Gå til innhold

Lateralus trenger trøst (og hjelp) til matlaging!


neigutten

Anbefalte innlegg

Noen må trøste meg og fortelle meg at det ikke er min feil at jeg nå har brukt ca 150kr og grapset til hele vaffeljernet på en drittoppskrift. Jeg gjorde nøyaktig som oppskriften sa, men endte opp med smuldrete og sticky deig som var umulig å pille ut av jernet. Siden oppskriften krever 400g mandler, har jeg ekstremt mye "røre" til overs. Ca 1,5L. Det er 4 egg og over 1L melk i "røra". (og smør, olje og kesam når jeg tenker meg om...)

  1. Så først må noen si at det ikke er min skyld at kjøkkenet er rotete.
  2. Så må jeg har trøst for en tom tallerken uten vafler.
  3. Så må noen komme med forslag til hva jeg kan gjøre med denne hekkans røra! (har prøvd å steke lapper, men de steiker aldri... Blir bare vassent, smuldrete slaps...

:cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Noen må trøste meg og fortelle meg at det ikke er min feil at jeg nå har brukt ca 150kr og grapset til hele vaffeljernet på en drittoppskrift. Jeg gjorde nøyaktig som oppskriften sa, men endte opp med smuldrete og sticky deig som var umulig å pille ut av jernet. Siden oppskriften krever 400g mandler, har jeg ekstremt mye "røre" til overs. Ca 1,5L. Det er 4 egg og over 1L melk i "røra". (og smør, olje og kesam når jeg tenker meg om...)

  1. Så først må noen si at det ikke er min skyld at kjøkkenet er rotete.
  2. Så må jeg har trøst for en tom tallerken uten vafler.
  3. Så må noen komme med forslag til hva jeg kan gjøre med denne hekkans røra! (har prøvd å steke lapper, men de steiker aldri... Blir bare vassent, smuldrete slaps...

:cry:

Brukte du noe grease i jernet da?:p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Føler med deg, prøvde meg for andre gang i går på sunn brownies. Men det ble akkurat like mislykka som sist jeg prøvde! :p

Men vaffelrøre/proteinlapper har jeg aldri plagdes med. Bruker å la røra stå å svelle en times tid i kjøleskapet før jeg begynner å steke, og bruker alltid en god stekepanne (slike som man ikke trenger noe smør/olje i). Når panna er ordentlig varm, skrur jeg ned varmen litt og steker lappene til de nesten er gjennomstekte før jeg snur dem :)

Bruker samme røre til både lapper og vafler.

Innser at dette ikke var til noe hjelp, i grunn.. :p

Nå fikk jeg lyst på lapper/vafler! :(

post-782-14440832494801_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He he...nei. Ikke alltid lett å lage slike prod, hva som er gått feil er nok vanskelig å si, men røra blir veldig seig av mye mandler...

Jeg har funnet ut at skal jeg kose meg så lager jeg no skikkelig, vaffler eller no i den duren, man klart ikke helsekost,

men jeg har nok ikke nok disiplin!?? Hva med en skikkelig skål kornbland? Jeg bruker havre ringer, havre flak, solsikkefrø,gresskarkjærner,hvalnøtter, mandler, cottag cheese, +++ gjerne en banan, jordebær, blåbær...ja i grunn alt går ann, super digg, sunt og enkelt, unngå kornbland med mye sukker!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Noen må trøste meg og fortelle meg at det ikke er min feil at jeg nå har brukt ca 150kr og grapset til hele vaffeljernet på en drittoppskrift. Jeg gjorde nøyaktig som oppskriften sa, men endte opp med smuldrete og sticky deig som var umulig å pille ut av jernet. Siden oppskriften krever 400g mandler, har jeg ekstremt mye "røre" til overs. Ca 1,5L. Det er 4 egg og over 1L melk i "røra". (og smør, olje og kesam når jeg tenker meg om...)

  1. Så først må noen si at det ikke er min skyld at kjøkkenet er rotete.
  2. Så må jeg har trøst for en tom tallerken uten vafler.
  3. Så må noen komme med forslag til hva jeg kan gjøre med denne hekkans røra! (har prøvd å steke lapper, men de steiker aldri... Blir bare vassent, smuldrete slaps...

:cry:

Jeg ville hevet oppi en boks med cottage cheese jeg. Når du blander inn cc med kjøkkenmaskin gir den både saftighet og fuktighet til røra. I tillegg høres det ut som om fiberhusken har bundet opp ganske mye væske, så å jevne ut med noe mer melprodukt (havregryn f.eks, med mindre du styrer heftig unna alt som har med karbs å gjøre) og litt mer melk vil antagelig gi en smidigere røre. I tillegg er det nok lettere å steke pannekaker/lapper enn vafler hvis oppskriften fortsatt kødder. Gjør dem da tynnest mulig (hell en liten øse røre i midten av panna og vipp pannen til sidene for å fordele røra over hele).

