Gjest Jester Skrevet 1. august 2012 Del Skrevet 1. august 2012 TACOS NORTENOS på grill! (kan bruke stekovn med grillfunksjon for salsa verde også på vinteren, men er digg med røyksmaken) Forberedelser: Kjøtt man liker, her kan man bruke storfe av ymse slag, svin eller kylling. Men storfe er en vinner, blir mye mer saftig. Valget falt i dag på entrecote får det gjør seg på grillen, mye fett Marinade for kjøttet: (marineres et par timer i kjøleskapet, så en time på benken for å bli romtemperert) Olivenolje Salt Pepper Limejuice paprikakrydder cayennepepper Løkpulver Habanero Tabasco -Her kan man blande som man selv ønsker, og etter kjøttype. La kjøttet bade og limejuicen vil gi det en nesten stekt farge og starte nedbrytningen. Salsa Verde: Grønn Paprika Grønn Chili Olivenolje Salt Pepper Lime Juice Fersk koriander (mye) -Grill paprika og chili til de er sorte, la de kjøle seg ned i en pose eller lignende, det vil hjelpe å løsne skinnet. Dra så av det meste av det sorte (gjør ikke noe om man ikke får alt av) på paprikaen, og la det bare være på chilien. Putt dette i en blender med det andre og smak til. Ikke vær redd for å gi gass på koriander, juice og chilien Ellers brukte jeg mini-tortillas som jeg la på grillen, godt med litt brent/røyksmak av de også. Samt Refried beans, litt ost, rømme og ymse grønnsaker. Alt etter ønske, betyr ikke så mye her, da stjernen i showet er kjøttet og salsaen Strimle kjøttet i spisbare biter, fyll med kjøtt, bønner og ost (alle varme elementer, eller elementer som påvirkes av varme) Det sier seg selv at all kjøttsaften på skjærefjøla skal helles over før det brettes. Brett og smør på Salsa på toppen. Om jeg lager den svak så dynker jeg maten, i dag var den RAKETT STERK, så holdt plenty med litt Og så litt bilder: Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-412497 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 1. august 2012 Del Skrevet 1. august 2012 Marinert Biff, Maispure og Pico De Gallo Maispurèen for sødme og alle liker litt kremaktig konsistens, men mektig, og Pico De Gallo for å ha noe med litt knas og tyggemotstand samt syrlighet og friskhet. Funker fjell sammen mot det spicy kjøttet. Mørbrad i dag, marinert noen timer: Olivenolje salt pepper cayennepulver paprikapulver løkpulver habanero tabaso Trappeys original hot sauce Lime juice Pico De Gallo: Tomat Koriander Rødløk (la denne trekke i limejuice en times tid) Grønn Chili Olivenolje salt pepper Limejuice Maispure: mais fløte salt pepper smør -Kok det mørt, ha i blender Resultat? Ps. ha en skje i nærheten, når kjøttet hviler så kommer det masse magisk veske ut som er 100% konsentrert lykke! Hell over biffen! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-412498 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madison Skrevet 1. august 2012 Del Skrevet 1. august 2012 Protein & Fiber-Havregrøt Trenger noe som varer nå som det har gått i ett kjør med konkurranser, jobb og trening, og når det blir lange dager! Superdigg med varmt til frokost, og den holder meg mett i en evighet Innhold: Havregryn m/Kruskakli Vann Bakepro Fiber sund Topping Fremgangsmåte: Havregryn m/kruskakli + vann = grøt (velg mengde selv. Jeg pleier å ta ca 1 dl ish...) Når grøten er nesten ferdig og litt vannete, hiv oppi c 2-3 ss Bakepro og rør det sammen til den får en fin konsistens. Topp med fiber sund (smaker digg, har god krønsj og mye fiber uten sukker), og favoritt topping. Jeg har dilla på jorbær eller blåbærsyltetøy uten sukker Kristin Charm, Moby og Jane 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-413310 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SuperMerethe Skrevet 2. august 2012 Del Skrevet 2. august 2012 Dagens middagstips: God hjemmelaget fiskegrateng! Fiskegrateng er i seg selv en sunn rett, men jeg har valgt å sunnifisere den. Dette er min versjon og består av mye proteiner, har et lavt fettinnhold og inneholder det gode og sunne fettet, karbohydrater kan justeres etter mengde pasta/makaroni, men kan også droppes . Dette en rett med mye PROTEIN for alle oss proteinlovers out there o-o Dersom du dropper makaronien er dette en super rett dersom du følger PSMF. I tillegg kan den lages helt gluten- og laktosefri, så denne er super for allergikere og Det tar litt tid å lage denne, men det er verdt det I promise! Du trenger: 600 g torskefilet1-2 blomkålhoder, evt frossen blomkål og brokkoliblanding0,5 purre (kan sløyfes)160 g fullkornspasta/makaroni (kan sløyfes) Hvit saus: 12g cocosa(NB: ikke