Jump to content

Christian_B

Members
 • Content Count

  978
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Christian_B

 1. Fremgang i utholdenhet vil være meget merkbar og målbar som nybegynner. gitt at man gjør ting iallfall halvveis riktig. Er mye verre når man har trent noen år, da er det mindre fremgang.
 2. Sekk? Bare å fylle på med så mye vekt du gidd. Har sekken et bra bæresystem er det gullegull. Ellers er det bare å jogge eller løpe. Kan høre på lydbok selv om man løper.
 3. Har sansen for denne kanskje overdrevne positive italieneren. God og enkel italiensk mat.
 4. Tipper det burde gå helt flotters. Lukter det greit, er det stort sett greit.
 5. Er vell litt avhengig av mengde og hyppighet. Å drikke seg mongis på sprit hver helg vil nok ha en negativ effekt, mens 2-3 øl på en fredag og lørdag (håper jeg) vil ha liten effekt.
 6. Irriterer meg grønn over folk som helt frivillig har fått barn og tar patent på å ha det jævlig. Har du bare sovet 6 timer? Vent til du få barn..... Irriterer meg over mengde plastemballasje på frukt og grønt (og egentlig alt som ikke behøver det). Jeg har prøvd å se noe positivt med det, finner ingenting. Sist men ikke minst, folk som ikke kan plassere ting i oppvaskmaskinen. Herregud, sett fatet ved siden av de som står der fra før og ikke alene midt i.
 7. Driver å går opp noen kilo før jeg skal trekke pulk over Hardangervidda og det er moro. Stikkord: h-melk, juice vaniljesaus, olivenolje, chips, øl, kokosboller, kinder maxi og is. Namnam, gå opp i vekt er mer moro en å gå ned
 8. Er mange mennesker her med masse kompetanse, så er lysten på noen gode ideer om styrketrening opp mot fjellsport. I all hovedsak er det snakk om løping, ski, klatring og fjellturer. Jo lengre, høyere og fortere, jo bedre. Meg selv: Mann 30 år 169 cm lav 70 kg, skal litt ned til sommeren. Noen mål med å trene styrke er å være skadefri og sterk nok til å leke mange, mange timer i fjellet. Noen kriterier er at: - Jeg ikke skal opp i vekt, helst litt ned. Trenger ikke ha store muskler eller se bra ut. Funksjon for alle penga. - Det må ikke ta for lang tid, eller øke totalbelastning for mye. Holder allerede på 15-30 timer i uken, så må passe på at skalaen ikke tipper over. - Kan ikke ta markløft og vanlig knebøy. Vet det, de er effektive. Men får vondt av begge. Mål nr1 = skadefri. - Fullkropp, maks 2 ganger i uken. - Få øvelser, funksjon og maks utbytte. Dagens "program": 3x5 maks pullups (kv+10kg) 3x5 maks dips (kv+17,5kg) 3x5 frontbøy (tar ikke maks enda, bygger sakte men sikkert opp) Litt mage og støtteøvelser for akilles og IT bånd Er dette ok program? Noe som kan gjøres anderledes? Noen kreative ideer?
 9. 2 komedier som er verdt å bruke tiden sin på
 10. Løper ikke på mølle, så har egentlig ikke peil på denslags i det hele tatt. All motbakkeløping jeg bedriver vinterstid tas i skogen eller i fjellet, kanskje opp en slalombakke om jeg har en tilgjengelig. Ellers tar jeg høydemeter hovedsaklig på ski om vinteren, med 1-2 løpeøkter for å holde teknikk, muskler, ledd og sener operative. Er ikke stor fan av intervalltrening, selv om jeg har kjørt 3 4x4 øker siste måneden Stort sett tilhenger av å løpe på følese, raskt på gode dager og rolig på dårligere dager. Finn et fjell, løp til toppen, nyt livet litt og løp ned igjen. Ellers kan økter som 20x1min med 1 min hvile mellom være bra greier for å øke farten oppover, også 4x4. Så kan man ha noen rolige dager itillegg hvor man bare løper i motbakke for moro skyld.
 11. Har en teori om at skal man bli god å løpe i motbakke, så må man løpe i motbakke. Gjerne motbakkeintervall i fjellet, bakker, skogen, slalombakken etc. Jeg har prøvd noen 4x4 opp fjellet bak huset i det siste, tror det kan funke på farten opp. Prøv også å få en effektiv teknikk hvor du kan løpe oppover uten å bruke mer krefter en nødvendig. Ikke lett, men da kan man holde høyere fart en om man løper som en dassvåt sakosekk. Skulle jeg løpt på mølle, så hadde jeg kjørt opp hellingen ganske bra. Uten at jeg sitter på noe fakta om at det er bedre en å løpe flatt Som sagt, mer flere, har jeg en teori at man bør sanke høydemeter skal man bli god å løpe i motbakke.
 12. Skal du ha PT, sørg for at denne personen vet hva de snakker om når det gjelder kondisjonsutøvere. Send noen mail til seriøse løpklubber, olympiatoppen etc, spør om råd. De burde kunne guide deg til en kyndig person eller komme med gode tips.
