Hellig Lykke Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 syns norsk kosthold med variert innhold er best ut fra mitt faglige ståsted. og at dagbladet må finne seg noe annet å skrive om enn lavkarbo og slanking Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250371 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lame Nordstrom Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Sitter og spiser på de beste knekkebrødene jeg har smakt noen gang (selv uten pålegg, smør e.l.). Det er faktisk hjemmelagede lavkarbo-knekkebrød. Ingredienser: Linfrø, gresskarkjerner, sesamfrø, grov sammalt rug, lettkokte havregryn og vann (muligens også solsikkekjerner). Det blandes sammen, rulles ut til deig og stekes i ovnen. Fett, fett, fett! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250549 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. april 2012 Forfatter Del Skrevet 12. april 2012 Sitter og spiser på de beste knekkebrødene jeg har smakt noen gang (selv uten pålegg, smør e.l.). Det er faktisk hjemmelagede lavkarbo-knekkebrød. Ingredienser: Linfrø, gresskarkjerner, sesamfrø, grov sammalt rug, lettkokte havregryn og vann (muligens også solsikkekjerner). Det blandes sammen, rulles ut til deig og stekes i ovnen. Fett, fett, fett! Ser deg og høyner med knekkebrød av 400g karbonadedeig, 5 egg og 200g havregryn! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250769 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. april 2012 Forfatter Del Skrevet 12. april 2012 syns norsk kosthold med variert innhold er best ut fra mitt faglige ståsted. og at dagbladet må finne seg noe annet å skrive om enn lavkarbo og slanking Hva er ditt faglige ståsted? Hva er et norsk kosthold? Hva er variert innhold? Er brødmat til frokost, lunsj og kvelds + pasta til middag variert innhold? Salamander 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250772 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 jeg prøver egentlig å unngå slike diskusjoner om lavkarbo, da mine fantastiske resultater kommer av mitt helsemessige dårlige utgangspunkt og ikke kan overføres direkte til hvordan friske mennesker opplever en slik livsstil... men... er det faktisk fortsatt noen som ikke tror på at frukt påvirker blodsukkeret nevneverdig?? ikke at jeg vil virke som en bedreviter eller noe, jeg er absolutt ingen ekspert, men alle mine barn har reagert kraftig på rene fruktmellommåltider, og alle vi har hatt kontakt med innen helsevesenet har jo også bekreftet våre erfaringer på dette området. det er ytterst få i min omgangskrets som annser frukt alene som et ok mellommåltid, hverken for store eller små, derfor jeg stusser litt... hehe... Neisj, jeg anser det også sånn at frukt egentlig bør spises sammen med annen mat, det er bare vanskelig å gjøre det i praksis hele tiden. Mye lettere å stuppe ned tre bananer uten noe mens man er på farta. Dessuten lager jeg vel aldri noe spesielt hvor det egentlig passer seg å blande inn noen epler eller pærer Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250855 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BadWolf Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Hva er ditt faglige ståsted? Hva er et norsk kosthold? Hva er variert innhold? Er brødmat til frokost, lunsj og kvelds + pasta til middag variert innhold? vell, grandiosa har jo komt med nøkkelhullmerke Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250862 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hellig Lykke Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Hva er ditt faglige ståsted? Hva er et norsk kosthold? Hva er variert innhold? Er brødmat til frokost, lunsj og kvelds + pasta til middag variert innhold? MItt faglige ståsted er i det ernæringsfaglige område. Det blir for omfattende å forklare her hva norsk kosthold er dersom du ikke er klar over det selv. Variert innhold er et kosthold som inneholder riktige mengder av de 6 næringsstoffene vi har og da spesielt de 3 energigivende. Det du gir som eksempel er et veldig ensidig kosthold med ekstremt høy mengde av karbohydrater. MEN, dersom brødmaten og pastaen er skikkelig grove, fullkorn produkter, altså det vi kaller for langsomme karbohydrater (polysakkarider) og ikke er hovedinnholdet i måltidet... ja da kan det være en del av et variert innhold. Lavkarbo betyr ikke "ingen"-karbo, men mindre mengde en vi har tradisjonelt vært vant med i kostholdet vårt OG riktig kabohydrater, altså fiber og polysakkarider. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250866 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. april 2012 Forfatter Del Skrevet 12. april 2012 MItt faglige ståsted er i det ernæringsfaglige område. Det blir for omfattende å forklare her hva norsk kosthold er dersom du ikke er klar over det selv. Variert innhold er et kosthold som inneholder riktige mengder av de 6 næringsstoffene vi har og da spesielt de 3 energigivende. Det du gir som eksempel er et veldig ensidig kosthold med ekstremt høy mengde av karbohydrater. MEN, dersom brødmaten og pastaen er skikkelig grove, fullkorn produkter, altså det vi kaller for langsomme karbohydrater (polysakkarider) og ikke er hovedinnholdet i måltidet... ja da kan det være en del av et variert innhold. Lavkarbo betyr ikke "ingen"-karbo, men mindre mengde en vi har tradisjonelt vært vant med i kostholdet vårt OG riktig kabohydrater, altså fiber og polysakkarider. Ok, først sier du at du har bakgrunn i det ernæringsfaglige, og deretter sier du at vi har 6 næringsstoffer. Jeg kan nevne 8, og da har vi bare tatt for oss B-vitaminene. Hvor står du i det ernæringsfaglige miljøet? Jane 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250877 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hellig Lykke Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Ok, først sier du at du har bakgrunn i det ernæringsfaglige, og deretter sier du at vi har 6 næringsstoffer. Jeg kan nevne 8, og da har vi bare tatt for oss B-vitaminene. Hvor står du i det ernæringsfaglige miljøet? Jeg er ernæringslærer. Og B-vitaminene er en del av 1 gruppe ikke-energigivende næringsstoffer vi har; nemlig VITAMINER. De andre vi har, dersom du ikke her helt sikker, er: fett-karbohydrater-proteiner-vitaminer-mineraler-sporstoffer. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250892 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 MItt faglige ståsted er i det ernæringsfaglige område. Det blir for omfattende å forklare her hva norsk kosthold er dersom du ikke er klar over det selv. Variert innhold er et kosthold som inneholder riktige mengder av de 6 næringsstoffene vi har og da spesielt de 3 energigivende. Det du gir som eksempel er et veldig ensidig kosthold med ekstremt høy mengde av karbohydrater. MEN, dersom brødmaten og pastaen er skikkelig grove, fullkorn produkter, altså det vi kaller for langsomme karbohydrater (polysakkarider) og ikke er hovedinnholdet i måltidet... ja da kan det være en del av et variert innhold. Lavkarbo betyr ikke "ingen"-karbo, men mindre mengde en vi har tradisjonelt vært vant med i kostholdet vårt OG riktig kabohydrater, altså fiber og polysakkarider. At fullkornsprodukter kan være en del av ett variert kosthold er helt korrekt også etter min mening, men jeg ser ikke at korn har noe i ett dagligdags sunt kosthold i de mengdene som spises her på bjerget da korn hindrer næringsopptak og er direkte korrelert med en del helsemessige utfordringer vi står ovenfor. Alle næringsstoffene er mulig å få i seg uten korn. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250914 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. april 2012 Forfatter Del Skrevet 12. april 2012 Jeg er ernæringslærer. Og B-vitaminene er en del av 1 gruppe ikke-energigivende næringsstoffer vi har; nemlig VITAMINER. De andre vi har, dersom du ikke her helt sikker, er: fett-karbohydrater-proteiner-vitaminer-mineraler-sporstoffer. Hvordan blir du ernæringslærer? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250919 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fredrik Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Hvordan blir du ernæringslærer? Tipper det er heimkunnskapslærer á la 2012. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250926 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hellig Lykke Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Tipper det er heimkunnskapslærer á la 2012. :thumbsup: Ikke akkurat... Dere får starte et tråd om utdannelse innen ernæring så finner dere det sikkert ut på en annen måte. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250963 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BirtheV Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 syns norsk kosthold med variert innhold er best ut fra mitt faglige ståsted. og at dagbladet må finne seg noe annet å skrive om enn lavkarbo og slanking Hva er ditt faglige ståsted? Hva er et norsk kosthold? Hva er variert innhold? Er brødmat til frokost, lunsj og kvelds + pasta til middag variert innhold? Når det er snakk om kosthold sier mange at vanlig norsk mat og sunt folkevett rekker lenge, men hvor vanlig og hvor norsk er egentlig maten vi spiser? Bortsett fra det Vegard nevner har vi blant annet posemat, snarkokt ris, margariner, ferdigmat full av matsminke og sukker, e-stoffer og kjøtt fra dyr som ikke lever slik husdyr burde for at kvaliteten blir best. For å nevne noe. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fredrik Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 :thumbsup: Ikke akkurat... Dere får starte et tråd om utdannelse innen ernæring så finner dere det sikkert ut på en annen måte. Er jo ikke verre enn at du svarer på hvilken utdannelse du har tatt. Vegard har det f.eks i signaturen. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250969 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hellig Lykke Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Tipper det er heimkunnskapslærer á la 2012. Er det negativt å være heimkunnskapslærer anno 2012, forresten? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250970 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. april 2012 Forfatter Del Skrevet 12. april 2012 :thumbsup: Ikke akkurat... Dere får starte et tråd om utdannelse innen ernæring så finner dere det sikkert ut på en annen måte. Et raskt googlesøk etter "ernæringslærer" gir nøyaktig ingen relevante treff. Jeg utdanner meg til klinisk ernæringsfysiolog, som foregår på universitetet, hvor utdanner man seg til ernæringslærer? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250973 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hellig Lykke Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Når det er snakk om kosthold sier mange at vanlig norsk mat og sunt folkevett rekker lenge, men hvor vanlig og hvor norsk er egentlig maten vi spiser? Bortsett fra det Vegard nevner har vi blant annet posemat, snarkokt ris, margariner, ferdigmat full av matsminke og sukker, e-stoffer og kjøtt fra dyr som ikke lever slik husdyr burde for at kvaliteten blir best. For å nevne noe. Helt enig. Man burde heller jobbe for at folk blir opplyste om hva de putter i kroppen og får kunnskaper om hva som finnes i mat. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250977 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fredrik Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Er det negativt å være heimkunnskapslærer anno 2012, forresten? Nei, men kompetansenivået er sannsynligvis lavere enn hos en som er klinisk ernæringsfysiolog. That's all. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250978 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hellig Lykke Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Et raskt googlesøk etter "ernæringslærer" gir nøyaktig ingen relevante treff. Jeg utdanner meg til klinisk ernæringsfysiolog, som foregår på universitetet, hvor utdanner man seg til ernæringslærer? Da får du jo en god utdannelse innen ernæring. Jeg har fått min utdannelse på Høyskole, ved å bli Yrkesfaglærer i ernæring, helse og miljø Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/389-krigen-om-lavkarbo/page/31/#findComment-250984 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.