Gå til innhold

Tutogkjør

Medlemmer
 • Innholdsteller

  717
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tutogkjør

 • Rang
  Avansert medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg tror jeg betalte ca 9.000,- for den turen jeg linket til - da er overnatting og transport inkludert, og enkelte frokoster. Men reiser man selvstendig så klarer man seg på en god del mindre, ja! Om du har stramt budsjett ville jeg droppet Japan, der er det ganske dyrt. Vietnam kan anbefales, på tre uker har du mulighet til å komme deg innom de beste stedene i landet (men nordmenn får kun 15 dager Visa on Arrival, så du må evt få søkt om lenger eller noe, eller så kan du dra videre til et annet land). India har jeg ikke vært i, men der er det i alle fall også billig. Myanmar (Burma) står på
 2. Hvorfor ikke dra på en gruppetur? Jeg tok denne selv i fjor, veldig fin måte å reise på (men dyrere enn om man reiser på egenhånd). Jeg planlegger en Asia-tur i år også (bare jeg blir kvitt leiligheten min først), fra juli-ish til desember-ish, men da reiser jeg helt alene og tenker å møte folk på hostel istedenfor (dessuten liker jeg å være alene). Hvor i Asia tenker du å dra?
 3. Det finnes også matbokser med kjøleelement, slik at maten lettere holder seg om bilen er varm.
 4. Tutogkjør

  Akvariehold

  Der har du nok bakgrunnen for alle problemene dine. Absolutt alt av de gode filterbakteriene var allerede døde da du overtok karet, i tillegg til at de fylte filteret med dødt, organisk materiale som måtte brytes ned. Sånt blir det algevekst av, i tillegg til at det nok også førte til oppblomstring av bakterier du ikke vil ha. Kjip måte å starte akvariehobbyen på, men forhåpentligvis er du på rett kjøl nå.
 5. Tutogkjør

  Akvariehold

  Så bra! Døde snegler lukter død og fordervelse, så du burde fort oppdage om de to siste er i live eller ikke.. Tok det lang tid fra karet ble tatt ned hos forrige eier og til det ble satt opp igjen hos deg? Filterbakterier dør fort, og tar det for lang tid før man får startet det igjen får man problemer. Så det kan fort forklare det du har slitt med! Sånt kan sitte i sanda også, bare så du er klar over det.. Det høres ut som en god plan. Vær også obs på nitrittverdier, det er egentlig det viktigste. Sjekk forøvrig ut artiklene til Akvaforum, om du ikke har gjort det tidligere.
 6. Tutogkjør

  Akvariehold

  Hmm, tydeligvis en litt vel aggressiv kampfisk... Er du sikker på at de er spist og ikke bare har lukket seg inne i skallet sitt? Eplesnegler har operculum som de kan stenge igjen åpningen med, så han bør ikke klare å skade dem. Blir de plaget, kan de lukke seg inne lenge. Vanligvis går eplesnegleinteressen hos kampfisk over etter kort tid nettopp fordi de ikke får gjort noe med sneglene (og ikke alle bryr seg om sneglene til å begynne med heller).
 7. Tutogkjør

  Akvariehold

  Det er vanskelig å si uten noe bilde, men det kan være sopp. Sjekk denne artikkelen for beskrivelse av diverse sykdommer og behandling av disse.
 8. Tutogkjør

  Akvariehold

  2-5 burde holde til å begynne med, hør nærmere med selger. Et til tips er å ikke fôre fiskene noen dager etter at du har satt inn sneglene, da bør de begynne å spise alger fortere.
 9. Tutogkjør

  Akvariehold

  Eplesnegler er faktisk best å kjøpe privat, her er annonser (det går helt fin å sende disse i posten på denne tiden av året). Det går an å kjøpe dem i butikk også, men da er de oftere en god del dyrere. Tigersnegler er det verre å drive oppdrett på (tror det var noe med at eggene må i brakkvann eller noe), så disse må du som regel i butikk for å få tak på.
 10. Tutogkjør

  Akvariehold

  Det høres ut som en grei plan. Om du gidder kan du også forsøke å luke litt i algene, og få deg noen flere nyttedyr (tigersnegle eller eplesnegle feks).
 11. Tutogkjør

  Akvariehold

  Si det... Tjene penger, sannsynligvis? Pluss at de kan være vanskelige å skille som små, i alle fall av folk som ikke vet bedre (og mange av disse jobber dessverre i dyrebutikker også). Indiska, jeg foreslår at du lager en tråd på Akvaforum, evt bruk søkefunksjonen der inne. Det er noen år siden jeg drev med akvarier, så jeg er ikke så inne i alt lenger.
 12. Tutogkjør

  Akvariehold

  Hvor lenge har du lyset på? Står det i direkte sollys? Du har nok ikke for mye planter, men for mye næring i vannet. Da er det sannsynligvis ikke en ancistrus, og du har for liten plass til den, i alle fall om det viser seg å være en Pleco eller Gibbiceps.
 13. Tutogkjør

  Dagens Glade

  Setter nesa i retning Vietnam om 9 timer. :eek::cool: (hva i alle dager tenkte jeg med da jeg bestilte meg 6 uker i Sørøst-Asia alene…?)
 14. Takk for svar! Jeg er betraktelig bedre nå, blir bare litt stiv om jeg blir sittende litt for lenge om gangen, og vurderer å driste meg på trening senere i uka. Internett gjorde meg nok ekstra bekymret, da det de fleste plasser stod at man måtte regne med opptil måneder før man ble bra igjen. I tillegg hjelper det nok ikke å ha vokst opp med en far med konstante smerter pga nerveskader i ryggen etter flere ubehandlede prolapser. Takk for det, satser på at det blir en flott tur!
 15. Jepp, og spesielt de siste ukene ettersom jeg sitter mye småskjevt i sofaen hos besteforeldrene mine (jeg er uten boplass atm og bor hos dem, så det er begrenset hvor jeg kan gjøre av meg..). Naprapat jeg var hos for noen år siden konstaterte skjevfordeling av muskulatur, og det er samme sted jeg slo kraftig etter ei litt stygg landing på judotrening for rundt 12 år siden. Nå har jeg akkurat stått opp, og jeg klarer faktisk å sitte ganske greit. Kommer meg også opp og ned fra stolen uten de helt store smertene. Det har heller ikke dukket opp noe blåmerke på ryggen.
×
×
 • Opprett ny...