Ida Dahl Skrevet 22. august 2013 Del Skrevet 22. august 2013 Av en eller annen grunn stopper kreativiteten min helt når det kommer til fiskeretter. Jeg trenger hjelp, og tenkte det var smart å samle fiskeoppskrifter i en supertråd! Har du noen SUNNE, enkle og gode oppskrifter med fisk som protein? Både lunsj- og middagsretter! Bilder er jo selvfølgelig et pluss Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 22. august 2013 Del Skrevet 22. august 2013 Jeg har ikke nok tid på meg akkurat nu til å skrive et lengre fiskeinnlegg, så legger isteden igjen noen spor så jeg kan vende tilbake og fullbyrde ved et senere tidspunkt;) Siden all fisk i utgangspunktet er sunt, gjør det vel lite om flesteparten av mine forslag kommer til å inkludere durabelige mengder med smør i en eller annen form? Kristin Charm, Synan og Matsb 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840367 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ida Dahl Skrevet 23. august 2013 Forfatter Del Skrevet 23. august 2013 Jeg har ikke nok tid på meg akkurat nu til å skrive et lengre fiskeinnlegg, så legger isteden igjen noen spor så jeg kan vende tilbake og fullbyrde ved et senere tidspunkt;) Siden all fisk i utgangspunktet er sunt, gjør det vel lite om flesteparten av mine forslag kommer til å inkludere durabelige mengder med smør i en eller annen form? Smør kan alltids sløyfes fra en gitt oppskrift, så peis på. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840372 Del på andre sider Flere delingsvalg…
qqq Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Med gode råvarer er det lite som slår lettsalta torsk, kokte poteter, gullrøtter og smelta smør Christian_B og Lenoth 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840374 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Christian_B Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Timian laks med rotstappe og div grønt Kjøp laks med skinn, den gjør seg best til steking. Snitt to langsgående kutt i skinnet, fyll med maldonsalt og fersk timian. Oppsiden av laksen dekkes av maldonsalt, pepper og timian. La stå og godgjøre seg mens man forbereder resten. Kutt rotgrønsaker opp i små biter, jeg foretrekker søtpotet og sellerirot. Kok møre. Chop opp en god salat, tilsett god olivenolje. Når rotgrønsakene begynner å bli møre, ha godt med smør i stekepannen og la den bli varm. Ligg fisken med skinnsiden ned!! La den ligge til den nærmer seg ferdig (4-5 min varierer fra varme og stekepanne). Mos rotgrønsakene med smør og melk, tilsett salt og pepper, evnt litt urter om ønskelig. Snu fiskestykkene å la de steke ca 1 minutt på toppen. Fiks ferdig Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840391 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ole-Mats Moskvil Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Jeg får vel benytte nok en sjanse til å snikprimitivere samfunnet Einerrøkt ørret Du trenger: Ørret, selvfølgelig så fersk at den fortsatt spreller. Svartkjelen, einer og bål. Legg einarkvastene i kaffekjelen og ørreten på toppen. Dekk til tuten så ikke røyken siver ut for fort. Sett over glørne på middels varme i ti minutter. Voila! Det blir bitelitt tjære i kjelen, så om du ikke liker det i soyalatten din får du bruke en annen kjele til dette Serveres gjerne kald på brød med ekte smør. Supersashimi Du trenger: Nytrukken ørret. Fileteres og spises. Serveres med øl som ligger til kjøling i et iskaldt fjellvann. Disclaimer: Det kan hende du dør av parasitter som spiser opp hjernen din, men det er verdt det. Pannestekt ørret med sitron Du trenger: Ørret og sitron. Rognen spises rå til forrett for caveman-gourmet og omega 3-boost. Fisken fylles med rikelig sitron og stekes i panna over bålet, eller gjerne i folie på bålet med en grov klatt smør om du har med sånn luksus. En annen fisk på bildet og se bort fra stormkjøkkenet i bakgrunnen, det skal selvfølgelig brukes bål. Ørretsnacks Du trenger: En absurd liten ørret (settes