Jump to content

Snella83

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Snella83

 1. For ordens skyld; hensikten er ikke å gå ned i vekt. Jeg spiser vedlikeholdsinntak (inkluderer også ekstra mat pga. trening) og målet er å bli sterkere uten å legge på meg fettmasse. Jeg er ikke fersk innen styrketrening, har trent relativt godt uten opphold på mer enn dag eller to her og der de 3-4 siste årene. Før det trente jeg også jevnlig (5-6 dager i uka), men en annen type trening. Har gjort det siden jeg var 16 - er nå 32. Så vil si jeg har et godt treningsgrunnlag. Jeg ligger altså i energibalanse, og mitt spørsmål er da igjen: er det noe poeng å spise mer enn 2 gram protein per kg kroppsvekt?
 2. Takk for svar Hva begrunner du dette med? Jeg er nysgjerrig fordi jeg har hørt og lest at det ikke er nødvendig å gå noe særlig høyere enn 2 gram protein/kg kroppsvekt, da kroppen ikke klarer å benytte seg av protein inntatt utover dette. Er det evt. andre med kompetanse innenfor området som kan uttale seg?
 3. Hei igjen! Nå har det gått en uke til, og jeg ser at vekten nå har droppa ca. 1 kg. Er det grunn til å bekymring? Kan det være muskelmasse som forsvinner, eller er det bare det at jeg har "boostet" forbrenningen min nå som jeg har spist mer i en periode? Jeg er verken sliten eller har lite energi, og det gjør meg jo ingenting å gå ned i vekt, så lenge det er fettmasse som forsvinner og ikke muskler Noen som har innspill? Jeg har vært nøye og spist opp alle kaloriene mine hver dag. I tillegg har jeg den siste halvannen uka vært mer nøye på å spise nok fett (ca. 1-1,2 g/kg kroppsvekt). Proteininntak på minimum 2 g/kg kroppsvekt. Snittinntak er fremdeles på ca. 2350 kal om dagen, med styrketrening hver dag (ca. 1 t- 1,5 t). Jeg kan selvfølgelig kjøre samme opplegg en uke til og se hva som skjer da, det vil sikkert gi meg en indikasjon på det jeg lurer på... Eller om jeg bør spise mer.
 4. Hei igjen! Tenkte bare jeg skulle komme med en liten oppdatering på hvordan det går her... Nå har jeg testet ut vedlikeholdsinntak i ca. 2 1/2 uke, og har spist gjennomsnittlig 2350 kcal per dag. Har trent styrke mer eller mindre hver dag (har vel hatt 1 eller 2 hviledager). Jeg spiser og spiser (føles det som i hvert fall!) og er stadig sulten. Vekta har stadig uendret og jeg har mer trøkk på trening enn tidligere. Så langt er jeg altså veeeeldig fornøyd, og vurderer faktisk å legge til enda litt mer mat.. skal se det an en uke eller to til, så kan det hende jeg justerer opp inntaket bittelitt. Beskjeden til meg selv og eventuelle andre som er livredde for å legge på seg hvis de spiser mer mat må være: Slutt og tull!!! Mer mat kan faktisk være løsningen. Jeg synes det er fantastisk at jeg kan spise så mye og ikke legge på meg - det hadde jeg faktisk aldri trodd! Kroppen er en merkelig greie ass... :) Ha en god helg a'!
 5. 10 mill på konto! Seff Kunne lese andres tanker eller Lifetime supply av alt av klær, klokker, sko ++ du kunne tenke deg?
 6. Trives med det ja, helt klart. Gleder meg til hver eneste økt! Og så har jeg ikke barn ennå, og da blir det mye hvile på kveldstid for å si det sånn.. Takk for nok et innspill. Jeg kommer til å prøve meg litt fram. Etter en uke nå på vedlikeholdsinntak merker jeg følgende: Vekta er uendret og jeg har hatt mer å gi på trening. Så veldig fornøyd med første uka i hvert fall! Kjenner at jeg er mer støl enn vanlig, og det henger nok sammen med at jeg har klart å gi mer/løfte tyngre enn jeg har kunnet på underskudd. Spennende prosjekt
 7. Takk for gode innspill, folkens! Det hjelper å spørre når man er forvirret, skjønner jeg
