Marita Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Noen med proteinpannekaker/vaffel-oppskrifter å dele? Denne har jeg lagd mye før - man er mett i 4-6 timer etterpå. Typisk lavkarbovariant, høyfett. 3 egg 1 dl cottage cheese 2 ss rapsolje 1 ss store havregryn 1 ts kanel 10 dråper vaniljeessens en god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver) litt salt Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekaker. Serveres med bær (og evt. kesam). Pannekaka gir mye proteiner og bare 6 gram karbohydrat. I tillegg får du i deg nok fett og antioksidanter i kanelen. Keegil og ninnen 2 Siter
Tor Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Denne skal jeg teste akkurat nåh! Jeg har ikke stavmixer men med litt flexing og "x" antall repetisjoner skal jeg altids får det mikset! Takk for oppskriften! Mette M og AuroraMarie 2 Siter
Michelle Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Pannekakene til www.greteroede.no bare at jeg bytter ut 20% av hvetemelet med bakeprotein http://forum.fitnessbloggen.no/uploads/emoticons/default_smile.png' alt=':)'>) Snadder:)) Eller vaflene til www.funksjonellmat.no bare at jeg bytter ut 20% av melet med vanilje protein:)) Siter
Rolf-Eirik Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 5eggehvitter 30g havremel 20g sjokoladeprotein Vaniljepulver lita teskje med kakao Alt mikses sammen til ei fin røra og steikes gjerne i vaffeljern. Mye vanskeligere å få til ei fin pannekake i steikepanna Serveres med bringebær, cc og sukrin Siter
Adrian94 Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Skal teste denne i kveld GROVE VAFLER (8-10 plater) 2 egg ½ ts salt ½ ts bakepulver 2 dl fint, sammalt hvetemel eller havregryn ca. 2 dl hvetemel 4 dl melk, søt eller sur Valgfritt :2 ss smeltet smør Visp alle ingrediensene sammen til en glatt røre. La den svelle i 15-20 minutter før steking. Vaflene er et spennende alternativ til brød i matpakken. Legg to eller tre hjerter sammen. Edit: Ble veldig gode... Anbefales! spiste dem med sukkerfritt syltetøy, brunost og norvegia Siter
Andrea Rostad Halsan Skrevet 13. september 2011 Skrevet 13. september 2011 Standard frokostpannekaker for min del: 2 egg + 1 eggehvite 50g havregryn salt, provence-krydder noen dråper stevia en dæsj vann + kanel og oregano som jeg strør over under steiking. Sukrin og magerost som topping, med en kopp grønn te til. Eeeasypeasy. Augis 1 Siter
Kristian Z Skrevet 13. september 2011 Skrevet 13. september 2011 stor middag til to: 4 eggehviter 2 hele egg 100g havregryn 100g spelt/bygg mel 50g hvetemel 50g nøytral proteinpulver(eventuelt vanilje er også meget godt)/bakepro 5dl melk la dette svelle mens du lager en kylling og sopp "stuing" 200g champignon stekes i litt smør sammen med 1-2 kyllingfileter i biter. 1 1/2dl mager kesam/melk 2ss soyasaus 2ts sennep +masse dill! Marita 1 Siter
Sofie Skrevet 13. september 2011 Skrevet 13. september 2011 1 egg 2 eggehvitter 1 banan 1 ss peanøttsmør Kjør alt i mixer og stek i liten stekepanne, ikke lag for store pannekaker fordi da blir de vanskelige å snu uten å lage 'pannekakemos' Disse er super-duper gode og jeg spiser de nystekte sammen med valgfritt tilbehør eller tar de med og spiser kalle uten tilbehør. Fortsatt like gode! Rmoldvik 1 Siter
Lars Thyholdt Skrevet 18. september 2011 Skrevet 18. september 2011 Etter trening lager jeg ofte proteinpannekaker. Bruker det jeg har av ingridienser og sjelden nøyaktige mål. Blir som regel noe sånt som det her: 50-70g vanilje/sjokoladeprotein 150-200g havregryn Litt kruskakli + evt noen frø Dette puttes i blender og kjøres til det er nokså likt mel. Deretter hiver jeg i et par egg, litt cottage cheese / mager kesam, banan og melk til jeg får en grei konsistens. Kan gjerne tilsette kokt ris etter det er blandet for å få ekstra gode pannekaker. Steker deretter små "lapper", ca. 3 i panna på en gang. Serveres med "proteinsaus" (egentlig bare veldig tykk shake som smøres over), kanel, syltetøy, frukt eller noe annet godt. Ps: Ville muligens redusert litt av hvert i denne oppskriften om jeg ikke holdt på med leangains-bulk. Blir fort 1500-2000 kcal i dette måltidet. Sofie 1 Siter
