Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest Jester

TACOS NORTENOS på grill!

(kan bruke stekovn med grillfunksjon for salsa verde også på vinteren, men er digg med røyksmaken)

Forberedelser:

Kjøtt man liker, her kan man bruke storfe av ymse slag, svin eller kylling. Men storfe er en vinner, blir mye mer saftig.

Valget falt i dag på entrecote får det gjør seg på grillen, mye fett :)

Marinade for kjøttet: (marineres et par timer i kjøleskapet, så en time på benken for å bli romtemperert)

Olivenolje

Salt

Pepper

Limejuice

paprikakrydder

cayennepepper

Løkpulver

Habanero Tabasco

-Her kan man blande som man selv ønsker, og etter kjøttype. La kjøttet bade og limejuicen vil gi det en nesten stekt farge og starte nedbrytningen.

Salsa Verde:

Grønn Paprika

Grønn Chili

Olivenolje

Salt

Pepper

Lime Juice

Fersk koriander (mye)

-Grill paprika og chili til de er sorte, la de kjøle seg ned i en pose eller lignende, det vil hjelpe å løsne skinnet. Dra så av det meste av det sorte (gjør ikke noe om man ikke får alt av) på paprikaen, og la det bare være på chilien. Putt dette i en blender med det andre og smak til. Ikke vær redd for å gi gass på koriander, juice og chilien :)

Ellers brukte jeg mini-tortillas som jeg la på grillen, godt med litt brent/røyksmak av de også. Samt Refried beans, litt ost, rømme og ymse grønnsaker. Alt etter ønske, betyr ikke så mye her, da stjernen i showet er kjøttet og salsaen :)

Strimle kjøttet i spisbare biter, fyll med kjøtt, bønner og ost (alle varme elementer, eller elementer som påvirkes av varme) Det sier seg selv at all kjøttsaften på skjærefjøla skal helles over før det brettes.

Brett og smør på Salsa på toppen. Om jeg lager den svak så dynker jeg maten, i dag var den RAKETT STERK, så holdt plenty med litt :)

Og så litt bilder:

imag0296-jpg.47320

imag0297-jpg.47321

imag0299-jpg.47323

imag0300-jpg.47324

Fortsetter under...

Gjest Jester

Marinert Biff, Maispure og Pico De Gallo

Maispurèen for sødme og alle liker litt kremaktig konsistens, men mektig, og Pico De Gallo for å ha noe med litt knas og tyggemotstand samt syrlighet og friskhet. Funker fjell sammen mot det spicy kjøttet.

Mørbrad i dag, marinert noen timer:

Olivenolje

salt

pepper

cayennepulver

paprikapulver

løkpulver

habanero tabaso

Trappeys original hot sauce

Lime juice

Pico De Gallo:

Tomat

Koriander

Rødløk (la denne trekke i limejuice en times tid)

Grønn Chili

Olivenolje

salt

pepper

Limejuice

Maispure:

mais

fløte

salt

pepper

smør

-Kok det mørt, ha i blender :)

Resultat?

Ps. ha en skje i nærheten, når kjøttet hviler så kommer det masse magisk veske ut som er 100% konsentrert lykke! Hell over biffen!

imag0304-jpg.47644

imag0305-jpg.47645

Protein & Fiber-Havregrøt :D

Trenger noe som varer nå som det har gått i ett kjør med konkurranser, jobb og trening, og når det blir lange dager!

Superdigg med varmt til frokost, og den holder meg mett i en evighet :)

Innhold:

Havregryn m/Kruskakli

Vann

Bakepro

Fiber sund

Topping

post-1891-14440874920366_thumb.jpg

Fremgangsmåte:

Havregryn m/kruskakli

+ vann

= grøt (velg mengde selv. Jeg pleier å ta ca 1 dl ish...)

Når grøten er nesten ferdig og litt vannete, hiv oppi c 2-3 ss Bakepro og rør det sammen til den får en fin konsistens.

Topp med fiber sund (smaker digg, har god krønsj og mye fiber uten sukker), og favoritt topping. Jeg har dilla på jorbær eller blåbærsyltetøy uten sukker :)

post-1891-14440874921635_thumb.jpg

post-1891-14440874923644_thumb.jpg

post-1891-14440874925251_thumb.jpg

Dagens middagstips:

God hjemmelaget fiskegrateng!