extra virgin)1-2 ss (15g) mel (jyttemel, hvetemel, havremel, fullkornsmel)2-2,5 dl havremelk (kumelk, soyamelk, rismelk funker like bra)1-1,5 dl vann (fiskekraft/ fiskebuljong kan også brukes)1 ts dijon sennepsalt, hvit pepper, revet muskat3 eggehvitterGeriljamel/Strøkavring/Pofiber Server med nykokte poteter og revne gulrøtter, eller evt en råkostsalat. Eller hva med stekt løk og paprika. Slik gjør du: Hvit saus: Smelt kokosoljen i en gryte. Tilsett mel og rør blandingen jevn. Tillsett litt og litt av melken og vannet. Rør til en klumpfri saus og la småkoke i ca 5-10 minutter til melsmaken er borte. Smak til med fiskebuljong, dijonsennep, salt, hvit pepper og revet muskat.Dersom fiskefileten er rå/frossen, kok opp vann og trekk fisken som anvist. Skjær fiskefiletene i små biter.Blomkål/grønnsaker kokes møre og deles i små biter.Pasta/makaroni kokes al dente.Stivpisk eggehvittene og vend forsiktig inn i den hvite sausenHa fisk, makaroni og blomkål (grønnsaksblanding/purre) i den hvite sausen. Rør forsiktig med en slikkepott. Hell blandingen i en ildfast form.Strø over geriljamel/strøkavring/pofiber.Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200-220 °C i ca. 30 minutter til den har satt seg og blitt gylden. Jeg har også regnet ut næringsinnholdet på denne dersom det skulle være interessant. Næringsinnhold for hele gratengen (med mine mål): ca 1400 kcal. Sjekk ut innlegget på bloggen for mer detaljert næringsinnhold SuperMerethe - Fiskegrateng Moniique, bama, Peter M. og 13 andre 16 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-413594 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 2. august 2012 Del Skrevet 2. august 2012 Mammas havrepannekaker 100 g havremel 100 g sammalt hvete, finmalt 1 ts bakepulver 20 g sukrin 4 dl melk 2 egg 2 ss olje Ha havremel, sammalt hvete, bakepulver og sukrin i en bolle.Tilsett melken og rør om til du får en jevn og fin røre.Visp så inn egg og olje.La røren svelle i noen minutter, før du steker pannekakene.Røren gir ca 12 store pannekaker. Gårsdagens kvelds, havrepannekake med mager kesam, sukrin, kanel og skiver av jordbær. Dagens lunsj. 1: Havrepannekake med ripskrem (se oppskrift under). 2: Havrepannekake med et lag philadelphia light, og dryss av kanel og sukrin. NYTELSE! Verdifulle og nyttige næringsstoffer. 1 pannekake inneholder 103 kcal (uten stekefett/olje). Ripskrem 150 g ripsbær 2-3 ss mager kesam 1 ss sukrinmelis 5 dråper vaniljestevia/vaniljeessens Mos pipsbærene i en kjøkkenmaskin eler med gaffel.Tilsett mager kesam, sukrinmelis og vaniljeessen, og bland godt inn.Perfekt som kakefyll, pannekakefyll eller til andre desserter. Yummy yummy! Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt SuperSilje, Natalie, Bris og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-414110 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 4. august 2012 Del Skrevet 4. august 2012 BBQ kylling 1 kyllingfilet Grillkrydder Paprikakrydder Kokosolje til steking Skjær kyllingfileten opp i 4 like tykke strimler, ha de i en liten bolle og dryss over ønsket mengde krydder.Gni krydderet godt inn i kyllingstrimlene.Stek kyllingstrimlene i litt kokosolje. Søtpotetmos 4 porsjoner 4 søtpoteter 0,5 dl matfløte Skrell av skallet på søtpotetene og del dem i små terninger.Kok potetbitene myk og fin, før du siler av vannet.Mos de kokte søtpotetbåtene med en stavmikser, ha i matfløte, og bland det godt inn. Servert med friske gønnsaker... Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt, eller instagram--> suntoggodt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-416687 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 5. august 2012 Del Skrevet 5. august 2012 Regines kyllinggryte 3-4 porsjoner 4 kyllingfileter 500 g hakkede tomater (m/ hvitløk) 1 dl matfløte 1 dl vann 1/2 rød paprika 1/2 grønn paprika 1/2 rød chili Soltørkede tomater 1/2 løk 2 champinonger 1 pose fullkornsris Krydder: PaprikakrydderKyllingkrydderAllkrydderToscana Fremgangsmåte: Kok opp fullkornsrisen.Skjær kyllingen i mindre biter, og stek den.Bland de hakkede tomatene med matfløte i en kaserolle.Skjær paprika, løk og soltørkede tomater i småbiter. Champinongen skjæres i skiver, og deles i to. Chilien finhakkes. Alt dette blandes så inn i tomatsausen.Varm opp tomatsausen, og ha i masse paprikakrydder, og ønsket mengde av resten av krydderene.Bland inn risen når den er ferdig kokt, og tilsett 1 dl vann.Kok opp gryten under omrøringNår kyllingen er ferdig stekt tilsettes den, og blandes godt inn. Smak til med krydder.La gryten koke i 5-10 minutter til under omrøring.Etter 5-10 miutter tar du gryten bort fra komfyren, og lar den svelle i ca. 2 minutter før servering. Snart ferdig nå... Endelig ferdig, og servert på min tallerken med et halvt grovt rundstykke til. Tasty good. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Jane og Peter M. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-417691 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jon Pall Skrevet 5. august 2012 Del Skrevet 5. august 2012 looks nice:D Regzine 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-417695 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Peter M. Skrevet 5. august 2012 Del Skrevet 5. august 2012 Regines kyllinggryte Nam! Det er så dårlig gjort å legge ut sånne oppskrifter på en søndag...Hva skal jeg gjøre nå liksom? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-417697 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kwebby Skrevet 6. august 2012 Del Skrevet 6. august 2012 Noe veldig raskt og enkelt: Stek svinekjøtt, kok vann, ha gulrotbiter i vannet, putt risnudler og babyspinat i vannet når det koker. Hell i en skål, skjær opp kjøttet og vårløk. Bland alt med soyasaus, hvitt pepper, litt buljong, tabasco og sitronsaft, pass på å ha med litt vann også så det ikke blir for tørt. Hvis du føler deg litt crazy er sprøstekt løk på også godt. Jane, Regzine og Natalie 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-418885 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 6. august 2012 Del Skrevet 6. august 2012 Noe veldig raskt og enkelt: Stek svinekjøtt, kok vann, ha gulrotbiter i vannet, putt risnudler og babyspinat i vannet når det koker. Hell i en skål, skjær opp kjøttet og vårløk. Bland alt med soyasaus, hvitt pepper, litt buljong, tabasco og sitronsaft, pass på å ha med litt vann også så det ikke blir for tørt. Hvis du føler deg litt crazy er sprøstekt løk på også godt. [ATTACH=full]48767[/ATTACH] NAM! kwebby 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-418915 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 6. august 2012 Del Skrevet 6. august 2012 Biffsalat. Salaten: Isbergsalat Mais Hvitløksfedd i glass. Paprika Agurk Vårløk Kepa løk (vanlig løk) Kutt og miks. Biff (mørbrad,ytrefilet,indrefilet,entrecôte.. du velger ) Mariner biffen i litt olje, pepper , chilli og hvitløk. Stek i 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Dryss over litt havsalt. La den hvile i 3-5 minutter før du skjærer den opp.Skal du ha den gjennomstekt må du nok steke den lengre 5-6 minutter på hver side. Det kan være lurt å banke biffen litt før man steker den. Hvitløkskesam: Mager kesam Hvitløk (1 fedd) Litt timian Gurkemeie Pepper Saften fra en halv kvart sitron. Prøv deg frem med smaker, det er som regel forskjellig fra person til person. kwebby, Titanium, Jane og 4 andre 7 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-419007 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 7. august 2012 Del Skrevet 7. august 2012 Brokkoligrateng 1 brokkoli En dæsj matfløte Litt hvitost Pepper Del brokkolien i mindre biter og kok den opp.Etter endt koketid er brokkolien myk og fin, klar for å moses. Mos den med stavmikser, og bland ut med en dæsj matfløte.Strø i ønsket mengde pepper.Rasp litt hvitost.Ha brokkolimosen i en ildfast form, og strø over litt raspet hvitost.Bakes i ovnen til osten er smeltet, fin og gylden. Brokkoligratengen er god som tilbehør til det meste, men spesielt bra passer den til hvit fisk, lyst kjøtt og eggebaserte retter. Pangasuiss servert med frisk salat og brokkoligrateng. Prøv brokkolimos (uten ost) til omeletten. Et lag brokkolimos smøres over omeletten, supergodt er det. Dette hadde jeg til lunsj en av dagene i forrige uke. Helt supert! Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Jane 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-420124 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 7. august 2012 Del Skrevet 7. august 2012 her raser det inn flotte mattips... Takk til alle dere som bidrar:woot: Regzine 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-420138 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Turbogynda Skrevet 9. august 2012 Del Skrevet 9. august 2012 Her er mitt bidrag: Blåbærsmoothie 5 g kruskakli 70 g frosne blåbær 85 g mager kesam 50 g skummet melk 1 ts kanel 5-10 dråper stevia Tilsett alle ingrediensene i en miskse, og bland det hele sammen til en jevn, litt tyktflytende masse. Finn frem