Jump to content

El_protein

Members
 • Content Count

  404
 • Joined

 • Last visited

About El_protein

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dersom du ikke engang vet hvor mye kcal du trenger, og fordelig av makroer så annbefaler jeg deg å holde deg unna mutant mass. Greia med mutant mass er at den inneholder alvorlig mye karbs, og det er jo det som funker fjell, når man skal opp i vekt. Men du må IKKE være redd for å legge på deg fett i så fall, for det er ikke til å unngå når man skal være seriøs på bulken. Men som nevnt av en annen her, er det rent sukker nesten. For insulinfølsomheten og for ikke å snakke om energibalanse er vel ikke mutant mass det beste eksempelet. Men du må se det i en litt annen nyanse. En bodybuilder på 170 kg+, men mange år trening på baken og ekspertise, vil dra stor nytte av et slikt produkt for eks. Rent økonomisk. Men også han vet hvordan han skal kanalisere energien, og ha stor bruk for den. Jeg tipper med 98% sikkerhet at det eneste du hadde merket ved å kjøpe mutant mass, er at du hadde økt drastisk i fett% Mitt beste råd er. Spis fra fast føde inntil du kommer til et punkt hvor du er blitt så muskløs at det faktisk vil lønne seg å supplere med et slikt tilskudd av volumessige og økonomiske årsaker. Først da vil mutant mass være aktuelt.
 2. Teres minor på høyre side sliter litt. Gikk til kiropraktor ( alt mulig mann) en stund som virkelig klarte å løsne spenningen der, men det kommer tilbake igjen. Jeg varmer opp rotatormusklene godt før noe som helst press/dra øvelse. Spesielt ved benkpress og fri benk er rotatormusklene svært utsatt. Jeg sørger trekke skuldrene ned og bak, og starter alltid øvelsen med å aktivere ønsket del av brystet, forså å løfte, men alikevel klarer jeg å kjenne det i teres minor på høyre side. Venstre side virker uberørt, men jeg er høyrehendt. Så kan ligg noe i det. Angående menisken så var jeg i MR røngten for 1 år siden ute at de fant noe. Men det er fortsatt noe der, det kommer når jeg beveger meg, med eller uten belastning. Det kjennes ut som det blir verre ved økt arbeidsmengde/trykk. Det føles ut som om det er noe på innsiden av midre kneskål som blåser seg opp, uten at jeg kan sette fingeren på akkurat hva det er . Sliter ikke med venstre. Skal sies at i mine primitive dager under knebøy øvelser så var jeg veldig flink til å la knærne vandre innover, neppe utslagsgivende i det store bildet. Noen som har vært borti samme case og som eventuelt har noen varme råd?
 3. Gå heller over til hantler når du kjenner grensen nærmer seg. Mange fordeler med hantler, bla annet jevn vektbalanse, da du tvinger begge sider til å presse like mange kg, i motsetning til benkpress hvor den sterke siden har en tendens til å ta over og overbelaste.
 4. Joda, glemte litt av den gruppen å det som er morro er jo at jeg har dame selv
 5. Å holde en lav fettprosent året rundt er for noen automatikk, men for andre mer slitsomt. Dette kommer også ann på din livsstil, om den tillatter deg å gå med lav fett% året rundt. Noen bruker høsten/vinteren på å bulke, og kanskje feste litt mer, mens andre er mer påpasselig med å holde fast fasong året rundt. I Norge ser jeg ærlig talt ikke vitsen med å skal ha lav fett% året rundt Her jeg kommer fra er du heldig om du kan gå halvnaken på stranda 2 dager på en sommer så kaldt som det er, så hva er agendaen med holde en lav fett% her i så fall? Ingen. Kanskje er det mer sommer der du er, hva vet jeg For å holde en lav fett% året rundt så trenger du bare å smartbulke, da jeg også går utifra du vil pakke på deg mer muskler? Og smartbulking er noe som krever mye av deg. Deff ned til en ønsket fasong, og start smartbulking der. Smartbulking er å gi kroppen akkurat det den trenger, i den mengder den trenger det. Når kroppen får alt den trenger til funksjon, dagligedagse gjøremål og restutisjon så etterlater du ingenting som den kan lagre som fett, samtidig som du har gitt den det den trenger for å bygge mer muskler. Less is more. Voila!
