Astriiiixxx Skrevet 16. januar 2013 Del Skrevet 16. januar 2013 Har hadt en del diskusjoner om akkurat det temaet, og det verste er når det viser seg at folk har fått anbefalt av legen å spise speltbrød fordi de reagerer på gluten...!!! Spelt er fult av gluten, det er en hvetesort, og om man reagerer på gluten eller hvete, så vil man merke ubehag ved spelt. Men det er grovere mel enn rent hvete, så man trenger ikke samme mengde for å bli mett, så da kan det hende at noen finner det mer behaglig å spise. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-633351 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sunnogfinmedvin Skrevet 18. januar 2013 Del Skrevet 18. januar 2013 Sier seg selv at grunnen til at vi ikke tåler hvete slik som før er fordi andel gluten i hvete er økt fra 5% til 50...så..her er problemet:p Nå er det ikke sånn at vi tålte hvete før, kroppen vår har aldri tålt det fordi det ikke ligger i genene våre. det er bare noen hundre år siden vi begynte å spise hvete. Snatch, Ninian og Metal_Barbie 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-635712 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Terskeltrening Skrevet 18. januar 2013 Del Skrevet 18. januar 2013 Nå er det ikke sånn at vi tålte hvete før, kroppen vår har aldri tålt det fordi det ikke ligger i genene våre. det er bare noen hundre år siden vi begynte å spise hvete. Det er jo helt feil. Se på melk. Med en gang man begynte å drikke melk utviklet vi resistanse for det ekstremt fort. Kroppen fant ut at dette var bra for kroppen. I land hvor det ikke drikkes melk har de ikke tolleranse for melk. Vi utvikler oss til å tåle det meste. focuseme 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-635715 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Metal_Barbie Skrevet 18. januar 2013 Del Skrevet 18. januar 2013 Nå er det ikke sånn at vi tålte hvete før, kroppen vår har aldri tålt det fordi det ikke ligger i genene våre. det er bare noen hundre år siden vi begynte å spise hvete.Ja er klar over det:) Sunnogfinmedvin 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-635847 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sunnogfinmedvin Skrevet 18. januar 2013 Del Skrevet 18. januar 2013 Det er jo helt feil. Se på melk. Med en gang man begynte å drikke melk utviklet vi resistanse for det ekstremt fort. Kroppen fant ut at dette var bra for kroppen. I land hvor det ikke drikkes melk har de ikke tolleranse for melk. Vi utvikler oss til å tåle det meste. Det er nok du som tar mest feil Vi begynte med husdyr for 10.000 år siden og antageligvis begynte vi å drikke melk rundt da også, I 10.000 år har vi utviklet genene våre til å tåle melk, men ALLIKEVEL er det fortsatt mange som har intoleranse fordi vi egentlig ikke skal kunne drikke melk fra andre arter. Hvete begynte vi å dyrke for 4000 år siden, MEN det var ikke mye hvete ble spist før 4-500 år siden. Do the math, hilsen ernæringsstudent. Ninian 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-635897 Del på andre sider Flere delingsvalg…
focuseme Skrevet 18. januar 2013 Del Skrevet 18. januar 2013 Det er nok du som tar mest feil Vi begynte med husdyr for 10.000 år siden og antageligvis begynte vi å drikke melk rundt da også, I 10.000 år har vi utviklet genene våre til å tåle melk, men ALLIKEVEL er det fortsatt mange som har intoleranse fordi vi egentlig ikke skal kunne drikke melk fra andre arter. Hvete begynte vi å dyrke for 4000 år siden, MEN det var ikke mye hvete ble spist før 4-500 år siden. Do the math, hilsen ernæringsstudent. Det vil jo alltid finnes folk som har intolerans overfor visse matvarer. Så ser ikke helt hvorfor du trekker det inn som et argument. