Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg bruker mye oopsier til å ha pålegget på, særlig til lunsj på jobb.

Denne uken er det derimot ferie så jeg lagde noen til frokosten og hadde eggerøre og røkt ørret på:

post-2267-14440834345205_thumb.jpg

Oppsier helt til høyre, ørret og smøt, eggerøre på koketoppen og avis...mmm, herlig frokost!

Oopsies:

3 egg

100g smøreost naturell (jeg bruker philadelphia)

1/2 ts bakepulver (kan sløyfes, jeg bruker det ikke)

Sett ovnen på 150 grader.

Skill eggehviter og plommer.

Plommene blandes godt med osten og eggehvitene piskes stive.

De skal være så stive at det ikke renner noe ut når du snur bollen opp ned.

Rør forsiktig inn blandingen av plommer og ost i den stive eggehviten,

bruk en slikkepott eller lignende.

Med en stor skje legges røren på en plate med bakepapir fordelt på 6 topper.

Stekes i 30 minutter.

Jeg lar dem ligge en stund og kjøle seg og oppbevarer dem så på disken enten i en boks uten lokk eller på et fat, eller i kjøleskap.

De kan ha en tendens til å skrumpe inn om de ligger i kjøleskapet og bli "svampete". Likevel; når jeg har dem med på jobb i en tett boks går det helt fint, så det er kanskje ikke så nøye ;)

Nå har jeg ikke prøvd det selv, men de kan visstnok fryses og de tiner raskt.

Krydder kan også tilsettes.

Mikset i kveld en Kylling salat

:)

1/2 grillkylling

1/2 purre

1/2 rød paprika

1 neve valnøttkjerner

3 dl majones

1ts chillipulver

1ts paprikapulver

1ts hvitløkspulver

salt og pepper

post-2326-14440834357521_thumb.jpg

Fikk også i dag oppskrift på Pasta, fra ei som jeg kjenner og måtte selfølgelig prøve å lage PASTA:)

4 egg

125g naturell kremost

1/2 dl Fiberhusk

Sett ovnen på 150g. Visp/pisk eggene godt, og bland inn osten og fiberhusken. Visp godt og la deigen hvile i ca 10 min. Visp den igjen og bre deigen ut på en bakepapirkledt bakeplate.

Kjevle deigen ut så tynt du klarer- legg topp papir over før du legger den inn i ovnene.

Stek deigen med papiret på i ca 10 minutter.

Dra av topp-papiret når den er ute av ovnen. Snu den over på ei rist og dra av bunn-papiret også. La den hvile til den er nesten kald.

Rull den sammen til en rullekake og skjær den i så tynne skiver du kan. Eller vil ha.

Og vips, så har du ferdig pasta! Klar til å brukes i hvilken som helst saus :thumbsup:

post-2326-1444083435978_thumb.jpg

Annonse

Lørdagsen middags tips

Chili con carne med rømme og tortilla.

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatbokser

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

post-2326-14440835047681_thumb.jpg

Finhakk to gule løk. Stek den blankt i en stor gryte. Ha i kjøttdeig og stek på middels sterk varme til den får litt farge. Ha i tomatene, tomatpurre og soltørkede tomater.

Finhakk hvitløksfeddene og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og ha i kjelen sammen med bønner.

Knus kumin og korianderfrø i morteren og ha i kjelen.

Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint og ha i gryta sammen med chilipulver. Fjern det hvite fra paprikaen og lag så store, flate biter du klarer.

Legg dem i en ildfast form og ha dem under grillen til de begynner å bli svarte. Ta dem ut, hakk dem fint og ha dem i gryta. La gryta koke i ca 30-45 minutter. Server med rømme og tortillachips.

Oppskriften er hentet fra Klikk.no:) Nam nam, laget meg dette i kveld:)

Kylling med cheddar og skinke:) Nam nam Kylling kaller jeg det :)

4 stk kyllingbryst

4 sk cheddar

4 sk parmaskinke, serranoskinke eller norske spekeskinker

sitronpepper

salt og pepper

Legg kyllingbrystet på mat- eller bakepapir. Bank kyllingen flat.

Legg på skinke og ost på den ene halvdelen. Krydre med sitronpepper, salt og pepper.

Brett over kyllingen. Ha på papir igjen. Bank den igjen så den ikke "glipper". Krydre med mer salt og pepper.

Stek på grillen eller i stekepanne. Ca 3-4 minutter på hver side eller til den er gjennomstekt.

Serveres gjerne med grillede grønnsaker og olivenolje.

post-2326-14440835055455_thumb.jpg

Oppskriften hente fra Klikk.no

Dagens Lavkarbo :) Egen oppskrift :thumbsup:

I dag har det blitt laget lavkarbo knekkebrød og har laga meg

Lavkarbo Kylling paste med hjemmelaget carbonara saus :)

Pastane kjøpte jeg på helsekost butikk-

Lavkarbo pasta.

Carbonara

  • ca 300 gram kylling filet
  • 3 egg
  • 3,5 dl fløte
  • 100 gr revet parmesan
  • Salt
  • Kverna pepper
  • Paprika
  • Rødløk
  • Brokkoli

Hadde også i paprika og rødløk.