nano Skrevet 19. september 2011 Skrevet 19. september 2011 Hvordan funker det å bytte ut alt mel i en pannekakeoppskrift med proteinpulver? Tenker.. egg, proteinpulver, melk til en passe konsistens. Funker det? Siter
Opheliia Skrevet 23. september 2011 Skrevet 23. september 2011 Noen med proteinpannekaker/vaffel-oppskrifter å dele? Denne har jeg lagd mye før - man er mett i 4-6 timer etterpå. Typisk lavkarbovariant, høyfett. 3 egg 1 dl cottage cheese 2 ss rapsolje 1 ss store havregryn 1 ts kanel 10 dråper vaniljeessens en god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver) litt salt Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekaker. Serveres med bær (og evt. kesam). Pannekaka gir mye proteiner og bare 6 gram karbohydrat. I tillegg får du i deg nok fett og antioksidanter i kanelen. Denne er veldig god! Minner meg litt om arme riddere på smaken! Siter
Oddis Skrevet 23. september 2011 Skrevet 23. september 2011 Proteinvafler inspirert av Børges proteinpannekaker: 200 gram havregryn 1/2 boks mager kesam 50-100 gram proteinpulver 2 egg 1 dl cultura jordbær (kan droppes, men gir ekstra gode vafler) 1 most banan (kan droppes) 1 ts flytende natreen eller annen søtningsmiddel 1 ts bakepulver 1 ts salt Ha havregrynene i en bolle og tilsett varmt vann slik at grynene er godt dekket (ca 4 dl vann). Dette skal stå i minst en time og helst 3-4 timer. Er det bare 1 time bør en bruke kokende vann. Visp eggene, kesam, cultura, banan, søtningsmiddel, salt, bakepulver og proteinpulver i en bolle. Rør så inn havregrynene. Røra skal være ganske så tykk og mye tykkere enn vanlig vaffelrøre. Siter
marjoh Skrevet 26. september 2011 Skrevet 26. september 2011 Blitt hekta på proteinfabrikkens proteinpannekaker jeg! Ekkel ettersmak hvis man bare steker den som den er (kun tilsetter vann), men tilsetter litt Biola med blåbær eller solbær & vaniljesmak og de blir utrolig gode! Med litt sukkerfri syltetøy på! Nydelig! Siter
Evjo Skrevet 27. september 2011 Skrevet 27. september 2011 Tåler vanlig proteinpulver oppvarmingen i stekepanne eller ovn, eller vil proteinet ødelegges? Noen som vet? Jeg bruker bakepro i grøten min, denne tåler vel koking iallefall? Siter
jallajalla Skrevet 27. september 2011 Skrevet 27. september 2011 bakepro tåler vel oppvarming opp til 200 grader. Vet dog ikke om dette betyr at proteinet spaltes eller bare mister teksturen ved denne temperaturen..? Jeg bruker i allefall både bakepro og vanlig proteinpulver i mine pannekaker. Om ikke annet smaker de godt ^^ Siter
Andrea Rostad Halsan Skrevet 27. september 2011 Skrevet 27. september 2011 Ettersom protein i kjøtt, egg o.l tåler varmebehandling, så rekner jeg med det samme gjelder for proteinpulver..? Siter
jallajalla Skrevet 27. september 2011 Skrevet 27. september 2011 Jeg har i allefall vanskeligheter med å se for meg noe annet.. Selv om proteinstrukturen endres vil vel uansett de opprinnelig aminosyrene være de samme, og dermed kunne utnyttes? Dette skjer jo feks når man varmebehandler egg. Tror jeg Tør ikke være bastant, haha Siter
Oddis Skrevet 27. september 2011 Skrevet 27. september 2011 Tåler vanlig proteinpulver oppvarmingen i stekepanne eller ovn, eller vil proteinet ødelegges? Noen som vet? Jeg bruker bakepro i grøten min, denne tåler vel koking iallefall? Ja, det tåler oppvarming Siter
CaraMella Skrevet 27. september 2011 Skrevet 27. september 2011 MÅ man ha bakepro til baking/steking av ting? Ser mange av disse sunnere oppskriftene har bakepro som ingrediens, men går det ann å bruke vanlig protein istedenfor? Siter
Oddis Skrevet 27. september 2011 Skrevet 27. september 2011 De fleste proteinpulver fungerer helt greit til baking. Jeg bruker myoprotein i både vafler, brød og pizzabunner. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.