Gå til innhold

Slanking og dårlig ånde,noe sammenheng?


Metal_Barbie

Anbefalte innlegg

slutt med lavkarbo, du fyller bare innsiden din med drit og lort. gå ned på en naturlig måte, som trim og trening!

Det var en ganske bastant og ekstrem påstand. Kunne du gitt oss et mer vitenskapelig navn på driten og lorten, eventuelt noen referanser til forskning som har sett på drit og lort som resultat av lavkarbo ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

ULEMPER

- Karbohydrater har viktige regulatoriske funksjoner som stimulering av insulinsekresjonen, påvirker kroppens tilgjengelighet av engergisubstrater som frie fettsyrer, ketonlegemer og glykogen. Glukose og fruktose har mange viktige roller i kroppen, spesielt innenfor regulering av sult/metthet og integrering av signaler fra forskjellige vev og organsystemer. (1)

- Lavkarbodiett for de fleste reduserer LDL partikkelstørrelsen, og små og kompakte LDL partikler anses for å være atherosklerose-drivende selv om konsentrasjonen i blodet er lav. (1)

- Bivirkninger av lavkarbo beskrives som dehydrering, hodepine, GI-symptomer (forstoppelse), hypoglykemi (lav glukose i blod), økte nivåer av urinsyre i blodet (urinsyregikt) og vitamin-mangel. (2)

- Langtidsbruk av lavkarbo er assosiert med økning av homocystein (7%) i blodet over en periode på mer enn 6 måneder. Interessant nok kunne man se en reduksjon (7%) av homocystein i blodet på personer som hadde stått på en lav-fett diett. (2)

- Lavkarbodiett genererer acidose (syre) i kroppen, som fremmer mobilisering av kalsium fra benvev, noe som fører til kalsiuri (utskillelse av kalsium i urinen). Acidose øker GFR noe som gir nedsatt reabsorpsjon av kalsium i nyrene (gir større utskillelse). Dette gir en reduksjon i markører for bendannelse. Avhengig av proteinkilden, dens metabolisme og innhold av svovelholdige aminosyrer vil man kunne se et økt tap av kalsium, kalium, natrium og ammoniumioner via nyrene. Lavkarbodietter medfører et økt tap av kalsium på 53% sammenliknet med en vanlig diett. (2)

- Mange lavkarbodietter inneholder lite frukt. (2)

- Lavkarbodietter øker faren for dannelse av nyresten. Det skilles ut mer kalsium, og sammen med en redusert ekskresjon av sitronsyre øker faren for nyrestein. (2)

- En streng lavkarbodiett virker negativt på neovaskularisering av vev, man ser en økt arteriell stivhet og fettdeponering. LDL er observert å øke proporsjonalt med konsentrasjonen av ketonlegemer i blodet (som vi får mye av ved streng lavkarbo). (3)

- Lavt inntak av karbohydrater kan gi mangel på kalsium og fiber, noe som medfører redusert benmasse og obstipasjon. Videre nevnes redusert produksjon av serotonin i hjernen. Man har også sett høyere nivåer av angst, sinne, stress, humørsvingninger, tretthet, depresjon, lavere fysisk aktivitet og mindre tiltakslyst og fantasi. Mange av disse symptomene er relatert til mangel på mange vitaminer/mineraler, som karbohydrater er en god kilde til gjennom korn, melkeprodukter og frukt/grønnsaker. (3)

- Uønskede bivirkninger av lav-karbodietten er økt benresorpsjon (nedbryting), nyresteindannelse, forstoppelse, metabolsk acidose, hårtap. (3)

Hva er homocystein?

Homocystein er en aminosyre, dvs en av byggesteinene i proteiner. Homocystein produseres i kroppen vår. Det virker i et samspill med folat (vitamin B9), vitamin B12 og vitamin B6.

