Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ribbe med svor, medisterkaker og julepølse er stas. Potet, tyttebær, rødkål og surkål til. Jeg har planer om å prøve ulike viner/øltyper sammen med dette, men enn så lenge synes jeg brun julebrus fra Dahls eller Hamar/Lillehammers bryggeri smaker best.

Fortsetter under...

Mør (for de som ikke vet hva det er; du aner ikke hva du går glipp av ;)), pinnekjøtt, ribbe, poteter, surkål ( :love:) og poteter - kvelden avrundes med noen små stykker Ole Brumm-kake ;)

Men satser på og drikke noen liter vann før hvert måltid, som en tvungen begrensningsmekanisme :joyful:

8 dager med servert mat hver dag, flere ganger om dagen. Jeg skal spise til jeg ruller! Erfaring fra de 3 ukene jeg gjorde det samme i fjor, var og er at i jula går jeg ned, uansett.

gledes mest til å spise 1 kg pinnekjøtt med 1 kg kålrotstappe drukna i masse masse sjysaus, med mack julebrus ved siden av. Går ikke ann å drikke alkohol til julemat, rødvinen kommer etter at gavene er åpna.

Pinnekjøtt, poteter og kålrabistappe. Skylles ned med brew dog Nanny State. Etterfølges av riskrem med bringebærsaus som skylles ned med julebrus. Når alle barn er reist hjem eller lagt seg, da kommer godsaker som juleøl, IPA og muligens en liten dram.

Når jeg tenker meg om, kommer jeg på at jeg en gang prøvd å lage en saus av ribbefettet og ribbekraften etter bearnaise-inspirasjon. Jeg prøvde å emulgere ribbefettet med en eggeplomme for så å tilsette ribbekraften. Jeg tror egentlig ikke at sausen skilte seg (husker ikke helt), men smaksmessig ble det på ingen måte bra. Det er sikkert derfor jeg ikke husker så mye av det forsøket. :p

Her blir det lammelår med fløtegratinerte poteter, smørdampet grønnsaker, ertestuing og brunsaus! Det gledes veldig, særlig siden jeg er litt *kremt* kresen på julemat, men hos mamma får jeg det nøyaktig som jeg vil (det er jeg som lager mesteparten av maten):whistle::lol::rolleyes: Julaften er liksom den eneste dagen hvor det er mat jeg virkelig liker:love:

Annonse

Men må vel etter opplyse om at jeg selv synes min julemiddag er super sunn, men hadde jeg spist samme maten flere ganger i uka, isteden for de 1-4 gangene i året, så hadde det ikke vært like sunt i mitt hode. alt som spises i juleuka er sunn mat i mine øyne, men egentlig bare den uka :)

Burde egentlig være et spørsmål som ikke burde stilles, kor deg heller med venner og familie i høytiden :) Må være kjedelig å fokusere på hvor "sunn" et måltid er hele tiden.

ALT e sunt i jula!

Annonse

Pinnekjøtt i store mengder, litt potet og litt kålrabistappe. :D

Tidligere har jeg laget ribbe med alt tilbehør i tillegg, men i år har jeg sagt at jeg streiker på den fronten.

Om det er mer plass i magen i løpet av kvelden, så blir det somregel å kanske på litt mer pinnekjøtt.

Har litt pepperkaker framme, sammen med godis, konfekt og sånne ting, men er ikke så mye som blir spist av det.

Store planer om å spise på meg ett middels stort hjertinnfark i jula.

Lille julaften: Jansons fristelser med nybakte rundstykker med kvitseidsmør. Smør skjæres med ostehøffel.

Julaften: Medisterkaker, med tillbehør, menns de andre eter ribbe. Liker ribbe, men medisterkaker smaker bedre, så hvorfor ikke munche i de. Riskrem til dessert

1. dag jul pinnekjøtt, med tilbehør. Karamellpudding med krem til dessert

2.dag jul pinnekjøtt, med tillbehør. Karamellpudding med krem til desssert.

STORE frokoster! Med kaviar, egg og ansjos. Sylte (homemade ofc) med sterk sennep. Bayone-skinke med mayo!

SÅ er heldigvis jula over for min del ;)

her blir det masse ribbe, medisterpølser, bondepølser, medisterkaker, poteter og grønnsaker, med is til dessert og masse kaker og sjokolade til gaveoppakkingen..

romjula blir nok fyllt av rester, sikkert annen julemat borte på besøk, og nyttårsaften blir fyllt av vilt.

rype og hjort eller rådyr pleier å være stikkord, spennende å se hva som serveres i år...

Fitnessfolk er berre mennesker dei og. Svineribba, pinnekjøtt,kålråbistappe, poteter og alt anna tenkelig. Riskrem, julekaker og godteri ..der og da er det ingen som seier at dei ikkje har plass ;)

"Mellom jul og nyttår" tingen er veldig klisje, men det er faktisk sant. Kos deg med masse god mat og søtsaker, det blir god trening av sånt! :D

Julemiddag? Du mener vel Julaften -> nyttårsaften? :D

Ribbe, pinnekjøtt, julepølse, medisterkake, sjysaus, surkål/rødkål, sølvløk, poteter, rotgraut, dessert i mengder +++

Tar av det værste fettet på pinnekjøttet og ribba, men det er bare fordi at for mye fett smaker jævli :p

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...