Asta Skrevet 12. februar 2013 Skrevet 12. februar 2013 Varierer den ganske mye, men nå for tiden består den av 60-80 g havregryn kokt med helmelk. Så tilsetter jeg en halv boks cottage cheese, og topper den med kanel og sukrin Tilsetter også syltetøy hvis vi har det! Havregrøt kokt på helmelk Siter
Gjest SlettetBruker3 Skrevet 12. februar 2013 Skrevet 12. februar 2013 Havregrøt kokt på helmelk Noe annet går ikke an! :happy: Asta 1 Siter
02-snapper Skrevet 12. februar 2013 Skrevet 12. februar 2013 Bruker ca 60G i hver "servering" selv ... Holder meg gående ett par timer jeg kommer til å beholde mine "ca 62" gram - skal heller ikke måle det jevnlig. syntes det var passe porsjon for meg - men jeg er genereltsmåspist.. så ville nesten tro at du som er "mann og greier" ville spise mer enn en pike-porsjon Siter
02-snapper Skrevet 12. februar 2013 Skrevet 12. februar 2013 Varierer den ganske mye, men nå for tiden består den av 60-80 g havregryn kokt med helmelk. Så tilsetter jeg en halv boks cottage cheese, og topper den med kanel og sukrin Tilsetter også syltetøy hvis vi har det! prøv med noe peanøttsmør + sjokoproteinpulver....DET er saker det! (pleier å blande melk + sjokoprotein og helle over havregrynene på kvelden og la det stå å svelle over natten. Koke det kjapt i mikroen og så tilsette en dige ss peanøttsmør på toppen. Da snakker vi grøt..!) Siter
Gjest SlettetBruker3 Skrevet 12. februar 2013 Skrevet 12. februar 2013 prøv med noe peanøttsmør + sjokoproteinpulver....DET er saker det! (pleier å blande melk + sjokoprotein og helle over havregrynene på kvelden og la det stå å svelle over natten. Koke det kjapt i mikroen og så tilsette en dige ss peanøttsmør på toppen. Da snakker vi grøt..!) Liker det enkelt, men har sjokoladeshake over noen ganger! Og er ikke så fan av peanøttsmør.... Må være den eneste! Siter
Asta Skrevet 12. februar 2013 Skrevet 12. februar 2013 Og er ikke så fan av peanøttsmør.... Må være den eneste! Vi kan ikke være venner mer. Siter
Gjest SlettetBruker3 Skrevet 12. februar 2013 Skrevet 12. februar 2013 Vi kan ikke være venner mer. Du blir ikke kvitt meg så lett Asta 1 Siter
Ukjent123 Skrevet 12. februar 2013 Skrevet 12. februar 2013 jeg kommer til å beholde mine "ca 62" gram - skal heller ikke måle det jevnlig. syntes det var passe porsjon for meg - men jeg er genereltsmåspist.. så ville nesten tro at du som er "mann og greier" ville spise mer enn en pike-porsjon Hadde spist mer om jeg ikke hadde vært på "diett" ... Hender seg det går i det dobbelte med melk og banan i tillegg noms Siter
Morel Skrevet 12. februar 2013 Skrevet 12. februar 2013 Havregrøt kokt på vann (ikke mikro!), straight up, ikke noe på eller underveis! NOM! Siter
Cardioqueen Skrevet 19. mars 2013 Skrevet 19. mars 2013 Jeg prøvde å koke med proteinpulver, mend det ble en kornete konsistens. Pleier dere å blande pulveret i vann før dere tar dte oppi grøten? Har forresten 2dl melk, 0,5dl van og 1dl store havregryn. Siter
Ragii Skrevet 19. mars 2013 Forfatter Skrevet 19. mars 2013 Jeg prøvde å koke med proteinpulver, mend det ble en kornete konsistens. Pleier dere å blande pulveret i vann før dere tar dte oppi grøten? Har forresten 2dl melk, 0,5dl van og 1dl store havregryn. Blander det alltid i etter, gjerne etter at grøten har avkjølt seg en liten stund. Grunnen til den kornete konsistensen er at proteinet denaturer ved for høy temperatur. Siter
Cardioqueen Skrevet 19. mars 2013 Skrevet 19. mars 2013 Blander det alltid i etter, gjerne etter at grøten har avkjølt seg en liten stund. Grunnen til den kornete konsistensen er at proteinet denaturer ved for høy temperatur. okei takk! Blander du ut pulveret i væske før du blander det inn i grøten? Siter