De senere årene er man blitt oppmerksom på at homocystein kan være en risikofaktor for å få hjerte- og karsykdom. Spørsmålet er ikke avklart og det pågår stor forskningsaktivitet på området.

Forskningskildene; Dietary carbohydrate restriction induces a unique metabolic state positively affecting atherogenic dyslipidemia, fatty acid partitioning and metabolic syndrom?" Volek JS, Fernandez ML, Feinman RD, Phinny SD. Prog Lipid Res. 2008 Sep;47(5):307-18. Epub 2008 Mar 15. Review.

2. "Low-carbohydrate diets: nutritional and physiological aspects?" Adam-Perrot A., Clifton P., Brouns F. Obes Rev. 2006 Feb; 7(1):49-58. Review.

3. "Low carbohydrate diets: a matter of love or hate?" Frigolet ME, Barragan VE, Gonzalez MT. Ann Nutr Metab. 2011 Oct;58(4):320-34. Epub 2011 Oct 7.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg vet hva lavkarbo er, men man kan også gå på lavkarbo som i og tylle i seg fett, melange og bacon. du vet vell at karbohydrater binder fett sant? slik at du ikke vil legge på deg om du eter fett.. så lenge du holder deg unna karbohydrater. og jeg trodde at du ikke spiste karbohydrater, men at du spiste fett istedet. det er det veldig mange som gjør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ULEMPER

- Karbohydrater har viktige regulatoriske funksjoner som stimulering av insulinsekresjonen, påvirker kroppens tilgjengelighet av engergisubstrater som frie fettsyrer, ketonlegemer og glykogen. Glukose og fruktose har mange viktige roller i kroppen, spesielt innenfor regulering av sult/metthet og integrering av signaler fra forskjellige vev og organsystemer. (1)

- Lavkarbodiett for de fleste reduserer LDL partikkelstørrelsen, og små og kompakte LDL partikler anses for å være atherosklerose-drivende selv om konsentrasjonen i blodet er lav. (1)

- Bivirkninger av lavkarbo beskrives som dehydrering, hodepine, GI-symptomer (forstoppelse), hypoglykemi (lav glukose i blod), økte nivåer av urinsyre i blodet (urinsyregikt) og vitamin-mangel. (2)

- Langtidsbruk av lavkarbo er assosiert med økning av homocystein (7%) i blodet over en periode på mer enn 6 måneder. Interessant nok kunne man se en reduksjon (7%) av homocystein i blodet på personer som hadde stått på en lav-fett diett. (2)

- Lavkarbodiett genererer acidose (syre) i kroppen, som fremmer mobilisering av kalsium fra benvev, noe som fører til kalsiuri (utskillelse av kalsium i urinen). Acidose øker GFR noe som gir nedsatt reabsorpsjon av kalsium i nyrene (gir større utskillelse). Dette gir en reduksjon i markører for bendannelse. Avhengig av proteinkilden, dens metabolisme og innhold av svovelholdige aminosyrer vil man kunne se et økt tap av kalsium, kalium, natrium og ammoniumioner via nyrene. Lavkarbodietter medfører et økt tap av kalsium på 53% sammenliknet med en vanlig diett. (2)

- Mange lavkarbodietter inneholder lite frukt. (2)

- Lavkarbodietter øker faren for dannelse av nyresten. Det skilles ut mer kalsium, og sammen med en redusert ekskresjon av sitronsyre øker faren for nyrestein. (2)

- En streng lavkarbodiett virker negativt på neovaskularisering av vev, man ser en økt arteriell stivhet og fettdeponering. LDL er observert å øke proporsjonalt med konsentrasjonen av ketonlegemer i blodet (som vi får mye av ved streng lavkarbo). (3)

- Lavt inntak av karbohydrater kan gi mangel på kalsium og fiber, noe som medfører redusert benmasse og obstipasjon. Videre nevnes redusert produksjon av serotonin i hjernen. Man har også sett høyere nivåer av angst, sinne, stress, humørsvingninger, tretthet, depresjon, lavere fysisk aktivitet og mindre tiltakslyst og fantasi. Mange av disse symptomene er relatert til mangel på mange vitaminer/mineraler, som karbohydrater er en god kilde til gjennom korn, melkeprodukter og frukt/grønnsaker. (3)

- Uønskede bivirkninger av lav-karbodietten er økt benresorpsjon (nedbryting), nyresteindannelse, forstoppelse, metabolsk acidose, hårtap. (3)

Hva er homocystein?

