Gå til innhold

Dagens Glade


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 15,8k
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Populære innlegg

jeg fikk beskjed i dag, etter lang behandling og mye faenskap, at jeg er friskmeldt fra å ha kreft!

ÅÅÅhh. burny_ har faktisk fridd til meg. :D Første forlovede/giftede fitnessbloggenpar? Haha.Takker for ubevisst spleising. Storkoser meg her på ferie nå. Ny jobb, ny valp, forlovet til verdens best

Nye tights (igjen ).

Postede bilder

Det er samme erfaring jeg har gjort. Ikke minst det å ikke føle seg så himla oppblåst

På det området får jeg like mye ut av å bruke surdeig i alt som har med korn å gjøre (unntatt ris). Selv havregrynsgrøten min er tilsatt surdeig og står og gjærer i 12-16 timer før jeg varmer den opp :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider
På det området får jeg like mye ut av å bruke surdeig i alt som har med korn å gjøre (unntatt ris). Selv havregrynsgrøten min er tilsatt surdeig og står og gjærer i 12-16 timer før jeg varmer den opp :D

Surdeig er magisk:) lekt deg noe særlig med surdeigsbrød, eller er det for lite fitness? :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Surdeig er magisk:) lekt deg noe særlig med surdeigsbrød, eller er det for lite fitness? :)

Må lese bloggen min! Jeg gjør om alt til surdeig. Trines eltegrie brød, Heie Mat sitt grytebrød, Heston's pizza-bunn, funksjonell mat sine brød. ALT! For oss som ikke har cøliaki får vi alle fordelene fra glutenfritt samtidig som vi får ting som hever og gir herlig smak :D Sliter litt med å få sprø skorpe på dem, men det er fordi jeg bruker bakestål og er redd for rust - men det bør vel strengt tatt ikke være noe problem siden det er over 200C i ovnen ;)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Må lese bloggen min! Jeg gjør om alt til surdeig. Trines eltegrie brød, Heie Mat sitt grytebrød, Heston's pizza-bunn, funksjonell mat sine brød. ALT! For oss som ikke har cøliaki får vi alle fordelene fra glutenfritt samtidig som vi får ting som hever og gir herlig smak :D Sliter litt med å få sprø skorpe på dem, men det er fordi jeg bruker bakestål og er redd for rust - men det bør vel strengt tatt ikke være noe problem siden det er over 200C i ovnen ;)

:o

Det har du helt rett i, read the blogg i must!

(den dagen surdeigen din er så sur at den etser stål, da ringer jeg mattilsynet og Guinness rekordbok, du har nok ikke stort å frykte der nei:))

Lenke til innlegg
Del på andre sider
:o

Det har du helt rett i, read the blogg i must!

(den dagen surdeigen din er så sur at den etser stål, da ringer jeg mattilsynet og Guinness rekordbok, du har nok ikke stort å frykte der nei:))

haha - nei, er ikke redd for at surdeigen skal gjøre det, men for å få sprø skorpe på surdeig trenger man fuktighet i luften. Og det liker ikke ubehandlet stål :p

Men gjær...æsj...det bruker jeg kun til å lage mjød. Heving gjør man i kjøleskap - med egen kultur. Jeg har en god formel for å konvertere gjærbakst til surdeig, om du vil ha...

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

haha - nei, er ikke redd for at surdeigen skal gjøre det, men for å få sprø skorpe på surdeig trenger man fuktighet i luften. Og det liker ikke ubehandlet stål :p

Men gjær...æsj...det bruker jeg kun til å lage mjød. Heving gjør man i kjøleskap - med egen kultur. Jeg har en god formel for å konvertere gjærbakst til surdeig, om du vil ha...

Hmm.. Vet ikke om husmorovner er ment for denslags, men kast inn litt vann i ovnen etter at brødene er satt inn, pleier å være good shit for skorpe.

Ellers skal det funke å fylle et brett med ting av metall, typ, heavy duty kjetting og stål og skrot, og hell vannet på disse.

Nei, denslags er neppe ubehandlet stål glad i nei.. Jeg trodde mjød ble laget litt som surdeig med villkultur?

Klart jeg vil ha! :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hmm.. Vet ikke om husmorovner er ment for denslags, men kast inn litt vann i ovnen etter at brødene er satt inn, pleier å være good shit for skorpe.

Nei, denslags er neppe ubehandlet stål glad i nei.. Jeg trodde mjød ble laget litt som surdeig med villkultur?