Ragii Skrevet 19. mars 2013 Forfatter Skrevet 19. mars 2013 okei takk! Blander du ut pulveret i væske før du blander det inn i grøten? Ja har funnet ut at det er best å røre ut i bittelitt vann først, for hender pulveret fortsatt klumper seg selv om jeg tilsetter det etterpå, fordi grøten er så varm. (grøt varmet i mikroen mer enn 1 min har mye høyere temp enn grøt varmet på komfyren) Cardioqueen 1 Siter
Lea Skrevet 19. mars 2013 Skrevet 19. mars 2013 Havregrøt <3 Spiser det til frokost hver dag, og går aldri lei. Kan jo varieres på alle mulige måter. Lager bare grøten i mikroen (havregryn + vann), enkelt og greit for en person som ikke har så god tid om morgenen. Topper med cottage cheese, lett vaniljeyoghurt og sukkerfritt syltetøy. (Eller enda bedre, hjemmelaget syltetøy av friske bær) Dette er favoritten, men liker også godt å blande inn vaniljeprotein eller sjokoladeprotein, smaksdråper, mager kesam eller kanel og sukrin. Siter
Indiska Skrevet 19. mars 2013 Skrevet 19. mars 2013 Havregryn med ekstra fiber, vann, lar trekke i fem minutter, koker, tar på masse kanel, to ss CC, en neve hakkede mandler og banan og bringebær. Enkelt og greit! Siter
HeleneinProgress Skrevet 21. mars 2013 Skrevet 21. mars 2013 Etter flere år med mye havregøtspising har jeg kommet frem til den basisoppskriften jeg synes er best! Jeg liker den når den ikke er så tykk, koker den bare i noen minutter. Vil du ha tykkere så kok lenger eller bruk mindre veske. Toppingen er også viktig, så jeg skal remse opp mine alternativer for deg! Verdens beste havregrøtbasis: 40g havregrøt 1,5dl skummetmelk 0,5dl vann Et lite dryss Himalayasalt 3 dråper Stevia Forslag til topping: - Sukrin gold - Kanel - 1/4 Banan - Bær: Blåbær, Bringebær, Jordbær - Nøtter eller nøttemusli - Tagatose syltetøy eller lett syltetøy - Usøtet eplemost, eks. Helios - Ekstra melkeskvett Emiliemo og Simen Ø 2 Siter
Karina Sørensen Skrevet 6. mai 2013 Skrevet 6. mai 2013 Så enkelt som jeg pleier å gjøre det, så tar jeg 1 dl havregryn og 0,5 dl havremel, 1 til 1,5 kopper vann og koker opp alt sammen med en klype muskatnøtt. Har det oppi ei skål, tar en dæsj peanøttsmør på midten, kutter opp en banan som jeg strør over hele toppen, drysser over et tynt lag honning og dekker hele greia med kanel. DET ER MAGISK!!! Christinajada 1 Siter
Gjest Skrevet 7. mai 2013 Skrevet 7. mai 2013 60-70 g havregryn kokt opp med vann i mikro..når den er kokt en stund tar jeg den ut å blander i ca 4 ts splenda og 8-12 dråper stevia vanilje, en goood klype salt og litt melk..toppes med cottage cheese iblandet splenda og stevia og masse kanel for hver lag hehe, søtmoms Siter
Gjest Skrevet 7. mai 2013 Skrevet 7. mai 2013 60-70 g havregryn kokt opp med vann i mikro..når den er kokt en stund tar jeg den ut å blander i ca 4 ts splenda og 8-12 dråper stevia vanilje, en goood klype salt og litt melk..toppes med cottage cheese iblandet splenda og stevia og masse kanel for hver lag hehe, søtmoms og matvrak? kan lett gå en helt boks med cc til grøten Siter
elin h Skrevet 11. mai 2013 Skrevet 11. mai 2013 her "langtidskoker" jeg grøten. 1del havrergyn og 2 deler vann, setter plata på 2 og gjør andre morgensysler... ( småbarnsmor!) rører et par ganger når jeg passerer komfyren, det koker opp etter ca 15-20 min, tilsetter da salt, smør, vaniljeprotein og stevia, og kanel på toppen... digg... Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.