Homocystein er en aminosyre, dvs en av byggesteinene i proteiner. Homocystein produseres i kroppen vår. Det virker i et samspill med folat (vitamin B9), vitamin B12 og vitamin B6.

De senere årene er man blitt oppmerksom på at homocystein kan være en risikofaktor for å få hjerte- og karsykdom. Spørsmålet er ikke avklart og det pågår stor forskningsaktivitet på området.

Forskningskildene; Dietary carbohydrate restriction induces a unique metabolic state positively affecting atherogenic dyslipidemia, fatty acid partitioning and metabolic syndrom?" Volek JS, Fernandez ML, Feinman RD, Phinny SD. Prog Lipid Res. 2008 Sep;47(5):307-18. Epub 2008 Mar 15. Review.

2. "Low-carbohydrate diets: nutritional and physiological aspects?" Adam-Perrot A., Clifton P., Brouns F. Obes Rev. 2006 Feb; 7(1):49-58. Review.

3. "Low carbohydrate diets: a matter of love or hate?" Frigolet ME, Barragan VE, Gonzalez MT. Ann Nutr Metab. 2011 Oct;58(4):320-34. Epub 2011 Oct 7.

Har du lest om hva lavkarbo kan føre med seg som er positivt egentlig?Dette som står her er ekstreme tilfeller og skjer så og si aldri:p Også er det forksjellige typer lavkarbo og nå sa jeg aldri at jeg spiste LCHF,selv om det heller ikke er noe skadelig for de aller fleste. ;) Jeg har nå aldri opplevd noe av det som står her:eek: . Også er det nok veldig siktet til de som ikke gjør det rett;) Man må ta tilskudd på enkelte typer lavkarbodietter og man må sørge for å få i seg riktig næring...det handler ikke om å kaste innpå rent baconfett dagen lang:ninja:. Hvordan er et kosthold ,der basismaten er egg,kylling,fisk,grønnsaker ,frukt,bær ,salat og nøtter skadelig?Ingen TRENGER å spise brød,pasta,ris og poteter for å overleve tvert imot;)Så jeg ser ikke hvordan du kan si at det ikke er sunt. Må igjen si at trening og trim forå gå ned i vekt kan funke for noen,men jeg vil nå si at for 70% av oss så er det viktigere med kosthold for å gå ned i vekt først og fremst.Treningen kommer som en bonus som har en rekke andre helsefordeler,men mat og trening trnger ikke nødvendigvis å gå hånd i hånd alltid.;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

jeg vet hva lavkarbo er, men man kan også gå på lavkarbo som i og tylle i seg fett, melange og bacon. du vet vell at karbohydrater binder fett sant? slik at du ikke vil legge på deg om du eter fett.. så lenge du holder deg unna karbohydrater. og jeg trodde at du ikke spiste karbohydrater, men at du spiste fett istedet. det er det veldig mange som gjør.