 6. Omega 3 får jeg fra laksen jeg spiser hver dag. ZMA er ZMA og spiller vel liten rolle hvor du kjøper, men pris og kvantum spiller vel en roll. Multivitamin annbefaler jeg deg sterkt å gå på helsekost og kjøpe solaray spektro multvitamin. Herfra får du nødvendige vitaminer og mineraler. Men greia er, at dette er et økologisk produkt. Det er ekte vare. Alle vitaminer og mineraler er ekstrakt fra naturlige kilder. Koster litt mer enn det du kjøper på rema 1000, men i gjengjeld sitter du med med noe som er 100% rent og ikke kjemisk fremstilt. Skal du til innkjøp av proteinpulver? Da annbefaler jeg gymgrossisten på det sterkeste, de selger star nutrition. Velg Double rich chocolate og velkommen til himmelriket!! Fy fan du skal lete lenge etter proteintilskudd som bokstavelig talt smaker den beste sjokolademilkshaken du ever har smakt.
 7. Her jeg bor, samme år en stortstilt bygning til 1.2 mrd ble ferdigstilt, samtlig et flunke nytt sykehjem til 500 mill, så ble det også avgjort å ta inn flere innvandrere, men kun 20% av det flunke nye sykehjemmets plasser ble åpnet for det var det eneste kommunen hadde råd til? Kommunen satte altså trengende eldre bak i køen, å prioriterte heller innvandrere For 2 uker siden, sto det at i avisa at anbudet om å drive et rushjem ble avlyst 1 år til, som har plass til 20 personer + - Det står altså tomt uten tilbudet det kunne gitt. Men igår kom det fram i avisa at kommunen hadde funnet midler og frigjort 77 millioner kroner som skulle brukes til å ta imot FLERE innvandrere. Dette er noe jeg er svært imot, og kunne man hatt valget, så hadde jeg nektet innvandrere å etablere seg dersom det gikk på kostnad av andre sitt liv. Noe det gjør i en STOR grad i dette landet overalt. Så er spørsmålet. Hvor mye asylsøkere/flyktninger er det som ankommer Norge som egentlig reelle? Jeg vil si et meget lavt fåtall. De var flyktninger/asylsøkere på et høyt nivå dagen de forlot syria. Men alle de landene de har passer gjennom, gang på gang for å komme målrettet til Norge mener jeg diskvalifiserer dem til å kunne påberobe seg asyl på en permanent basis. mange kommer via frankrike, tyskland, danmark, sverige og mange etablerer seg der. Er ikke til å unngå at ingen kommer til Norge, men jeg mener at mesteparten av de som er kommet til Norge er kommet fordi jungeltelegrafen har sagt at i Norge er det lett å få hjelp, man får umiddelbare rettigheter som alle etniske nordmenn på jobbe et halvt liv for å oppnå, dersom de får asyl. Og de slipper å kjempe som mange etniske norske mødre på for å tjene til livets opphold for seg selv og sine barn. Betyr det at vi ikke skal slippe dem inn? Nei, det blir feil å kaste dem tilbake til sverige, og de har jo tross alt flyktet fra syria, ressurssterk eller ikke, men jeg står ved at de ikke skal innvilges permanent opphold.
 8. Merkelig! Da får du kanskje følge litt mer med For øvrig så kan du holde deg til topic, eller la vær å poste noe som helst. Dersom du ikke har noe kompetent å bidra med så foreslår jeg du heller putter nesa di i ei litteratur bok.
 9. Dersom du må bli sterkere i fremside lår, men du får vondt av å ta knebøy er nok fordi dette utsetter menisken du har vondt i for en stor belastning. Din kroppsvekt+vekter på stanga, i tilegg til at det er teknisk krevende øvelser så tar det ennå mer på kneleddet dersom det ikke blir gjort korrekt. Hvis jeg var deg ville jeg isolert framside lår ved å kjøre leg extension, beinpress i smithmaskin, eventuelt andre kreative øvelser. Pass på lockout på disse øvelsene, ikke lås av kneet i topposisjon.
 10. Det handler vel mer om rette prioriteringer. trener du 5 timer i uka så tilsvarer det 2.1% av uketotalen. Styrketrening med vekter kommer du nesten ikke utenom, så var jeg deg ville jeg vurdert å begynne med dette.Da det har mange helsemessige gode effekter, både på kropp, sjel, fysikk og ikke minst forbrenningen. Du må nesten vite hva du putter i kroppen, og det er ikke det samme som å telle kcal. Tell heller gram du får fra hvilke makronæringstoffer. Få en oversikt på hvor mye proteiner, fett og karbohydrater du spiser iløpet av en dag. Når du vet dette, så kan du justere ned der det trengs for å nå målet ditt. Kutt ut alt av raffinerte karbohydrater som for eks godterier. Det er ikke bare fordi det er unødvendige kcal, men også for at det gjør noe med forskjellige prosesser i kroppen din og energinivået. Som fettlagring og blodsukkernivå for eks. Jeg sier ikke at du aldri skal spise godterier igjen. Men alt med måte, samme når det gjelder alkohol. Men jo mindre av det det er, jo bedre er det jo selvfølgelig. Jeg slenger meg på Frkhoel sitt spørsmål til deg. Vi kan kartlegge fra din side, istedenfor å gjette fra vår side.
