lar torsken trekke i ca 10 min

I mens

1. Kok opp blomkål, poteter (og av og til også; brokkoli og kålrot)

2. La koke i ca 4-5 min (fordel å kutte potetene i små biter så koker de fortere)

3. Hell av vannet -pleier bare bruke lokket til å sile med.

4. Mos alt til jevn røre vha stavmikser.

5. Krydre godt; pepper, salt, karri....osv?

6. Tilsett finhakket løk, rør inn i mosen.

7. Rør evt inn kesam og/eller smøreost

Torsk og mos spises sammen. Yumyum

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lakse file i form ... Legg fileene i alu foile ilag med hakket løk, gulrot, kålrabi eller hva du måtte få lyst på. Knep igjen ... hiv noen potet båter oppå alu "pakken". Hiv formen i ovnen ca 220 grader rundt 40min.

Annen variant er å skjære en halv torsk og en halv laks i biter, legg i form. Fyll på med vann og fløte og grønnsaker som du liker. Salt og pepper... la stå på rundt 180 grader minimum en time.

Tar litt tid men er himla enkelt. Er du på tur (som i skauven) så blir det aldri feil med fisk i foile over bålet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg får vel benytte nok en sjanse til å snikprimitivere samfunnet :D

Einerrøkt ørret

Du trenger: Ørret, selvfølgelig så fersk at den fortsatt spreller. Svartkjelen, einer og bål.

474891_10152920150730055_1839015757_o.jpg

963922_10152920151275055_1910531256_o.jpg

977920_10152920152465055_469993217_o.jpg

Legg einarkvastene i kaffekjelen og ørreten på toppen. Dekk til tuten så ikke røyken siver ut for fort. Sett over glørne på middels varme i ti minutter. Voila!

474905_10152920153660055_1385411385_o.jpg

Det blir bitelitt tjære i kjelen, så om du ikke liker det i soyalatten din får du bruke en annen kjele til dette ;) Serveres gjerne kald på brød med ekte smør.

Supersashimi

Du trenger: Nytrukken ørret. Fileteres og spises. Serveres med øl som ligger til kjøling i et iskaldt fjellvann.

37629_10150239127320055_5254253_n.jpg

Disclaimer: Det kan hende du dør av parasitter som spiser opp hjernen din, men det er verdt det.

Pannestekt ørret med sitron

Du trenger: Ørret og sitron. Rognen spises rå til forrett for caveman-gourmet og omega 3-boost.

37629_10150239127255055_4538688_n.jpg

Fisken fylles med rikelig sitron og stekes i panna over bålet, eller gjerne i folie på bålet med en grov klatt smør om du har med sånn luksus.

37629_10150239127280055_2241237_n.jpg

37629_10150239127330055_718753_n.jpg

En annen fisk på bildet og se bort fra stormkjøkkenet i bakgrunnen, det skal selvfølgelig brukes bål.

Ørretsnacks

Du trenger: En absurd liten ørret (settes selvfølgelig ut igjen om fisken ikke er skadd eller vannet er overbefolket). Renses og sprøstekes over glørne på høy varme. Spises med skinn og bein.

288582_10150740828205055_3081591_o.jpg

Jada, er klar over at dette innlegget gir ca null verdi for OT annet enn at jeg får skrytt av at fisk er best fersk og selvfisket.

Agn *host* :cat:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ovnsbakt kveite!

Kveitekoteletter legges i folie med 3-5 sølvløk og noen skjeer sølvløkkraft (eller hva det nå heter, det sølvløkene ligger i) sammen med en klatt smør, krydres med aromat og kvernsalt og -pepper. Settes i ovnen på 200 grader i ca 20 min. Serveres med valgfritt tilbehør (poteter, hjemmelaget remulade og gulrøtter er yummy til).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...