Det er svært få som aldri spiser noe karbs,det er som regel noe karbo i alle dietter. Måten du skriver på og fremtrer deg her viser at du i stor grad ikke har peiling på hva et lavkarbo kosthold er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du lest om hva lavkarbo kan føre med seg som er positivt egentlig?Dette som står her er ekstreme tilfeller og skjer så og si aldri:p Også er det forksjellige typer lavkarbo og nå sa jeg aldri at jeg spiste LCHF,selv om det heller ikke er noe skadelig for de aller fleste. ;) Jeg har nå aldri opplevd noe av det som står her:eek: . Også er det nok veldig siktet til de som ikke gjør det rett;) Man må ta tilskudd på enkelte typer lavkarbodietter og man må sørge for å få i seg riktig næring...det handler ikke om å kaste innpå rent baconfett dagen lang:ninja:. Hvordan er et kosthold ,der basismaten er egg,kylling,fisk,grønnsaker ,frukt,bær ,salat og nøtter skadelig?Ingen TRENGER å spise brød,pasta,ris og poteter for å overleve tvert imot;)Så jeg ser ikke hvordan du kan si at det ikke er sunt. Må igjen si at trening og trim forå gå ned i vekt kan funke for noen,men jeg vil nå si at for 70% av oss så er det viktigere med kosthold for å gå ned i vekt først og fremst.Treningen kommer som en bonus som har en rekke andre helsefordeler,men mat og trening trnger ikke nødvendigvis å gå hånd i hånd alltid.;)

men du vet ikke når det skjer heller!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

håret ja. men ikke andre småting

Herlighet da,selvølgelig merker man om det er noe galt i kroppen. hvis du ikke har noe bedre argumenter å komme med så tror jeg vi sier oss ferdig her,dette blir bare for dumt:p

Så tror jeg du hadde hatt godt av å lese dette så kan du jo komme å fortelle oss alle hvorfor fett er usunt?:p

http://fitnessbloggen.no/aktiver-fettforbrennings-gener-med-omega-3-fettsyrer/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Lavkarbodiett for de fleste reduserer LDL partikkelstørrelsen, og små og kompakte LDL partikler anses for å være atherosklerose-drivende selv om konsentrasjonen i blodet er lav. (1)

Strengt tatt så er det motsatt. Ved økt inntak av fett til fordel for karbohydrater observerer man en økning i partikkelstørrelsen. Et økt inntak av karbohydrater, spesielt raffinerte sådan, gir en økning i antallet små partikler.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16256003

- Bivirkninger av lavkarbo beskrives som dehydrering, hodepine, GI-symptomer (forstoppelse), hypoglykemi (lav glukose i blod), økte nivåer av urinsyre i blodet (urinsyregikt) og vitamin-mangel. (2)

Gjennomført på en fornuftig måte unngår du alle disse, men:

GI-symptomer - de aller fleste rapporterer om at magen fungerer vesentlig bedre. Dette var også tilfelle i en nylig studie av ernæringsstudenter i Oslo.

Hypoglykemi - dette skyldes i såfall metabolske forstyrrelser i insulin/glukagon-mteabolismen.

Vitaminmangel - dette er basert på den latterlige formeningen om at lavkarbo = bare kjøtt og fett.

- Langtidsbruk av lavkarbo er assosiert med økning av homocystein (7%) i blodet over en periode på mer enn 6 måneder. Interessant nok kunne man se en reduksjon (7%) av homocystein i blodet på personer som hadde stått på en lav-fett diett. (2)

For det første så er det ingen som kan si hvilken rolle homocystein spiller i patogenesen til HKS. I WENBIT-studien på haukeland har man prøvd å senke homocystein ved å gi tilskudd av folat og B12, og det hadde ingen effekt på sykelighet/dødelighet, selv om Hcy ble kraftig redusert.

- Lavkarbodiett genererer acidose (syre) i kroppen, som fremmer mobilisering av kalsium fra benvev, noe som fører til kalsiuri (utskillelse av kalsium i urinen). Acidose øker GFR noe som gir nedsatt reabsorpsjon av kalsium i nyrene (gir større utskillelse). Dette gir en reduksjon i markører for bendannelse. Avhengig av proteinkilden, dens metabolisme og innhold av svovelholdige aminosyrer vil man kunne se et økt tap av kalsium, kalium, natrium og ammoniumioner via nyrene. Lavkarbodietter medfører et økt tap av kalsium på 53% sammenliknet med en vanlig diett. (2)

Dette avhenger av hvordan du legger opp lavkarbodietten din. En ketogen diett vil føre til et surere miljø, som i ytterste konsekvens kan føre til utskillelse av kalsium. Det som imidlertid er vanlig er at folk på lavkarbo spiser veldig mye grønnsaker, noe som motvirker disse effektene.