 11. Skjulte karbohydrater er bare en betegnelse vi bruker. Det er vanlige karbohydrater, men du får dem fra kilder du ikke er klar over. Fungerer akkurat på samme måte som alle andre karbohydrater
 12. Første som slår meg er at du fokuserer mye på karbohydrater. Uten at jeg vet vekten din så virker det som det er svært lite proteiner i kostholdet, og fett fra varierte kilder i kostholdet ditt. Om du kan si noe mer om fordeling av makroene dine så er det lettere å hjelpe. Angående kosttilskuddene dine så er alle verdt å beholde. Proteinpulver kan du ha på morgenen ved siden av havregrynet for å fyre opp proteinsyntesen og komme i en anabol tilstand etter en katabol natt. Og rett etter trening fulgt av et proteinrikt måltid 1-2 timer senere. Proteiner har forskjellige aminosyre-sammensetninger, det finnes 20 forskjellige aminosyrer. L-lecuin, L-valin og L-isolecuin er de aminosyrene som stimulerer muskelproteinsyntesen mest, disse aminosyrene får du fra BCAA. Siden disse er fettløselige så merker du sikkert at de er vanskelige å blande ut med vann. Multivitamin finner du lett ut av om du trenger eller ikke. Dra en tur til legen, ta en blodprøve av nivåene dine. Tran inntar du dersom du ikke spiser fisk den dagen. Omega 3 fettsyrer er alfa omega for kroppen. Kreatin er det ikke alle som reagerer på. Hensikten er at det skal lagre vann i kroppen og gi energi boost. Får du energi av kreatin? Fortsett med det. Husk å drikke nok vann.
 13. En sertifisert PT fra høgskole kan nok være noe for deg når det kommer til det tekniske ved trening. For det er der de fleste brenner seg og/eller skader seg. Kosthold og ernæring er noe du lett kan lese deg opp til, og som faktisk vil bety mest for dine resultater enten du trener eller ikke. Først kan vi kanskje begynne med å få høre om du følger en kostholdsplan, eller spiser du det du føler for der og da? Fester du mye? Spiser du mye godterier og skjulte karbohydrater? Hvor mye erfaring har du med styrketrening? Har du noen sykdommer som du må ta hensyn til? Kronisk betennelse ? En PT vil hjelpe deg litt på vei, men du må lære deg selv å kjenne, først da lager du din egen vei
 14. Du sitter vel i praksis ikke inne med så mye kunnskap om kosthold og trening dersom du ikke vet hva du skal gjøre Svarer litt generelt og at du er uerfaren som utgangspunkt. Det er jo mange faktorer du har utelatt som gjør det svært vanskelig å hjelpe deg. Det finnes 2 måter å bygge muskler på, bulk eller smartbulk. Deff fokuserer mest på å bevare musklemasse når du skal ned i fettprosent. Hvis målet ditt er å bygge muskler så anbefaler jeg deg å heller fokusere på det, altså bulke. Så kan du deffe når du vil ha fram muskelmassen. Eller så kan du deffe ned til en komfortabel figur, så smartbulker du videre derifra. Men smartbulk krever mye mer overvåkning fra deg enn bulk. Det er ikke bare å ta 200 kcal fra den totale kaloriplanene som jeg ser er nevnt her. Du må ta dem fra rett plass, og første stedet vi begynner er hos karbohydratene. Skal du fjerne 200 kcal fra karbohydrater så fjerner du i realiteten 50 gram med karbohydrater fra maten din. Mister du masse energi av å kutte for mye på karbohydratene, så øker du litt der, og justerer litt ned på fettet. Men ikke for mye da du må huske at fett er estimert til å være 9 kcal pr gram hvor til sammenligning 1 gram karbohydrat er 4 kcal. Du kan justere ned på inntaket av karbohydrater. fettlagring kommer faktisk i Norge hovedsaklig av karbohydrater, spesielt de raske dersom du ikke bruker dem rett som for eks rett før eller rett etter trening. I Norge er de fleste av oss lært opp til at brødskorpa er sunn. Men vi er omringet av karbohydrater i alle former. Kombiner karbohydratrikt kosthold med nok fett så har du oppskriften på fettlagring. karbs blir omdannet til glukose ( druesukker) i kroppen. Noe av dette blir lagret i leveren og noe i musklene. Kroppen kan lagre opp til 4-500 g ca av glukose i lagrene sine. Disse taes i bruk når umiddelbar energi ikke er tilgjengelig. Karbs er den energien kroppen foretrekker å bruke til å drive maskineriet. Dersom lagrene i kroppen er fulle, men du fortsetter å innta karbs uten at det blir brukt