Lena Ludvigsen Skrevet 15. juni 2014 Del Skrevet 15. juni 2014 Du svarte bare på hvorfor vakumpakking/temperaturkontrollert vannbad var gull Har egentlig lite kunnskap om dampbad - mente egentlig bare svare på hvorfor det blir bedre av å ha det lenge i ovnen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1030719 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 15. juni 2014 Del Skrevet 15. juni 2014 Litt av greia er at muskler som forventes å brukes mye, og brukes mye,(tommelfingerregel; jo lengre fra midt bakpå kua, jo seigere og grovere kjøtt) inneholder med kollagen og "grovere" muskler enn de som bare er der og fyller kua(som indrefilet). Kollagen og sener og fascia og sånn, trenger lang, lav varme for å brytes ned til gelatin(geeleeee, finn frem en pakke geleee:P), og det får du ikke til ved å slenge kua i ovnen på 200*C til den er rosa. Følgelig har man grytekoking og bressering og sous vide og denslags snasne metoder;) Myr 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1030729 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wingeer Skrevet 15. juni 2014 Del Skrevet 15. juni 2014 Bressering <3 Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1030735 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myr Skrevet 8. juli 2014 Forfatter Del Skrevet 8. juli 2014 Er disse lov i gourmettråden? FrkDiaz 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1040100 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 8. juli 2014 Del Skrevet 8. juli 2014 Er disse lov i gourmettråden? Siden de er fra Cuba, så går det nok fint:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1040125 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 10. juli 2014 Del Skrevet 10. juli 2014 Mora mi er halvt kanin. Har hatt jævlig mange kjedelige salater opp gjennom årene. Har derfor egentlig hata salater. Har dog fått noen som har endret hele min virkelighetsoppfatning. Afterall, Aurelius, SlayerDad og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1040990 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 10. juli 2014 Del Skrevet 10. juli 2014 Mora mi er halvt kanin. Har hatt jævlig mange kjedelige salater opp gjennom årene. Har derfor egentlig hata salater. Har dog fått noen som har endret hele min virkelighetsoppfatning. Ser oftere og oftere at restauranter lager slike luksusversjoner av salater kontra de gode gamle salatblader med dressing:P Når vi lager salat her hjemme er det ingen av vennene mine som lar meg kalle det salat. Vi bruker kyllingfilet, gnocchi, ruccola, basillikum, pinjekjerner, oppkuttet hvitløksbrød og paprika i forskjellige farger (mamma og de har valnøtter og tomater i og) Strengt tatt ikke salat siden det egentlig ikke er noe salat inni der, men utrolig mye bedre uansett lite crunch da... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1041028 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 10. juli 2014 Del Skrevet 10. juli 2014 Ser oftere og oftere at restauranter lager slike luksusversjoner av salater kontra de gode gamle salatblader med dressing:P Når vi lager salat her hjemme er det ingen av vennene mine som lar meg kalle det salat. Vi bruker kyllingfilet, gnocchi, ruccola, basillikum, pinjekjerner, oppkuttet hvitløksbrød og paprika i forskjellige farger (mamma og de har valnøtter og tomater i og) Strengt tatt ikke salat siden det egentlig ikke er noe salat inni der, men utrolig mye bedre uansett lite crunch da... På norsk pleier vi å tenke på en del forskjellige grønnsaker når vi tenker salat. Men det ligger egentlig ikke i hva definisjonen er. Salat er.. hurra for engelsk vi prøver å få en smooth overgang til et sitat og her greier vi det kanskje a cold dish of various mixtures of raw or cooked vegetables, usually seasoned with oil, vinegar, or other dressing and sometimes accompanied by meat, fish, or other ingredients. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1041032 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 10. juli 2014 Del Skrevet 10. juli 2014 Nettoopp - De mener vi ikke bruker nok grønt til å kalle det salat - jeg mener det er den eneste riktige betegnelsen:D Tror jeg ville kalt et beger krutonger, ost og skinke for en salat og x) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1041033 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 12. august 2014 Del Skrevet 12. august 2014 Artig wingeer og Brokkoli 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1054988 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myr Skrevet 12. august 2014 Forfatter Del Skrevet 12. august 2014 Lite spørsmål, hvor går grensa for mørhetsgrad for dere? Her om dagen spiste jeg svinenakke som var langtids-sousvida, og det var så mørt at det hadde leverposteikonsistens nesten. Alt for mørt etter min mening. Har også smakt vanlig, stekt biff som nesten er for mør. Kjøtt skal selvfølgelig være mørt, men når det grenser til å miste kjøttkonsistens og all tyggemotstand, har det vel gått for langt? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1054990 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 12. august 2014 Del Skrevet 12. august 2014 Tja... Jeg er lite fan av pulled pork av den grunnen.. Kan ikke si hvor grensa går egentlig Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1055003 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tronaldo Skrevet 12. august 2014 Del Skrevet 12. august 2014 Ja, helt enig. Kjøttet må fortsatt ha litt tyggemotstand. Det kan bli for mørt og mushy. Det er sikkert en sweet spot for sous vide på ulike typer kjøtt/cuts. Pulled pork er bedre når den ikke er helt mushy, IMHO. Det er bl.a. derfor jeg ikke kicker helt på kjøttretter i slow cooker, kjøttet blir fort for mushy for min smak. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1055012 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 13. august 2014 Del Skrevet 13. august 2014 Jeg er ikke så stor fan av den typen pulled pork man får kjøpt i butikken, eller på halvgode spisesteder. Synes det ofte er for salt, og at kjøttet ofte er mer hakket enn dratt. Liker å ha lange kjøttstrimler og ikke kjøtthakk. Har så langt aldri opplevd at kjøtt har vært for mørt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1055070 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 29. august 2014 Del Skrevet 29. august 2014 Til en, formodentlig, awesome amarone... Matforslag? Tenker jeg må ha no langputrbart, men sitter med en midlertidig brainfart. Pluss, jeg sitter enda med en motforestilling mot å helle mye vin i gryta, med tanke på økonomien min som er.... Skummelt dårlig Stine smurfine 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1061435 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myr Skrevet 29. august 2014 Forfatter Del Skrevet 29. august 2014 Til en, formodentlig, awesome amarone... Matforslag? Tenker jeg må ha no langputrbart, men sitter med en midlertidig brainfart. Pluss, jeg sitter enda med en motforestilling mot å helle mye vin i gryta, med tanke på økonomien min som er.... Skummelt dårlig Farsert lammelår eller viltgryte? Såvidt jeg har fått med meg, passer amarone meget godt til viltkjøtt, men milde varianter kan brukes til lam, storfe osv. Aurelius og Raptorial 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1061439 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 29. august 2014 Del Skrevet 29. august 2014 Jeg er generelt jævlig glad i amarone, men tror faktisk ikke jeg har hatt det til annet enn lam de siste to åra. Kanskje litt tidlig for å være lammesesong nå. Myr 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1061441 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tronaldo Skrevet 30. august 2014 Del Skrevet 30. august 2014 Til en, formodentlig, awesome amarone... Matforslag? Tenker jeg må ha no langputrbart, men sitter med en midlertidig brainfart. Pluss, jeg sitter enda med en motforestilling mot å helle mye vin i gryta, med tanke på økonomien min som er.... Skummelt dårlig Yeah, det er råflott å splashe dyr vin oppi gryteretter. Hvis mulig så bruker jeg gjerne litt billigere vin oppi gryta og drikker den dyre. Osso bucco kan funke fint med amarone. Dat kalveskank. Noen oppskrifter har hvitvin oppi gryta, det funker bra med rød også. En voksen barolo er heller ikke å forakte. Ellers: Google "amarone pairing" så finner du masse forslag. Og hvis du først skal åpne ei flaske amarone så kan du prøve en klassisk kombinasjon som mellomrett/dessert: Parmesan med honning og amarone til Raptorial og Aurelius 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1061514 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 30. august 2014 Del Skrevet 30. august 2014 Jeg har for såvidt en boks med vinrester i fryseren. Bruker den til matlaging. Praktisk når man har ett glass igjen i flaska, men kjenner man har fått nok. Gidder ikke drikke bare for å drikke. Og å slå ut vinen er helligbrøde. wingeer 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1061554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myr Skrevet 1. desember 2014 Forfatter Del Skrevet 1. desember 2014 Lenge siden det var liv her nå. Etter gårsdagens whiskyprat, dro jeg innom polet i dag og fikk i en japansk whisky. Nærmere sagt en yamazaki. Har høye forhåpninger da den kommer fra verdens beste destilleri. http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/verdens-beste-whisky-er-ikke-skotsk/a/23328942/ fitflyer, Ole-Mats Moskvil, Afterall og 5 andre 8 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29899-gourmettr%C3%A5den/page/4/#findComment-1093462 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.