Espen Espelund Skrevet 17. januar 2012 Skrevet 17. januar 2012 "Espen Espelund skrev: Den enkleste måten å finne spørsmål som bør inn i FAQen er å scrolle nedover kostholdsforumet og se hva som blir spurt om. Husk også at Ned i vekt forumet burde ha en egen. bump this Siter
Andy Skrevet 17. januar 2012 Forfatter Skrevet 17. januar 2012 "Espen Espelund skrev: bump this Laga en liste over noe av det jeg fant nedover der, men har kommet mye nytt etter det: "Andy skrev: Forslag til spm som bør være med: - Hvorfor er ikke sukker bra? (En del gode svarforslag) - Hvordan påvirker alokhol kroppen/dietten/treningen? - Hva er periodisk faste? - Hva kan jeg innta i fasteperioden? - Hva er lavkarbo? - Kan man legge på seg fett uten å spise karbs? - Hva er fordelene med glutenfritt? - Hva bør jeg spise etter trening? - Hvor mye proteiner trenger jeg etter trening? - Hva bør jeg spise/få i meg før trening? - Hva er oppkarbing? - Hva er gode proteinkilder? - Hva er gode karb-kilder? - Hva er gode fettkilder? - Hvordan kan jeg sette opp min egen diett? - Hva er lønnsomt å kjøpe av matvarer i Sverige? - Må jeg spise frokost? - Hvor mye bør jeg spise/hva er mitt kaloribehov? - Hvilke programmer finnes for diett og kalorioversikt osv? (typ diett.no og liknende prog) - Kan man spise for mye protein, og hva skjer da? - Hva er kalorier? - Kan man bygge muskler og gå ned i fettprosent samtidig? - Blir man feit av sukkerfri brus? - Hvilke vitaminer bør jeg få i meg? Her er det bare å plukke for dem som kan svare på noe Noen er besvart, men det er fritt frem for alle å svare på noe de føler de kan. Ikke vær redd for å prøve dere om dere er utsikre. Kanskje dere må søke litt på ting dere er usikre på selv, men da lærer dere også mer. Så kan dere eventuelt få litt hjelp her hvis det er noe dere er usikre på. Siter
Andy Skrevet 17. januar 2012 Forfatter Skrevet 17. januar 2012 Da har vi en FAQ oppe og går! http://forum.fitnessbloggen.no/threads/faq-kosthold.3251/ Den er ikke ferdig, så kom med flere bidrag og tilbakemeldinger her. Lily 1 Siter
HHHH Skrevet 17. januar 2012 Skrevet 17. januar 2012 Hvor mye skal jeg spise? Finnes det noen eksempler/maler? Å ta utgangspunkt i hvor mange kalorier en forbruker per dag, for deretter å utforme en diett som gir kaloriunderskudd er for de fleste en fin plass å starte. Ved å forbruke flere kalorier enn du inntar vil du nødvendigvis gå ned i vekt. Fleskedynamikkens læresetninger Regn ut ditt kaloriforbruk Ferdige diettforslag for vektreduksjon Likevel så er det noen forbehold en bør ta, hvor en bør være klar over at en "diett" med tilhørende kaloritelling bør med fordel vike for en livsstilsendring (for de fleste). Kaloritelling - nøvdendig eller besettelse? Forbrenn fett uten å telle kalorier Andy 1 Siter
Andy Skrevet 10. februar 2012 Forfatter Skrevet 10. februar 2012 Lite aktivitet her! Dere etterlyser stickyer og FAQ'er, men det kommer ikke av seg selv Siter
Lily Skrevet 10. februar 2012 Skrevet 10. februar 2012 "Andy skrev: Lite aktivitet her! Dere etterlyser stickyer og FAQ'er, men det kommer ikke av seg selv Har en tendens til å glemme å gjøre noe her fordi tråden "forsvinner" litt i perioder uten aktivitet... Andy 1 Siter
Kirill W. Skrevet 20. februar 2012 Skrevet 20. februar 2012 "Andy skrev: Lite aktivitet her! Dere etterlyser stickyer og FAQ'er, men det kommer ikke av seg selv Jeg laget en liten IIFYM introduksjonstråd her: http://forum.fitnessbloggen.no/threads/iifym-fleksibelt-kosthold.4826/ Siter
Andy Skrevet 3. september 2012 Forfatter Skrevet 3. september 2012 FAQ - Kosthold | Fitnessbloggen Forum Da har FAQ'en har blitt oppdatert igjen. Minner om at vi er åpne for fler bidrag eller forslag til både spørsmål og endringer for å gjøre den bedre:) Kjør på! :cool: Siter
