Jump to content

Roger86

Members
 • Content Count

  2819
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Roger86 last won the day on January 1 2012

Roger86 had the most liked content!

About Roger86

 • Rank
  Fitness blogger
 • Birthday 11/26/1986

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "Gi" en lapdance til din far, eller "motta" en lapdance av han?
 2. Synes det han skriver er veldig bra og logisk. Jeg synes der imot ikke at det forklarer hvordan folk som er oppvokst med brød (i en familie som alltid har spist mye brød) gjerne 10+ skiver hver dag har gjort dette uproblematisk i 18 år for så å begynne å reagere mer og mer på dette og tilslutt reagerer ved inntak av små mengder av dette. Jeg er bare nysjerrig og ønsker ikke å kverrulere. Synes dette blir noe helt annet enn å servere store mengder melk til en asiat.
 3. Dere må gjerne være uenige med meg. Jeg prøver ikke å si noe annet enn at jeg er for å ikke tukle så mye med maten og at jeg er overrasket over hvor mange som "plutselig" har problemer med tarmfunksjon. Forstår ikke hva som er så kontroversielt med det jeg sier. Jeg har aldri kjøpt et eneste Goji-bær og synes paleo og "ren og naturlig"-mat, som er så i vinden, på mange måter er idiotisk og overvurdert.
 4. Det blir noe helt annet å legge noe på bakken for å i seg sunne og naturlige bakterier da dette ikke er noe som var slik i utgangspunktet. Ved å pasteurisere noe så endrer man jo hvordan tingen var i utgangspunktet. Hvorvidt upasteurisert eller ikke har noen fordel vet jeg for lite til å uttale meg om, men logikken der er ihvertfall en helt annen. Den eneste erfaringen jeg har med det jeg kaller tradisjonsmat er at min stefar har ikke sjangs til å spise gluten eller få i seg laktose uten å få akutt diare, men å spise surdeigsbrød med upasteurisert smør og ost går helt fint uten noen negativ effekt.
 5. Selv om det kanskje ikke virket slik i forrige svar så er jeg egentlig ganske enig med deg. Jeg synes bare at de endringene som har skjedd innen "matfaget" for å få ting til å holde lengre, være billigere å produsere osv er såpass drastiske at det er helt logisk at evolusjonen ikke er tilpasset dette. Om man ser på det jeg mener er skikkelig tradisjonell norsk mat (det som står i linken) så er man ikke så fryktilig langt tilbake i tid, men det er fortsatt tilberedt på en helt annen måte enn det som er standarden idag.
 6. Jeg mener at det kommer an på hva du mener er "bra". Vaksiner og pacemakere er jo bra, men det er jo noe som ikke fikser årsaken til ting oppstår, men bare gjør noe med bivirkningene. Selv er jeg ganske imot det meste av f eks smertestillende o.l da jeg har nok tiltro til kroppen og at den greier å fikse ting på egenhånd, uten bivirkninger. Pacemakere redder liv på samme måte som operasjoner kan hjelpe folk som har fått skader de egentlig har skyld i at de får selv. Jeg mener det er bedre å gjøre noe med årsaken til problemet enn å bare begrense bivirkningene. Man kan si man lever lengre nå enn tidligere, men om man ser hvor mange som sliter med tarm-problemer, skader, andre ting som begrenser livet i forskjellige grad, i tillegg til at mange får forlenget livet pga medisiner/operasjoner som de ikke hadde tilgang til tidligere, så virker det ikke som at helsen er noe bedre.
 7. http://kerosblogg.wordpress.com/2012/06/17/tradisjonell-supermat/
 8. Er det jeg mener. Børge f eks anbefaler å kontakte gården å kjøpe råmelk direkte fra bonden da dette ikke er lov å selges på andre måter. Å spise ting i sin opprinnelige tilstand er jeg ikke imot. God gammel norsk tradisjonskost/bondekost handler vel mye om å ikke tukle med ting før man spiser det. Har hatt Børge som coach en god stund nå og han anbefaler ubearbeidet mat. I dietten min har jeg f eks upasteurisert ost, upasteurisert smør, lever, surdeigsbrød uten noen form for gjær (som jeg baker selv). jeg koker kraft fra oksehale, kjøper kollagen fra storfe. Slik jeg ser det er det dette som er sunn mat og det som ender opp i de vanlige butikkhyllene kan ikke sammenlignes.
