Gå til innhold

Anbefalte innlegg

1428669-8-1345275047149.jpg1428669-8-1345275071690.jpg1428669-8-1345275091226.jpg

Havreboller

1 dl havregryn, store

2 dl skummetmelk

1 egg

1 ss fiberHusk

2 ss knuste linfrø

1 ss PB2 peanøttpulver (peanøttsmør kan også brukes)

1 liten håndfull gojibær / rosiner /blåbær /tranebær eller lignende

ca. 15 dråper vaniljestevia (vaniljeessens og sukrin kan brukes istedenfor)

1 ss kanel

1 ts natron

  • Bland havregryn og 1 dl melk sammen i en liten bolle og lag havregrøt av det.
  • Ha så havregrøten i en større bolle, og bland inn resten av melken og ett egg.
  • Bland så inn fiberHusk, knuste linfrø, PB2 pulver og kanel. Dersom du bruker peanøttsmør, blander du det inn sammen med melken og egget.
  • Bland så inn gojibær / rosiner / blåbær / tranebær eller lignende.
  • Bland inn natron.
  • Ha i ønsket mengde søtning. Dersom du ikke har stevia kan vaniljeessens og sukrin/splenda/natreen benyttes.
  • Ha deigen i 12 små muffinsformer.
  • Stek på 180 grader i ca 30 min.
  • Nytes best når de er varme og gode, rett fra ovnen.. Og gjerne med en liten kopp kaffe.


1428669-12-1345275744505.jpg

YUMMY!

1428669-12-1345275990168.jpg

Luftig, myk og saftig på innsiden.

1428669-12-1345276179261.jpg

Næringsinnhold per porsjon (ca 2 boller)

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440879190712_thumb.jpg

post-10232-14440879192522_thumb.jpg

post-10232-1444087919407_thumb.jpg

post-10232-14440879196651_thumb.jpg

post-10232-14440879199462_thumb.jpg

Fortsetter under...

Enkel og god kyllingsalat med valnøtter og kesamdressing:

post-4109-14440879911422_thumb.png

INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE

90 g kylling (jeg bruker helgrillet kylling som jeg renser og fjerner skinnet fra)

80 g salat (velg de typene du liker best)

20 g valnøtter

5 g olivenolje

Dressing:

45 g mager kesam

5 gram sweet chilli sauce

4-5 dråper stevia

Varm pannen med olje, mens du river/skjærer kyllingen opp i mindre biter. Stek til kyllingen er gylden, og rist valnøttene i noen minutter. Bland kyllingen og nøttene sammen med salaten. Bland deretter ingrediensene til dressingen for seg selv. Til slutt blandes salat og dressing sammen i en bolle. Dryss gjerne litt parmesan over om du vil ha litt mer smak.

Jeg pleier noen ganger å putte hele greia i et grovt pitabrød når jeg har behov for flere karbohydrater. Alternativt kan du spe på med hjemmelagde krutonger.

Se her

Wannabee

for næringsinhold :)

Lakseburger på ristet lavkarbo brød med senneps og dill dressing servert med agurk salat og ovnsbakte potet strips

post-1339-14440879928546_thumb.jpg

1 stk lakseburger 110 g stekes i panne

1 stk lavkarbobrødskive ristet i ovn

1 middel stor potet skåret i strips og bakt i ovn på 220 grader i ca 25 min til de blir gyldene

Agurk skiver i en lake av vann, eddik og sukrin melis

Senneps dressing: 100 g mager kesam, sukkerfri sennep, sukrin og dill. (smak deg fram)

Pynt på tallerken, og VOILA et nydelig måltid er servert!

Supergodt måltid etter trening;

post-454-14440880171236_thumb.jpg

Visp sammen;

  • 1 egg
  • 2 hvitter
  • 1 ss havremel
  • 1 most banan
  • 1/2 boks mager kesam
  • Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)

Stek i små lapper og lag et pannekaketårn overstrødd med ferske jordbær, bringebær og blåbær!

