Espen Espelund Skrevet 28. april 2012 Forfatter Skrevet 28. april 2012 Her går det unna. Flott å pumpe ut mattips til 30.000 fans. Tipsene samles i en egen mappe på Facebook etterhvert som de legges ut: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.444387332242088.118062.118083641539127&type=3 Siter
Natalie Skrevet 28. april 2012 Skrevet 28. april 2012 Vet ikke hva jeg skal kalle dette for, men det er en slags versjon av Shepherd's Pie. Til kålrabimos: - 1 stor eller 2 små kålrabi -1/2 boks cottage cheese - litt matfløte evt melk - salt og pepper Kok opp kålrabi i terninger til de blir myke. Bruk blender til å mose sammen med Cottage Cheese og fløte. Visst du liker å ha litt å tygge i, kan du la være å mose alt. varm stappen i ei kjele og tilsett salt og pepper. Stek 400 gram karbonadekjøttdeig sammen med 1 løk. Tilsett 1 boks hakkede tomater og krydre med salt, pepper, hvitløk, cummin og litt chilli. Mot slutten heller du oppi 1 boks med minimais. Legg stappen underst i en form, og hell oppi kjøttblandinga med ost på toppen. Settes i ovnen på 200 grader til osten blir gyllen:) Thomas HardyBoy Rossland, Anya, Keegil og 5 andre 8 Siter
torifug Skrevet 2. mai 2012 Skrevet 2. mai 2012 Torsk, fullkorn pasta, brokkoli, kidney bønner og tomat. Enkelt og godt! Kan godt nytes med en dæsj mager kesam. Stinepine og Monica1970 2 Siter
Augis Skrevet 3. mai 2012 Skrevet 3. mai 2012 Cottagecheese med et dryss kanel, sukkerfritt bringebærsyltetøy og tørristede peanøtter. Syltetøyet er laget av 2 dl bringebær og 3 ts sukrin. En god og mettende frokost med masse vitaminer og mineraler! Laks og fetaost på en seng av isberg, cherrytomater og rødløk. Laksen legges i folie og krydres med bittelitt salt, pepper og sitronsaft. Bakes i ovn på 200 grader i fem minutter, før fetaost legges på toppen. Bak i 5-10 minutter til, avhengig av tykkelsen på fisken. Tips: Skyll løkskivene i kaldt vann for å få en mildere smak. Det er godt med olivenolje og balsamico over salaten! Natalie, Anya, Kristin Charm og 1 annen 4 Siter
Stinepine Skrevet 3. mai 2012 Skrevet 3. mai 2012 Digg ovnsstekt laks med teriyaki- saus og pasta. Du trenger 2 laksefileter, teriyakisaus, ca 100 gr pasta, 1/2 pakrika i biter, litt hakket løk og hvitløk. Mariner laksen i teriyakisaus, krydre med salt og pepper og stek i ovn ved 200 grader i ca 12-14 minutter. Kok pasta og stek løk og paprika sammen med hvitløk. Bland til slutt pasta og grønnsaker og server med laksefiletene på toppen. Dig in! ca næringsinnhold: 60 gr proteiner 53 gr karbohydrater 35 gr fett Tilsammen omtrent 750 kcal Hanna89 1 Siter
Regzine Skrevet 3. mai 2012 Skrevet 3. mai 2012 WOK og hvitløksbrød I dagens wok hadde jeg: Strimlet svinekjøttBrokkoliGulrotRødløkAspargesbønnerSukkererterCherrytomaterSøt paprikaByggrisPinjekjernerSesamfrøSweet and sour ingefær WOK saus Woket i litt olje på høy varme, i en wokpanne. Anbefaler å steke kjøttet på litt lavere varme før det går i wokpanna, på den måten blir det ikke for tørt. Kjøttet er da det siste som går i gryten sammen med byggris, ris, nudler eller annet tilbehør. Til sist blandes det i en smakfull saus. Server gjerne med litt tamari/soya saus, chilisaus eller sweet chili, eller sunne hvitløksbrød HVITLØKSBRØD med ost 4 stykker 2 egg 4 SS mager kesam 1 dl havremel 1 dl sojamel/bakepro 2 SS fiberfin 2 ts natron 1 klype himalayasalt 1 SS smør 1 fedd hvitløk Litt raspet hvitost Bland egg og mager kesam.Tilsett litt etter litt det tørre. Rør til det er en jevn, fin og tykk, men flytende røre.Fordel røren i 4 like store, runde stykker på en bakepapirdekt stekeplate, sørg for at de er omlag like tykke.Stek på 175 grader i ca 10 min.Ha smør i en liten skål, finhakk hvitløk og bland det med smøret.Etter 10 min tar du ut hvitløksbrødene, og smører forsiktig hvitløkssmøret utover. Ha raspet ost på toppen.Stek i 5 min til, slik at osten smelter og brødene blir helt gjennomstekte. Se bloggen min for flere oppskrifter: www.suntoggodtregine.blogg.no Her deler jeg mine sunne og gode oppskrifter, kaker, middag og smått og godt, her finner du det meste! hask, Anya og Jane 3 Siter