selvfølgelig ut igjen om fisken ikke er skadd eller vannet er overbefolket). Renses og sprøstekes over glørne på høy varme. Spises med skinn og bein. Jada, er klar over at dette innlegget gir ca null verdi for OT annet enn at jeg får skrytt av at fisk er best fersk og selvfisket. Juliaa, Rakker, magerkesam og 15 andre 18 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840464 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Den einerrøyka ørreten skal jeg prøve. Er vel nok tjære i bålkaffen likevel så litt til kan vel ikke gjøre noen skade Men sushi fra ufrossen ferskvannsfisk hadde jeg vært litt skeptisk til... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840512 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spyro Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Enkel og rask rett, ferdig på 15 minutt! 5 fedd hvitløk 1/2 fersk chilli Tomater på boks Grønnsaker (løk, purre, gulrot) Fiskebuljong Salt, pepper, paprikapulver Pasta/ris Laks/ørret Fres finhakka hvitløk og chilli sammen med hakka løk og gulrot i litt olje og paprikapulver. Tilsett tomatene og purre, og en terning fiskebuljong. Kok opp. Smak til med salt og pepper. Ha i fisk i terninger og la trekke i 3-4 minutter. Server med pasta (eller ris). Revet parmesan over er veldig godt! Du kan med enkle grep gjøre den om til festsuppe. Tilsett da 2 dl tørr hvitvin når løk, hvitløk og chilli er surret i panna. Kok opp. Tilsett en boks tomater og 4 dl fiskekraft. (eller 4 dl vann + 3 terninger fiskebuljong) Tilsett valgfrie grønnsaker og kok noen minutter. Tilsett rå scampi og hvit og rød fisk i terninger. La trekke noen minutter. Topp med nydampede blåskjell og hakka vårløk. Server med godt brød. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840522 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ole-Mats Moskvil Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Den einerrøyka ørreten skal jeg prøve. Er vel nok tjære i bålkaffen likevel så litt til kan vel ikke gjøre noen skade Men sushi fra ufrossen ferskvannsfisk hadde jeg vært litt skeptisk til... Tjære hører med i bålkaffen, så det gjør ingenting. Ufrossen fisk er på eget ansvar. Parasitter er vel vanligst hos de anadrome artene (tror jeg..?), men man kan ikke være trygg uansett. Jeg liker fisken min best varmebehandlet, så det er ikke noe problem i realiteten for min del. Shenjing 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840523 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Rask og kjapt er avgjørende for meg i hverdagen. Elsker torsk Lar torsken trekke i ca 10 min I mens 1. Kok opp blomkål, poteter (og av og til også; brokkoli og kålrot) 2. La koke i ca 4-5 min (fordel å kutte potetene i små biter så koker de fortere) 3. Hell av vannet -pleier bare bruke lokket til å sile med. 4. Mos alt til jevn røre vha stavmikser. 5. Krydre godt; pepper, salt, karri....osv? 6. Tilsett finhakket løk, rør inn i mosen. 7. Rør evt inn kesam og/eller smøreost Torsk og mos spises sammen. Yumyum Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840661 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldara Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Lakse file i form ... Legg fileene i alu foile ilag med hakket løk, gulrot, kålrabi eller hva du måtte få lyst på. Knep igjen ... hiv noen potet båter oppå alu "pakken". Hiv formen i ovnen ca 220 grader rundt 40min. Annen variant er å skjære en halv torsk og en halv laks i biter, legg i form. Fyll på med vann og fløte og grønnsaker som du liker. Salt og pepper... la stå på rundt 180 grader minimum en time. Tar litt tid men er himla enkelt. Er du på tur (som i skauven) så blir det aldri feil med fisk i foile over bålet. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840681 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Med gode råvarer er det lite som slår lettsalta torsk, kokte poteter, gullrøtter og smelta smør Du mener vel laks eller ørret? hehe Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840685 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Har en KILLER fiskesuppe jeg har fått av mamma, men finner ikke oppskriften akkurat nå. Skal gjøre mitt beste for å finne den i løpet av helga, for den er NAMMMMMENAMMENOM Matsb 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840686 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Matsb Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Jeg får vel benytte nok en sjanse til å snikprimitivere samfunnet Einerrøkt ørret Du trenger: Ørret, selvfølgelig så fersk at den fortsatt spreller. Svartkjelen, einer og bål. Legg einarkvastene i kaffekjelen og ørreten på toppen. Dekk til tuten så ikke røyken siver ut for fort. Sett over glørne på middels varme i ti minutter. Voila! Det blir bitelitt tjære i kjelen, så om du ikke liker det i soyalatten din får du bruke en annen kjele til dette Serveres gjerne kald på brød med ekte smør. Supersashimi Du trenger: Nytrukken ørret. Fileteres og spises. Serveres med øl som ligger til kjøling i et iskaldt fjellvann. Disclaimer: Det kan hende du dør av parasitter som spiser opp hjernen din, men det er verdt det. Pannestekt ørret med sitron Du trenger: Ørret og sitron. Rognen spises rå til forrett for caveman-gourmet og omega 3-boost. Fisken fylles med rikelig sitron og stekes i panna over bålet, eller gjerne i folie på bålet med en grov klatt smør om du har med sånn luksus. En annen fisk på bildet og se bort fra stormkjøkkenet i bakgrunnen, det skal selvfølgelig brukes bål. Ørretsnacks Du trenger: En absurd liten ørret (settes selvfølgelig ut igjen om fisken ikke er skadd eller vannet er overbefolket). Renses og sprøstekes over glørne på høy varme. Spises med skinn og bein. Jada, er klar over at dette innlegget gir ca null verdi for OT annet enn at jeg får skrytt av at fisk er best fersk og selvfisket. Agn *host* Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840694 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tutogkjør Skrevet 23. august 2013 Del Skrevet 23. august 2013 Ovnsbakt kveite! Kveitekoteletter legges i folie med 3-5 sølvløk og noen skjeer sølvløkkraft (eller hva det nå heter, det sølvløkene ligger i) sammen med en klatt smør, krydres med aromat og kvernsalt og -pepper. Settes i ovnen på 200 grader i ca 20 min. Serveres med valgfritt tilbehør (poteter, hjemmelaget remulade og gulrøtter er yummy til). Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840722 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Matsb Skrevet 24. august 2013 Del Skrevet 24. august 2013 Fjellørret, sopp og løk og ris og en kopp ØL ! Beinfri filet av sjøørret, sopp, løk, og fløtesaus med en liten klætt seterrømme! Litt sushi er jo alltid ett godt valg ?! ..... ... men MER sushi er alltid ett bedre valg ! Oddis, Aurelius og Trrrtrrr 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-840981 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ØrjanT Skrevet 25. august 2013 Del Skrevet 25. august 2013 Sushi blir jo fort ekstremt masse kcal når du må spise 15 - 30 biter for å bli mett.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-841299 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 25. august 2013 Del Skrevet 25. august 2013 MeSushi blir jo fort ekstremt masse kcal når du må spise 15 - 30 biter for å bli mett.. Men så skal man jo ha gainz og, og da må man ha kalorier vettu;) Trrrtrrr og Matsb 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-841635 Del på andre sider Flere delingsvalg…
langaard Skrevet 25. august 2013 Del Skrevet 25. august 2013 Baccalao er så goooodt:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-841777 Del på andre sider Flere delingsvalg…
miaheart Skrevet 16. september 2013 Del Skrevet 16. september 2013 Man har jo godfisk.no med et hav av oppskrifter! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23700-fisketr%C3%A5den/#findComment-853896 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.