Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ikke helt nytt, men det har dukket opp i kostholdet mitt i langt større grad enn det gjorde tidligere - søtpotet!

Godt som både dessert og middag :) ...med kanel <3

Fortsetter under...

Sist fredag kokte jeg en pakke "billig"-nudler i salt vann, jeg helte av alt vannet o brukte nudlene i wok'n min (det var ikke jeg som kjøpte disse nudlene). Jeg brukte altså ikke buljongen eller krydderet fra posen.

Så dro jeg på Kvelertak konsert og drakk meg full og headbanga. Jeg lot altså oppvasken stå til neste dag, og våknet opp med stiv nakke og en kjele full av fettrester! fettet hadde klumpet seg og smurt seg rundt i hele kjelen.

Tipper friteringen du prater om bidrar til en god del kalorier her.

Tenker bare at det kan fint hende at det er 100 kcal pr 100 gram tørr vare, siden det er såpass mye fett i det!

Jeg prøver å poengtere at 100 kcal per 100 gram tørrvare er altfor LAVT. Ingen nudler kommer under 300 kcal per 100 gram tørrvare, altså er du kanskje enig med meg? ;)

Herrefred, jeg ble helt blown away av lesning om grønnsaker her. Får bruke dette innlegget til å lovprise dem med kunnskap her. Føler brått at middagstilberedingen kan bli både enklere og sunnere etter neste handlerunde. Nå mangler bare billigere.

TAKK

Når det gjelder diskusjonen fryste grønnsaker vs ferske grønnsaker så viser det seg at fryste er sunnere :)

http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=597835

Som alltid bør vi være forsiktig med å bruke VG som en pålitelig kilde, men akkurat her står det en del fornuftig :)

Ikke helt nytt, men det har dukket opp i kostholdet mitt i langt større grad enn det gjorde tidligere - søtpotet!

Godt som både dessert og middag :) ...med kanel <3

De jeg bodde hos i USA varma søt potet, moste og blandet med kanel, brunt sukker og valnøtter. det var godt, men søtt (så ville kutta sukkeret selv)

Annonse

Som alltid bør vi være forsiktig med å bruke VG som en pålitelig kilde, men akkurat her står det en del fornuftig :)

Selvsagt, men jeg hadde dårlig tid og dette var det første som dukket opp når jeg skulle søke etter kilder. Men det har blitt publisert på forskning.no også, så det er hold i det :)

Det er godt og sunt! lol. Og ikke så vanlig her i norge kanskje? Så man er ikke så lei det, som feks vanlig potet (som jeg er møkkalei av)

men smaker det veldig annerledes enn vanlig potet? er veldig lite fan av poteter, nemlig :p

men smaker det veldig annerledes enn vanlig potet? er veldig lite fan av poteter, nemlig :p

Smaker mer som en kombinasjon av potet og gulrot, bare litt søtere. Står og steker søtpoter med salt og pepper as we speak! Tilbehør til laksen som står i ovnen :)

Smaker mer som en kombinasjon av potet og gulrot, bare litt søtere. Står og steker søtpoter med salt og pepper as we speak! Tilbehør til laksen som står i ovnen :)

Aha, det hørtes egentlig ganske godt ut :) får prøve det en dag !

Annonse

Hvor kjøper dere søtpotet? Sliter litt med å finne... :(

Er ikke alle butikker som har det. Her i byen finner jeg det kun på store butikker som Ica maxi og Coop hypermarked(?), og på innvandrerbutikken. Du får lete litt rundt, for det smaker kjempegodt!

men smaker det veldig annerledes enn vanlig potet? er veldig lite fan av poteter, nemlig :p

Søtpotet er faktisk ikke beslektet med vanlig potet i det hele tatt, og minner egentlig mer om gulrot, bare søtere. :)

Kastanjer! Fikk det anbefalt av en dame på innvandrerbutikken, hun hevdet å aldri behøve snop eller godis, hun stekte bare disse og koste seg med det som søtt. Etter litt masing kjøpte jeg med meg noen få hjem, og det var rett og slett dritgodt. Og jeg antar det er bedre enn ostepop og stratos, selv med skyhøyt karbohydratinnhold. Lukten er herlig også, som bakverk uten mel :)

Gjest Nicolai Roness
Frossen frukt/bær/grønnsaker fryses rett etter høsting. Mesteparten av mikronæringsstoffene, spesielt de vannløselige vitaminene bevares på denne måten.

"Ferske" produkter er ofte høstet før de er moden (= mindre næringsopptak fra jorden) for å modnes under frakt. Under frakten vil også en del mikronæringsstoffer forsvinne pga eksponering for bl.a. lys og oksygen. Denne eksponeringen fortsetter når varene ligger i ferskdisken i butikken.

At vannaktiviteten er lavere i frosne produkter bidrar også til at mer mikronæringsstoffer bevares, da dette gjør at mikroorganismer som gjerne forbruker av disse ikke kan leve.

Kortreiste produkter er i så måte bedre enn frukt/grønnsaker som er fraktet over lengre distanser, da disse kan modnes ferdig før de høstes, og ikke får den samme belastningen forbundet med frakt.

Gode poenger, men er forskjellen såpass stor at det spiller noen vesentlig rolle? vil det ha noe å si for det totale næringsinntaket?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...