Jump to content

ziggy

Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

 1. Etter 4 uker er det vanlig benkpress. (les nærmere). Ellers står det: "Lurer du på hvorfor baseøvelser som markløft og knebøy mangler? Om du føler deg komfortabel med disse øvelsene, eller får hjelp til å lære dem, kan du bytte ut beinpress med knebøy og/eller sittende roing med markløft. Vi har valgt å fokusere på et effektivt og forholdsvis enkelt nybegynnerprogram".
 2. Et ekstra tips er å slenge den aluminiumsdelen rett i oppvskkummen med varmt zalovann med en gang når du er ferdig å juice. Da løsner fruktkjøttet veldig lett og rekker knapt å sette seg. Så er den nesten helt ren etterpå når du tar den ut (trenger bare børste lett med den børsten som fulgte med). De andre delene er jo easy peasy, bare å skylle kjapt i varmt vann med en gang du har brukt de, og en runde i oppvaskmaskina innimellom. Ikke at jeg juicer lenger da, men herregud som jeg researchet de maskinene. En som heter "Breville juice fountain elite " i USA er visst the ultimate shit
 3. Den til Philips er jo faktisk kjent for å være den som er minst stress å rengjøre og best til å juice. bruk pose som nevnt over her.
 4. He he, ja ikke sant Tenker på de epleringene hver gang jeg smaker den. Må si at den er utrolig god. Med isbiter og bra blandingsforhold er det en skikkelig treat faktisk. Av og til har jeg en sprut lime /sitron i også.
 5. Og frakt er ikke med i den summen:-)
 6. Går det an å handle direkte hos norkost? Skal til nærområdet:-)
 7. Hehe guilty! (trodde seriøst det stod hjerterumpa 2.gangen også. Holdt på å svare alvorlig at jeg trener jo styrke til det... lol) Men ja, da får det bli ekstra kardio hvis jeg får lyst, (hender jeg løper på mølle), ellers tror jeg at jeg rett og slett dropper det
 8. Hahaha, her leste jeg "få bygget litt på hjerterumpa i tillegg". Hehehe, jobber jo allerede med saken på gymmen da! (neida! ) Gruppetimer har egentlig aldri tiltalt meg, så da får det heller bli med det jeg ellers gidder Takk for svarene forresten, til alle sammen.
 9. Høres bra ut. De turene er like mye for livskvaliteten egentlig. Men her går jeg uansett så fort jeg klarer, altså rett før lett jogging (7km/t i snitt i følge appen). Turen er ca 50-60 minutter i skogsløype og natur, 3 ganger i uka. I tillegg så går jeg minst 30 minutter tilsammen daglig (rask gange) til der jeg skal. Så det er jo i alle fall noe.
 10. Takk for svar! Tor Inge. That makes sense. 1800 høres fornuftig ut, selv om det er mer enn hva jeg er vant til. Det er vel en vanesak. Jeg vil jo tross alt se muskler, og fett% kan jo være lav selv om man spiser "mye". Jeg skal fortsette å måle med målebånd og bilder. Tror jeg skal gjøre som du sier, legge meg i overskudd, ta bilder hver 14.dag, sammenlikne og justere. Jeg merker uansett helt klart framgang på kroppen til nå (særlig bein og rumpe), så noe gjør jeg riktig. Sånn ellers: Alle innspill mottas selvfølgelig med takk! Også hvis det er noe jeg bør endre på i treningsprogrammet. Jeg har for øvrig droppet biceps /triceps i første omgang, ut i fra egne målsetninger. Jeg har også byttet swiss ball crunch med varianter av planke (vurderer også å legge inn pallof press, woodchoppers el.l.). Så helt likt børges program er det ikke. Ut over øvelsene som står oppført ovenfor, tar jeg av og til bulgarske utfall m/manualer i tillegg, bare for å tyne det siste ut av beina. Kjører uansett gjennom programmet ovenfor 3 x uken, alt annet er bonus. Forresten, jeg har ikke noe særlig kardio med heller...Det går vel bra? Foretrekker heller lange turer på "hviledager", med radioresepsjonen podcast på øret (min lille forbindelse til hjemlandet)
 11. Tusen takk for svar! (og enig i det med bmi! bruker bilder jeg og, men har sett meg blind på de! ) Da prøver jeg å leggge meg litt i overskudd og ser hva som skjer, mens jeg fortsetter å gi alt på trening!