Og, selvfølgelig er det ikke din skyld at kjøkkenet er rotete - det er fotballfruens skyld (men du bør nå ha lært å ikke ta oppskriftstips fra en som ser ut som om hun har sittet i konsentrasjonsleir et års tid..). Får du det ikke til skal jeg mentalt sende over noen av mine vaniljeprottislapper som jeg laget før i dag, som trøst ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville hevet oppi en boks med cottage cheese jeg. Når du blander inn cc med kjøkkenmaskin gir den både saftighet og fuktighet til røra. I tillegg høres det ut som om fiberhusken har bundet opp ganske mye væske, så å jevne ut med noe mer melprodukt (havregryn f.eks, med mindre du styrer heftig unna alt som har med karbs å gjøre) og litt mer melk vil antagelig gi en smidigere røre. I tillegg er det nok lettere å steke pannekaker/lapper enn vafler hvis oppskriften fortsatt kødder. Gjør dem da tynnest mulig (hell en liten øse røre i midten av panna og vipp pannen til sidene for å fordele røra over hele).

Og, selvfølgelig er det ikke din skyld at kjøkkenet er rotete - det er fotballfruens skyld (men du bør nå ha lært å ikke ta oppskriftstips fra en som ser ut som om hun har sittet i konsentrasjonsleir et års tid..). Får du det ikke til skal jeg mentalt sende over noen av mine vaniljeprottislapper som jeg laget før i dag, som trøst ;)

Tænk ju for oppløftende ord! Jeg kan prøve å blande inn cottage cheese imorgen. Nå er røra arrestert og fengslet i melkekartonger i kjøleskapet. Jeg styrer ikke unna carbs egentlig, men alt til sin tid.

Fotballfruen er visst like teit som bloggen hennes :meh: *bitter*

Du kan godt sende meg oppskriften på vaniljeprottislapper :D :D :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Happy to be of help ;)

Mine laget jeg slik før i dag;

5 g havregryn

10 g mandelmel

1 egg

1 hvitte

30 g cc

25 g kesam

2 dråper vanilje stevia (kan droppes)

2 ss sukrin

5 g proteinpulver (jeg brukte vanilje kasein)

1 ts guar gum (kan erstattes med fiberhusk el.)

0,5 dl skummet melk.

Kjør røra i kjøkkenmaskin, la stå i kjøleskap i 10-15 minutter for å la mandelmelet og fiberhusken svelle. Spe evt ut med mer melk dersom røra virker for tjukk etterpå. Denne porsjonen holdt til 3 små pannekaker for min del og er enkel å gange opp til en større porsjon :) Skulle man ikke ha alle ingrediensene har jeg også laget veldig gode lapper på bare egg, kesam, cc, proteinpulver, bindemiddel (fiberhusk/guar gum/xanthan gum) og havregryn :)

[ATTACH]10433[/ATTACH]

Sånn ble mine seende ut - servert med CC, sukrin og kalorifri sjokoladesirup på toppen :)

post-1253-1444083249611_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

[ATTACH]10434[/ATTACH]

20 g havregryn (2 ss) (60 kcal, 80% karb)

30 g proteinpulver (120 kcal, 24 gprot)

1 ts fuberhusk (lite)

2 ss sukrin

3 suketter

4 ss varmt vann

1 egg (90 kcal, 5-10 g prot, 5 g fett)

1 hvitte (20 kcal, 5 g prot)

1 ss kesam ( 15-20 g, 15 kcal - 3-4 g prot)

kanel, vaniljedråper, kardemomme...

Løs suketten i varmt vann, tilsett alt det andre. La svelle i min ti minutter -stek! :D

Tips:

La svelle en stund. Jo lenger jo bedre

Ikke stek for lenge!!! De er ferdige med en gang de slipper jernet

IKKE ha i natron eller annet hevemiddel

post-89-14440832496816_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

===== Proteinlapper =====

(slik jeg liker å lage dem)

- 2 egg

- 0.5 dl melk

- 1 ss mager kesam

- 1 dl havregryn

- 0.5 dl proteinpulver

- 1 ss kokosmel

- 1 ss quinoamel

- 2 ts sukrin

- 1 klype kardemomme

- 1.5 ts fiberhusk

Rør sammen ingrediensene til en jevn røre, la stå i noen minutter, og rør så et par ganger rundt i røra etter dette. Mengden røre er godt egnet til to lapper, som stekes i forvarmet panne på middels varme.

PS: Jeg liker den søtlige smaken fra kokosmelet, men synes at smaken av kokos fort kan bli for dominerende. Derfor liker jeg å blande kokos- og quinoamel halvt om halvt. Kokos- og/eller quinoamelet kan selvsagt erstattes med den typen mel du måtte ønske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...