Pinglo Skrevet 30. januar 2014 Skrevet 30. januar 2014 Jeg tror faktisk du har rett.... Men står de alle nedstøvet i fitnessskapene om 2 år? Min titt inn i krystallkulen er at de kommer til å bli like fast inventar som matbokser i plast. Å effektivisere bort matlaging har alltid vært høyt prioritert i fitnessland, og så fort man slutter å spise tørr og ihjelstekt kylling uten noen særlig ekstrainnsats går man ikke frivillig tilbake til det. Aurelius og PB jellytime 2 Siter
Santon Skrevet 30. januar 2014 Skrevet 30. januar 2014 Ingen som har noen magisk løsning på hvordan unngå tørr pulled chicken? 6 timer istedenfor 8? Siter
Gjest Jester Skrevet 30. januar 2014 Skrevet 30. januar 2014 Ingen som har noen magisk løsning på hvordan unngå tørr pulled chicken? 6 timer istedenfor 8? Er ikke minste settingen 93 grader eller noe? Vil tro det uansett er noe for varmt for å få saftig kylling. Men du kan jo prøve å redusere vannet som er igjen og tilsette tilbake i bollen med kjøttet? Mitt best tips (da jeg selv ikke har slow cooker enda) er å tagge inn en rutinert ringrev i slow cookingkretsen på Vestlandet. ubertass Siter
Santon Skrevet 31. januar 2014 Skrevet 31. januar 2014 Har prøvd dette, dog med labert resultat. Kjøttet var liksom bare vått, men ikke saftig, om du skjønner? Siter
FrkHoel Skrevet 31. januar 2014 Skrevet 31. januar 2014 Det kjennes tørt ut fordi muskelfibrene er totalt sarvet av varmebehandlingen. Det kommer ikke til å bli noe bedre med mindre man kutter ned koketiden. Santon 1 Siter
Gjest Jester Skrevet 31. januar 2014 Skrevet 31. januar 2014 Kyllingfilet er jo ikke akkurat noe som egner seg til langtidssvarming om saftighet er det man er ute etter da det er så magert. Det er en grunn til at "pork butts, Briskets, ribs og lignende feite kjøttstykker brukes til "low and slow", mens kyllingbryst og ytre/indrefileter etc gjerne er "hot and fast". Siter
Raptorial Skrevet 31. januar 2014 Skrevet 31. januar 2014 Selve kjøttet går til helvete når temp er over 70 grader. Jo mer fett og bindevev, jo mer kan man da kompensere. Derfor indrefilet ikke vil virke, mens forskank er gull Aurelius og Santon 2 Siter
Santon Skrevet 31. januar 2014 Skrevet 31. januar 2014 Dere er så smarte. Men dette konkluderes da med at jeg må forholde meg til tørr kylling på psmf dager. Ukult Siter
Sjøstjerne Skrevet 31. januar 2014 Skrevet 31. januar 2014 Jeg skjønner ikke hvordan kyllingen deres blir tør! Min ble bare strimlete, ikke veldig tørr. Ikke våt heller. Jeg gjorde ikke noe spesielt, bare tilsatte vann til nesten over kyllingen. Hadde en del salt i da... Siter
Santon Skrevet 31. januar 2014 Skrevet 31. januar 2014 Er nok bare min som blir tørr. Hvor mye salt bruker du? Siter
Sjøstjerne Skrevet 31. januar 2014 Skrevet 31. januar 2014 Let it snow, sier jeg bare. Måler ikke, bare tar det på feelingen, men jeg tar en god del dryss. Siter
Monarc Skrevet 1. februar 2014 Skrevet 1. februar 2014 Viste seg at familien hadde hatt slow cooker i mange år. Men omtrent aldri blitt brukt. Så da var det jo bare å "stjele" den med seg, og sette igang. Gårsdagens rett ble kylling, sammen med alt mulig som var i skapet. Dagens rett er da Ytrefilet, som bare ble brunet i steikepanna og lagt oppi sammen med brun saus. Så dette blir jo Sosekjøtt. Så får det bare ligge å kose seg de neste 6-7 timene. Santon, Aurelius og Skunk 3 Siter
Jane Skrevet 13. februar 2014 Skrevet 13. februar 2014 Lagde en kjøttsaus forrige uke: 2 pk (1400 gram ) karbonadedeig brukes i steikepanna3 løk finhakkesmasse soppmasse cherrytomat delt i tostangsellerihvitløket par bokser med hakka tomatergrønnsaksbuljong til det blei nok væskemasse forskjellig krydder som timian, salt, pepper, cayenne osv. Ta det du liker jeg husker ikke hva jeg hadde oppi Enkelt og godt. Dette putra i 6 timer på low. Den siste halvtimen skrudde jeg opp på high og hadde i pasta. DIGG Siter