en skje, og nyt mens kroppen fylles av deilige antioksidanter!Nammenam! Flere oppskrifter her: Wannabee Mvh Jakebob 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-422786 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 9. august 2012 Del Skrevet 9. august 2012 Tzatziki 200 g mager kesam 1/2 slangeagurk 2 fedd hvitløk En klype himalayasalt Litt pepper Skrell slangeagurken, og grovrasp den. Press så ut så mye vann som mulig før du har den i en liten bolle.Tilsett 200 g mager kesam, og rør sammen.Finhakk to hvitløksfedd, og bland inn sammen med litt himalayasalt og litt finmalt pepper.Passer perfekt til grillmat, som pålegg.. og ellers er det godt til det meste. Yummy, den fortjente en plass i hjertebollen min. Perfekt på knekkisen under et stykke hvitost og litt avokado. Også herlig til BBQ krydret svin, stekte potetstrips. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt suntoggodt på instagram kwebby 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-423136 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AddictedToPoledance Skrevet 9. august 2012 Del Skrevet 9. august 2012 herlig, satt faktisk nettopp å så etter en fin oppskrift på Tzatiki! Takk(y) Regzine 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-423210 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 12. august 2012 Del Skrevet 12. august 2012 Tortillapizza med tomatspinat og karbonadedeig 2-3 porsjoner 1 fullkornstortilla 300 g karbonadedeig (3/4 av en pakke) 1 champinong 1/2 rød chili 1/2 rødløk 1 tomat Paprika Litt mozarella Tomatspinatsaus (se oppskrift enger nede) Paprikakrydder, pizzakrydder, pepper Stek karbonadedeigen sammen med oppskjært champinong, rødløk og hakket chili. Krydre med masse paprikakrydder, pizzakrydder og litt pepper.Ha tomatspinatsaus på en tortillalefse, og ha den ferdigstekte kjøttblandingen over.Skjær paprika, tomat og mozarella i skiver og legg lagvis og spredt over kjøttet.Stekes på bakepapirdekt rist i ca 20 minutter til osten er smeltet og gylden.Server med hvitløksdressing, rømmedressing, fersk salat eller lignende og ønskelig. Før og etter steking. So good. Med spinatblader, cherrytomater og holyday dipmix med mager kesam. Kremet spinatpure og tomatspinat For å lage tomatspinatsausen må man først lage kremet spinatpure. Til det trenger du en stavmikser eller kjøkkenmaskin, en pose fersk spinat og litt matfløte. Ha spinaten i en bolle sammen med en god dæsj matfløte og hakk til det er en jevn og fin, nesten sauseaktig pure. Denne kan brukes til så mangt, for eksempel i sauser eller eggebaserte retter. kremet spinatpure. Nå kan vi lage tomatspinatsausen. Til dette trenger vi 1 dl kremet spinatpure, en god spiseskje tomatpure, litt chilipaste, basilikum på tube, pepper og krydderblanding. Ha alle ingrdiensene i en bolle og bland godt, så er den klar for bruk. Spinattomat pizzasaus. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt instagram --> suntoggodt Velvet og Sam Kam 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-426677 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 14. august 2012 Del Skrevet 14. august 2012 Torsk i basilikumtomat 400 g skinn og benfri torsk 1 pakke hakkede tomater 1/2 dl matfløte En dæsj basilikum på tube 1/2 rødløk 1/2 chili En dæsj chili på tube Pepper En klype himalayasalt Sett ovnen på 180 graderHa så de hakkede tomatene i en dyp ildfast form, og bland inn matfløte, basilikum og chili på tube.Hakk rødløk i medium biter, og finhakk chilien, bland det så inn.Ha i ønsket mengde pepper.Legg torskefiletene oppi, og dryss over med himalayasalt.Ovnsbak i 20-25 minutter, slik at torsken blir gjennomstekt. Yummy! Dinner in a box - servert med byggris og kokte grønnsaker. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-429172 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nena Skrevet 18. august 2012 Del Skrevet 18. august 2012 Torske med chorizo- og tomatsaus og blomkålpure! Stek torsk med litt sitronsaft, salt og pepper i ovnen på 200 grader i 12-15 min 1/4 lite blomkålhode1/4 poteten liten skvett melken ts rømme etc.salt + pepper Kok opp biter av blomkål og potet til det er mørt. Hell av vannet og mos det med melken. Smak til med rømme salt og pepper. 1 tomat1/4 løkEt fedd hvitløknoen skiver chorizo1 ss chillisaus Skjær opp ingrediensene i små biter og la det surre på middels varme til fisken er ferdig! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/7/#findComment-434320 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.