Gå til innhold

Lavkarbo oppskrifter:)


ThereseJP

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

I dag har jeg lager en ny utgave av den ene knekkebrød oppskrifta jeg har.

200 gr solsikkekjerner

1 dl linfrø/ neste gang bytter jeg ut linfrøene men ennå mer sesamfrø.

2 dl sesamfrø

1/2 dl havregryn

2 dl kruskakli

2 ss fiberhusk

1/2 dl sukrin

7 dl vann

Drysser masse sesamfrø over før jeg setter de inn i ovnene.:)

varmluft 175 grader inni ovnen i 1 time- 1o min først så skjer opp i passe knekkebrød form.

denne opskriften blir to brett.

Bytt plasser og snu de inne i ovene en par ganger så de blir jevnt stekt.

post-2326-14440832176035_thumb.jpg

Kveldsmaten ble dette :)

post-2326-14440832176532_thumb.jpg

Til middag hadde vi taco:) og heldigvis er Taco er lavkarbo mat :)

post-2326-14440832176899_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lavkarbo tortillalefser oppskriften er hente fra klikk.no

8 store wraps

1 ¼ dl malte mandler

1 ¼ dl glutenmel

2 ½ dl myseprotein eller soyaprotein

3 ss smør eller kaldpresset olje

1 ts salt

2 ½ dl varmt vann

Bland sammen mandlene, glutenmelet og proteinpulveret med saltet. Smelt smøret/oljen, og kna det godt inn i blandingen slik at deigen blir "smulete".

Kna deigen mens du tilsetter vannet litt etter litt, inntil deigen slipper kantene og lar seg forme som en ball som ikke klistrer seg fast.

Vannet skal være så varmt at man så vidt klarer å ha en finger i det et par sekunder. Dette er med på å aktivere glutenmelets bindende evner.

La deigen hvile seg i ca. 20 minutter under et klede.

Del så deigen inn i 8 store leiver, og kna hver leiv til runde kuler. Strø litt proteinpulver på bordplaten til utbaking, eller bruk et teflonunderlag. Ta en av de runde leivene, og trykk den flat med hendene, før du kjevler den ut til en tortillalefse på ca. 15 cm i diameter. Du kan også lage dem mindre, og få dobbelt så mange

Varm opp en teflonpanne på middels varme, og stek tortillalefsene til de får en lett, flekkete brunfarge på undersiden. Snu tortillaen, og gjenta på den andre siden.

Legg de stekte tortillaene i et fuktig klede mens du steker de andre lefsene.

Kan godt fryses til senere bruk. Tines opp i et klede. De kan også varmes opp i ovn eller panne til de er varme og myke. Er de tørre, kan de varmes i et fuktig klede på svak varme i stekeovnen.

Per 100 g deig:

Kcal: 264

Protein: 29,3 g

Fett: 14 g

Karbohydrat: 4,5 g

Kostfiber: 1,0 g

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandel kake med solkrem:) hentet fra lavkarbo.blogg.no

Bunn

5 stk eggehviter

0,5-1,5 dl Splenda, Sukrin eller fruktose etter smak*

150-250 gr mandler, grovmalte**

0,5-1,0 ts bakepulver, kans sløyfes

Solkrem

5 stk eggeplommer

1,0 dl kremfløte

1,0 dl Splenda, Sukrin eller fruktose etter smak*

100-150 gr smør alt etter hvor mye smørsmak man liker

1-4 ts vaniljesukker, gjerne hjemmelaget, utskrap av vaniljestang eller vaniljeessens etter smak

Pynt

Ristede mandelspon og/eller sjokoladestriper

Selv bruker jeg relativt lite søtning i denne mandelkaka (eks ca 2 ss i bunnen), så tilpass mengden til din egen smak.

** = Mengden mandler regulerer du etter hvor stor form du bruker, og hvor tykk du vil ha bunnen.

Fremgangsmåte

1. Mal mandlene i en mandelkvern, eller grovmal de i en foodprosessor eller blender. Mandlene kan evt. skoldes. Stivpisk eggehvitene, tilsett søtningsmiddlet litt etter litt, og vend til slutt forsiktig inn de grov,malte mandlene med en slikkepott. Vend det sammen i maks 1 minutt, ellers vil eggehvitene falle helt sammen.

2. Smør en springform på f.eks. 24 cm, legg evt bakepapir i bunnen, og fyll den med mandelrøra. Stekes ved 160 grader i ca 30-35 minutter på nederste rille. Avkjøl.

3. Rør sammen plommene, fløte, søtningsmiddel og vaniljesukker i en kjele. Varm det opp over svak varme, og rør hele tiden. Trekk kjelen tilside når den første boblem kommer. Kremen skal nå ha fått en fyldig konsistend. Avkjøl et par minutter, og rør smøret kuttet i terninger inn i kremen. Rør til den blir jevn og glatt. Ha over i et fat eller bolle, dekk til, og avkjøl.

4. Ha smørkremen over mandelbunnen i springformen, og glatt det utover. Alternativt kan du bre kremen utover mandelbunnen når du har lagt bunnen på et fat. Pyntes med mandelspon, som du gjerne kan riste i en tørr panne til de er gylne, sjokoladestriper laget med litt smeltet 70% sjokolade, eller hakkede pistasjenøtter.

Oppbevares kaldt. Kan også fryses.

Eget bilde kommer senere:)

post-2326-14440832198011_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...