Klart jeg vil ha! :)

Dagens glade til deg: http://chocolateandzucchini.com/tips-tricks/converting-yeast-based-recipes-to-use-a-sourdough-starter/

Ja, har hørt at man bare kan spraye litt vann inn, men da skal jeg gjøre det uten stålplaten i. Ellers må jeg holde meg til grytebrød, for det er jo helt konge. Slipper til og med å elte og kna. Og med gastrolux-kjele er det helt konge :D

Man kan brygge mjød på villgjær, men da blir den svak. Jeg bruker den sterkeste champagne-gjæren man får tak i og så gir jeg den nok sukker til at den dør ca 0,5% under der gjæren dør av alkoholforgiftning. Da blir den knusktørr som en god hvitvin, så kan man heller slippe oppi en teskje honning eller litt bær når man serverer om man vil ha litt sødme.

Tror nesten vi burde ha en kveld der vi drikker mjød så du lærer litt om det, så kan du vise med triks med thermomix-en :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dagens glade til deg: http://chocolateandzucchini.com/tips-tricks/converting-yeast-based-recipes-to-use-a-sourdough-starter/

Ja, har hørt at man bare kan spraye litt vann inn, men da skal jeg gjøre det uten stålplaten i. Ellers må jeg holde meg til grytebrød, for det er jo helt konge. Slipper til og med å elte og kna. Og med gastrolux-kjele er det helt konge :D

Man kan brygge mjød på villgjær, men da blir den svak. Jeg bruker den sterkeste champagne-gjæren man får tak i og så gir jeg den nok sukker til at den dør ca 0,5% under der gjæren dør av alkoholforgiftning. Da blir den knusktørr som en god hvitvin, så kan man heller slippe oppi en teskje honning eller litt bær når man serverer om man vil ha litt sødme.

Tror nesten vi burde ha en kveld der vi drikker mjød så du lærer litt om det, så kan du vise med triks med thermomix-en :D

Det høres ut som en god ide:) har alltid vært svak for vin med honningpreg, enten det er tokaj eller sauternes, så mjød må jo være helt kanon for meg(:

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det høres ut som en god ide:) har alltid vært svak for vin med honningpreg, enten det er tokaj eller sauternes, så mjød må jo være helt kanon for meg:)

Høres nesten ut som det blir date - men må vente til jeg knekker en av 25l-dunkene jeg har i kjelleren ;)

Ah, stillhet!

Først skyting utenfor i går natt og nå politihelikopter i nesten en time over nabolaget? Duh, får jo nesten LA South Central feeling her jo!

Tsk, tsk, folk assa!

Drammen :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gleden ved å leve i norges mest flerkulturelle by, alt blir så hippt og internationalt.

"Freeze police" liksom...

Jeg ser din flerkulturelle by og høyner med borettslag på Hagaløkka. Fjell kan bare gå og gjemme seg. Det er jo definisjonen på integrering sammenlignet med her jeg bor. Her lærer foreldre barna sine at det er lov å sparke og stikke hunder med kniv. Jeg måtte lære en av foreldrene som fortalte sønnen hva man måtte gjøre med hunder hva jeg gjorde med folk som var slemme med hunder. Etter det snur han og går i en annen retning når han ser meg :p

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Fjell har blitt et greit sted med årene. Når jeg var fjortis derimot prøvde politiet å etablere en lokal politistasjon der, den ble brennt ned... Ikke et ord i avisene selvsagt.

Bor greit til, godt unna det meste, nær vannet. Stille og fredelig, og både alfabetgjengene og 1% gutta borte i gata er gullgutter sammenlignet med østeuropeerne som importerer og selger så mye makka at de bruker det som vaskepulver. Jada...

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Bor ved rundtom så fikk med meg helikopteret ja.

Bodde 12 år i gamlebyen i Oslo. En del action der også. Dog stort sett rolig

Men hørte du skytingen, natt til lørdag? Politiet gikk til væpnet aksjon mot et hus rett bak Shell, men jeg bor 1 km mot Svelvik, og våknet av roping og to skudd rett på utsiden?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Men hørte du skytingen, natt til lørdag? Politiet gikk til væpnet aksjon mot et hus rett bak Shell, men jeg bor 1 km mot Svelvik, og våknet av roping og to skudd rett på utsiden?

Vi sov oss rett gjennom hele greia. Alle mann alle var relativt utkjørte da.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...