Forsvarsdama5.0 Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Blant mange av tipsene for å få et sunnere liv er det å kutte ut ferdigmat som supper, sauser, gryter osv. Men er de egentlig så ille? Toro tomatsuppe eks: kun 29 kcal per dl, og kun 0,8 % salt. Aller mest er det karbohydrater (stivelse). Lite fett og sukker, ganske lite protein og da! - Hvis man har oppi strimlet svinekjøtt eller noe annet proteinrikt kan det da bli et ganske bra måltid? Jeg vet at suppene og gryterettene i seg selv ofte gir lite næring (men tomatsuppe er nok blant de suppene med aller lavest kaloriinnhold), og at man derfor ikke skal tenke på det som et fint måltid i seg selv, men hvis man tilsetter kjøtt og sånt er det vel ok? Siter
Metal_Barbie Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Jeg tror d er ok så lenge man følger med at ikke saltnivået i disse rettene er for høye..for d er som kjent mye salt i ferdig mat..men fjordland sine med nøkkelhull er jo sunnere med lite salt,mye proteiner osv da..så du kunne tenkt på å kanksje bruke de istedetfor? Siter
Wilhelmine Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Jeg tror det er veldig mye salt og annet humbug tilsatt i ferdigprodukter. det tar ikke lange tiden å lage god mat fra bunnen av, og tomatsuppe er superenkelt og myyyye bedre en pose. T-bone 1 Siter
Vegard L Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Det er ikke noe problem å lage et fullverdig og sunt måltid basert på Toro tomatsuppe. Men som du sier så bør du tilsette noe proteinrikt, f.eks. egg Liive og Keegil 2 Siter
Thombr86 Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Sikkert mye "fælt" i en del av ferdigproduktene, men tomatsuppe er jo ikke ille. Les innholdet etc på produktene, har ingen tro på at alle produktene er ille, men det finnes nok en del som ikke burde brukes som mat. Siter
T-bone Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Har alltid spist Toro tomatsuppe... helt til jeg laget min egen.... aldri mer pulver-suppe på meg!! Man blir mye mer mett på hjemmelaget enn pulver, og smaken er så mye bedre... Den jeg lager er av cherry-tomater, paprika, rødløk, hvitløk, litt buljong.... himmelsk! nubi og Wilhelmine 2 Siter
Pinglekringla Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 "T-bone skrev: Har alltid spist Toro tomatsuppe... helt til jeg laget min egen.... aldri mer pulver-suppe på meg!! Man blir mye mer mett på hjemmelaget enn pulver, og smaken er så mye bedre... Den jeg lager er av cherry-tomater, paprika, rødløk, hvitløk, litt buljong.... himmelsk! Oppskrift og en "how-to" for de som ikke er såå flinke på kjøkkenet? :D Zimbo 1 Siter
Keegil Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Alle snakker om disse fæle tilsetningsstoffene i ferdigmat. Men hva er det egentlig man snakker om? Hvilke fæle stoffer, og hva er det som er så fælt med dem? Jeg spør bare fordi jeg lurer, ikke fordi jeg vet. xxxxx 1 Siter
Aslak Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 4% av brokkoli og blomkålsuppa til toro er brokkoli og blomkål. MarenH, kRisi og Ninian 3 Siter
Thombr86 Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Det er en kjedelig ting, men sist jeg lagde blomkålsuppa, så slang jeg oppi 300g ++ ekstra blomkål. Selv om produktet er "sugent" med at det er lite blomkål i den. Er selve suppebasen så ille? Tror jeg stiller meg i samme bås som Kjetil Åmdal her. De sier den er ille, men er den det? (snakker da selvfølgelig om den rent ærneringsmessige siden, ikke det faktum at f.eks. blomkålsuppa inneholder fuck all blomkål) Siter
Aslak Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Problemet oppstår i det øyeblikk du tror at du får i deg grønnsaker ved å spise posesuppe. Selv om produktet ikke nødvendigvis er usunt, så fortrenger det mat som tilfører kroppen noe nyttig, i motsetning til posene. T-bone 1 Siter