Lily Skrevet 4. september 2012 Skrevet 4. september 2012 Hvordan gjør jeg maten sunnere? Å lage maten fra bunnen av er i veldig mange tilfeller et riktig steg på veien, da ferdigmat som regel inneholder mye salt, sukker og tilsetningsstoffer. I tillegg er det ofte brukt mye "alternative" fyllemidler for å redusere kostnadene. Les mer her: Mat og matglede – praktiske tips for å lage god og sunn mat Hva er MUK-kjøtt? MUK-kjøtt står for mekanisk utbeinet kjøtt, og er et produkt som er mye brukt i bearbeidede produkter som kjøttboller, snitzler, etc. Les mer her: MUK – hva det er og hva det ikke er (You-Tube) Andre forslag på spørsmål: - Hvorfor er det ikke bra med for mye salt? Andy 1 Siter
Andy Skrevet 4. september 2012 Forfatter Skrevet 4. september 2012 "Konstantinovs skrev: Tok meg tid til å lese igjennom FAQen og har noen kommentarer: Takk! Skal se gjennom det og gjøre eventuelle endringer der det er nødvendig "Lily skrev: Hvordan gjør jeg maten sunnere? Å lage maten fra bunnen av er i veldig mange tilfeller et riktig steg på veien, da ferdigmat som regel inneholder mye salt, sukker og tilsetningsstoffer. I tillegg er det ofte brukt mye "alternative" fyllemidler for å redusere kostnadene. Les mer her: Mat og matglede – praktiske tips for å lage god og sunn mat Hva er MUK-kjøtt? MUK-kjøtt står for mekanisk utbeinet kjøtt, og er et produkt som er mye brukt i bearbeidede produkter som kjøttboller, snitzler, etc. Les mer her: MUK – hva det er og hva det ikke er (You-Tube) Andre forslag på spørsmål: - Hvorfor er det ikke bra med for mye salt? Bra bidrag Lily! Siter
Tjoms Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Lyle Mcdonald har MYE bra som burde vært lenket inn her. Blant annet: The Fundamentals of Fat Loss Part 1 | BodyRecomposition - The Home of Lyle McDonald link til del 2 er i artikkelen Fat Loss for Athletes: Part 1 | BodyRecomposition - The Home of Lyle McDonald igjen link til neste deler er i artikkelen Kirill W. 1 Siter
FrkDiaz Skrevet 16. desember 2013 Skrevet 16. desember 2013 Edit: Det er en del av linkene som ikke virker, kan kanskje være greit å få fikset dette Siter
Myr Skrevet 8. januar 2014 Skrevet 8. januar 2014 Kan ikke hovedtråden komme opp som forslag/popup før brukere med under 200-300 innlegg poster en tråd? Det er så insane mye repost av proteinpulver, kreatin, oppnedivekt osv. ? Broseidon og Groenhaug 2 Siter
Indiska Skrevet 8. januar 2014 Skrevet 8. januar 2014 "Myr skrev: Kan ikke hovedtråden komme opp som forslag/popup før brukere med under 200-300 innlegg poster en tråd? Det er så insane mye repost av proteinpulver, kreatin, oppnedivekt osv. ? Problemet er at alle tror at de er et jævla unikum, og akkurat det kommer man ikke unna uansett hvor mye FAQ det er. It does not apply to them, because they are SPECIAL. Lena Ludvigsen, Aurelius, Broseidon og 1 annen 4 Siter
Broseidon Skrevet 8. januar 2014 Skrevet 8. januar 2014 But they are special, just like everybody Else:D ThereseHag, Kirill W. og Lena Ludvigsen 3 Siter
Andy Skrevet 8. januar 2014 Forfatter Skrevet 8. januar 2014 "Myr skrev: Kan ikke hovedtråden komme opp som forslag/popup før brukere med under 200-300 innlegg poster en tråd? Det er så insane mye repost av proteinpulver, kreatin, oppnedivekt osv. ? Det var derfor vi prøvde oss med FAQ. Tror vi har drøfta det litt før, men kan alltids høre med Espen igjen. Hovedgrunnen er vel stort sett hva Indiska sa. Det er også litt av grunnen til at det ikke er flere FAQs. Starta med noen få for å se hvordan det gikk. Konklusjonen er vel at folk som regel ikke leser dem uansett. Siter
Keegil Skrevet 8. januar 2014 Skrevet 8. januar 2014 Det er ikke akkurat som om forumet blir fullstendig nedspammet av de samme problemstillingene heller, selv om det selvfølgelig er en del gjengangere når det gjelder tema og jeg forstår innvendingen fra de som har vært her en stund og tilbringer en del tid her. Det er imidlertid greit med litt aktivitet og tilstrømming av nye brukere også, og det er begrenset hvor mange forskjellige basisproblemstillinger man kan lage ut av trening og ernæring. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.