Gå til innhold

Brettspill


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei folks!

Jeg ELSKER å spille brettspill. Elsker vel stort sett alt jeg kan vinne i :whistle: Kunne tenke meg at andre delte kongespill slik at jeg har noe konkret å se etter i den enorme jungelen av brettspill (hvorav mye er ræva). Her er noe av det jeg liker:

Risk

Risk blir spilt av to til seks spillere på et spillebrett med Napoleonstidens politiske kart over jorda. Spillebrettet er delt opp i 42 territorier, som er fordelt på seks kontinenter. Spillerne kontrollerer hærstyrker, som brukes i et forsøk på å erobre territorier fra de andre spillere ved troppeslag som avgjøres ved terningskast. Målet med spillet er å få kontroll over alle territoriene eller «verdensherredømme», gjennom å eliminere alle de andre spillerne. Ved å bruke area movement, unngårRisk realistiske grenser, slik som størrelsen på verden og logistikken med lange felttog.

Cards against humanity

Cards against Humanity er kanskje ikke kortspillet du drar frem når hele familien skal samles til peiskos og spilling på hytta, men sammen med gode, og ikke alt for “sarte” venner, er dette et rasende festlig spill. Til syvende og sist bryr man seg egentlig ikke så mye om hvem som vinner. Det viktigste er at man får gleden av å være grovere og drøyere enn man er til vanlig – innenfor spillets trygge rammer.

Trivial Pursuit

Spillet går ut på at spillerne får utdelt en spillebrikke med plass til 6 «kakestykker». Formålet med spillet er å få fylt opp brikken med «kakestykker» i forskjellig farge. Fargene symboliserer de forskjellige kategoriene i spillet (kategoriene varierer med hvilken utgave av spillet man spiller). «Kakestykkene» får man ved å svare rett på såkalte «kakespørsmål», som er spesielle felter på spillebrettet. Andre felter er ordinære spørsmålsfelter (der man får et spørsmål, og får kaste en gang til om man svarer rett), omkastfelter (der man automatisk får kaste om igjen), felter der man kan flytte direkte til kakefelter og start/målfeltet.

Ticket to ride

Ticket to Ride er et togspill.

Spillerne må samle togkort som gir rett til å bygge ulike jernbaneruter over hele USA. Jo lengre strekninger, jo flere poeng. Ekstra poeng gis dersom man kan fullføre sine oppdrag (Destination Tickets), med forbindelser mellom to byer, og for lengste sammenhengende jernbanestrekning.

Mafia

To mafiafamilier kjemper om makt og innflytelse i den sicilianske landsbyen Calzone. Den første til å kontrollere fem av byens ni områder, vinner spillet.

Underveis i spillet støter du på skumle skikkelser som Brødrene de la Morte, Borgermester Corruptioni og den mystiske frøken Francesca Fatale.

Alias

Snu timeglasset og forklar ALIAS-ordet for laget ditt. Du har bare ett minutt på deg, så tenk raskt, bruk fantasien og uttrykk deg enkelt og tydelig, slik at laget ditt gjetter ordet så fort som mulig.

Kokkelimonke

I hver omgang leses et spørsmål, som alle spillerne skal svare skriftlig på. Ofte blir svarene helt utrolige! Høydepunktet kommer når alle svarene blandes, inkludert det riktige svaret, og alternativene leses høyt. Her er det viktig å ikke la ansiktsuttrykk røpe hvilket svar du har gitt. Deretter skal alle spillerne gjette hvilket svar som er det riktige. Spillerne som har gitt de mest populære svarene får flytte fremover. Du kan gi så gale, utrolige, eller saklige svar du vil - alt er tillatt! Det viser seg ofte at et saklig og grundig svar likevel er feil!

Cranium

Spillerne skal sammen eller på lag kjempe seg gjennom spillets fire deler. I ORDSNOK skal man løse ordspill ("Pislespull"), fylle inn tomrommene ("Hulliord"), stave baklengs osv. FAKTONAUT er en mer quizaktig del, hvor man tester kunnskaper om uvanlige ting, tar stilling til om ting er sanne eller usanne osv. I MALEMESTER tegner man og former figurer med plastilina, mens RAMPELYST appellerer til skuespilleren og artisten i deg. Her skal du nemlig plystre kjente låter, herme kjendiser og mime.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Carcassonne <3 Elsker det rett og slett <3

Etter Settlers fra Catan er Carcassonne den største suksessen på familiespillfronten de siste årene, og det er kommet et utall utvidelser og oppfølgere.

Omtrent som i et puslespill skal man bygge et landskap og samtidig sørge for å plassere egne undersåtter (bønder, landeveisrøvere, riddere og munker) på de mest verdifulle landskapstypene. Når spillet er slutt går det veier, byer, klostre og gressmark over hele spillebordet.

[ATTACH]161909[/ATTACH]

Trenger en brettspillkveld snart!

post-4794-14441001654754_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Om du liker risk må du prøve Axis and Allies! Det er samme konseptet som risk, bare i mer avansert og kulere versjon! Her har du også sjø- og luftslag!

Slenger meg også på Settlers - det er skikkelig kult! Spesielt dersom en har utvidelsene, både sjøfarer og Byer og riddere!

Elsker generelt strategispill! Cluedo er jo fremdeles morro :p

Men egentlig også alt av kunnskapsspill (team TP er kult), partyspill (alias, Kortskalle, Pictionary, Absolutt enig), men også mer trivielle spill som Ludo, monopol, othello, sjakk, kinasjakk, den forvunnede diamant, scrabble osv :))

Nå blei jeg gira på spillkveld!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Carcassonne <3 Elsker det rett og slett <3

Etter Settlers fra Catan er Carcassonne den største suksessen på familiespillfronten de siste årene, og det er kommet et utall utvidelser og oppfølgere.

Omtrent som i et puslespill skal man bygge et landskap og samtidig sørge for å plassere egne undersåtter (bønder, landeveisrøvere, riddere og munker) på de mest verdifulle landskapstypene. Når spillet er slutt går det veier, byer, klostre og gressmark over hele spillebordet.

[ATTACH]161909[/ATTACH]

Trenger en brettspillkveld snart!

Carcassonne er et av tidenes spill

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hadde jo vært kult!

Savner å gjøre sånne ting.. I dagens samfunn er så utrolig mye av "gammeldagse" og tradisjonelle møteplasser- og aktiviteter redusert. Vi har aldri vært mer sosiale som i dag, gjennom deltakelse på ulike digitale plattformer, men heller aldri vært mer ensomme. Vi får store deler av vårt sosiale oppdateringsbehov dekket gjennom sosiale medier, og dermed utgår stadig mer av den fysiske kontakten også. En sitter heller med ipaden på fanget, charter og spiller online-spill evnt, enn å møtes vennegjengen til god mat/snacks/drikke og brettspill.!jeg vil spille, hehe! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...