Jump to content

sn00py

Members
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

About sn00py

 • Rank
  Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://forum.fitnessbloggen.no/threads/en-bedre-versjon-av-meg-selv.8597/

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. kort: BMR kalkulator og en PAL faktor er ikke nøyaktig nok til å eksakt si hvor grensen mellom over og underskudd går. Det blir et omtrentlig estimat. For ikke nevne alt om og men....
 2. Ja de fleste dietter går i steg 2-4, ja kanskje flere. Det vurderes etter hvordan personen føler seg og hvordan den fysiske formen utvikler seg. Får ikke de fleste vondt i hode av å lese til eksamen uansett (For meg personlig er det lett å ligge på 12-13% kroppsfett. Går jeg ned til og under 10% begynner kroppen å stritte imot. Da begynner det å bli stress og er alltid sulten)
 3. Kan vi holde oss til fakta og forsøke å være saklige Ingen snakker om å "bøtte ned" omega-3. Det er antydet at det kan være noe å vurderte. Om 70 kg er mye eller lite, er relativt i forhold til høyden og resten av fysikken BMR-kalkulator og PAL-faktor basert på alder, masse, høyde og aktivitet forteller aldri hele sannheten. Den tar ikke høyde for individets behov og fysiologi. Jeg tør påstår, ligger du under BMR og trener (uansett aktivitet) 4 dager i uken raser kroppsmassen ned det er enkelt og greit fysikk. Dog det kan selvfølgelig ha noe bieffekter, trøtthet, svimmel, kvalm, ned satt mental tilstedeværelse osv. For ikke å glemme sulten 24/7.
 4. Ser jeg er litt uenig med "Krembolle", men.... Det som fungerer for deg og gir resultater, er best Du kan vurdere omega-3 tilskudd, men ikke sikkert det er nødvendig. (For å holde følge med resultater og forandring, ta bilde av deg selv på samme sted, med samme kamera. Da ser du forandringene fra dag til dag og fra uke til uke.)
 5. Hvilken type fisk? oppdrett eller vill? steikt el kokt? Det er ikke mange som spiser nok fet fisk til å få dekket behovet. Mange har 1.8-2,0 gram proteiner per kg som en generell anbefaling. (animalske proteiner) På bulk (overskudd og ofte mye karbs) holder det ofte med 1,2-1,4 g. Når du forandrer på noe er det lurt å ikke forandre på flere faktorer på samme tid, da vet du ikke hva som skaper den eventuelle effekten.
 6. Jeg tror du er på rett vei:) Kanskje litt utålmodig med tanke på resultater? (45 - 45 - 10 hhv proteiner - karbo - fett) Det er ikke feil, men kanskje litt mye proteiner? Over 2 g per kg kroppsvekt? Fett, du ligger i nedre grense for anbefalt, men fortsatt helt greit. (om det fungerer for deg) Håper det er noe marine fettsyrer der, omega -3) Det er energiunderskudd som er alfa og omega, hvor stort? Normalt anbefales minus 2-400 kcal for ikke å miste for mye muskelmasse på diett. Fungerer minus 1000 kcal per dag for deg Way Not? Da skal reduksjonene av kroppsmasse være betydelig. Dermed har jeg lite tro på at du har bruk for 2300 kcal per dag. (Jeg kan ta feil) Føler du deg lav på energi? Sløv? trøtt? Svimmel?
 7. Jeg tørr ikke gi konkrete råd (spise råd) over nett uten å kjenne til ditt nåværende næringsinntak (% fett, proteiner og karbs) , trenings prog, kropps sammensetning (fettprosent) Hvor lenge har du trent, hvor hardt trener du dvs "går du ofte i kjelleren", har du sett/opplevet forandring på din egen kropp? Det er fullt mulig å ligge på ca 70 kg og forandre kroppssammensetningen fra 40 til 15 prosent fett som eksempel. Dog de fleste vil først gå ned i masse/vekt for så å bygge opp muskelmasse.
 8. Nei! Kun om du har tilnærmet 100% muskler på beina, har du fett på beina (lår og legger) er trening en fordel for å redusere fettprosenten. Trening av bein mener jeg, squat, markløft, utfall, beinpress, farmers walk, hip thrust, glute brigde, bakspark, legext osv.
 9. Kan ikke punkt slanke, genene bestemmer hvor fettet slipper først og sist. Generelt slipper det sist på rumpe og lår hos kvinner og rundt magen hos menn. Dog det er sikker alltid unntak. Er den totale fettprosenten nedadgående trengs normalt bare tid. Isolert sett hjelper det ikke å trene mindre el mer ben, skulle jeg antydet noe måtte det være å trene mer ben. (pga store muskelgrupper) Det kan hjelpe å regulere på næringsinnholdet i kosten, men hovedsaklig er det underskudd el overskudd over tid som betyr mest. Lav karb noen dager og oppkarbing en dag kan fungere for noen.
 10. Jeg ville ikke i første omgang gått for sukker som hoved karbohydrat kilde, heller kuttet litt på fullkorn og valgt fine varianter. Generelt mener jeg sukker og brus er en uting som en generell næringskilde. Nøtter og bananer er bra
 11. Greier du å spise deg til et energioverskudd er det ikke noe problem å løpe mye, men for å gå opp i vekt/masse må du ha energioverskudd. På samme måte som vekt nedgang/reduksjon av masse krever energi underskudd. Løping med høy intensitet stimulerer også kroppen til å produsere fett reduserende hormoner.
 12. Jeg så på det du spiste her om dagen og det ser ut som en "jeg vil ikke gå opp i vekt" kosthold. Jeg formoder det er grove knekkebrød og lettprodukter uten særlig med fett og karbs. For å gå opp i vekt mye kjør på med raskere karbs og litt mere fett. F eks fine knekkebrød, normal ost, vanlig yoghurt, normal pasta og polert ris. Du drikker normalt vann til maten? Drikke f eks lett-melk og juice. Mye løping/kondisjonstrening brenner mye kalorier, reduser løpingen noe?
 13. Jeg har ikke sett Soyabasert is her, men jeg skal spørre. Var det en butikkjede? om så hvilken? :thumbsup: Jeg har ikke sett Soyabasert is her heller ikke fløten til Alpro, men jeg skal spørre. Litt av grunnen for evt til å lage den selv er å begrense kostnaden og forsøke å få best mulig forhold mellom protein, karbs og "det gode" fettet. Ellers takk for innspill :-)
 14. Lurte på om noe hadde erfaring med å lage is selv? og evt om noen har forsøkt å lage av Soya basert fløte? Fløte baser av Soya. Eggeplommer Proteinpulver, sjokolade? Søtning: stevia, sukrin, flytende Natreen etc Evt ekstra 100% kakao for sjokoladesmak Det skulle være mulig å få en godt forhold mellom proteiner, karbsbohydrater og en/fler umettet fett. Jeg vet det eksisterer soya basert is i utlandet, men har aldri smakt det selv. Anyone? SPAR Marken. SPAR Vital. Eis SteviaGuide :: SPAR Stevia Eis
 15. Alt må blandes med rett forhold, ikke for mye av tilleggene. Jeg bruker ca 5% psyllium husk
×
×
 • Create New...