Fiskegrateng er i seg selv en sunn rett, men jeg har valgt å sunnifisere den. Dette er min versjon og består av mye proteiner, har et lavt fettinnhold og inneholder det gode og sunne fettet, karbohydrater kan justeres etter mengde pasta/makaroni, men kan også droppes . Dette en rett med mye PROTEIN for alle oss proteinlovers out there o-o Dersom du dropper makaronien er dette en super rett dersom du følger PSMF. I tillegg kan den lages helt gluten- og laktosefri, så denne er super for allergikere og (y)

Det tar litt tid å lage denne, men det er verdt det ;) I promise!

post-14548-1444087495216_thumb.jpg

Du trenger:

  • 600 g torskefilet
  • 1-2 blomkålhoder, evt frossen blomkål og brokkoliblanding
  • 0,5 purre (kan sløyfes)
  • 160 g fullkornspasta/makaroni (kan sløyfes)

Hvit saus:

  • 12g cocosa(NB: ikke extra virgin)
  • 1-2 ss (15g) mel (jyttemel, hvetemel, havremel, fullkornsmel)
  • 2-2,5 dl havremelk (kumelk, soyamelk, rismelk funker like bra)


  • 1-1,5 dl vann (fiskekraft/ fiskebuljong kan også brukes)
  • 1 ts dijon sennep
  • salt, hvit pepper, revet muskat
  • 3 eggehvitter
  • Geriljamel/Strøkavring/Pofiber


Server med nykokte poteter og revne gulrøtter, eller evt en råkostsalat. Eller hva med stekt løk og paprika.

post-14548-14440874951574_thumb.jpg

Slik gjør du:

  • Hvit saus: Smelt kokosoljen i en gryte. Tilsett mel og rør blandingen jevn. Tillsett litt og litt av melken og vannet. Rør til en klumpfri saus og la småkoke i ca 5-10 minutter til melsmaken er borte. Smak til med fiskebuljong, dijonsennep, salt, hvit pepper og revet muskat.
  • Dersom fiskefileten er rå/frossen, kok opp vann og trekk fisken som anvist. Skjær fiskefiletene i små biter.
  • Blomkål/grønnsaker kokes møre og deles i små biter.
  • Pasta/makaroni kokes al dente.
  • Stivpisk eggehvittene og vend forsiktig inn i den hvite sausen
  • Ha fisk, makaroni og blomkål (grønnsaksblanding/purre) i den hvite sausen. Rør forsiktig med en slikkepott. Hell blandingen i en ildfast form.
  • Strø over geriljamel/strøkavring/pofiber.
  • Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200-220 °C i ca. 30 minutter til den har satt seg og blitt gylden.

post-14548-14440874953254_thumb.jpg

Jeg har også regnet ut næringsinnholdet på denne dersom det skulle være interessant. Næringsinnhold for hele gratengen (med mine mål): ca 1400 kcal. Sjekk ut innlegget på bloggen for mer detaljert næringsinnhold

;)

post-14548-14440874952685_thumb.jpg

Mammas havrepannekaker

100 g havremel

100 g sammalt hvete, finmalt

1 ts bakepulver

20 g sukrin

4 dl melk

2 egg

2 ss olje

  1. Ha havremel, sammalt hvete, bakepulver og sukrin i en bolle.
  2. Tilsett melken og rør om til du får en jevn og fin røre.
  3. Visp så inn egg og olje.
  4. La røren svelle i noen minutter, før du steker pannekakene.
  5. Røren gir ca 12 store pannekaker.

1428669-9-1343910300595.jpg1428669-9-1343910324790.jpg

Gårsdagens kvelds, havrepannekake med mager kesam, sukrin, kanel og skiver av jordbær.

1428669-9-1343910382188.jpg1428669-9-1343910408113.jpg

Dagens lunsj. 1: Havrepannekake med ripskrem (se oppskrift under). 2: Havrepannekake med et lag philadelphia light, og dryss av kanel og sukrin.

