Vegard L Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Dette hevder hvertfall Kent André Svensson i en artikkel som ble publisert på forskning.no i dag. Margarinen gir i følge Svensson like bra bakeresultater som smør gjør, og anbefaler margarin med høyt innhold av raps og solsikkeolje, siden disse er mer smaksnøytral. Ikke uventet er motstanden stor i kommentarfeltet, og det er det all grunn til. Kanskje vil margarin gi like gode resultater på selve baksten, med tanke på smak og konsistens, men helsemessig vil det være mye bedre å bruke skikkelig smør, noe de fleste som leser fitnessbloggen nok har fått med seg for lenge siden! Mette M 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jørgen Andreassen Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Lagde min egen smør i går jeg, funker som bare pokker Vegard L 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57583 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Ja, som Jørgen sier; hvorfor ikke bare lage sitt eget smør?! Hvis man absolutt MÅ ha smør mener jeg. Husker vi lagde det på barneskolen, og det smakte kjempegodt! Nå er jeg oppvokst på margarin (som jeg alltid har kalt smør), men det hjemmelagde smøret var helt nydelig. Vi lagde det ved hjelp av fløte, salt og et syltetøyglass. Fløte og salt ristes i et syltetøyglass til det blir smør av det - det er faktisk litt trening i det. Hvorfor ikke bare slå to fluer i en smekk; lag en haug med smør og ha en alternativ treningsøkt? Man kan selvfølgelig lage det ved hjelp av en kjøkkenmaskin, men det sier vi ikke så høyt... :whistling: Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57591 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Smør og fløte blir smør ? O,o Regner med du meiner salt og fløte. Det er easy as pie og går relativt kjapt å lage. Bestemor meiner smør blir best om man lager det av syrnet melk, så pryl oppi ein boks med rømme i lag med fløten. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57664 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 http://ordentligmat.no/2009/09/hjemmelaget-sm%C3%B8r/ Instruksjoner om korleis gå fram og mål på salt, fløte og rømme, samt korleis vaske smøret når det er ferdig kjerna. Mette M 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57667 Del på andre sider Flere delingsvalg…
InaL Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 For de som bor i Oslo fikk jeg tak i meierismør (dog det uten salt) på Rema 1000 i Sporveisgata på Majorstua i går Så ut som de hadde ganske masse Julebaksten er redda Tor og jallajalla 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57675 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eivind Eliasson Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Smørkrisa blir løst pga utenlandsimport når tollbarrierene faller, mener å ha lest at dette skjer innen få dager. Å bruke margarin i julebaksten grenser til blasfemi i mine øyne, smaken på smør vil alltid ligge over margarin og når man tenker på alle ulempene med mye kjempiske prosesser, elendig omega 3\6-balanse og generelt ingen påvisbare helsefordeler (noe derimot smør har bl.a pga CLA) så synes jeg smør er det beste alternativet. Andre ting man kan bruke er kokosolje som kan fungere bra alene eller som supplement i flere typer bakst. Man bør i utgangspunktet velge den raffinerte eller kaldpressede med lite smak\lukt. ubertass, Ninian og storken 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57680 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Smør og fløte blir smør ? O,o Regner med du meiner salt og fløte. Det er easy as pie og går relativt kjapt å lage. Bestemor meiner smør blir best om man lager det av syrnet melk, så pryl oppi ein boks med rømme i lag med fløten. Haha, ja selvfølgelig! Skjønner ikke hvordan jeg klarte å skrive SÅ feil, to ganger etter hverandre. Må ha vært trøtt i natt :cool: Rettet på det nå Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57686 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dag Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 http://ordentligmat.no/2009/09/hjemmelaget-smør/ Instruksjoner om korleis gå fram og mål på salt, fløte og rømme, samt korleis vaske smøret når det er ferdig kjerna. Er det så enkelt? Dæven. Hva med å hive litt proteinpulver oppi miksen og lage proteinsmør? Jørgen JJ og lillefrøken 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57693 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Nå syns jeg bakeverk smaker helt groteskt med smør i