Fribbern Skrevet 28. august 2014 Del Skrevet 28. august 2014 http://www.bodymag.no/ris-romtemperatur-kan-vaere-dodelige Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 28. august 2014 Del Skrevet 28. august 2014 Imponerende bruk av kilder. Er omtrent sånn jeg brukte dem da jeg gikk på u.skolen (det er ikke plagiat hvis du har lagt ved en link... eller... jo. Jo, det er det) http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Tiwas, SlayerDad og Aurelius 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1060935 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myr Skrevet 28. august 2014 Del Skrevet 28. august 2014 Og jeg som lar den stå i romtemp over natta flere ganger i uka Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061110 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 28. august 2014 Del Skrevet 28. august 2014 De tilfellene det var snakk om var vell mat som sto romtemperert i dagesvis? Men uansett burde man la den kjøle en time på benken så rett i kjøleskapet Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061122 Del på andre sider Flere delingsvalg…
WebPT Skrevet 28. august 2014 Del Skrevet 28. august 2014 Det stemmer nok rimelig bra. Pasta og ris som står varmt tar ikke lang tid før det utvikler giftig mugg. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061127 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 28. august 2014 Del Skrevet 28. august 2014 Protip : om man skal kjøle ned noe, legg clingfilm over, så tett oppmot overflaten som mulig. Da blir det ikke snerk /kondens på. Interbellum og Tiwas 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061131 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dovendyret Skrevet 28. august 2014 Del Skrevet 28. august 2014 I ett sekund trodde jeg det var snakk om ukokt ris. 19-91 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061141 Del på andre sider Flere delingsvalg…
19-91 Skrevet 28. august 2014 Del Skrevet 28. august 2014 I ett sekund trodde jeg det var snakk om ukokt ris. Da hadde jeg slitt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061143 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 29. august 2014 Del Skrevet 29. august 2014 Det stemmer nok rimelig bra. Pasta og ris som står varmt tar ikke lang tid før det utvikler giftig mugg. Om jeg ikke tar feil er det vel strengt tatt ikke snakk om mugg, men giftige sporer. Mugg kan drepes ved å varme opp på nytt igjen, noe de restaurantene i London som fikk liv på samvittigheten trodde (flied lice). Sporer må vaskes bort. WebPT 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061213 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AuroraMarie Skrevet 29. august 2014 Del Skrevet 29. august 2014 Oi! Går det greit å lage ris kvelden før, ta i kjøleskapet over natta og spise til lunch på skolen?? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061265 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 29. august 2014 Del Skrevet 29. august 2014 Oi! Går det greit å lage ris kvelden før, ta i kjøleskapet over natta og spise til lunch på skolen?? Kjøl fort ned og hold kjølig, så skal ikke det være noe problem. Jeg har selv laget ris for mange dager i strekk. Måten jeg gjør det på er først å sette kaserollen i isvann og så dele opp i porsjoner som jeg slenger rett i fryseren. Kvelden før tar jeg ut en porsjon fra fryseren og tiner i kjøleskap. Interbellum, StineB, Aurelius og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061266 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 29. august 2014 Del Skrevet 29. august 2014 Oi! Går det greit å lage ris kvelden før, ta i kjøleskapet over natta og spise til lunch på skolen?? What Tiwas said; det er null problem å koke ris for så å kjøle godt ned og spise senere; bare ikke la den ligge på kjøkkenbenken i dagesvis;) kl99, AuroraMarie og Tiwas 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061267 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sepsis Skrevet 29. august 2014 Del Skrevet 29. august 2014 Romtemperert ris smaker godt, så den advarselen tenker jeg vi hopper greit over. Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061447 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisa Skrevet 29. august 2014 Del Skrevet 29. august 2014 Å, jeg elsket å spise makaroni og spagetti som hadde stått i flere timer på kjøkkenbenken etter middag da jeg var mindre. Det smaker helt annerledes enn når det er nykokt. Jeg liker det for så vidt enda, men pleier ikke å ha pasta til overs lenger :\ Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061461 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 31. august 2014 Del Skrevet 31. august 2014 Men hva om en varmer opp risen på nytt, enten i kaserolle eller steker det? De gangene jeg har kokt ris til middag har jeg av og til bare latt restene ligge i kaserollen på banken over natta, kun dekt til med plast. Og så når jeg skal ha restene dagen etter har jeg stekt risen sammen med proteinet på panna... Er det likevel fare for at risen er blitt dårlig da? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061753 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 31. august 2014 Del Skrevet 31. august 2014 Men hva om en varmer opp risen på nytt, enten i kaserolle eller steker det? De gangene jeg har kokt ris til middag har jeg av og til bare latt restene ligge i kaserollen på banken over natta, kun dekt til med plast. Og så når jeg skal ha restene dagen etter har jeg stekt risen sammen med proteinet på panna... Er det likevel fare for at risen er blitt dårlig da? Som jeg skrev over er det snakk om giftsporer. De må vaskes av, og i motsetning til mugg og bakterier dør de ikke ved varme. Det var derfor jeg nevnte ulykkene som følge av kinarestauranter som serverte "flied lice" der de stekte risen som hadde stått ute over natten fordi de trodde det var bra nok...Det er det ikke. Det er potensielt dødelig. Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061769 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 31. august 2014 Del Skrevet 31. august 2014 Som jeg skrev over er det snakk om giftsporer. De må vaskes av, og i motsetning til mugg og bakterier dør de ikke ved varme. Det var derfor jeg nevnte ulykkene som følge av kinarestauranter som serverte "flied lice" der de stekte risen som hadde stått ute over natten fordi de trodde det var bra nok...Det er det ikke. Det er potensielt dødelig. Unnskyld, hadde ikke lest det innlegget godt nok! Men takk for svaret Ikke bra ass, merkelig at noe så "enkelt og vanlig" kan være potensielt så skadelig.. Tiwas 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31127-romtemperert-ris-kan-v%C3%A6re-d%C3%B8delig/#findComment-1061831 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.