Fribbern Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 http://www.bodymag.no/ris-romtemperatur-kan-vaere-dodelige Siter
Raptorial Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 Imponerende bruk av kilder. Er omtrent sånn jeg brukte dem da jeg gikk på u.skolen (det er ikke plagiat hvis du har lagt ved en link... eller... jo. Jo, det er det) http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Tiwas, Aurelius og SlayerDad 3 Siter
Myr Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 Og jeg som lar den stå i romtemp over natta flere ganger i uka Siter
Gjest Jester Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 De tilfellene det var snakk om var vell mat som sto romtemperert i dagesvis? Men uansett burde man la den kjøle en time på benken så rett i kjøleskapet Siter
WebPT Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 Det stemmer nok rimelig bra. Pasta og ris som står varmt tar ikke lang tid før det utvikler giftig mugg. Siter
Aurelius Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 Protip : om man skal kjøle ned noe, legg clingfilm over, så tett oppmot overflaten som mulig. Da blir det ikke snerk /kondens på. Interbellum og Tiwas 2 Siter
Dovendyret Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 I ett sekund trodde jeg det var snakk om ukokt ris. 19-91 1 Siter
19-91 Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 I ett sekund trodde jeg det var snakk om ukokt ris. Da hadde jeg slitt Siter
Tiwas Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Det stemmer nok rimelig bra. Pasta og ris som står varmt tar ikke lang tid før det utvikler giftig mugg. Om jeg ikke tar feil er det vel strengt tatt ikke snakk om mugg, men giftige sporer. Mugg kan drepes ved å varme opp på nytt igjen, noe de restaurantene i London som fikk liv på samvittigheten trodde (flied lice). Sporer må vaskes bort. WebPT 1 Siter
AuroraMarie Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Oi! Går det greit å lage ris kvelden før, ta i kjøleskapet over natta og spise til lunch på skolen?? Siter
Tiwas Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Oi! Går det greit å lage ris kvelden før, ta i kjøleskapet over natta og spise til lunch på skolen?? Kjøl fort ned og hold kjølig, så skal ikke det være noe problem. Jeg har selv laget ris for mange dager i strekk. Måten jeg gjør det på er først å sette kaserollen i isvann og så dele opp i porsjoner som jeg slenger rett i fryseren. Kvelden før tar jeg ut en porsjon fra fryseren og tiner i kjøleskap. AuroraMarie, StineB, Interbellum og 1 annen 4 Siter
Aurelius Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Oi! Går det greit å lage ris kvelden før, ta i kjøleskapet over natta og spise til lunch på skolen?? What Tiwas said; det er null problem å koke ris for så å kjøle godt ned og spise senere; bare ikke la den ligge på kjøkkenbenken i dagesvis;) Tiwas, AuroraMarie og kl99 3 Siter
Sepsis Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Romtemperert ris smaker godt, så den advarselen tenker jeg vi hopper greit over. Aurelius 1 Siter
Lisa Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Å, jeg elsket å spise makaroni og spagetti som hadde stått i flere timer på kjøkkenbenken etter middag da jeg var mindre. Det smaker helt annerledes enn når det er nykokt. Jeg liker det for så vidt enda, men pleier ikke å ha pasta til overs lenger :\ Siter
Inger-Lise Skrevet 31. august 2014 Skrevet 31. august 2014 Men hva om en varmer opp risen på nytt, enten i kaserolle eller steker det? De gangene jeg har kokt ris til middag har jeg av og til bare latt restene ligge i kaserollen på banken over natta, kun dekt til med plast. Og så når jeg skal ha restene dagen etter har jeg stekt risen sammen med proteinet på panna... Er det likevel fare for at risen er blitt dårlig da? Siter
Tiwas Skrevet 31. august 2014 Skrevet 31. august 2014 Men hva om en varmer opp risen på nytt, enten i kaserolle eller steker det? De gangene jeg har kokt ris til middag har jeg av og til bare latt restene ligge i kaserollen på banken over natta, kun dekt til med plast. Og så når jeg skal ha restene dagen etter har jeg stekt risen sammen med proteinet på panna... Er det likevel fare for at risen er blitt dårlig da? Som jeg skrev over er det snakk om giftsporer. De må vaskes av, og i motsetning til mugg og bakterier dør de ikke ved varme. Det var derfor jeg nevnte ulykkene som følge av kinarestauranter som serverte "flied lice" der de stekte risen som hadde stått ute over natten fordi de trodde det var bra nok...Det er det ikke. Det er potensielt dødelig. Aurelius 1 Siter
Inger-Lise Skrevet 31. august 2014 Skrevet 31. august 2014 Som jeg skrev over er det snakk om giftsporer. De må vaskes av, og i motsetning til mugg og bakterier dør de ikke ved varme. Det var derfor jeg nevnte ulykkene som følge av kinarestauranter som serverte "flied lice" der de stekte risen som hadde stått ute over natten fordi de trodde det var bra nok...Det er det ikke. Det er potensielt dødelig. Unnskyld, hadde ikke lest det innlegget godt nok! Men takk for svaret Ikke bra ass, merkelig at noe så "enkelt og vanlig" kan være potensielt så skadelig.. Tiwas 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.