Gå til innhold

Proteinpannekaker eller vafler - del din oppskrift!


Marita

Anbefalte innlegg

Noen med proteinpannekaker/vaffel-oppskrifter å dele?

Denne har jeg lagd mye før - man er mett i 4-6 timer etterpå. Typisk lavkarbovariant, høyfett.

3 egg

1 dl cottage cheese

2 ss rapsolje

1 ss store havregryn

1 ts kanel

10 dråper vaniljeessens

en god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver)

litt salt

Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekaker. Serveres med bær (og evt. kesam). Pannekaka gir mye proteiner og bare 6 gram karbohydrat. I tillegg får du i deg nok fett og antioksidanter i kanelen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Skal teste denne i kveld

GROVE VAFLER (8-10 plater)

2 egg

½ ts salt

½ ts bakepulver

2 dl fint, sammalt hvetemel eller havregryn

ca. 2 dl hvetemel

4 dl melk, søt eller sur

Valgfritt :2 ss smeltet smør

Visp alle ingrediensene sammen til en glatt røre. La den svelle i 15-20 minutter før steking. Vaflene er et spennende alternativ til brød i matpakken. Legg to eller tre hjerter sammen.

Edit: Ble veldig gode... Anbefales!

spiste dem med sukkerfritt syltetøy, brunost og norvegia :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

stor middag til to:

4 eggehviter

2 hele egg

100g havregryn

100g spelt/bygg mel

50g hvetemel

50g nøytral proteinpulver(eventuelt vanilje er også meget godt)/bakepro

5dl melk

la dette svelle mens du lager en kylling og sopp "stuing"

200g champignon stekes i litt smør sammen med 1-2 kyllingfileter i biter.

1 1/2dl mager kesam/melk

2ss soyasaus

2ts sennep

+masse dill!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 egg

2 eggehvitter

1 banan

1 ss peanøttsmør

Kjør alt i mixer og stek i liten stekepanne, ikke lag for store pannekaker fordi da blir de vanskelige å snu uten å lage 'pannekakemos' :)

Disse er super-duper gode og jeg spiser de nystekte sammen med valgfritt tilbehør eller tar de med og spiser kalle uten tilbehør. Fortsatt like gode!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter trening lager jeg ofte proteinpannekaker. Bruker det jeg har av ingridienser og sjelden nøyaktige mål. Blir som regel noe sånt som det her:

50-70g vanilje/sjokoladeprotein

150-200g havregryn

Litt kruskakli

+ evt noen frø

Dette puttes i blender og kjøres til det er nokså likt mel.

Deretter hiver jeg i et par egg, litt cottage cheese / mager kesam, banan og melk til jeg får en grei konsistens.

Kan gjerne tilsette kokt ris etter det er blandet for å få ekstra gode pannekaker.

Steker deretter små "lapper", ca. 3 i panna på en gang.

Serveres med "proteinsaus" (egentlig bare veldig tykk shake som smøres over), kanel, syltetøy, frukt eller noe annet godt.

Ps: Ville muligens redusert litt av hvert i denne oppskriften om jeg ikke holdt på med leangains-bulk. Blir fort 1500-2000 kcal i dette måltidet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen med proteinpannekaker/vaffel-oppskrifter å dele?

Denne har jeg lagd mye før - man er mett i 4-6 timer etterpå. Typisk lavkarbovariant, høyfett.

3 egg

1 dl cottage cheese

2 ss rapsolje

1 ss store havregryn

1 ts kanel

10 dråper vaniljeessens

en god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver)

litt salt

Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekaker. Serveres med bær (og evt. kesam). Pannekaka gir mye proteiner og bare 6 gram karbohydrat. I tillegg får du i deg nok fett og antioksidanter i kanelen.

Denne er veldig god! Minner meg litt om arme riddere på smaken!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Proteinvafler inspirert av Børges proteinpannekaker:

200 gram havregryn

1/2 boks mager kesam

50-100 gram proteinpulver

2 egg

1 dl cultura jordbær (kan droppes, men gir ekstra gode vafler)

1 most banan (kan droppes)

1 ts flytende natreen eller annen søtningsmiddel

1 ts bakepulver

1 ts salt

Ha havregrynene i en bolle og tilsett varmt vann slik at grynene er godt dekket (ca 4 dl vann). Dette skal stå i minst en time og helst 3-4 timer. Er det bare 1 time bør en bruke kokende vann.

Visp eggene, kesam, cultura, banan, søtningsmiddel, salt, bakepulver og proteinpulver i en bolle. Rør så inn havregrynene.

Røra skal være ganske så tykk og mye tykkere enn vanlig vaffelrøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...