To superenkle, sunne og gode middagsretter:

[ATTACH]52598[/ATTACH]

Godt krydret stekt kylling, stekt paprika og brokkolimos. Brokkoli kokes et par min, krydres med salt, pepper og chili og ei ss sweet chili-saus, før den moses med stavmikser. Ha i en klatt rømme/kesam eller litt melk om du vil. Også folk (barn) som ikke liker brokkoli liker denne :)

[ATTACH]52599[/ATTACH]

Speltlompe med tacokrydret kyllingkjøttdeig, stekt tomat, kesamdressing (krydder/urter etter ønske), gul og rød paprika, spinat og isbergsalat. Lunsjtips: lag kvelden før, rull sammen og pakk i alufolie!

post-6354-14440880673053_thumb.jpg

post-6354-1444088067622_thumb.jpg

Litt sunnere junk-food
(lørdagshamburger a la Linn)

bilde-67-jpg.52967

burger-jpg.52968

Timian og hvitløksburgere servert med chunky fries, en grønnsaksmiks bestående av snackpaprika,sopp,rødløk og vårløk. Toppet med jarlsberg og hjemmelaget barbequesaus. (JA jeg elsker å være kokk, det er så gøy å leke seg på kjøkkenet)

Slik lager du hvitløk og timianburger.

Du trenger:

Karbonadekjøttdeig

Salt etter ønske

Pepper etter ønske.

Hvitløk

Timian.

1 egg

2 små ss med potetmel.

Bland sammen karbonadekjøttdeig og salt. Bland litt sammen slik at den ikke blir så klissete, salte binder vannet i kjøttdeigen, derfor er det lurt å ha slik at det blir en fin klump. (For all del ikke overdriv med saltet) Du må kna og jobbe litt med kjøttdeigen.

Bland inn ett egg, og fortsett å bland med enten fingre eller i en kjøkkenmaskin, tilsett finhakket timian og hvitløk. Ha så i pepper og potetmel og bland til den blir litt fastere. La den hvile litt før du klapper den til burgere og du steker den i panna. La den hvile på kjøkkenbenken i en bolle i noen minutter og ikke i kjøleskapet da det er større sjangse for at den vil sette seg fast i panna, da kaldt og varmt ikke er så glade i hverandre når det gjelder kjøtt og slike ting. Jeg brukte rapsolje i pannen. Dette er da altså ikke noen veldig sunn oppskrift, men unne seg noe av og til kan man. Stek på begge sider til du har fått fine farge på dem og ha mindre tempratur på stekepannen slik at de blir ferdige inni, man vil jo ikke at disse skal se ut som noen brente skosåler heller.

Grønnsaksmiksen.

Paprika

Soppp

Vårløk

Rødløk

Kutt dem i passende biter og stek i pannen, evt sauter i en sauteringspanne eller bak i ovnen (sistnevnte er jo sunnest)

Chunky fries:

Kutt bakepoteter i chunkye staver og fritere i olje i en dyp kasserolle, eller stek/bak i ovnen på høy varme. (baking i ovn er sunnest)

Barbequesaus:

Min egen får dere ikke, men her er en annen grei en dere kan bruke :

Hamburgerbrødene kjøpte jeg, så de får du finne en oppskrift på selv
:)

Enjoy!
:D

Annonse

Kyllingburger à la Hanne

Kyllingburger med baconost (Kavli skivet ost), kalkunbacon, salat, tomat, rødløk, agurk, kald bearnaise og maiskrem :hungry:

post-7310-14440881165674_thumb.jpg

Du trenger:

Kyllingburger

Kalkunbacon

Kavli skivet baconost

Crispysalat

Tomat

Rødløk

Agurk

Kald bearnaise (kan jo byttes ut med ketchup eller annen dressing)

Mais

Fløte

(ikke nødvendig, men godt: Crème Fraìche)

Maiskrem

1 boks mais

1 dæsj fløte

litt Salt & pepper

1 ss creme fraiche

små stekte baconbiter (kan sløyfes)

post-7310-14440881156097_thumb.jpg

post-7310-1444088116086_thumb.jpg

Hannes fylte kyllingfilet!

Dette er kanskje ikke en sunn oppskrift, men utrolig godt!

Du trenger

Kyllingfilet

Fetaost

Bacon

Pesto

Litt ost

Mais

Fløte

Crème fraìche

Sjampinjong

Løk

Salat-stæsj

Potetbåter

Salt & pepper

Kylling

Brun kyllingfileten(e) på hver side, stek de på litt lavere temperatur en stund og ta de av platen. Kutt så en lomme på fileten(e), ikke kutt helt gjennom. Fyll lommen med fetaost og pesto og surr baconskiver rundt, to skiver per filet kan være greit. Ha litt revet ost på og gratiner fileten(e) i ovnen til baconet er ferdig og osten smelta.

Maiskrem

Kok opp mais med en dæsj fløte, skal ikke være mye fløte til å begynne med. Salte og pepre etter ønske. Når det er kokt opp, bruk en stavmikser eller blender til å lage krem ut av det. Tilsett mer fløte om ønskelig for å få rett konsistens, og en spiseskje crème fraìche. Ha gjerne i små biter bacon.