 9. Okey. Da er jeg tydligvis miljøskadet av Børge og AFPT hvor det virker som de fleste anbefaler minst mulig behandlet melk eller kokosmelk. Trodde problemer med laktose var like vanlige som problemer med gluten, og at en del burde holde seg unna det.
 10. Må si jeg ble overrasket over hvor positive folk flest er til (vanlig) melk..
 11. Jeg kjøper hovedsaklig first price og andre billigmerker når det kommer til kjøtt. "Ren" mat er egentlig ikke så dyrt synes jeg. Bruker ca 2500-3000 per mnd, og det inkluderer proteinpulver, d-vitamin, omega 3, upasteurisert ost, upasteurisert smør og surdeigs brød.
 12. Stoler ikke på noe som kommer fra vektklubben. De har en tendens til å vri det slik at de finner ut noe annet enn det det meste av forskning viser, på en eller annen måte.
 13. Jeg har to PT-utdannelser (AFPT og UiN). Jeg ønsker å jobbe som PT, men er litt oppgitt over "bransjen" da det virker som det å jobbe som PT først og fremst går på det å være "sprudlende" og en selgertype (gjerne med motto som "smerte er bare svakhet som forlater kroppen", og lignende), ikke nødvendigvis inneha mye kunnskap. Jeg har nesten til gode å se noen PTer lære bort baseøvelser med god teknikk på de studioene jeg pleier å trene på, men omtrent samtlige av dem er glade i å lære bort knebøy på bosu og gjøre ti mageøvelser etter hverandre. Trening, ernæring og helse er noe jeg bruker enormt mye tid på– mye mer enn de fleste som jobber som PTer– men det virker ikke som det har noe å si da jeg ikke har den hypersosiale fremtoningen som tydligvis bør være i bunn. PT er et "in" yrke og det er for lett å bli det, mener jeg. For meg er trening og ernæring en "kunst" hvor det gjelder å se logikken og helheten og hvor svært få ting er "tilfeldig". Treningsprogram og dietter bør være basert på en hel rekke info som det virker som blir helt oversett av mange PTer. Under utdannelsen min har vi hatt så godt som ingenting programmering og da vi skulle lage treningsprogram i en av de siste timene vi hadde før eksamen var det veldig mange som ikke hadde peiling på hvordan de skulle gjøre det og endte opp med sirkeltrening ala det man har i gym-timer (ett minutt på hver stasjon osv), men de aller aller fleste stod på eksamen. Det er flere ting jeg burde blitt mye bedre på selv og mener ikke jeg er en fantastisk PT, men sammenlignet med alt det merkelige jeg ser rundt omkring så vil jeg påstå at jeg hadde vært bedre enn mange. Jeg blir like oppgitt hver gang jeg snakker med PTer som spør meg om treningen min (jeg har Børge som coach og trener et noe spesielt treningsprogram) og det viser seg at de har verken hørt om Børge, triggerpunktmassasje, Eirik Sandvik, mobilitywod, starting strength, Mark Rippetoe, rehabliteringstrening osv osv. De mest kunnskapsrike PTene jeg vet om er personer som har videreutdannet seg til naprapater, kiropraktorer osv. Dette er ofte mindre sprudlende, men ekstremt dyktige personer. For å være ærlig så tror jeg ikke disse hadde lykkes som PTer pga de innehar for mye kunnskap til å bare gjøre det som er gøy og fancy, uten å tenke logikk og konsekvenser, slik det virker som en del PTer gjør. Ble mye syting fra meg her... Det finnes nok mange dyktige PTer, men alt for mange dårlige. Håper PT-bransjen begynner å sette mer pris på kunnskap istedenfor å ansette sprudlende personer som bare ser på personlig trener som en midlertidig jobb mens de studerer.
 14. Roger86

  Julehysteri

  Å ikke kunne kose seg i jula pga diett osv bør være en varsellampe..
×
×
 • Create New...