T-bone Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 "Pinglekringla skrev: Oppskrift og en "how-to" for de som ikke er såå flinke på kjøkkenet? :D How to: 1 rød paprika 1 gul paprika 1 liten rødløk 2 fedd hvitløk 12 cherry-tomater 1 ss olje 1 grønnsaksbuljongterning pepper - Varm ovnen til 180 grader - kutt paprikaene og løkene i biter og legg dem i en ildfast form med tomatene, hell over oljen og stek i ca. 10-15 min - Løs opp buljongterningen i 5,7 dl kokende vann - Ta ut grønnsakene fra ovnen og kok dem i buljongvannet i 10 min - Fjern kasserollen fra pannen og bruk håndmikser eller blender for å få en fin suppekonsistens - Voila! Håper det smaker Natalie, Zimbo, Pinglekringla og 1 annen 4 Siter
spets Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Hva er det egentlig som er så galt med SALT? BadWolf og Lame Nordstrom 2 Siter
Bandea Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 "spets skrev: Hva er det egentlig som er så galt med SALT? Spiser man mye prosessert mat, typ ferdigblandinger og poser, er de gjerne tilsatt salt. Til sammen kan det bli relativt mye salt, og det over tid er ikke så heldig. Ved å salte maten din selv, er det lett å holde oversikt. For de med nyresvikt, hjertesvikt, metabolsk syndrom er det ok å redusere mengden salt, for å f.eks senke høyt blodtrykk. For friske oppgående individer har det ingenting å si. Kroppen kompenserer fint for inntaket ditt av salt. Salt er fantastisk. Himalayasalt<3 Siter
spets Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 "Bandea skrev: For friske oppgående individer har det ingenting å si. Kroppen kompenserer fint for inntaket ditt av salt. Salt er fantastisk. Himalayasalt<3 Stemmer med det vi har lært på skolen. Kroppen har veldig gode prosesser for å regulere det selv og å absolutt skulle begrense det for en hver pris er waste of time. Salt er så sykt godt <3 xxxxx 1 Siter
Olaf G. Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Sopprisotto fra Knorr(tror jeg) med mer salt enn sopp. FUCK YEAH! spets og T-bone 2 Siter
Melo Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 tomatsuppe med masse ost + egg og 1l helmelk blir et fint måltid Siter
Bandea Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Her er jo et argument til de av oss som på død og liv skal lage mat fra bunnen av! Frykter prishopp for posemat - nyheter - Dagbladet.no Wilhelmine 1 Siter
xxxxx Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 "spets skrev: Stemmer med det vi har lært på skolen. Kroppen har veldig gode prosesser for å regulere det selv og å absolutt skulle begrense det for en hver pris er waste of time. Salt er så sykt godt <3 Jeg elsker salt! Har masse salt i alt! Gjør det bare enda deilige den dagen kroppen plutselig slipper vannet som faen og du svetter 4L på trening. YEAH spets og Lame Nordstrom 2 Siter
Vegard L Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 "spets skrev: Hva er det egentlig som er så galt med SALT? Salt er jo ikke noe galt i seg selv, men det er mange grunner til å redusere inntaket om det er høyt, spesielt for dem som har høyt blodtrykk eller er i risikosonen for å utvikle det. Hva som er et fornuftig saltinntak for en person avhenger av den totale livsstilen. Trener man mye, så drikker man gjerne også mye vann. Kombinert med at man svetter ut salter, kan saltbehovet være en del høyere for en slik person enn hos en inaktiv person. Opplever man ofte småkramper osv, så kan det være et tegn på saltmangel. Kroppen har også gode reguleringsmekanismer for å holde saltnivåene innenfor normale grenser. Kort sagt så vil et økt inntak føre til økt utskillelse og motsatt. Når det gjelder påvirkning på blodtrykket, så hevdes det også at dette bare er midlertidige effekter som oppstår i det man går fra høyt til lavt saltinntak eller motsatt, og for mange stemmer nok også dette. Men her er det også greit å huske på at det kan være forskjeller på folk, og noen kan ha dårligere evne til å regulere saltinnholdet i blodet, slik at de er mer utsatt for negative effekter av mye salt. Uansett så bidrar ferdigmat med omtrent 85% av alt saltet vi får i oss i et gjennomsnittskosthold. Om man i større grad lager maten fra bunnen av, så har man allerede redusert saltinntaket i stor grad. Da kan man til og med salte maten litt ekstra med god samvittighet spets og T-bone 2 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.