Jump to content

Tutogkjør

Members
 • Content Count

  717
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tutogkjør

 1. Jeg tror jeg betalte ca 9.000,- for den turen jeg linket til - da er overnatting og transport inkludert, og enkelte frokoster. Men reiser man selvstendig så klarer man seg på en god del mindre, ja! Om du har stramt budsjett ville jeg droppet Japan, der er det ganske dyrt. Vietnam kan anbefales, på tre uker har du mulighet til å komme deg innom de beste stedene i landet (men nordmenn får kun 15 dager Visa on Arrival, så du må evt få søkt om lenger eller noe, eller så kan du dra videre til et annet land). India har jeg ikke vært i, men der er det i alle fall også billig. Myanmar (Burma) står på årets reiseplan (om den blir noe av), det samme gjør Kambodsja, Filippinene, Kina og malaysisk Borneo. Sørøst-Asia er generelt veldig enkelt og billig å reise i, og følger man "the pancake trail" (mer eller mindre denne ruta), er det rimelig enkelt å komme seg rundt og ikke minst å møte folk.
 2. Hvorfor ikke dra på en gruppetur? Jeg tok denne selv i fjor, veldig fin måte å reise på (men dyrere enn om man reiser på egenhånd). Jeg planlegger en Asia-tur i år også (bare jeg blir kvitt leiligheten min først), fra juli-ish til desember-ish, men da reiser jeg helt alene og tenker å møte folk på hostel istedenfor (dessuten liker jeg å være alene). Hvor i Asia tenker du å dra?
 3. Det finnes også matbokser med kjøleelement, slik at maten lettere holder seg om bilen er varm.
 4. Tutogkjør

  Akvariehold

  Der har du nok bakgrunnen for alle problemene dine. Absolutt alt av de gode filterbakteriene var allerede døde da du overtok karet, i tillegg til at de fylte filteret med dødt, organisk materiale som måtte brytes ned. Sånt blir det algevekst av, i tillegg til at det nok også førte til oppblomstring av bakterier du ikke vil ha. Kjip måte å starte akvariehobbyen på, men forhåpentligvis er du på rett kjøl nå.
 5. Tutogkjør

  Akvariehold

  Så bra! Døde snegler lukter død og fordervelse, så du burde fort oppdage om de to siste er i live eller ikke.. Tok det lang tid fra karet ble tatt ned hos forrige eier og til det ble satt opp igjen hos deg? Filterbakterier dør fort, og tar det for lang tid før man får startet det igjen får man problemer. Så det kan fort forklare det du har slitt med! Sånt kan sitte i sanda også, bare så du er klar over det.. Det høres ut som en god plan. Vær også obs på nitrittverdier, det er egentlig det viktigste. Sjekk forøvrig ut artiklene til Akvaforum, om du ikke har gjort det tidligere. Det står mye bra og enkelt forklart der, og ingen som kommer med 30 forskjellige innspill på hver minste lille ting. Plantelyspære? Husk at alger også liker plantelys. Nå husker jeg fint lite av det som har med lys å gjøre, men varmere (gulere) lys kan i alle fall gi en god del mer alger, mens kaldere (blåere) er bedre. Så lenge det ikke blir for kaldt lys (som man gjerne har i saltvannskar), da trives ikke plantene. Veldig søt! Savner akvariene mine...
 6. Tutogkjør

  Akvariehold

  Hmm, tydeligvis en litt vel aggressiv kampfisk... Er du sikker på at de er spist og ikke bare har lukket seg inne i skallet sitt? Eplesnegler har operculum som de kan stenge igjen åpningen med, så han bør ikke klare å skade dem. Blir de plaget, kan de lukke seg inne lenge. Vanligvis går eplesnegleinteressen hos kampfisk over etter kort tid nettopp fordi de ikke får gjort noe med sneglene (og ikke alle bryr seg om sneglene til å begynne med heller).
 7. Tutogkjør