1428669-9-1343910510435.jpg1428669-9-1343910539138.jpg

NYTELSE!

1428669-9-1343910569075.jpg1428669-9-1343910583464.jpg

Verdifulle og nyttige næringsstoffer. 1 pannekake inneholder 103 kcal (uten stekefett/olje).

Ripskrem

150 g ripsbær

2-3 ss mager kesam

1 ss sukrinmelis

5 dråper vaniljestevia/vaniljeessens

  • Mos pipsbærene i en kjøkkenmaskin eler med gaffel.
  • Tilsett mager kesam, sukrinmelis og vaniljeessen, og bland godt inn.
  • Perfekt som kakefyll, pannekakefyll eller til andre desserter.

1428669-9-1343911114649.jpg

Yummy yummy!

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440874989928_thumb.jpg

post-10232-14440874992914_thumb.jpg

post-10232-14440874995553_thumb.jpg

post-10232-14440874997907_thumb.jpg

post-10232-14440875000487_thumb.jpg

post-10232-14440875003774_thumb.jpg

post-10232-14440875006384_thumb.jpg

post-10232-14440875008897_thumb.jpg

BBQ kylling

1 kyllingfilet

Grillkrydder

Paprikakrydder

Kokosolje til steking

  • Skjær kyllingfileten opp i 4 like tykke strimler, ha de i en liten bolle og dryss over ønsket mengde krydder.
  • Gni krydderet godt inn i kyllingstrimlene.
  • Stek kyllingstrimlene i litt kokosolje.

Søtpotetmos

4 porsjoner

4 søtpoteter

0,5 dl matfløte

  • Skrell av skallet på søtpotetene og del dem i små terninger.
  • Kok potetbitene myk og fin, før du siler av vannet.
  • Mos de kokte søtpotetbåtene med en stavmikser, ha i matfløte, og bland det godt inn.

1428669-8-1344098269775.jpg1428669-11-1344098295242.jpg

Servert med friske gønnsaker... Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt, eller instagram--> suntoggodt

post-10232-1444087550835_thumb.jpg

post-10232-1444087551094_thumb.jpg

Annonse

Regines kyllinggryte

3-4 porsjoner

4 kyllingfileter

500 g hakkede tomater (m/ hvitløk)

1 dl matfløte

1 dl vann

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

1/2 rød chili

Soltørkede tomater

1/2 løk

2 champinonger

1 pose fullkornsris

Krydder:

  • Paprikakrydder
  • Kyllingkrydder
  • Allkrydder
  • Toscana

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp fullkornsrisen.
  2. Skjær kyllingen i mindre biter, og stek den.
  3. Bland de hakkede tomatene med matfløte i en kaserolle.
  4. Skjær paprika, løk og soltørkede tomater i småbiter. Champinongen skjæres i skiver, og deles i to. Chilien finhakkes. Alt dette blandes så inn i tomatsausen.
  5. Varm opp tomatsausen, og ha i masse paprikakrydder, og ønsket mengde av resten av krydderene.
  6. Bland inn risen når den er ferdig kokt, og tilsett 1 dl vann.
  7. Kok opp gryten under omrøring
  8. Når kyllingen er ferdig stekt tilsettes den, og blandes godt inn. Smak til med krydder.
  9. La gryten koke i 5-10 minutter til under omrøring.
  10. Etter 5-10 miutter tar du gryten bort fra komfyren, og lar den svelle i ca. 2 minutter før servering.

1428669-9-1344186831988.jpg

Snart ferdig nå...

1428669-9-1344187010994.jpg

Endelig ferdig, og servert på min tallerken med et halvt grovt rundstykke til. Tasty good.

post-10232-1444087572537_thumb.jpg

post-10232-14440875766729_thumb.jpg

Noe veldig raskt og enkelt:

Stek svinekjøtt, kok vann, ha gulrotbiter i vannet, putt risnudler og babyspinat i vannet når det koker. Hell i en skål, skjær opp kjøttet og vårløk. Bland alt med soyasaus, hvitt pepper, litt buljong, tabasco og sitronsaft, pass på å ha med litt vann også så det ikke blir for tørt. Hvis du føler deg litt crazy er sprøstekt løk på også godt. :)

post-13101-14440876059144_thumb.jpg

Noe veldig raskt og enkelt:

Stek svinekjøtt, kok vann, ha gulrotbiter i vannet, putt risnudler og babyspinat i vannet når det koker. Hell i en skål, skjær opp kjøttet og vårløk. Bland alt med soyasaus, hvitt pepper, litt buljong, tabasco og sitronsaft, pass på å ha med litt vann også så det ikke blir for tørt. Hvis du føler deg litt crazy er sprøstekt løk på også godt. :)

[ATTACH=full]48767[/ATTACH]

NAM!

post-2686-14440876075348_thumb.jpg

Biffsalat.

Salaten:

Isbergsalat

Mais

Hvitløksfedd i glass.

Paprika

Agurk

Vårløk

Kepa løk (vanlig løk)

Kutt og miks.

Biff (mørbrad,ytrefilet,indrefilet,entrecôte.. du velger )

Mariner biffen i litt olje, pepper , chilli og hvitløk. Stek i 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Dryss over litt havsalt. La den hvile i 3-5 minutter før du skjærer den opp.Skal du ha den gjennomstekt må du nok steke den lengre 5-6 minutter på hver side. Det kan være lurt å banke biffen litt før man steker den.

Hvitløkskesam:

Mager kesam

Hvitløk (1 fedd)

Litt timian

Gurkemeie

Pepper

Saften fra en halv kvart sitron.

Prøv deg frem med smaker, det er som regel forskjellig fra person til person.

Brokkoligrateng

1 brokkoli

En dæsj matfløte

Litt hvitost

Pepper

  • Del brokkolien i mindre biter og kok den opp.
  • Etter endt koketid er brokkolien myk og fin, klar for å moses. Mos den med stavmikser, og bland ut med en dæsj matfløte.
  • Strø i ønsket mengde pepper.
  • Rasp litt hvitost.
  • Ha brokkolimosen i en ildfast form, og strø over litt raspet hvitost.
  • Bakes i ovnen til osten er smeltet, fin og gylden.

Brokkoligratengen er god som tilbehør til det meste, men spesielt bra passer den til hvit fisk, lyst kjøtt og eggebaserte retter.

1428669-10-1344349270714.jpg1428669-10-1344349300219.jpg

Pangasuiss servert med frisk salat og brokkoligrateng.

1428669-10-1344349348194.jpg

Prøv brokkolimos (uten ost) til omeletten. Et lag brokkolimos smøres over omeletten, supergodt er det. Dette hadde jeg til lunsj en av dagene i forrige uke. Helt supert!

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-1444087624758_thumb.jpg

post-10232-14440876250143_thumb.jpg

Annonse

Her er mitt bidrag: Blåbærsmoothiepost-4109-14440876792307_thumb.png

5 g kruskakli

70 g frosne blåbær

85 g mager kesam

50 g skummet melk

1 ts kanel

5-10 dråper stevia

Tilsett alle ingrediensene i en miskse, og bland det hele sammen til en jevn, litt tyktflytende masse. Finn frem en skje, og nyt mens kroppen fylles av deilige antioksidanter!Nammenam!

Flere oppskrifter her:

Wannabee

:)

Mvh

post-4109-14440876791295_thumb.png

Tzatziki

200 g mager kesam

1/2 slangeagurk

2 fedd hvitløk

En klype himalayasalt

Litt pepper

  • Skrell slangeagurken, og grovrasp den. Press så ut så mye vann som mulig før du har den i en liten bolle.
  • Tilsett 200 g mager kesam, og rør sammen.
  • Finhakk to hvitløksfedd, og bland inn sammen med litt himalayasalt og litt finmalt pepper.
  • Passer perfekt til grillmat, som pålegg.. og ellers er det godt til det meste.

1428669-10-1344515746060.jpg

Yummy, den fortjente en plass i hjertebollen min.

:)

1428669-10-1344515795444.jpg

Perfekt på knekkisen under et stykke hvitost og litt avokado.