 12. Takk for svar! Hyggelig med tilbakemelding Det er vel nettopp det med kcal-inntak jeg lurer mest på ja, fordi jeg ikke vet om jeg bør spise mer eller mindre. Vanskelig å bedømme egen kropp. Men jeg bør altså legge meg på et lite overskudd? Hvor mye bør jeg legge meg på totalt daglig? (Altså for ikke å sabotere resultater som kommer fra styrketreningen, men samtidig ha lav nok fett% til å skimte abs når de eventuelt skulle komme). Bmi ligger vel på 21. BMR er 1374 i følge en kalkulator jeg fant på nett. Diett.no sier at for å holde nåværende vekt er "Utregnet daglig kaloribehov: 1893 kcal, basert på BMR og aktivitetsnivå: moderat trening 1 - 3 ganger per uke"
 13. Hei! Jeg lurer på om jeg er på rett sti eller ikke. Jeg føler jeg er godt på vei, men vil gjerne ha forslag til hva som kan utbedres. Mål: en flott og stram kropp, faste lår og rumpe, gjerne skimte magemuskler (ikke nødvendigvis six-pack, men noe à la avataren min for referansepunkt). Det vanlige med andre ord, du skjønner tegninga. Treningserfaringen er noe av og på, har fokusert mest på knebøy og markløft tidligere + litt ymse, men nå har jeg kjørt fullkroppsprogram en stund og har en konkret plan (se nedenfor). Stats: 29 år, 166 cm, ca 58kg. Stillesittende livsstil, med noen sporadiske gåturer. Bruker mest målebånd og bilder for sammenlikning, veier meg sjelden. Kosthold: Ligger i snitt på 1500-1600 kcal dagen. Jeg veier alt og bruker diett.no. Har tidligere ligget på ca 1300 kcal daglig, men har trappet opp fordi tror ikke nødvendigvis jeg bør ned i vekt (?). Jeg vil dessuten ha synlig framgang av styrketreningen. Har ikke spisedager i helgen, men spiser heller mer en dag el. to i løpet av uken hvis jeg føler for det (f.eks popcorn en kveld, masse sushi en annen). Følger hva "kroppen forteller meg" forløpende. Trives bedre med det en spisehelg. Ligger i underskudd totalt i uka uansett. Jeg hater sult og spiser meg alltid mett. - Spiser etter periodisk faste (har alltid gjort det mer el. mindre ubevisst), av trivselårsaker. - 1,5-2 x kroppsvekt i protein daglig. - 800 mg EPA, 400mg DHA daglig (kaplser, men skal bytte til selolje). - Eksempler på mat: M1: Havregrøt med proteinpulver, frukt og bær, evt hjemmelagde proteinpannekaker. M2: Egg, laks, el. tunfisk, kesam, cc og bær. Av og til kylling og grønt. Av og til et par rugsprø hvis jeg spiser røkelaks + egg, omelett eller tunfisk. M3: Rent og magert kjøtt, 200-250g. Okse, svin, kyllingfilet, karbonadedeig, el. laks. Alltid med masse grønnsaker til (broccoli, asparges, blomkål, etc). Oftest en karbkilde til middagen (200g potet, 1 pita el. tacolefse med 70% andel fullkorn). Jeg vil gjerne beholde denne karbkilden. Drikker masse vann. Innimellom: Proteinfluff (frukt/bær og protein), diverse frukt men mest bær, cottage cheese eller kesam, en proteinbar i ny og ne, hjemmelaget proteinbakst a la Weber. Trening: 3 ganger styrketrening i uka i snitt. Har tatt utgangspukt i Børges nybegynner-program (fullkropps), men noen små endringer. Øvelser: Knebøy, dype – 3 sett x 6-8 reps Beinpress 3 x 6-8 reps Benkpress m/manualer 2 x 6-8 reps Markløft – 3 sett x 6-8 reps Roing 2-3 x 6-8 reps (sittende i kabel nå, venter på en som skal lære meg teknikk i fremoverbøyd roing/Pendlay roing). Skulderpress 2 x 6-8 reps Nedtrekk 2 x 6-8 reps Varianter av planken Rygghev 2 x 6-8 reps (m/ vekttskive) Jeg løfter tungt med så mye vekt jeg klarer hver gang. Hvis jeg akkurat klarer 8 reps av en øvelse, legger jeg på mer vekter neste gang. Jeg merker at jeg øker fra uke til uke, så det er jo bra. Programmet ovenfor har jeg holdt på med i litt over en mnd.
 14. ziggy

  Forvirret..!

  Veldig bra forklart
×
×
 • Create New...