Jump to content

nano

Members
 • Content Count

  2590
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

nano last won the day on December 27 2012

nano had the most liked content!

About nano

 • Rank
  Fitness blogger

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvordan vil du anbefale å styrke psoas?
 2. Før tråden stenges; legg heller din tillit på ernæringsfysiologen og se hva som skjer. Hun blir neppe å anbefale deg å løpe 10 timer hver dag og spise bare knekkebrød. Du blir å være i mot det meste hun foreslår, men gi det et realt forsøk? Det gjør i hvert fall ikke ting verre ettersom livet du lever nå er nokså kjipt.
 3. Hei! Har selv slitt med samme problematikk i ni år, og vet hvor frustrerende det kan være. Men har med tiden innsett at eneste grunnen til at kroppen skriker etter dritmat, er fordi jeg nekter den mat. "Enkelt og greit". Gikk ned 13 kg i fjor vår, og har gått opp igjen 6 kg nå. Jeg syns det er noe drit. Skikkelig drit. Føler jeg aldri blir mett og er dritredd for å plutselig veie 150 kg i morgen. Men innerst inne vil jeg bli frisk. Jeg vil ha et normalt liv, og innerst inne vet jeg også at man aldri blir frisk når man er undervektig. Og jeg vet også at man ikke plutselig veier 100 kg over natta. Man må bare velge å høre på fornuften innimellom og drite i hva spiseforstyrrelsen sier. Lett og si, men vanskelig å gjennomføre... Ernæringsfysiologen jeg drar til er også litt merksnodig, men kommer med mye fornuftig likevel. Jeg etterspurte en skikkelig spiseplan, men hun ville ikke gi meg det da det blir et nytt "matfengsel" som hun kaller det. Forsåvidt enig der. Men vi fikk laga en plan som innebærer at jeg skal spise fem brødskiver med godt pålegg (ost, ost og masse ost) og masse grønt innen arbeidsdagen (men ingen fastsatte klokkeslett). Så en vanlig middagsporsjon i 17-18 tiden (1/3 grønt, 1/3 karbohydrater, 1/3 protein). Jeg tenker at jeg kan holde meg behagelig mett på dette og dør ikke av sult (noe som igjen fører til overspising). Blir jeg sulten kan jeg ta meg frukt innimellom her. Vi har finregna på kaloriene og det er faktisk ikke så fryktelig mye (under 1500 kcal). Så fornuften min sier at dette er trygt og at vektoppgang er blant annet vann og ikke fett. (Selv om jeg innerst inne hater det...hah). Vet ikke.. mitt råd er egentlig bare å høre på fornuften i deg, og gi litt faen i alt annet. Du har jo bevist at du klarer å slanke deg, så om du virkelig hater livet når du når normalvekt og ikke overspiser, så kan du jo bare slanke deg igjen... Det jeg trøster meg med.
 4. Ja, ettersom omtrent halvparten (hentet fra legehandboka.no) av de med bulimi tidligere har hatt anoreksi, syns jeg det er utrolig at allmennlegen eller behandler som gir oppfølging av pasienter med anoreksi ikke har mer fokus på forebygging av bulimi. Problemet er vel at psykiatrien (og sikkert helsevesenet forøvrig) er altfor dårlig på oppfølging av pasienter. Kjenner til ei som var innlagt for bulimi i tre-fire måneder, ble sendt hjem og har nå lite/ingen oppfølging av behandler på hjemstedet. Innleggelsen har ikke mye for seg om man blir overlatt til seg selv når man kommer hjem. I tillegg er overspising som du sier en ganske skjult sykdom i mange tilfeller. Det å dra til legen og fortelle om spiseorgiene er heller ikke noe som mange er veldig komfortabel med, og ender opp med å ikke fortelle hele sannheten. Lite kult å sitte foran legen sin og fortelle at man kjøper mat for flere hundre kroner om dagen, for å så trykke det i seg til man ligger med magesmerter fra helvete og deretter henge over doskåla resten av kvelden. Jeg mener leger i disse tilfellene må bli tøffere og spørre konkrete spørsmål for å utrede overspisingen da de færreste klarer å være dønn ærlig om disse problemene.
 5. Jeg er helt enig at normalvektige med spiseforstyrrelser også må få hjelp. Men med de ressursene som helsevesenet og spesielt psykiatrien har i dag, syns jeg det er helt riktig at jenter på 30 kg prioriteres fremfor normalvektige jenter. Uansett har du rett på prioritert helsehjelp (innen tre måneder) i spesialisthelsetjenesten dersom du har alvorlig sykdom, uavhengig av vekt. Om søknader på prioritert helsehjelp blir avslått til tross for alvorlig sykdom, har man enten en lege som er sykt dårlig på å skrive henvisninger og/eller forstå pasienten eller så er man selv dårlig til å fortelle legen hva som egentlig ligger bak sykdommen. Min mening i hvert fall.
 6. nano

  Glory days

  Klassen min på barneskolen pleide å leke Buffy og vampyrer i alle ledige stunder. Dét og at jeg var flinkest i klassen og at alle gutta elska meg gjør at 10 årsalderen var mine glory days.
 7. Litt E.coli her og der er verdt det så lenge jeg får spise rå kjøttdeig ♥
 8. 1 - Ikke er det alltid bare snakk om 10 meter. Om man er bevegelsehemmet og skal parkere i Tromsø sentrum for eksempel, er man ganske fucked om man ikke har handicapparkeringbevis. Da kan man fort risikere å måtte gå gjennom hele sentrum for å finne en parkeringsplass. Ikke alltid like kult for noen som ikke klarer å bevege seg normalt. 2 - Det er ikke sikkert at personen har tenkt til å gå inne på butikken heller. Mange som er bevegelsehemmet har hjelpemidler til å komme seg rundt. Om du måtte bruke rullator, rullestol whatever og du skulle innom apoteket. Ville du foretrukket å kunne parkere like utenfor apoteket, eller ville du foretrukket å måtte gå gjennom en dårlig tilpasset løype på brustein og gudene vet hva for å komme til apoteket? 3 - Gratis parkering har neppe som hensikt å bekjempe fedme, eller sosial angst for den saks skyld. På samme måte som at gratis parkering for de med cerebral parese ikke fjerner sykdommen. På samme måte som om at enkelte personer med sosial angst og angst for kollektivtrafikk kan få støtte til bil. På samme måte som om at foreldre med kronisk syke barn kan få grunnstønad. Jeg syns det er helt greit at folk kan få støtte til å gjennomføre daglige gjøremål om alternativet er at de ikke får støtte og dermed gror fast i hjemmet. Uavhengig av årsak.
 9. Is this real life? Klokov på CrossFit-seminar? Ingen flere likes til han på youtube i hvert fall.
 10. nano

  2048

  Har ødelagt synet, er sofasvett og ekkel. Men livet er veldig bra. Nesten like bra som da jeg klarte å runde "The impossible quiz".
 11. Til dere som er livredd bakterier; sjekk tannbørsten. Til dere som får noia av staph; en del av dere har nok allerede bakterien som en del av hudfloraen deres. Skjønner ikke greia at folk lar seg skremme av hva en journalist uten mikrobiologikunnskap skriver.
 12. nano

  2048

  Wow, doge2048. Livet ble komplett. No need for kveldsmeth i kveld.
×
×
 • Create New...