 8. Nå merker jeg at jeg gleder meg til å sjekke om dette funker for meg i praksis! Om det virkelig er slik at jeg kan få styrkefremgang og samtidig se enda bedre ut ved å ligge på eller over vedlikeholdsnivå kommer livet til å bli en lek fremover!
 9. Liker innspillet ditt! Det er nettopp dette jeg tenker bør funke, i hvert fall teoretisk. Og så tenker jo jeg at mer muskler gir større energibehov - ergo vil fettprosenten synke "av seg selv". Eller??
 10. Jeg er enig med deg i at cardio kan motvirke vektnedgang, har erfart det selv. Spesielt hvis man trener mye styrke. Kortisolnivåene blir for høye og kroppen holder på fettet (har den infoen fra en dyktig lege). Ellers funker det fint med styrketrening 7 dager i uka for meg da jeg kjører splittprogram som gjør at jeg rekker gjennom hver muskelgruppe 2 ganger per uke. Så lenge jeg føler at jeg har bra trykk på trening ser jeg ingen grunn til å legge inn hviledager, med mindre jeg er sliten en dag innimellom (da gjør jeg det selvfølgelig ). Jeg har lest litt på nettet om body recomposition, og jeg leser som du beskriver at dette helst fungerer for de som er utrente fra før eller følger et veldig strikt opplegg. Så jeg er i grunn ikke så veldig mye smartere i dag enn jeg var i går.. men jeg vil likevel prøve noen uker og se hvordan det funker for meg å ligge bittelitt i overskudd på treningsdager (hvilket betyr hver dag) og de hviledagene som måtte komme legger jeg meg ca. 400-500 kcal under vedlikehold. Så får vi se hva som skjer! Tar fremdeles imot innspill fra andre som måtte ha kunnskap om dette emnet
 11. Men siden du likevel tar deg tid til å svare (noe jeg setter pris på!) spør jeg litt til jeg.. Regner med at du mener svakt i pluss på treningsdager (som i styrketreningsdager)? Hva slags uttelling har denne metoden gitt for deg? Har du blitt sterkere, eller vedlikeholdt muskler? Fettprosenten gått ned? Over hvor lang tid har du fulgt dette opplegget?
 12. Takk for svar! Og når du sier vedlikeholde/marginalt bygge samtidig som man reduserer fettprosent, vil det da funke å ligge på vedlikeholdsinntak kalorimessig? Eller må man ligge litt over?
 13. Målet er altså ikke å gå ned i vekt sånn sett, men å få mer muskler og samtidig lavere fettprosent. Jeg er ei jente på 32 år, 175 cm høy og ca. 70 kg. Trener styrke hver dag og har gjort det i flere år nå. Har grei fremgang på trening, når jeg pusher meg ut av komfortsonen (). Kroppslig sett har jeg gått ned en del de siste årene (ca. 8 kg), og har fått ganske mye muskler. Jeg ønsker å fortsette med muskelbyggingen, men vil ikke ha noe mer fett på kroppen - føler jeg fremdeles har litt som skal bort.. Måten jeg har endret kroppen til nå er ved tung styrketrening og ved diett i perioder. Dietten og det fokuset som følger med gjør meg sliten, og jeg har i perioder vært veldig stresset. Muskelveksten har heller ikke vært så optimal som den kan være når jeg innimellom bryter kroppen ned igjen ved å gå i underskudd. Dere som kan dette litt bedre enn meg; vil jeg kunne nå målet mitt om mer muskler og mindre fett ved å ligge på vedlikeholdsnivå kalorimessig? Jeg har brukt lifesum sin kalkulator, og diverse andre kalkulatorer på nettet, og det ser ut til at et greit vedlikeholdsnivå for meg som trener 7 dager i uka er ca. 2300-2400 kcal daglig. Jeg trener forholdsvis hardt (en time til halvannen hver dag). Makrofordeling er som følger: 2 gr. protein per kg. kroppsvekt, 1. gr. fett pr kg. kroppsvekt og resten karbo. Noen innspill? Blir i så fall kjempeglad! Hilsen usikker kontrollfrik
