Jump to content

Big Kettle

Members
 • Content Count

  511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Big Kettle last won the day on March 6 2018

Big Kettle had the most liked content!

About Big Kettle

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/19/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så utrolig flink du er, som har klart å gå ned 40 kilo og holde den nye vekta! Det er en kjempebragd. Du burde være superstolt av deg selv. Jeg er dårlig på slanking. Men generelt, når man skal gjøre adferdsendringer på seg selv, hjelper planlegging: 1) Identifiser situasjoner når det er vanskelig å gjøre det du vet er riktig ("sent på kvelden, rett før leggetid, får jeg så lyst på sjokolade") 2) Planlegg responsen din til situasjonen før den oppstår, og legg ved en "omprogrammering" av tankene dine ("jeg vet at jeg kan få lyst på sjokolade om kvelden. Når det skjer skal jeg drikke et stort glass vann, ta en dusj, og så får jeg mindre lyst på sjokolade") 3) hvis du klarer å følge planen 3-4 ganger har du begynt å trene opp hjernen til å tro på omprogrammeringen. Det virker!
 2. Tyngre = høyere vekt. Høyere vekt = færre repetisjoner.
 3. Denne tråden var litt surrealistisk. Hører den hjemme i et parallellt univers (bronivers)?
 4. Big Kettle

  Brettspill

  Vi var en fin gjeng som brettspilte annenhver uke når jeg var ung. Skulle gjerne spilt mer brettspill!
 5. Det jeg synes er mest skummelt med fjernstyrt krig, er at man ikke lenger har en jevn strøm av kister som kommer hjem. Spesielt for krigsoperasjoner utført utenfor egne grenser er disse kistene en påminnelse om hva en krig koster. Når folkeopinionen ikke lenger ser sine sønner og døtre og søstre og brødre bli sendt til krigsoppdrag med den risikoen det har medført, så senker man terskelen for hva som er tilstrekkelig grunnlag for å gå inn i en konflikt. En sannsynlig konsekvens av en redusering av terskelen, er at veien til væpnet konflikt blir kortere.
 6. Hva er ICD-10-koden på Spastic Tubes, mon tro?
 7. Big Kettle

  Astma

  Styrketrening. Min anstrengelsesastma tålte (tåler?) ikke mye løping/etc, men 5 tunge reps går fint. Det har også den bonuseffekten at man lærer seg disiplinert pusting: Å trekke luften godt ned i lungene, holde den der, puste den rolig ut. Jeg kan også gjøre kampsport. Tidligere veldig aktiv fekter, og nå Krav Maga. Korte, intense anstrengelser er mye mye bedre enn medium intensitet over tid. Ned i vekt hjelper også på astmaen. Ikke røyk, hvis du gjør det.
 8. Sparringen hos oss (Krav Maga) er todelt Teknikksparring: Foregår saktere, og mer forsiktig. Sparringspartnerne blir enige om hvilket nivå de skal kjøre på (forsiktig, sakte i starten - med mer fart, og mer kraft, når man blir flinkere). Ballespark blir aldri gøy, uansett hvor bra du har klart å dytte utstyret inn i suspen. Refleks/slag/spark-sparring: Her er det mer full fart, men da på slag/spark-teknikker. Det som går på nakkebrekking, øyne-utstikking, øre-avrivning, strupehode-pulverisering og sølvguttene-introkurs holdes utenfor Jeg stortrives med Krav Maga. Ingen selvforsvarsbakgrunn, men jeg liker både treningen, teknikkene og treningsmiljøet.
 9. Vanskelig å finne en god, beskrivende trådtittel. Men i dag har jeg lyst til å dele et par bloggartikler. waitbutwhy.com er drevet av en type som skriver om alt mellom himmel og jord. Om det så er ebola, hvor stort et hus du trenger for å få plass til hele menneskeheten, kjærligheten eller ungdomskomplekser er det uten unntak godt og informativt skrevet. Men nok om det. I februar tok han for seg et godt, gammeldags nerdetema: Kunstig intelligens. Og for å gjøre den lange historien kort: Hvor nære vi kan være en omfattende revolusjon. Han begynner de to artiklene med et tankeeksperiment, som kort oppsummert er: Hvis du ser på forskjellene i teknologi og levemåte mellom 1750 og i dag vil du se enorme endringer. Men hvis du går enda 250 år lenger bak (til 1500), er forskjellen til 1750 ikke store. Jo lenger bakover i tid du går, jo lenger er tidsintervallet for at man ser radikale endringer i hvordan vi lever livene våre. Endringsgraden er ikke linjær, men eksponensiell. Oppfinnelser bygger på oppfinnelser og inspirerer nye oppfinnelser. Og én måte å tolke utviklingskurvene på indikerer at vi befinner oss rett før et paradigmeskifte: Bakgrunnsteppet for revolusjonen vil i stor grad være drevet av kunstig intelligens. Og hvis vi ser på hvor vi er i dag, utviklingen de siste tiårene, og hva som er nært forestående, så er det gode muligheter for at det dukker opp tenkende maskiner som er i stand til å forbedre seg selv innen bare et par-tre tiår. Og dette er en positiv feedback-loop, som kan ha som en mulig konsekvens: At vi finner ut hvordan vi skal leve, ikke bare lenger, og lenger, og lenger. Men så lenge vi vil. Vi trenger bare å overleve lenge nok... Spekulativt. Science fiction. Men uansett; anbefaler disse to: Kapittel 1: http://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-1.html Kapittel 2: http://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-2.html
 10. On that note: Jeg må tilstå, i mine yngre dager, et visst ubehag når jeg ble bedt om å ta med tamponger/bind hjem fra butikken. I det hele tatt: Viktigheten av at uviktige ting gjøres på hennes måte. Dorullen, dolokket, bestikket, skapdører (som jeg notorisk glemmer å lukke, hvorpå hun tar det som en dødelig fornærmelse (og egentlig casus belli for samlivsbrudd)), organiseringen av sko i gangen, hvordan sengetøyet skal brettes. Og, det som forundrer er ikke å måtte gjøre ting på hennes måte, men hvor usannsynlig viktig det er for henne at hun får viljen sin på disse tingene.
 11. Big Kettle

  Dagens negative

  Hvorfor skal det blåse så mye i Florida når jeg hadde gledet meg til fyrverkeri.
 12. Tror det er denne her jeg bruker. Funker helt greit.
×
×
 • Create New...