Jump to content

StiligeCecilie

Members
 • Content Count

  1928
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

StiligeCecilie last won the day on May 6 2016

StiligeCecilie had the most liked content!

1 Follower

About StiligeCecilie

 • Rank
  Fitness blogger
 • Birthday 12/02/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stiligececilie.net

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg skjønner poenget ditt, men hvor mange overvektige/hobbymosjonister/kontorrotter har egentlig bruk for dette? Er det ikke bedre å få i seg karbohydrater gjennom grønnsaker, poteter og ris?
 2. Føler meg mett med tanke på at jeg velger lavkarbo/høyprotein som regel. Da klarer jeg meg lengre mellom hvert måltid og jeg kan legge inn litt ekstra "kos" på kvelden (selvfølgelig i form av proteiner og fett). Likevel er jeg ekstremt sliten dagen etter trening, og det er nesten som alle musklene "verker", men ikke i form av gangsperr. Dette er jo forsåvidt greit, og jeg er enig i det. Jeg vet dog ikke om grensene mine stemmer med disse tallene (kanskje underskuddet mitt er mindre enn 500?) - men jo mer jeg kutter, jo kjipere/vanskeligere blir det for meg å holde ut. For å utdype dette med søvn; jeg sover minst 6-7 timer hver natt. Jeg sliter med oppvåkning og dårligere søvnkvalitet, men det er ikke så veldig alvorlig. Jeg har fått medisiner mot dette, men jeg måtte slutte med de fordi bivirkningene ikke var verdt det. Har ingen planer om å slutte å spise. Men ved to anledninger, så raste jeg ned i vekt fordi jeg ikke klarte å spise (1. sterk antibiotikakur 2. forelskaaaa). Utenom de to anledningene så har jeg aldri klart å "slutte å spise", for jeg elsker mat og sliter heller med det motsatte problemet.
 3. Ok, så jeg bega meg ut på /r/Fitness for å få litt tilbakemeldinger og alle sier bare kutt, kutt, kutt kalorier. Det er litt motsatt av hva jeg har lært her (ikke kutt for mye, moderat underskudd, lytt til kroppen, ikke gå på en smell). Når jeg prøver å forklare at jeg mener det er usunt å kutte enda mer fordi det har jeg lært her, så får jeg beskjed om at jeg har fått "dårlige råd". Det jeg har erfart hittil er at vedlikehold på treningsdager og underskudd på hviledager = ekstremt sliten kropp (ikke gangsperr, men rett og slett utslitt). Og det er gitt at 2200/1800 faktisk er vedlikehold/underskudd for meg. Mulig jeg fremdeles kan kutte mer, men jeg føler jeg ikke bør gjøre det når jeg blir så sliten - det går jo utover prestasjon på jobb og hjemme. Så hvor mye kan jeg egentlig kutte før det blir usunt? Og kan det være at det er søvnen som fucker med meg?
 4. Ok, så jeg bega meg ut på /r/Fitness for å få litt tilbakemeldinger og alle sier bare kutt, kutt, kutt kalorier. Det er litt motsatt av hva jeg har lært her (ikke kutt for mye, moderat underskudd, lytt til kroppen, ikke gå på en smell). Når jeg prøver å forklare at jeg mener det er usunt å kutte enda mer fordi det har jeg lært her, så får jeg beskjed om at jeg har fått "dårlige råd". Det jeg har erfart hittil er at vedlikehold på treningsdager og underskudd på hviledager = ekstremt sliten kropp (ikke gangsperr, men rett og slett utslitt). Og det er gitt at 2200/1800 faktisk er vedlikehold/underskudd for meg. Mulig jeg fremdeles kan kutte mer, men jeg føler jeg ikke bør gjøre det når jeg blir så sliten - det går jo utover prestasjon på jobb og hjemme. Så hvor mye kan jeg egentlig kutte før det blir usunt? Og kan det være at det er søvnen som fucker med meg?
 5. Jeg føler med deg. Hele greiene suger faktisk. Håper du finner ut av det!
 6. Jeg vet ikke hvor mye det er på Askøy, men om du skal jobbe eller dra inn til sentrum med jevne mellomrom, så blir utvalget endel større.
 7. Er her, prøver å finne frem. Føler liksom alle nye innlegg drukner i loggbøker, nå som alt skal vises i feeden. EDIT: Ok, jeg oppdaget nettopp at man kan filtrere ut Loggbok-forumet fra feeden. My bad.
