Tesla Skrevet 27. oktober 2014 Skrevet 27. oktober 2014 Jeg prøver å lage middager i større kvantum, men da gjerne litt enkel mat, som feks bare strekt kjøtt/kylling/svin med masse grønnsaker (gjerne billige frosne noen). Men jeg føler ikke jeg får noe smak på det. Alt smaker likt. Har dere noen krydderforslag? Siter
Astriiiixxx Skrevet 27. oktober 2014 Skrevet 27. oktober 2014 Krydderblandingene på innvandrerbutikker, no more smakløs mat Tesla, Ojive, Kila og 2 andre 5 Siter
Zmurph Skrevet 27. oktober 2014 Skrevet 27. oktober 2014 Hvitløkskrydder, salt, pepper, salsa, tabasco, soyasaus, gresk yoghurt, dijon sennep, sitronsaft, curry paste, buljon Det var noen muligheter ivertfall Tesla 1 Siter
Gjest Jester Skrevet 27. oktober 2014 Skrevet 27. oktober 2014 Ting jeg alltid har tilgjengelig (Men jeg er over snittet glad i krydder). Trikset er å plukke med seg en ny spennende ting når du er på handling, så fylles skapet fort og ting blir aldri kjedelig igjen. For utenom dill som jeg bruker til fisk lar det aller meste på listen her seg kombinere ut i fra hvilken "retning" man vil ta det og alt kan bli en god "saus" med litt kokosmelk eller matfløte mot slutten. Siracha Diverse Tabasco og Tabascolignende hot sauces (jo flere jo bedre) Hickory Smoke essence (brent hickory tre lagt i vann) Ingefær Hvitløk Wasabi Chili (flere typer helst) Soyasays Ketjap Manis Rødvinseddik Hvitvinseddik Risvinseddik Red Curry Paste Green Curry Paste Koriander (fersk) Lime Honning Sesam olje Olivenolje Sesamfrø Fish sauce Og krydder: Spisskummin er et must Dill ymse chili/piri piri og lignende krydder Gul karri Chilisalt (kjør chili i en blender, ha i grovt havsalt, kjør til rosa. Tørk på en plate over natta, knus det og har på et glass) Siter
Aurelius Skrevet 27. oktober 2014 Skrevet 27. oktober 2014 Det skal heller ikke glemmes at hvis man lærer seg å steke maten skikkelig brun og fin, så får man plutselig masse mere smak på maten enn om man bare dumper alt kjøttet oppi den halvvarme stekepanna og rører. Farge =smak. Utover dette er det SÅ verdt det å lære seg å smake til maten. Riktig mengde salt, sukker og syre gjør smakløs mat plutselig sjukt digg og tasty. Det eneste som kreves er et par runder med prøving og feiling, og dette (pluss sjuke mengder smør) er grunnen til at restaurantmat smaker så mye bedre enn det du lager hjemme. Ellers er jeg glad i Maldonsalt, nykvernet sort pepper, enten toastet eller rått, brunsukker, soyasaus, ketcap manis, Sriacha, østerssaus, hoisinsaus, hvitløk og sitron. Men alltid bare som hjelpemidler til maten. Kylling burde smake kylling, og grønnsaker burde smake grønnsaker, i min mening. Tonje_86, miaheart, Tesla og 3 andre 6 Siter
Myr Skrevet 27. oktober 2014 Skrevet 27. oktober 2014 Det er vel og bra å krydre kjøtt, men jeg vil sterkt anbefale å marinere kjøttet. Feks strimle opp kyllingen og legg det i en marinade av olje, sitron, chili, hvitløk, ingefær, litt soya, sukker .. Saftig og insane tasty. Protip: ta x chili og x hvitløk og stavmiks det med en nøytral olje og sett i kjøleskapet = brukes som stekefett når man skal være effektiv. Tonje_86, Kila, Tesla og 1 annen 4 Siter
Tesla Skrevet 27. oktober 2014 Forfatter Skrevet 27. oktober 2014 Jøss, tror egentlig den smakløse maten ikke bare skyldes kryddermangel, men også latskap og kreativitetmangel fra min side. Dere er flinke, takk! Kom gjerne med flere tips som setter smak Myr og Groenhaug 2 Siter
Kila Skrevet 27. oktober 2014 Skrevet 27. oktober 2014 Rømme og bacon. Alt går til rømme eller bacon Aurelius og TEW 2 Siter
HappyGoLucky Skrevet 3. november 2014 Skrevet 3. november 2014 Bruker kanel på nesten alt Veldig spennende i salat faktisk! Og fersk ingefær - har den raspet i grøten, i salaten, i smoothien osv. Ellers bruker jeg masse paprika pulver og solsikkerkjærner! Verdens diggeste grøt-topping er å riste noen mandler i en tørr panne sammen med litt kokos-masse og litt vaniljepulver Tesla 1 Siter
lolte Skrevet 3. november 2014 Skrevet 3. november 2014 Det skal heller ikke glemmes at hvis man lærer seg å steke maten skikkelig brun og fin, så får man plutselig masse mere smak på maten enn om man bare dumper alt kjøttet oppi den halvvarme stekepanna og rører. Farge =smak. Kokt kjøtt Aurelius 1 Siter
passionfitness Skrevet 5. november 2014 Skrevet 5. november 2014 kan anbefale att koke ris med purre og en kyllingbuljongterning, det smaker sååå mye!!! Kan også ha litt paprika opp i. Det gjør middagen litt mer morsom! www.treningsdate.com Tesla 1 Siter
miaheart Skrevet 5. november 2014 Skrevet 5. november 2014 Åpenlys snikreklame? www.treningsdate.com passionfitness og Tesla 2 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.