Mens pastaen kokte stekte jeg kyllingfilen som jeg hadde skjært i biter . Begynte deretter med carbonara sausen og slik gjorde jeg det. Ha egg og fløte over i en stor kjele og visp lett sammen. Sett på varmen og ha pastaen i. Rør forsiktig rundt i ca 5 mintter, og tilsett paprika, rødløk og krydder. Hadde kylling filleten og osten over rett før servering.

Er glad i brokkoli, så den hadde jeg kokt samtidig som jeg kokte pastaen.

Anrettet brokkolien før jeg spiste: ) Veldig godt og lav karbo :)

post-2326-144408351859_thumb.jpg

post-2326-14440835185613_thumb.jpg

  • 2 uker senere...

Rask og enkel kyllingburger:) Hentet fra fristendelavkarbo.no

post-2326-14440837277506_thumb.jpg

400 gram kyllingkjøttdeig

1 ts salt

1 ts chili&lime krydder

1 ts rock&sea salt

hvitløkskrydder

paprikapulver

malt spisskummen

1 eggeplomme

2 ts tacosaus

Først arbeider du kjøttdeigen og saltet sammen. Deretter tilsetter du resten av krydderet. Til sist arbeider du inn eggeplommen og tacosausen. Form boller eller burgere ut ifra ønsket størrelse. La de steke seg ferdig på en side før du snur de i panna.

Server med diverse grønnsaker og dressing.

Annonse

Dagens oppskrifter Muffins med blåbær og bringebær. Og Bounty.

Oppskriftene og bilde er hentet fra klikk.no :)

nottegodteri_IMG_25_398497b.jpg

SUNT: Pass på at du bruker mørk sjokolade med et høyt kakaoinnhold. © Mikael Eriksson / M Industries

Nøttegodteri

Ca. 15 stk.

100 g mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold

150 g blandede nøtter, gjerne saltede

Smelt sjokoladen, rør inn nøttene og hell røren i små kakeformer. Sett formene kaldt så sjokoladen stivner. Oppbevares i kjøleskap.

bringebaerpai_IMG_5_398500b.jpg

FRISTELSE: Bringebærpai kan serveres med friske bær og crème fraichê. © FOTO: Svein Brimi

Bringebærpai

½ dl sukrin

1 dl sukkerroefiber (Fibrex)

3½ dl mandelmel

125 g smør

1 egg

Fyll:

3 dl bringebær

½ dl sukrin

1 egg

200 g Philadelphia-ost

1 knivspiss vanilje

revet skall av ½ sitron

Ha mandelmel og sukrin i en mikser. Skjær smøret i biter og ha oppi. Tilsett egget og bland godt. La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 1 t. Dekk deretter en paiform med deigen. Prikk bunnen med en gaffel, og forstek paideigen i 10 min på 200 grader. Bland alt til fyllet, bortsett fra bærene, i en mikser. Hell bringebærene i røren og rør forsiktig. Hell alt i paiskallet, og la det steke i ca. 35 min. Server med krem eller hjemmelaget vaniljesaus.

kardemommekake_BRIM_398503b.jpg

KARDEMOMME: Husk romtemperatur på ingrediensene når du baker, så blir resultatet like vellykket som denne kardemommekaken. © FOTO: Svein Brimi

Kardemommekake

3 egg

1½ dl sukrin

¾ dl Bake Pro

1¾ dl mandelmel

2 ts bakepulver

1 ss kardemomme

100 g smeltet smør

1 dl varmt vann

Sett stekeovnen på 175 grader. Visp egg og sukrin til det blir tykt. Tilsett mandelmel blandet med Bake Pro og kardemomme. Bland smøret og det varme vannet. Hell i røren. Fyll i form som rommer 1½ l, og stek midt i ovnen på ca. 45 grader.

blabringebaer_muffi_398499b.jpg

MUFFINS: En suksess på bordet uansett anledning. © FOTO: Svein Brimi

Blåbær- og bringebærmuffins

10–12 stk.

1¼ dl sukrin

75 g smør

3 egg

½ ts vaniljesukker

100 g Philadelphia-ost eller mascarpone

1½ ts bakepulver

¼ dl fiberhusk

¾ dl mandelmel

1½ dl bringebær/blåbær

Sett ovnen på 200¿. Rør smør og sukrin til det blir porøst. Tilsett eggene og visp. Bland i vaniljesukker og Philadelphia-ost. Rør deretter i alle de tørre ingrediensene. Tilsett bærene og rør forsiktig om. Hell rørene i formene (papirformer bør plasseres på et muffinsbrett for best resultat). Stekes midt i ovnen i 30 min.

kokos-sjokolade_IMG_398498b.jpg

SJOKOLADE: Her er en versjon av Bounty - med sunne ingredienser. © FOTO: Svein Brimi

Kokos-sjokolade à la Bounty

12–14 stk.

1 dl sukrin

50 g kokosfett

1 dl fløte

1 dl kokosmelk (gjerne økologisk)

200 g revet kokos

100 g mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold (over 70 %)

Smelt sukrin og kokosfett i en gryte. Tilsett kokosmelk, fløte og kokos og la det koke svakt. Rør sammen alt og la det stå i kjøleskapet og hvile 1 t. Smelt sjokoladen forsiktig i mikrobølgeovn eller vannbad. Dypp kokosbitene i sjokoladen. Sett bitene i fryseren for at de skal kjølne. Oppbevares deretter i kjøleskapet.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...