 13. Det å ha flere løpeøkter om dagen blir mer vanlig jo høyere nivå man kommer. Men med veldig god kontoll på intensitet og hvile. Ville så absolutt tatt kontakt med en trener eller andre med høy kompetanse.
 14. Ta en økt eller to i uken med buldring eller tauklatring. Er itillegg til god trening ganske moro
 15. Å stole på selgere er litt yatzy, ikke alle har peiling selv om de jobber i en sportsbutikk. Prøv skoene, gjerne på mølle i 10 min. Det er også mulig å ta en løpetur i butikken eller utenfor om de ikke har mølle. Ta med tiltenkte sokker, da får man enda bedre følese av passform. Ellers er midt tips, så lett som mulig i forhold til behov som demping, pris etc. Jeg bruker stort sett veldig lette sko uten demping, så da er prisen også lav.
 16. Med XXL og G-sports 100% fornøyd garanti er det mulig å levere inn sko innen 1 måned om skoene skulle vise seg og være ubehagelig, passe dårlig etc. Jeg har gjort det 1 gang og det gikk fint uten spørsmål. Jeg liker løplabbet, men det er primært på grunn av utvalg og ikke kompetanse som de sitter på. Jeg får også gode priser på sko derfra, så prisen spiller liten rolle for min del.
 17. Hva var dine høydepunkter og nedturer? Høydepunkt: 7 plass Stranda Fjord Trail Race, meget overraskende. Skiturer til Saudehornet, Slogen og bratterenna på Sunndalsnipa (sånn itillegg til alle andre fine turer). Gått/klatret østegga på Liadalsnipa. Nedtur: Skader. Akillesbetennelse i jan-feb og forslått for etter løpetur på Gaustadtoppen som var vond i mange uker. Hvilke mål nådde du? Fikk gått Saudehornet og slogen på ski. Kom meg opp på Klovetind vinterstid og kjørt ski ned. Klatret led på egne sikringer. Hatt mye morro. Hatt det mye moro. Beste treningsminner fra året? Maaaange. Ingen som klart stikker seg ut. Gårsdagen på Lønahorgi på ski er et av de. Mange høydemeter og god snø. Løpetur til Saudehornet ved første snøfall i mørket Noe du vil klare før året er omme? Få en god løpetur til. Gjorde 2015 deg til en sterkere, bedre og mer selvsikker versjon av deg selv? Absolutt. Hva er målene for 2016? Være mer i aktivitet og ha det moro. Klatre mer (spesielt i fjellet), stå mer på ski og løpe mer. Få løpt et langt løp, usikkert på hvilket. Gå grøndalen rundt på ski, 5-6 fjell på rappen.
 18. Jeg var engang i nogenlundt samme posisjon, skremte livdriten av meg. Hvis man blir sliten av å hente øl er det på tide å gjøre noe vettugt med saken om man vil unngå en hel masse helseproblemer.
 19. 4x4 er en fin måte å øke kondisjonen raskt og effektivt. Puls på 85-93% av makspuls i 4 minutt, pause i omtrent 2 minutt. Varm opp og ta 10 min lett jogg etter intervalløkten for å roe ned. 2 slike i uken blandet med en eller to langturer av et eller annet slag på lav puls bør gjøre susen.
 20. Som sagt over, 7 uker er lang(ish) tid. Om du sliter med å løpe sammenhengende over tid, kan det muligens være en mulighet å sku ned tempoet litt.
 21. Arc`teryx er et absolutt bra merke, har også livstids garanti på sine skallplagg (om jeg husker rett). Itillegg har man gode merker som Patagonia, Norrøna, Klåtremusen osv. Listen er lang over gode produsenter. Hva er bruksområdet? Det er ikke vits i å kjøpe en jakke for alpin klatring om man skal kjøre litt ski og gå en tur i ny og ne osv.
 22. Kan være vanskelig å løpe så sakte som man bør i begynnelsen. Det kan faktisk være raskere å gå, men bare å svelge stoltheten og senke tempo. Varier mellom gå/løp og sett små mål. Som halve bakken, neste tre, neste stein osv. Så er det bare å jobbe seg oppover sakte men sikkert. Form, fart og distanse kommer etterhvert, men ikke tenk på det nå i starten Ellers kan det være greit å få ned treningsmengden inntil kroppen er tilvendt store mengder. I værste fall ender man opp med overbelastning eller belastningskader og annet mikkmakk. Om man blir rastløs, ta en økt på masasjerulle, tøy litt, mobilitetstrening, gå en rolig tur. Forstår at det kan være vanskelig å begrense seg, iallefall når motivasjonen er på topp.
 23. Får ikke rettet ut knærne skikkelig, men litt bedre klarer jeg. Men jeg kan absolutt la være og kompensere ved å lene meg bak
 24. Takk for svar alle sammen. Lærerikt. Jobber med å få opp hoften, få skikkelig spenn osv. Kommer vell en video til om ikke alt for lenge, så får man se om jeg har lært noe
 25. Tja, ikke helt sikker på hva du mener.
×
×
 • Create New...