som energi, altså du ikke trener/arbeider/beveger deg så blir disse omdannet til fett og lagres i fettcellene. Som igjen øker din fett % dersom det er tilstrekkelig nok med overskudd av karbs ( noe går jo selvfølgelig til basal forbrenningen) Ser at du sier at du missliker lårene dine, og det er der det vanskelig fettet sitter. For mange av oss andre legger det seg på hoftene og i buken (nedre del av magen). Hvor kroppen lagrer fett er noe heldige med, alt etter smak og behag for personen det gjelder. Men en ting vet vi, at der kroppen lagrer først, er også hvor det tømmes sist. Kosthold og styrke skal gå hånd i hånd. Men kosthold og restutisjon står for 80% av resultatene, ja faktisk vil jeg påstå det står for 97,1% av resultatene. Det er 24 timer i døgnet, 7 dager i uka. Trener du 5 ganger i uka ala 1 time så er det 5 timer. Resterende 163 timer er hvor magien skjer. 5 timer tilsvarer 2,9 % av timetotalen på 1 uke. Du sier du vil ha større muskler (volum) da må du trene for å oppnå hypertrofi. ligg på mellom 8-10 reps med 3-4 sett på hver muskelgruppe, med så mye vekter som du klarer uten teknisk svikt. Et godt kjennetegn ved at musklene vokser er at du fysisk ser det eller at du løfter mer nå enn hva du gjorde for 1 måned siden, 2 måneder siden osv. Følg med på speilet, og se ikke blindt på vekta. Husk også at ved høyt karbinntak så lagrer også kroppen mye vann. Ble kanskje litt mye, men du blir i alle fall ikke mindre smartere. Det er viktig du setter deg inn i teknisk utførelse, at du engasjerer rette muskel. For eks er det mange som jeg vet om som klager over at de ikke kjenner noe i brystet etter en brystøkt, men er kjørt i armene. De engasjerer ikke brystet i tilstrekkelig grad og armene får juling, spesielt triceps. Skap nervekontakt, få noen til å berøre den muskelen du skal trene idet du starter bevegelsen. For eks nedtrekk, få noen til å klemme på nedre del av latissimus dorsi (vingen) når du starter bevegelsen. Skap muskelkontakt. Du vil etterhvert kunne aktivere ønsket muskel ved fri vilje, og deretter få det mye lettere for å treffe rett muskel på trening. Pass på lockout. Dette skjer når du låser av ledd ved øvelser som for eks knebøy, beinpress, leg extension osv. Dette frigjører det metabolske stresset fra en muskel og ødelegger for treningen, ikke minst går det hard utover leddet. Husk TUT. Time under tension. dra/press eksplosivt, men før sakte og kontrollert tilbake. Det er ikke bare hvor mye du løfter som stimulerer muskelvekst men også hvor lenge du kan holde muskelen under press. Vitaminer og mineraler er også viktig at du har nok av. Får du ikke dekt disse via kosthold, kjøp tilskudd, Men kjøp organisk (litt dyrere men du får ekte vare som ikke er kjemisk framstilt)
 15. Stemmer det, at man ikke trenger å gå noe særlig høyere enn 2 g pr kg kroppsvekt dersom man vil bygge muskler på overskudd. Siste studie jeg lester anslo at man ikke trengte mer enn 1,8-2 g protein pr kg kroppsvekt. Når du går ned i vekt, og spesielt når det er snakk om 1 kg, så er det meget vanskelig å vite hvor disse 1000 grammene har tatt av. Du kan måle med en kaliper, du kan se i speilet, du kan se forandringer, dersom du kan. Men å se med det blotte øyet hvor 1 kg er tatt av er vanskelig. Men hensikten meg å skru opp proteinntaket litt er, fordi du nevner at du vil øke i muskelmasse samtidig som du går ned i fettprosent. Noe som i seg selv er vanskelig, og krevende og dersom du er relativ fersk. Så ville jeg heller satset på å bygge muskler UTEN å gå opp i fettprosent, forså å deffe bort fettet. Men å øke proteinntaket sikrer mer aminosyrer til musklene når du vil bygge muskler å ta av fett, og dessuten også litt kalorier som ikke legger seg i glukoselagrene eller fettcellene. Det er vel estimert at 20% av alle proteiner går bort til forbrenning, som mange sikkert ikke tenker på når de skal avgjøre proteinntaket. Det er nok mange her med mye mer kompetanse enn meg på dette området. Men en ting er altså helt sikker. Vi vet faktisk ikke 100% fakta om alt hva det angår for eks proteininntak, men vi har estimater, tester og studier og forholde oss til. Som stadig endrer seg.
×
×
 • Create New...