  Akvariehold

  Det er vanskelig å si uten noe bilde, men det kan være sopp. Sjekk denne artikkelen for beskrivelse av diverse sykdommer og behandling av disse.
 8. Tutogkjør

  Akvariehold

  2-5 burde holde til å begynne med, hør nærmere med selger. Et til tips er å ikke fôre fiskene noen dager etter at du har satt inn sneglene, da bør de begynne å spise alger fortere.
 9. Tutogkjør

  Akvariehold

  Eplesnegler er faktisk best å kjøpe privat, her er annonser (det går helt fin å sende disse i posten på denne tiden av året). Det går an å kjøpe dem i butikk også, men da er de oftere en god del dyrere. Tigersnegler er det verre å drive oppdrett på (tror det var noe med at eggene må i brakkvann eller noe), så disse må du som regel i butikk for å få tak på.
 10. Tutogkjør

  Akvariehold

  Det høres ut som en grei plan. Om du gidder kan du også forsøke å luke litt i algene, og få deg noen flere nyttedyr (tigersnegle eller eplesnegle feks).
 11. Tutogkjør

  Akvariehold

  Si det... Tjene penger, sannsynligvis? Pluss at de kan være vanskelige å skille som små, i alle fall av folk som ikke vet bedre (og mange av disse jobber dessverre i dyrebutikker også). Indiska, jeg foreslår at du lager en tråd på Akvaforum, evt bruk søkefunksjonen der inne. Det er noen år siden jeg drev med akvarier, så jeg er ikke så inne i alt lenger.
 12. Tutogkjør

  Akvariehold

  Hvor lenge har du lyset på? Står det i direkte sollys? Du har nok ikke for mye planter, men for mye næring i vannet. Da er det sannsynligvis ikke en ancistrus, og du har for liten plass til den, i alle fall om det viser seg å være en Pleco eller Gibbiceps.
 13. Tutogkjør

  Dagens Glade

  Setter nesa i retning Vietnam om 9 timer. :eek::cool: (hva i alle dager tenkte jeg med da jeg bestilte meg 6 uker i Sørøst-Asia alene…?)
 14. Takk for svar! Jeg er betraktelig bedre nå, blir bare litt stiv om jeg blir sittende litt for lenge om gangen, og vurderer å driste meg på trening senere i uka. Internett gjorde meg nok ekstra bekymret, da det de fleste plasser stod at man måtte regne med opptil måneder før man ble bra igjen. I tillegg hjelper det nok ikke å ha vokst opp med en far med konstante smerter pga nerveskader i ryggen etter flere ubehandlede prolapser. Takk for det, satser på at det blir en flott tur!
 15. Jepp, og spesielt de siste ukene ettersom jeg sitter mye småskjevt i sofaen hos besteforeldrene mine (jeg er uten boplass atm og bor hos dem, så det er begrenset hvor jeg kan gjøre av meg..). Naprapat jeg var hos for noen år siden konstaterte skjevfordeling av muskulatur, og det er samme sted jeg slo kraftig etter ei litt stygg landing på judotrening for rundt 12 år siden. Nå har jeg akkurat stått opp, og jeg klarer faktisk å sitte ganske greit. Kommer meg også opp og ned fra stolen uten de helt store smertene. Det har heller ikke dukket opp noe blåmerke på ryggen.
 16. Etter en måneds tid med total mangel på energi, var jeg endelig klar for ordentlig trening igjen i dag. Tydeligvis tidenes dårligste idé, på linje med (eller verre enn) når jeg bestemte meg for å hoppe over det gjerdet i mørket på fjellet i fjor og ødela ankelen. Kort fortalt: sittende roing; *pang* og har nå problemer med sitting, ståing, ligging, gåing, osv. Det kjentes ut som en gummistrikk som røk i korsryggen på venstre side, hvor jeg fra før av har litt svakheter. Det gjorde ikke kjempevondt akkurat der og da, men kjente at jeg ble å få problemer med å bøye meg etter vannflaska, så jeg avsluttet treningen. Fikk såvidt hentet ut treningsbagen fra det nederste skapet og hadde småproblemer med å få på meg skoene. Fikk pappa og bror til å komme og hente meg og bilen, og turen hjem var et smerteh…. siden jeg ikke egentlig klarte å sitte. Har stortsett ligget i senga siden, ettersom sitting ikke er et alternativ og ståing ikke fungerer i lengden. Det er nå ca 9 timer siden, og jeg klarer å bevege meg litt mer, kommer meg på do uten veldig store problemer, og klarte å sitte litt i en stol. Kjenner ingen åpenbare søkk e.l. ved palpasjon av området. Det er ingen strålingssmerter nedover beina e.l. heller, og det kjennes åpenbart muskulært ut. Noen tips, evt mirakelkurer? Frykter backpackerturen min om tre uker går til h…….
 17. Tutogkjør