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-635932 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 18. januar 2013 Del Skrevet 18. januar 2013 Sier seg selv at grunnen til at vi ikke tåler hvete slik som før er fordi andel gluten i hvete er økt fra 5% til 50...så..her er problemet:p Se artikkelen til Erik Arnesen som ble linket til over, dette stemmer rett og slett ikke. Grunnen til at vanlig hvete er så usunt er fordi det er ikke noe næring der. Spelt har hele kornet,dvs,mer næring. Det er ingen automatikk i at spelt har hele kornet og hvete ikke har det. Det har med andelen fullkorn å gjøre. Fullkornsmel er ikke vanskeligere å få tak i enn fint mel. Har hadt en del diskusjoner om akkurat det temaet, og det verste er når det viser seg at folk har fått anbefalt av legen å spise speltbrød fordi de reagerer på gluten...!!! Spelt er fult av gluten, det er en hvetesort, og om man reagerer på gluten eller hvete, så vil man merke ubehag ved spelt. Mange som er glutenintolerante tåler spelt bedre enn hvete. Man vet ikke hvorfor, men for mange er det sånn. Det er også grunnen til at leger gjerne anbefaler folk som reagerer på gluten (ikke de med cøliaki, de har en allergisk reaksjon på glutenproteinet) å prøve spelt. Det er nok du som tar mest feil Vi begynte med husdyr for 10.000 år siden og antageligvis begynte vi å drikke melk rundt da også, I 10.000 år har vi utviklet genene våre til å tåle melk, men ALLIKEVEL er det fortsatt mange som har intoleranse fordi vi egentlig ikke skal kunne drikke melk fra andre arter. Hvete begynte vi å dyrke for 4000 år siden, MEN det var ikke mye hvete ble spist før 4-500 år siden. Do the math, hilsen ernæringsstudent. Genetisk drift har ført til at vi er rimelig godt tilpasset å drikke melk i vår del av verden. De aller fleste har nå mutasjonen i laktase-genet slik at vi kan fordøye laktose som voksne. Dette er en prosess som tar tid, og sannsynligvis vil det alltid være noen som er intolerante, selv om det blir færre og færre for hver generasjon. Det du sier om at vi ikke skal drikke melk fra andre arter faller på sin egen urimelighet, for en laktoseintolerant kan heller ikke drikke melk fra egen art, da det er mer laktose i menneskemelk enn i kumelk... Astriiiixxx, PlastBox, focuseme og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-636068 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hanne_ Skrevet 19. januar 2013 Del Skrevet 19. januar 2013 Hvetehysteriet bryr meg like lite som aspartamhysteriet. Knekkebrød, brød, rundstykker, tacolefser osv er helt vanlig, billig og god mat i min verden, ikke noe skummelt eller farlig. focuseme, Bambi, Pinglo og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-636746 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Tror som med alle andre matvarer at litt er greit. Man kan da vel godt ha et godt kosthold med hvetemel. Lagde meg nettopp herlige pannekaker med 50/50 hvetemel og bakepro+havremel i blandingen. Konsistensen blir bedre, stekingen blir bedre, smaken definitivt bedre og næringen er godt tilstede:) Ellers er det jo ekstremt mange som '' ikke tåler '' gluten, dvs sier det men gafler i seg matvarer de tror ikke inneholder det uten å få noen skader av det. Hadde de dermed visst det, tipper jeg kiloene hadde lagt seg på fortere enn svint og de hadde ligget på sofaen dagen lang med magevondt. Det er kun psykisk, ingen mat er vel farlig å spise. Ihvertfall min mening. 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764053 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Son Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Ingen mat er farlig å spise, det er kun psykisk og det er din mening Lena? wow.. Roger86 og Sunnogfinmedvin 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764474 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krembolle Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Ingen mat er farlig å spise, det er kun psykisk og det er din mening Lena? wow.. Om du ikke tar med somatiske lidelser i beregningen så er det mye psykisk. Det er ikke farlig for Olga på 45 år som slutta å spise hvete fordi healern hennes sa at det var giftig. Hvor mange er det som ikke tåler hvete i befolkningen generelt? Fing3rs og Lena Ludvigsen 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764479 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Ingen mat er farlig å spise, det er kun psykisk og det er din mening Lena? wow.. Er noe farlig, ville ikke jeg kalt det mat i det hele tatt - hvis det kan forklare litt. Mener at hvetefrykt er psykisk, og at det ikke har noen skade med mindre man spiser mye av det eller kroppen reagerer på det! Mener det samme om f.eks mettet fett, og mais, og poteter. Ja, ingen mat er farlig i passelige porsjoner. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764481 Del på andre sider Flere delingsvalg…