Ainatb Skrevet 4. mai 2012 Skrevet 4. mai 2012 Kan jeg friste med hakkabøff og rødbettzatziki? Hakkabøff; 200 g karbonadedeig blandes sammen med finhakket løk, hvitløk, basilikum, chili, salt og pepper. Stekes i pannen i noen minutter på hver side til den er gjennomstekt i kantene. Rødbettzatziki; Mager kesam iblandet rødbeter, hvitløk og hvit pepper. Server med en frisk salat, crispy spinat eller kanskje ovnsbakte potetbåter? Enklere blir det ikke! Amalyn, Flashja, Kristin Charm og 5 andre 8 Siter
Espen Espelund Skrevet 6. mai 2012 Forfatter Skrevet 6. mai 2012 Stor takk til alle som bidrar her. Bare å fortsette å komme med tips Siter
Regzine Skrevet 6. mai 2012 Skrevet 6. mai 2012 Biffblogg: Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt oppskrift på biff med bakt søtpotet, og turgryte med biff og søtpotet Espen Espelund 1 Siter
Regzine Skrevet 10. mai 2012 Skrevet 10. mai 2012 På Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt finner dere oppskrift på tidenes beste torskeburger! Torsk smaker sjelden så bra Augis 1 Siter
Stinepine Skrevet 10. mai 2012 Skrevet 10. mai 2012 Dagens mattips! Hjemmelagde kjøttboller av karbonadedeig med tomatsaus og fullkorns-penne. Ingredienser: Karbonadedeig 1 ss strøkavring 1 egg litt muskat 1 fedd hvitløk Mel 1/2 rødløk 1/2 grønn paprika 2 dl utblandet kyllingbuljong 1 boks hakkede tomater 1 ss tomatpure Bland karbonadedeig med strøkavring, egg, hvitløk, muskat og litt salt og pepper. Form små kjøttboller og rull de i litt mel krydret med salt og pepper og brun de med finhakket løk og strimlet paprika i en panne. Tilsett hakkede tomater, tomatpure og buljong og la småkoke m/lokk i ca 20 min. Smak til med sukrin og hakket persille. Nyt med en porsjon fullkornspasta! Espen Espelund 1 Siter
Regzine Skrevet 11. mai 2012 Skrevet 11. mai 2012 OSTEKAKE TIL HVERDAGS OG FEST! Mandel og kokosbunn 6 eggehviter 2 ss sukrinmelis 4 dl knuste mandler/grovt mandelmel 1 dl kokosmasse 1 ss kokosolje Vanlijestevia eller vaniljeessens Stivpisk eggehvite og sukrinmelisVend forsiktig mandler og kokosmasse inn i eggehviten, litt etter littSmelt kokosoljen, og rør den forsiktig innSmak til med vaniljestevia/essensStekes på 175 grader i 15-20 min Appelsin-ostefyll 3 eggehviter 2 ss sukrinmelis 1 boks skys med smak av appelsin og mango 1 boks philadelphia light 1 appelsin 5 plater gelatin litt vann Stevia (vanilla cream og vanencia orange) eller essens Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, slik at de blir bløte, og varm opp litt vann.Stivpisk eggehvitene med 1 ss sukrinmelis, og sett til sidesPisk så sammen skyr, kremost og 1 ss sukrinmelisFileter appelsinen over en liten bolle, og pisk kjøttet og saften inn i osteblandingen.Når gelatinplatene er myke presser du ut vannet, og rører de ut med ca 2 ss varm vann (ikke kokende vann!)Bland så gelatinen inn i osteblandingenTil sist vender du forsiktig inn eggehviteneSmak til med stevia/essens (dersom du vil ha sterkere appelsinsmak bruker du flere appelsiner)Sett ostekremen kaldt i ca 10 minutter, før du rører om, og heller den over mandel og kokosbunnenLa kaken stivne i kjøleskap, gjerne natten over, før den serveres Blir det kake i helga kanskje? )) se Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt for flere sunne og gode oppskrifter Ankii og Anya 2 Siter