jeg da, og vil så absolutt så ett slag for margarin eller olje skal man ha bakverk som smaker godt:oops: Det verste var det smsinnlegget i en eller annen avis i går, hvor en "frustrert" mor går ut og sier at disse lavkarbofolka må slutte å hamstre smør, det går ut over de som faktisk trenger smør. ...ble en anelse provosert, av diverse grunner:cool: Opheliia 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57696 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Er det så enkelt? Dæven. Hva med å hive litt proteinpulver oppi miksen og lage proteinsmør? Tipper eg holdbarheten vil stupe og smaken vil bli litt trasig. Prøv heller å blande ein bitteliten batch med kjøpesmør og se kordan det er istedenfor å (potensielt) ødelegge ditt magiske heimelaga smør. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57698 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Nå syns jeg bakeverk smaker helt groteskt med smør i jeg da, og vil så absolutt så ett slag for margarin eller olje skal man ha bakverk som smaker godt:oops: Det verste var det smsinnlegget i en eller annen avis i går, hvor en "frustrert" mor går ut og sier at disse lavkarbofolka må slutte å hamstre smør, det går ut over de som faktisk trenger smør. ...ble en anelse provosert, av diverse grunner:cool: wtf Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57700 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dag Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Tipper eg holdbarheten vil stupe og smaken vil bli litt trasig. Prøv heller å blande ein bitteliten batch med kjøpesmør og se kordan det er istedenfor å (potensielt) ødelegge ditt magiske heimelaga smør. Alltid så negativ. Bare knus drømmene mine du. Camillam 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57703 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 http://ordentligmat.no/2009/09/hjemmelaget-smør/ Instruksjoner om korleis gå fram og mål på salt, fløte og rømme, samt korleis vaske smøret når det er ferdig kjerna. Siden du pirket på meg, må jeg pirke litt på deg også tassegutt! Hvorfor linke til noe jeg nettop linket til?! :cool: ubertass 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57706 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Er vel bedre å ha protein i når du baker og ikke når du lager smøret? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57708 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dag Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Er vel bedre å ha protein i når du baker og ikke når du lager smøret? Bake? Jeg skal bare ete smør jeg. Og det var forresten et relativt useriøst forslag. lillefrøken 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57712 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Siden du pirket på meg, må jeg pirke litt på deg også tassegutt! Hvorfor linke til noe jeg nettop linket til?! :cool: Hoho, fordi det var liten skrift og var navngitt "kjøkkenmaskin" ! Ekke så flink med sånn datagreier eg. Tricky stuff ! Lily 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57723 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Opheliia Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Jeg måtte kjøpe margarin her en dag! Iiiiik! Satser på at en eller annen butikk har smør her.. hvis ikke blir det å lage smør! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57987 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Jeg måtte kjøpe margarin her en dag! Iiiiik! Satser på at en eller annen butikk har smør her.. hvis ikke blir det å lage smør! Spiser margarin jeg, dauer ikke av det, selv om det ikke er det optimale De gangene jeg spiser brødvarer blir det bremykt, og jeg stekere mat i cocosa, men enkelte ting gjør seg bare altså best i margarin, og jeg tenker som så...det skal for f**a være godt å spise maten du lager, ellers blir man aldri å holde på en kostholdsstil. Og ja...havregrøt med SMØR smaker ikke godt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-57998 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Camomilla Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 Uff, nei, spiser ikke margarin om jeg kan unngå det! Steker på litt lavere varme for ikke å ødelegge smøret - blir pen stekeskorpe fordetom Har hamstret litt bremykt siden det var heeeeelt tomt for meierismør av alle slag i butikkene rundt meg. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1910-tomt-for-sm%C3%B8r-bruk-heller-margarin/#findComment-58006 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.