1428669-10-1344515837117.jpg

Også herlig til BBQ krydret svin, stekte potetstrips.

suntoggodt på instagram

post-10232-14440876873312_thumb.jpg

post-10232-14440876875658_thumb.jpg

post-10232-14440876878056_thumb.jpg

Tortillapizza med tomatspinat og karbonadedeig

2-3 porsjoner

1 fullkornstortilla

300 g karbonadedeig (3/4 av en pakke)

1 champinong

1/2 rød chili

1/2 rødløk

1 tomat

Paprika

Litt mozarella

Tomatspinatsaus (se oppskrift enger nede)

Paprikakrydder, pizzakrydder, pepper

  1. Stek karbonadedeigen sammen med oppskjært champinong, rødløk og hakket chili. Krydre med masse paprikakrydder, pizzakrydder og litt pepper.
  2. Ha tomatspinatsaus på en tortillalefse, og ha den ferdigstekte kjøttblandingen over.
  3. Skjær paprika, tomat og mozarella i skiver og legg lagvis og spredt over kjøttet.
  4. Stekes på bakepapirdekt rist i ca 20 minutter til osten er smeltet og gylden.
  5. Server med hvitløksdressing, rømmedressing, fersk salat eller lignende og ønskelig.

1428669-12-1344772455791.jpg1428669-7-1344772483249.jpg

Før og etter steking.

1428669-12-1344772528484.jpg1428669-12-1344772592382.jpg

So good. Med spinatblader, cherrytomater og holyday dipmix med mager kesam.

Kremet spinatpure og tomatspinat

For å lage tomatspinatsausen må man først lage kremet spinatpure. Til det trenger du en stavmikser eller kjøkkenmaskin, en pose fersk spinat og litt matfløte. Ha spinaten i en bolle sammen med en god dæsj matfløte og hakk til det er en jevn og fin, nesten sauseaktig pure. Denne kan brukes til så mangt, for eksempel i sauser eller eggebaserte retter.

1428669-7-1344772662872.jpg

kremet spinatpure.

Nå kan vi lage tomatspinatsausen. Til dette trenger vi 1 dl kremet spinatpure, en god spiseskje tomatpure, litt chilipaste, basilikum på tube, pepper og krydderblanding. Ha alle ingrdiensene i en bolle og bland godt, så er den klar for bruk.

1428669-12-1344772434511-n400.jpg

Spinattomat pizzasaus.

instagram --> suntoggodt

post-10232-1444087755847_thumb.jpg

post-10232-14440877561631_thumb.jpg

post-10232-14440877564963_thumb.jpg

post-10232-1444087756847_thumb.jpg

Torsk i basilikumtomat

400 g skinn og benfri torsk

1 pakke hakkede tomater

1/2 dl matfløte

En dæsj basilikum på tube

1/2 rødløk

1/2 chili

En dæsj chili på tube

Pepper

En klype himalayasalt

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Ha så de hakkede tomatene i en dyp ildfast form, og bland inn matfløte, basilikum og chili på tube.
  3. Hakk rødløk i medium biter, og finhakk chilien, bland det så inn.
  4. Ha i ønsket mengde pepper.
  5. Legg torskefiletene oppi, og dryss over med himalayasalt.
  6. Ovnsbak i 20-25 minutter, slik at torsken blir gjennomstekt.

1428669-8-1344937339033.jpg

Yummy!

1428669-8-1344937489114.jpg

Dinner in a box - servert med byggris og kokte grønnsaker.

post-10232-1444087809542_thumb.jpg

post-10232-14440878098279_thumb.jpg

Torske med chorizo- og tomatsaus og blomkålpure!

Stek torsk med litt sitronsaft, salt og pepper i ovnen på 200 grader i 12-15 min

  • 1/4 lite blomkålhode
  • 1/4 potet
  • en liten skvett melk
  • en ts rømme etc.
  • salt + pepper

Kok opp biter av blomkål og potet til det er mørt. Hell av vannet og mos det med melken. Smak til med rømme salt og pepper.

  • 1 tomat
  • 1/4 løk
  • Et fedd hvitløk
  • noen skiver chorizo
  • 1 ss chillisaus

Skjær opp ingrediensene i små biter og la det surre på middels varme til fisken er ferdig!

post-3565-14440879186806_thumb.jpg

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...