Gå til innhold

kl99

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 975
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kl99

 • Rang
  Advanced Member
 • Bursdag 05. feb. 2006

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Forteller ikke

Nylige profilbesøk

2 956 profilvisninger
 1. Kan ikke si noe mer uten å ha sett deg, dessverre
 2. Prøv å strekke underarmene og trene det lange og mediale tricepshodet. Ofte en ubalanse mellom underarm og triceps som forårsaker golfalbue.
 3. Vanskelig å si uten å ha sett deg
 4. Ser ut som en typisk proksimal hamstringstrekk. Kan være at den overarbeider for distal hams, gluteus eller adduktor. Til og med quads eller korsrygg. 1: Tren eksentrisk både i sittende og liggende/stående hamstring curl. 2-3 sekunder eksentrisk på lette (progressive) vekter i noen uker, bør føre til regenerasjon av fiberne. Studier viser at muskulatur som er sterk eksentrisk, ryker sjeldnere. 2: Aktivere glutes i øvelsene. Dvs bedre hofteekstensjon (men ikke hyperekstensjon) 3: Kne varus kan tyde på inaktivitet i adduktor, valgus-tilbøyeligheter kan tyde på overdreven adduktorfyring (sjeldent
 5. Nåler f.eks, men vanskelig område å behandle. Men vanligvis er muskulaturen stram og svak - release vil i slike tilfeller ofte gjøre ting verre. Vanskelig å si noe mer konkret uten undersøkelse. Prøv med litt stretching, men du merker fort om det bare blir verre.
 6. For meg ser det ut som at det stopper naturlig, men vanskelig å si sikkert uten å ha sett grensene presset. Du har lange bein, og står meget smalt. Bekkenet ser ut til å være i grei poisjon under løftet, men på toppen fører du hoften inn i grov hyperekstensjon. Ikke gjør det. Bunnposisjon ser komfortabel ut, det er fint. Foreslår en litt bredere stance, og jobbe paralellt med mobiliteten.
 7. Fremvises kraftig krumming i korsrygg her, hyperekstensjon i hofte og (som nevnt) noe overdreven svai i brystrygg. Anbefaler at du tar noen runder med en PT.
 8. Avslappet kommer an på hva motorikken din er vant med. Mange 'slapper av' i nakke og korsrygg, og vi har et samfunn fullt av utrettede lordoser. Fokus på god holdning, etter noen mnd så går det på automatikken
 9. Hamstring (bruk hip-hinge, ikke toe touch) Innside lår Legger
 10. Ikke fremoverlent over lenger tid, unng å shrugge skulderbladene. Omohyoid sitter fast i scapula og vil derfor avhenge av stabilitet i både nakke brystrygg og posisjon av selve skulderbladet.
 11. Heisann. For å svelge må hyoideum kunne beveges fritt til en viss grad. Ved forward head posture og lignende, kan dette stramme inn muskulaturen som drar hydoideum nedover og dermed lage problemer med svelget. Ved å rette opp i holdningen, og antakeligvis styrke muskulaturen som flekterer nakken, vil disse musklene bli mer funksjonelle og mindre rigide. Tenker spesielt på musklene omohyoid og sternohyoid.
 12. Ok. Lateral meniscus-skader forekommer vanligvis pga økt lateral (ytterside) kompresjon. Du sier at du er født med det, men da burde jo den kirurgiske reparasjonen ha vært meget vellykket med mindre det er flere ting på gang her. Kne valgus vil f.eks øke lateral kompresjon av kneet og gi lateral meniscus mer juling. Du trenger mest sannsynlig en GAIT-analyse av kvalifisert person samt spesifikke styrkeøvelser. Jeg kan dessverre ikke gi noe mer konkret info enn dette uten å ha sett deg.
 13. Kan du skrive mer om hvor meniscus er skadet, hvilke operasjoner du har hatt og nøyaktig hvor smerten sitter? Må også vite nøyaktig hvilke bevegelser som fører til smerte.
 14. Prøv lavere volum. Mange kjører på for hardt, da stopper det opp.
×
×
 • Opprett ny...