Soppstuing

Stek fersk sjampinjong og løk på svak varme, ha gjerne i ekte smør for smakens skyld. Krydre med salt & pepper :) Når soppen og løken er ferdig stekt, det skal være gyllen brunt, tilsett fløte og kok opp. Tilsett crème fraìche rett før servering.

Serveres med valgfri potet og salat :)

post-7310-14440881176773_thumb.jpg

post-7310-14440881153026_thumb.jpg

(dette er uten potet, og med parmesan istedet for fetaost og pesto inne i kyllingfileten)

post-7310-14440881170389_thumb.jpg

post-7310-14440881173608_thumb.jpg

Denne riskremen bruker jeg i bland som postworkout, og helledussen så fantastisk deiligt det smaker!

RISKREM

1 skyr med valgfri smak

1 dl skummet/lett melk

1-2 ss hvit ris, kokt

Noen rosiener/litt oppkuttet/tørket frukt, eller bær

En liten håndfull usaltede nøtter

(Proteinpulver dersom du ønsker å øke innholdet av proteiner)

Kanel

  1. Bland skyr, melk og ris i en liten skål, og tilsett valgt oppkuttet/tørket frukt, eller bær og nøtter.
  2. Dryss over med kanel, og rør inn.
  3. NYT!

1428669-10-1345923954953.jpg1428669-10-1345923976515.jpg

Appelsin og mango skyr med skummet melk, ris, rosiner, usaltede peanøtter og kanel.

1428669-10-1345924050784.jpg1428669-10-1345924075187.jpg

Skogsbærdrøm av skogsbærskyr, skummet melk, ris, varme bjørnebær, litt rosiner og usaltede peanøtter.

1428669-10-1345924292945.jpg1428669-10-1345924322040.jpg

Tidenes fruktsalat. Appelsin og mangoskyr, skummet melk, ris, eple, banan, druer, appelsin og kanel.

FASTFOOD, the healthy way.

Slenger på et supert, raskt, enkelt, sunt og godt lunsjtips også!

123 Tunaroll!

1 boks tunfisk i vann

1 fullkornstortilla

litt paprika

litt agurk

Sukkerfri ketchup

oregano

  • Varm fullkornstortillaen
  • Hell vannet av tunfisken
  • Skjær paprika og agurk i mundre biter
  • Ha tunfisk, paprika og agurk på fullkornstortillaen, ha sukkerfri ketchup og oregano over, og rull.
  • Ready roll på 123!

1428669-10-1345928404708.jpg1428669-10-1345928447936.jpg1428669-10-1345928304869-n400.jpg

hele arbeidshelgens lunsj :) nam nam

www.suntoggodtregine.blogg.no

Thailaks (www.suntoggodtregine.blogg.no)

2 porsjoner

2 laksefileter

1/2 boks kokosmelk (lett)

1/2 squash

1/2 spiss paprika

2 stk champinong

1/2 rødløk

(sukkererter, cherrytomater, grønn og gul paprika)

Sitrongress på tube

Fersk/tubet/malt koriander

1 sitronbåt

Pepper, chilikrydder

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Skjær så squash, paprika, champinong, rødløk og andre grønnsaker i mindre biter. Ha grønnsakene i en ildfast form.
  3. Bland kokosmelk med tubet sitrongress, og hell over grønnsakene. Bland så godt.
  4. Ha laksefiletene på toppen, og press sitronen over. Ha fersk, tubet eller malt koriander på laksen, og pensle over filetene.
  5. Pepre og krydre med ønsket mengde pepper og chilikrydder. Jeg syntes chili explosion fra santa maria er et velegnet chilikrydder.
  6. Stek på 180 grader i ca 20 minutter.
  7. Server med fullkornsris og chilisaus.

1428669-8-1346053578764.jpg

Lekkert, sunt og supergodt!

1428669-8-1346053557136-n400.jpg

Servert i lunsjbokser med HOTchilisaus.

post-10232-14440881527669_thumb.jpg

post-10232-14440881569421_thumb.jpg

Muffelett (www.suntoggodtregine.blogg.no)

4 store muffinsformer

6 egg

To dæsjer vann

2 slicer med hvitost (lett)

6 skiver med kokt skinke

1/2 paprika

1 tomat

1/4 rødløk

Litt vårløk

4 brokkolitopper

Salt, pepper

(andre gode grønnsaker)

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Bland så 4 egg med en dæsj vann, ha i salt og pepper.
  • Kutt opp hvitost, skinke, paprika, tomat, rødløk og vårløk i mindre biter, og bland de med eggene.
  • Fordel røren i 4 store muffinsformer. (obsobs! ha gjerne 2 muffinsformer, eller bruk muffinsbrett slik at røren ikke renner ut)
  • Bland så de to siste eggene med en liten dæsj vann, og ha dette på toppen av hver muffins.
  • Putt en brokkolitopp i hver av av muffinsene, slik at den stikker opp.
  • Stek på 180 grader i 30-35 minutter.