Det er også en vanlig antakelse at man på lavkarbo spiser enormt mye protein, som er syredannende. Dette viser seg ikke å stemme når man registrerer kostholdet til folk, og proteinnivået ikke har endret seg så mye.

- Mange lavkarbodietter inneholder lite frukt. (2)

Er dette nødvendigvis et problem? De fleste lavkarbodietter inneholder mer enn tilstrekkelig med grønnsaker som veier opp for dette.

- En streng lavkarbodiett virker negativt på neovaskularisering av vev, man ser en økt arteriell stivhet og fettdeponering. LDL er observert å øke proporsjonalt med konsentrasjonen av ketonlegemer i blodet (som vi får mye av ved streng lavkarbo). (3)

Du sier det egentlig selv - streng lavkarbo. Dessuten, hvordan er økningen i LDL? Er det flere partikler eller er det snakk om større partikler? Sannsynligvis er det en kombinasjon med hovedvekt på det siste, litt avhengig av hvordan dietten er lagt opp. HDL er sannsynligvis også økt og triglyseridene senket.

- Lavt inntak av karbohydrater kan gi mangel på kalsium og fiber, noe som medfører redusert benmasse og obstipasjon. Videre nevnes redusert produksjon av serotonin i hjernen. Man har også sett høyere nivåer av angst, sinne, stress, humørsvingninger, tretthet, depresjon, lavere fysisk aktivitet og mindre tiltakslyst og fantasi. Mange av disse symptomene er relatert til mangel på mange vitaminer/mineraler, som karbohydrater er en god kilde til gjennom korn, melkeprodukter og frukt/grønnsaker. (3)

Er behovet for fiber satt i sten, eller kan det variere med inntaket av f.eks. karbohydrater? Fra naturens side finner vi fiber der vi finner karbohydrater, noe som underbygger det siste. Redusert benmasse avhenger av mange ting, og det er ikke universelt at lavkarbo gir dette, da det som nevnt blant annet påvirkes av inntaket av grønnsaker.

Angående mangel på vitaminer, så var det en klinisk ernæringsfysiolog fra sverige som gjorde et forsøk der hun spiste streng lavkarbo i en mnd og så hva som skjedde med vitamin/mineralinntaket. Resultatet var at hun lå skyhøyt over for absolutt alt utenom jern, noe hun forklarte med at hun var vegetarianer og derfor ikke spiste kjøtt. Myten om at lavkarbo ikke dekker behovene for mikronæringsstoffer er konstruert fra industrien sin side, spesielt kornindustrien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

For å svare på det du faktisk spør om:

Da jeg testet ut lchf for en god tid tilbake opplevde jeg akkurat det samme som deg da jeg kom i ketose.

Når du spiser så lite karbohydrater at du kommer i ketose vil ketoner skilles ut i pusten. Ketonene er acetoacetat og 3-hydoksybutyrat som begge er nedbrytningsprodukter av fettsyrer. Aceton vil igjen dannes fra acetoacetat.

Aceton har en veldig spesiell lukt, og det er det som lukter vondt. Det er ganske vanskelig å bli kvitt lukten, da det ikke er munnen som lukter, men heller pusten din. Du kan maskere problemet ved å bruke munnskyllevann (sb12), tyggis eller munnspray. Dessverre vil nok ikke ånden bli borte før du begynner å spise mer karbohydrater igjen.

Du får heller se det positive i det: Det betyr bare at dietten din funker:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...