  Dagens negative

  Klar for første ordentlige trening etter over en måned totalt tappet for energi, og så klarer jeg å få muskelruptur eller noe i korsryggen.. Klarer ikke å sitte, bøye meg eller gå fort. Og det er bare 20 dager til jeg skal til Sørøst-Asia!
 18. Tutogkjør

  Dagens Glade

  Flybilletter og reiserute i boks! Det ble visst 6 uker. Ups? :cool:
 19. Tutogkjør

  Dagens Glade

  Stikker til sørøst-Asia om en måneds tid, nærmere bestemt Vietnam, Laos, Thailand og Indonesia. Oh yes.
 20. Bruk Google og 'site:fitnessbloggen.no' foran søkeordet, feks site:fitnessbloggen.no kosthold
 21. Tutogkjør

  Akvariehold

  Hvordan går det med akvariet?
 22. Tutogkjør

  Akvariehold

  4 år i bolle? Oj, da har han nok hatt det overraskende bra. Kampfisk blir ikke så veldig gamle. Andre tips, hmmm. Om ancistrusene dine plutselig begynner å vokse noe grassalt, så har du fått deg pleco eller gibbiceps, disse blir enorme.. Ellers er det fint å ikke fylle akvariet med fisk, 60 liter er veldig lite (uavhengig av hva dyrebutikken sier), og den fiskemengden du har nå holder i massevis. Sytråd fungerer forresten fint til å feste anubias på røtter.
 23. Tutogkjør

  Akvariehold

  Neste gang skyller du bare filteret i akvarievannet. Bakteriekulturen tåler ikke varmtvann, så det kan være lurt å fortsette å skifte litt vann hver dag fram til den har kommet seg igjen, siden nitrogensyklusen må starte på nytt. Anubias er ikke akkurat en hurtigvoksende plante (og skal vel strengt tatt plantes med røttene over bunnsubstratet, fest dem gjerne på rota). Det begynner å bli en stund siden jeg holdt ferskvannskar, så planter husker jeg ikke stort av, men mulig den i midten er hurtigvoksende. Akvaforum anbefales forøvrig. Det holder nok lenge å fôre ancistrusene én gang i uka, de finner som regel mye snacks i akvariet de kan spise. Det gjør heller ingenting om lokket er av, så lenge du ikke har selvmordsfisk eller at kattene får lyst på mer enn vann.
 24. Tutogkjør

  Akvariehold

  Ikke vask filteret, det gjør bare vondt verre. Om det er veldig mye guffe i det kan du skylle det i vann fra akvariet når du skifter vann, men noe grums skal det være. Det skal absolutt ikke være nødvendig å slamsuge hver dag. Det skal også holde å bytte rundt 10% vann én gang i uka. Filter/pumper som følger med i ferdige akvariepakker er gjerne underdimensjonerte, men med kun fire fisk skulle ikke det være noe problem. Hvilke planter har du? Hurtigvoksende planter kan være lurt om man plages med mye næring i vannet. Du fôrer nok litt mye også.
 25. Tutogkjør

  Akvariehold

  Hvor mye fôrer du, hvor stor er pumpen og er det filter på den?
×
×
 • Create New...