VegarL Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Skal sies at selv om du blir uggen EN gang, så betyr det ikke automatisk at du ikke tåler det. Når jeg sku begynne å ete havregryn igjen måtte jeg tvinge med i 1-2uker før magen godtok det. Folk antar for fort at de ikke tåler noe. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764490 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 9. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 9. mai 2013 Ingen mat er farlig å spise, det er kun psykisk og det er din mening Lena? wow.. det var jo ikke det hun sa da... snakk om å ville starte en diskusjon! Selvfølgelig er det farlig å spise noe som en har allergi mot - peanøtter kan være nok til å ta livet av en som ikke tåler det. Men det Lena Ludvigsen skriver er at ingen en matvare alene kan ansees som direkte farlig (om man da selvsagt ser bort fra allergier). Ting kan være mindre sunne enn andre, helt klart, men farlig ? Å spise snop hver eneste dag i svære mengde kan bli farlig, men en bit smågodt på 3-4 gram er ikke farlig.. eller!? Lena Ludvigsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764534 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 9. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 9. mai 2013 det er også vanvittig stor forskjell på matallergi og inteolleranse.. intoleranse medfører ubehag og gjerne magesmerter, mens en allergi kan være dødelig Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764536 Del på andre sider Flere delingsvalg…
4321yawaworht Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Om du ikke tar med somatiske lidelser i beregningen så er det mye psykisk. Det er ikke farlig for Olga på 45 år som slutta å spise hvete fordi healern hennes sa at det var giftig. Hvor mange er det som ikke tåler hvete i befolkningen generelt? Hvis vi hadde tålt det så jævlig dårlig ville det stått dårlig til med sivilisasjonen (les: uten landbruk ville det aldri blitt noe særlig koll på det). Svært få mennesker i verden er privilegerte nok til å kunne velge å ikke spise korn. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764545 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krembolle Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Hvis vi hadde tålt det så jævlig dårlig ville det stått dårlig til med sivilisasjonen (les: uten landbruk ville det aldri blitt noe særlig koll på det). Svært få mennesker i verden er privilegerte nok til å kunne velge å ikke spise korn. Eh... Jeg tror du har misforstått innlegget mitt. Vi er tydeligvis enige. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
4321yawaworht Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Eh... Jeg tror du har misforstått innlegget mitt. Vi er tydeligvis enige. Indeed, jeg angriper deg ikke. Generell antipati overfor hvete-er-et-helvete-massene. Itte vara så hårsår. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764555 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krembolle Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Indeed, jeg angriper deg ikke. Generell antipati overfor hvete-er-et-helvete-massene. Itte vara så hårsår. Vanesak De fleste som siterer gjør det for å motsi/kritisere Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764556 Del på andre sider Flere delingsvalg…
4321yawaworht Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Hvis det er noe som er sikkert her i verden, er det at matvarepriser, og spesielt kjøttpriser, som krever en helt uproporsjonalt dyr og kompleks verdikjede (og korrelerer med finanskrisens stadig dypere utstrekning, altså forhøyet oljepris) i sin produksjon, skal opp, opp, opp. Kanskje man ikke skal bli for vant til et forhold til mat hvor kjøtt er hovedinnholdet. Jaja. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16534-den-store-stygge-hveten/page/2/#findComment-764564 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.