 8. Uhm, takk lol Nei, men seriøst, takk for et godt svar, det klarte opp ganske mye for meg. Jeg tror jeg var klar på dette i orginalinnlegget mitt at jeg ikke skulle kutte gluten da jeg har fått beskjed om å ikke gjøre det og jeg forstår jo at prøven ikke vil bli korrekt. Jeg får vel bare vente, det er irriterende å gå 2 måneder i "limbo" der jeg ikke kan jobbe med de endringene jeg vil. Dog vurderer jeg likevel å kjøre to uker PSMF nå fordi jeg ikke vil vente mer og trenger å komme i gang. Etter det får jeg bare spise "normalt", bare i litt mindre mengder (trøkket jo i meg to svære tacolefser med fyll på mandag, kanskje det likevel er nok om jeg bare spiser èn?). Tarmen rekker jo kanskje ikke reparere seg så fort uansett, og ihvertfall ikke om jeg spiser gluten, bare i litt mindre mengder. Type, å faktisk legge til karbo i form av hvete ol, i stedet for ris, poteter og slikt bare disse to månedene?
 9. Jeg fikk for litt siden brev fra legen om at jeg slo ut på cøliakitesten og har i ettertid blitt innkalt til gastroskopi hos spesialist i august. Jeg hadde planer om å kjøre PSMF i 12 dager fra neste uke, for så å spise lavkarbo etter det, men jeg kan jo ikke kutte ut gluten før gastroskopien. Det jeg da lurer på er: - Er det nok at jeg bare spiser gluten i små mengdet jevnt og trutt mot prøven, eller må jeg spise "normal" mengde i forhold til hva jeg har gjort før (og dermed ikke lavkarbo)? - Kan det også være mulig at HVIS jeg har cøliaki så kan det ha bidratt til at jeg ikke klarer å gå ned i fettvekt? Jeg vet at mange går ufrivillig ned i vekt når de har cøliaki fordi kroppen ikke tar opp næringsstoffene, men jeg forstår det også slik at det ikke gjelder alle? - Kan de påvise cøliaki på blodprøven, eller er det fremdeles en sjanse for at jeg ikke får diagnosen etter gastroskopien? Legen min var vag i brevet. Håper det ordner seg for meg nå, for jeg sliter med symptomene, selv om de ikke er alvorlige. Dog kan jeg også endelig få et svar på hvorfor jeg er så utslitt hele tiden. Jeg føler iallefall selv at å leve uten gluten er verdt det om jeg vil føle meg mye bedre, men det vet jeg ikke før gastroskopien.
 10. Det billigste proteintilskuddet får du ved å droppe et dyrt pulver og heller øke proteininntak via maten.
 11. Noen ganger er det små grep som skal til for å kutte på kaloriene. For eksempel, så kan du jo spise kyllingen, men droppe skinnet. Droppe potetsalaten, fyll opp med litt mer grønnsaker, så blir du mett, men for mye mindre kalorier. Igjen, så er det dette med å ofre noe - om en skje med potetsalat er viktigere enn en sunnere kropp og et sunnere liv, så bør man kanskje sette seg ned og tenke over prioriteringene sine. Man kan spise så utrolig mye god mat som har mindre kalorier, det gjelder bare å være åpen for det, og gjøre litt research.
 12. Bra innstilling! Og 8 kg på 2 mnd er jo knallbra!!
 13. Har du prøvd å telle kaloriene dine en liten stund? Altså vet du mer nøyaktig hva du får i deg? Hvis du får i deg mer energi enn du forbrenner, så vil det gå feil vei.. Og det vet man aldri sikkert før man faktisk har telt alt man får i seg, både væske og fast føde.. Ofte får man en aha-opplevelse her. Det viktigste er å komme inn i en rutine man kan leve med, det betyr ofte å trene seg opp til en viss treningsmengde - ingen kan gå fra 0 trening til 5-6 dager i uken med et knips og så holde på med dette livet ut. Sett deg delmål, jeg har sagt til meg selv at jeg SKAL gå på trening to dager i uken, også når det er skikkelig innarbeidet, så prøver jeg 3 osv. Jeg håper du finner en fin balanse du kan leve resten av livet med, glem dietter og raske løsninger - de finnes ikke. Dette klarer du Lykke til!
 14. StiligeCecilie

  Dagens Glade

  Lysere tider, lysere sinn ;) Det er heldigvis ikke bare avhengig av været lenger - har hatt masse mental trening siste halvåret, så nå er jeg klar for fysisk trening! Savner det! :D
 15. Fløte, smør, olje og ost Om du har salat, f.eks, så er det enkelt å booste den med marinert fetaost! Nammmmm
×
×
 • Create New...