1428669-9-1346226054498.jpg1428669-11-1346226078149.jpg

1428669-9-1346226188317.jpg

Muffelett (www.suntoggodtregine.blogg.no)

4 store muffinsformer

6 egg

To dæsjer vann

2 slicer med hvitost (lett)

6 skiver med kokt skinke

1/2 paprika

1 tomat

1/4 rødløk

Litt vårløk

4 brokkolitopper

Salt, pepper

(andre gode grønnsaker)

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Bland så 4 egg med en dæsj vann, ha i salt og pepper.
  • Kutt opp hvitost, skinke, paprika, tomat, rødløk og vårløk i mindre biter, og bland de med eggene.
  • Fordel røren i 4 store muffinsformer. (obsobs! ha gjerne 2 muffinsformer på en muffelett, eller bruk muffinsbrett slik at røren ikke renner ut)
  • Bland så de to siste eggene med en liten dæsj vann, og ha dette på toppen av hver muffins.
  • Putt en brokkolitopp i hver av av muffinsene, slik at den stikker opp.
  • Stek på 180 grader i 30-35 minutter.

1428669-9-1346226054498.jpg1428669-11-1346226078149.jpg

1428669-9-1346226188317.jpg

post-10232-144408819848_thumb.jpg

post-10232-14440881987135_thumb.jpg

post-10232-14440881989561_thumb.jpg

post-10232-14440881992105_thumb.jpg

Annonse

Jeg er ikke superfan av fisk, så når jeg først skal ha fiskemiddag, må jeg gjøre litt ekstra ut av det. I dag ble det laks med hjemmelaget panering sammen med ovnsbakte grønnsaker, ruccula og en dæsj kesam på toppen. Nammenamm!

post-4109-14440882341664_thumb.jpg

Wannabee

Sitronlaks(www.suntoggodtregine.blogg.no)

Laksefileter

Sitron

Pepper

hvitløkspepper

Sitronpepper

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Plasser laksefiletene i en ildfast form, og press masse sitron over. Dryss så over pepper,hvitløkspepper og sitronpepper.
  • Ovnsbak laksefiletene i ca 15 minutter.

Pastagryte

2-4 porsjoner

1 dl matfløte

2 dl vann

2 ss matyoghurt

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

1/2 gul paprika

2 stk sjarlottløk

1 stor sjampinon

kokt fullkornspasta (bestem mengde etter antall pers, beregn 30-40 g per pers)

ca 10 g revet ost

Sitron

pepper, toscana krydder, salt, paprikakrydder, hvitløkspepper

  • Kutt opp paprika i terninger, og sjarlottløk i små strimler, ha dette i en kaserolle og hell matfløte og vann over.
  • Kok opp under omrøring.
  • La dette koke i noen minutter før du tilsetter biter av sjampinon (som gjerne kan være stekt litt i forkant).
  • Kok litt til.
  • Smak til med pepper, krydder og sitronsaft, og mot slutten av koketiden tilsetter du 2 ss matyoghurtog ferdigkokt fullkornspasta.
  • Hell over i en ildfast form, og strø ost over. Rør osten litt inn.
  • Legg laksefiletne på toppen, og varm i ovnen på 125 grader i 10-12 minutter.

1428669-9-1346348851101.jpg

Sausen godgjør seg i gryten.

1428669-11-1346349616453.jpg

Dette fylte godt i de to magene ved middagsbordet i går.

images?q=tbn:ANd9GcR8mB34nzWAzTi_-ZWigfG0HIb8oLfQhvgslN1yPS47LsnX9S69

Denne gryten inneholder sausen som beskrevet over, med 30 g fullkornspasta og 125 g sitronlaks per pers. Inneholdet per porsjon er da ca. 500 kcal. Masse gode proteiner, godt fiskefett og moderate mengder karbohydrater.. En fin middag, som metter godt og lenge.

1428669-11-1346349810030.jpg1428669-11-1346349832240.jpg

post-10232-14440882349382_thumb.jpg

post-10232-14440882352275_thumb.jpg

post-10232-14440882354759_thumb.jpg

post-10232-14440882357044_thumb.jpg

Deilig & sunn sjokolademousse;

post-7048-14440882365405_thumb.jpg

  • 100 gram kikerter
  • 0.5 dl skummet melk
  • 15 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1/2 ss 100% rå kakao
  • 1 ss peanøttmel
  • 2-3 ss sukrinmelis
  • Litt salt
  • To dråper sjokoladeessens
  • Masse soyakrem!