ErikH Skrevet 11. mai 2012 Skrevet 11. mai 2012 Hjemmelaget lasagne! 1. Skjær opp en squash med ostehøvel, legg skivene på en tallerk og strø på salt. Dette trekker ut fuktigheten. 2. Stek karbonadedeig, krydre etter eget ønske. Jeg brukte hvitløk, paprikapulver, salt, pepper, cayennepepper, basilikum og litt chili. 3. Tilsett tomatpurè eller sukkerfri ketchup. Jeg brukte det sistnevnte. Tørk av squashen med litt papir. Legg lagvis med kjøtt, squash og cottage cheese. Avslutt med karbonadedeig og lettost på toppen. Sett den i ovnen og la den stå til osten er gyllen. La den kjøle seg litt før du serverer med ønsket tilbehør! Stinepine 1 Siter
Regzine Skrevet 13. mai 2012 Skrevet 13. mai 2012 Enkel og sommerfrisk tapastallerken http://forum.fitnessbloggen.no/uploads/emoticons/default_smile.png' alt=':)'> Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Hanna89 1 Siter
Marita Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Kjekk og billig lunsj! Salmalaks, halv avokado, syltet ingefær, soyasaus og wasabi. jallajalla og Espen Espelund 2 Siter
Espen Espelund Skrevet 16. mai 2012 Forfatter Skrevet 16. mai 2012 På tide å fylle på litt her igjen, så vi ikke går tom Lloyd 1 Siter
Marita Skrevet 16. mai 2012 Skrevet 16. mai 2012 Veldig godt, og veldig enkelt! Spekeskinke og eple! Jeg bruker spekeskalkrestene som de avogtil selger på Rema1000, 50,- for kg. Denne lunjsen kostet meg rundt en tier? Espen Espelund og Jane 2 Siter
Ainatb Skrevet 16. mai 2012 Skrevet 16. mai 2012 En crispy, enkel og smakfull frokost; Cottage cheese, mager kesam iblandet sukrinmelis og vaniljeessens, toppet med eple og pannestekte nøtter med sukrin og kanel! Kjempegodt!! Anya, Marita, Sam Kam og 11 andre 14 Siter
Athene Skrevet 16. mai 2012 Skrevet 16. mai 2012 8 eggehviter 6 ss sukrinmelis 9 plater gelatin 150 g sukkerfri sjokolade Kokosmasse Start med å legge gelatinplatene i bløt i vann. Separer så 8 egg så du får 8 eggehviter, ha så oppi sukrinmelisen. Pisk dette til det blir stivt. Klem ut vann av gelatinen, ha platene oppi en kjele med litte grane vann og sett den på plata så gelatinen smelter. Når gelatinen er smelta så heller man dette oppi den stivpiskete blandingen i en tynn stråle mens man rører det inn. Så når det er ordentlig blandet inn, tar man 2 skjeer og lager små boller av blandingen og setter de ferdige bollene kaldt i 25-30 min. Deretter smelter man sjokoladen i vannbad og har den over bollene, strø så kokosmasse over. Så settes bollene kaldt i ca 10 min så er de klare til å spises. Anya 1 Siter
Marita Skrevet 16. mai 2012 Skrevet 16. mai 2012 Hjemmelaget ertesuppe m/ bacon Ordentlig kraftkost; Kok opp vann (ca. 0,5 liter vann til 1 pose erter), tilsett hønsebuljong etter mengde vann Smell oppi posen med erter (kan gjerne kombineres med noen brokkolibuketter) Kok opp, la koke et lite minutt Ha en liten dæsj kremfløte oppi, alt ettersom hvor glad du er i smak vs. kalorier Finn frem stavmixer og fyr løs! Skjør opp bacon i terninger (sprøstekte pølser smaker også helt fint), og bruk som garnityr. Grov pepper over - voila! (De av oss som elsker ost, vil også bli superglade om dette også drysses litt over.) SÅ sunt, og SÅ godt! Men ikke gjør som jeg har gjort flere ganger, forsyne deg den siste gangen du ikke burde (du var jo så mett, men MÅTTE, fordi det var jo så godt), og tilbring de neste timene i luftsmerte-angst Lloyd, Hanna89 og Natalie 3 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.