Aurelius Skrevet 14. februar 2014 Skrevet 14. februar 2014 Lagde en kjøttsaus forrige uke: 2 pk (1400 gram ) karbonadedeig brukes i steikepanna3 løk finhakkesmasse soppmasse cherrytomat delt i tostangsellerihvitløket par bokser med hakka tomatergrønnsaksbuljong til det blei nok væskemasse forskjellig krydder som timian, salt, pepper, cayenne osv. Ta det du liker jeg husker ikke hva jeg hadde oppi Enkelt og godt. Dette putra i 6 timer på low. Den siste halvtimen skrudde jeg opp på high og hadde i pasta. DIGG Kjøttsausen skal jeg ikke klage på, den hørtes riktig så ut den(: men er det ikke litt lenge å koke pasta i en halv time? Siter
Jane Skrevet 14. februar 2014 Skrevet 14. februar 2014 Kjøttsausen skal jeg ikke klage på, den hørtes riktig så ut den:) men er det ikke litt lenge å koke pasta i en halv time? Nei, jeg smakte på den underveis, og siden en del av varmen slipper ut når man åpner lokket så måtte den være nedi såpass lenge. Normalt ville jeg ikke kokt den så lenge haha. Siter
Christina Bjerknes Skrevet 5. mars 2014 Skrevet 5. mars 2014 Vi har kjøpt oss en Slow Cooker. Vi hadde 1,2 kilos oksestek, som vi gledet os til å prøve. Den sto i 6 timer på den laveste temp. Men det ble tørt..det samme gjorde vi med kyllingfilet ..Tørt! Vi hadde i væske og vi løftet ikke på lokket...iallefall ikke da vi prøvde med kyllinfilet. Hva kan vi ha gjort galt?..Noen tips? :-) Siter
Aurelius Skrevet 5. mars 2014 Skrevet 5. mars 2014 Det kan hende dere brukte feil del av kua,prøv svineknoke eller høyrygg eller bog;spesifiser til butikkfolket at du skal ha noe du skal koke livskiten ut av,og trenger noe med masse sener og fett. Da burde det bli bra Siter
Christina Bjerknes Skrevet 5. mars 2014 Skrevet 5. mars 2014 Det kan hende dere brukte feil del av kua,prøv svineknoke eller høyrygg eller bog;spesifiser til butikkfolket at du skal ha noe du skal koke livskiten ut av,og trenger noe med masse sener og fett. Da burde det bli bra Åja..det kan hende takk skal du ha ...men feil del av kyllingfileten..det skal vel godt gjøres :-D Siter
Tronaldo Skrevet 5. mars 2014 Forfatter Skrevet 5. mars 2014 Så vidt jeg har fått med meg så er det et poeng å fylle opp slow cookeren ca. 3/4 for at resulatet skal bli bra. Hvis det blir for lite mat oppi så blir det fort tørt. Hvis kjernetemperaturen blir for høy så blir kjøttet tørt uansett hvor sakte det tilberedes. Det finnes fancy slow cookere med integrert steketermometer, sikkert pjaktisk. Kyllingfilét blir jo dødstørt bare du steker den litt for lenge, så det er ikke rart at det blir tørt i slow cooker. Magert kjøtt tåler ikke mye oversteking. Jeg har aldri fått bra resultat med kyllingfilét i slow cooker. Kyllinglår er bedre pga. høyere fettinnhold. Jeg får meg uansett ikke til å kjøpe vanlig kyllingfilét lenger, da 99% av kyllingproduksjon er nasty shit. Nå går det i kyllingbryst fra Stange som stekes i panne og etterstekes i ovn med steketermometer, evt. med noe oste/urtefyll og skinke/bacon rundt. -edit- Svinebog funker bra i slow cooker Aurelius og Christina Bjerknes 2 Siter
Raptorial Skrevet 5. mars 2014 Skrevet 5. mars 2014 Åja..det kan hende takk skal du ha ...men feil del av kyllingfileten..det skal vel godt gjøres :-D Som Tronaldo sier. Kyllingfilet kommer alltid til å bli tørt. Jeg skreiv en bitteliten post om det tidligere i tråden. Magert kjøtt, med lite bindevev, tåler ikke langtidsbehandling. (Joda, man kan flisespikke, men regner med at dere andre matinteresserte skjønner hovedpoenget) Aurelius 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.