Kjør alt i en mikser til en jevn og mør masse. Ha i væske ved behov og miks videre. Fyll opp et dessertglass eller to, og topp med soyakrem, vanlig krem eller eggehivtekrem!

Mmmm, godt med god samvittighet! :D(y)

Tortillapizza tacochicken (www.suntoggodtregine.blogg.no)

2 kyllingfileter

1 fullkornstortilla

Raspet ost

Tomat

Paprika (gul, grønn, rød)

Rødløk

Champinon

Tacokrydder + litt vann

Jalapeno

Salsasaus

Mager kesam

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Skjær kylling i mindre biter, og stek dem.
  • Kutt opp paprika, tomat, løk og champinon, del også jalapenos i mindre biter og ha dette på stekepannen med kyllingen.
  • Mot slutten av steketiden tilsetter du tacokrydderet og litt vann, stek så lenge at vannet fordamper nesten helt.
  • Bland mager kesam og salsasaus, smør så dette utover en fullkornstortilla. Ha på kyllingblandingen, og topp med ost.
  • Stekes på rist til osten er fin og gylden, ca 15 minutter.
  • Nytes enten alene, eller med mager kesam, guacamole og salsa. Den er superdigg uansett :)
  • GOD HELG!

1428669-11-1346350459232-n400.jpg

Stekeklar

1428669-11-1346350515641-n400.jpg

Spiseklar

1428669-11-1346350548954-n400.jpg

post-10232-14440882696411_thumb.jpg

post-10232-14440882699165_thumb.jpg

post-10232-14440882701591_thumb.jpg

Tomatgryte med laks - så enkelt, så sunt og så godt.

250 g laksefilet

1 boks hermetiske tomater (hakkede eller hele)

2 hele tomater

1/2 grønn paprika

1/2 rød paprika

1/2 gul paprika

2 stk charlottløk

(chili på tube, hvitløk, basilikum)

salt, pepper, toscana

fullkornspasta, bønner, linser, fullkornsris, byggris, quinoa, grovbrød eller lignende

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Hakk opp løk, tomater og paprika, og ha det i en ildfast form.
  • Bland inn de hermetiske/hakkede tomatene.
  • Del laksen i små terninger, og bland de godt inn.
  • Krydre og pepre etter eget ønske, og tilsett gjerne smaker i form av hvitløk, chili eller basilikum.
  • Ovnsbak i ca 20 minutter.
  • Ta ut av ovnen og rør om, tilsett gjerne fullkornspasta, bønner, linser, fullkornsris, byggris, quinoa eller lignende, eller server med en fersk grovbrødskive.

1428669-8-1346618967321.jpg1428669-8-1346618990978.jpg

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440883223883_thumb.jpg

post-10232-14440883225486_thumb.jpg

Squasagne

400 g kjøttdeig av kylling, storfe eller svin

1 boks hakkede tomater

0.5 dl matfløte

2 stk sjampinon

1 hel rød chili

1 rød paprika

1 rødløk

1-2 fedd hvitløk

1/2 grønn squash

Soltørkede tomater

Noen slicer med hvitost

Hvitløkspepper, pepper, litt salt, toscanakrydder, paprikakrydder

  • Brun kjøttdeigen på en stekepanne.
  • Skjær paprika, sjampinong, chili, rødløk og soltørkede tomater i mindre biter og tilsett i stekepannen. Stek i noen minutter.
  • Tilsett en boks med hakkede tomater, og bland inn matfløte. Smak til med hvitløk, pepper og krydder.
  • Ha halvparten av blandingen i en ildfast form.
  • Skjær squash i tynne skiver, bruk gjerne ostehøvvel. De får da den perfekte tykkelsen.
  • Legg squash over blandingen, og dekk til med resten av kjøttblandingen. Ha så ost på toppen.
  • Stekes på 180 grader til osten er fin og gylden, 15-20 min.

Servers gjerne med salat, litt avokado, guacamole eller kanskje en grovbrødskive.

1428669-7-1346789047481.jpg1428669-9-1346789164948.jpg

1428669-9-1346789184795.jpg

Dette bør du prøve å lage i uka. Lag gjerne en litt mer barnevennlig versjon uten chili, så den ikke blir så sterk.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440883703407_thumb.jpg

post-10232-14440883704499_thumb.jpg

post-10232-14440883715053_thumb.jpg

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...