 14. Kanskje PT-en din har satt opp Hip Thrust først for at du skal bli varm og få aktivert rumpemusklene godt før du går videre i programmet? Uansett, det er mulig å få i gang musklene på andre måter også, så alternativt tenker jeg at du kan gjøre oppvarming og tøying + aktiviseringsøvelser først, og så ta øvelsene i den rekkefølgen du ønsker. Men jeg er ikke PT, snakker kun ut ifra egen erfaring
 15. Tok meg en titt....: - Nike Free - tights, singlet, sports-BH og treningssokker - wristwraps (brukes ikke) - drareimer (brukes ikke) - strikk til pull-ups (brukes innimellom) - strikk til knebøy mm. (brukes innimellom til oppvarming) - drikkeflaske - håndkle - hengelås - lipgloss - en lipgloss til - tyggis - armbånd til iPhone - øretelefoner - loggbok og penn (brukes sjeldent, da jeg ikke gidder å logge øktene mine) - ekstra penn - eple - proteinbar Edit: Og parfyme! Og ekstra plugger til øretelefonene (hater når de blir borte).
 16. Jeg mener at jeg må bruke mer fraspark når jeg løper ute, mens på mølla flytter båndet foten min bakover. Ergo bruker jeg mindre krefter på å flytte meg fremover på mølla i motsetning til utendørs hvor jeg må sparke ifra mer for å komme meg fremover. Min personlige erfaring og mening i hvert fall Edit: Du kan egentlig sammenlikne det litt med å løpe nedover kontra å løpe på en flat vei.
 17. Helt korrekt Dette kan være godt være forklaringen på at man er litt tyngre etter man har trent styrke.. men det kan også være andre ting!
 18. Hvor mange reps klarer du på 10kg da? Du kan jo forsøke å variere utførelsen for å gjøre det tyngre også. Du trenger ikke øke tyngden på hantlene for å gjøre øvelsen tyngre. Du kan for eksempel kjøre med stopp i bunnen, rolige repetisjoner, rolig ned og eksplosivt opp osv.. Bruk fullt range of motion, dvs. helt ned til brystet, hold litt før du presser opp igjen. Prøv å kjenn etter at det tar der det skal. Hvis du tester dette og fremdeles ikke mener du får noe utbytte, vil jeg tro du fint klarer 12,5 kg. Jeg er fan av benkpress med hantler, bruker aldri stang.
 19. Det krever mer å løpe utendørs enn å løpe på mølle, fordi det er en litt annen måte å løpe på. På mølla får du hjelp av at båndet beveger seg og hjelper deg fremover, mens du ved å løpe ute må bevege deg fremover på egenhånd. Løsningen må være å rett og slett løpe mer utendørs. Et greit (men ikke like godt) alternativ er å bruke litt stigning på mølla, men det blir likevel ikke helt det samme fordi du må løpe på en annen måte utendørs kontra mølla. Et annet tips fra meg er å trene styrke på bein. Jeg har merket stor fremgang på løpingen ved at musklene har blitt sterkere. Mer muskler = mer power Intervalltrening er også en god måte å øve seg på å løpe i høyere fart på.
 20. Støtter forslaget om knebøy fremfor beinpress, eller eventuelt frontbøy. I tillegg ville jeg lagt til leg extensions for forside lår Bulgarsk utfall er en kjempeøvelse som du definitivt burde fortsette med! ..og så er jeg en av de som mener ordinære markløft egentlig ikke hører hjemme i et beinprogram, men vet det er forskjellige meninger rundt temaet Markløft er mye rygg. Jeg ville heller brukt strakmark hvis fokuset er å trene beina.
 21. I går ble det torsk surret i serranoskinke og stekt i ovn, grønnkål og paprika stekt i stekepanna + fullkornsris
 22. Snella83

  Dagens Glade

  Sesongens første dag med skjørt uten å måtte ha strømpebukse under Og åpne sandaler!
 23. Aldri klippe håret Konstant ha en intens kløe på ryggen som du ikke får "klødd bort" på egenhånd eller konstant måtte akutt på do, type bommelom?
 24. Snella83

  Brettspill

  Har spilt Bezzerwizzer noen ganger nå i lystig lag, og det har slått veldig godt an! Anbefales, spesielt for de som gjerne sitter og klør etter å få svare på spørsmål de andre får, og som man selvfølgelig så godt vet svaret på selv
×
×
 • Create New...