Lisa Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 Vet at det er mange som er flink til å lage mat her. Jeg har et problem med vaflene mine. De kommer ikke i kontakt med hele oversiden av vaffeljernet, og jeg har prøvd å ha mye røre sånn at det nesten flyter over. De blir perfekt under, men ikke over Hjelp! Siter
Raptorial Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 En greie jeg "ofte" gjør, er å piske eggehviter som jeg vender inn. Får skikkelig fluffy vafler. Tullerusk, FatUnicorn, Myr og 3 andre 6 Siter
Lisa Skrevet 10. mars 2014 Forfatter Skrevet 10. mars 2014 Prøv litt bakepulver eller natron Jeg hadde bakepulver i, men kanskje jeg skal ha mer? Hva er forskjellen på det og natron egentlig? Siter
FatUnicorn Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 Kan ikke du si hva røra di består av? Så er det litt lettere å rette fingeren mot hva som eventuelt er galt? Jeg har ikke oppskrift på vafler, da slikt blir laget etter humøret Generelt sett har jeg egg, sukker, melk, vaniljesukker, kardemomme, bakepulver og hvetemel i røra. Myr 1 Siter
Steenadin Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 Høres ut som du må gjøre noe med oppskriften din. Har aldri det problemet. Oppskriften min er 4 eggehvitter 2 hele egg 1 boks kesam mager 1 ts bakepuler(toppa!) 1 kopp med fibra fullkorn hvetemel, eller tar jeg noe havregryn i blendern til det blir mel(ish) Så tar jeg litt vann oppi så røra blir passe flytende. Så for å få litt smak tar jeg sånn http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/chocolate-syrup-355ml Og så pleier jeg å ta litt peanutter(uten salt) oppi og, blir digg. Siter
SisterSyringe Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 Knert oppi litt mer bakepulver, sett jernet på lavere varme og tenk at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves Kan også være noen komponenter i røra som gjør den litt tung, så den ikke vil heve seg på samme vis som tradisjonelle vafler. Siter
Aurelius Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 Oppskrift /fremgangsmåte hadde hjulpet(: FatUnicorn 1 Siter
graham Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 Hmtjaaaa. Røre er røre. Prøv elimineringsmetoden: Prøv et annet vaffeljern og hvis det funker med det, hiv det gamle og kjøp et nytt. Hvis det ikke funker er du tilbake til at røre ikke er røre. Siter
Lisa Skrevet 10. mars 2014 Forfatter Skrevet 10. mars 2014 Tror jeg venter med å kjøpe et nytt vaffeljern, haha. Skulle kanskje lagt ut oppskriften. Halverte denne, men hadde i litt mer sukker, melange i stedet for smør og ikke kardemomme: 2 dl hvetemel2 dl sammalt hvete, grov6 dl TineMelk Lett2 egg2 ss sukker4 ss smeltet TINE Ekte Smør 1 ts malt kardemomme½ ts vaniljesukker½ ts bakepulver (eller natron)½ ts salt Har det noe å si om man dropper svellinga? Har aldri tid til sånt Siter
Estella87 Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 4 stk egg50 g margarin150 g hvetemel100 g fin sammalt hvete2 1/2 dl skummet melk2 1/2 dl vann1/2 ts salt2ts bakepulver svele i 15 min.. den funker strålende her ihvertfall Siter
SisterSyringe Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 Ser ut som en ganske basic oppskrift. Jeg bruker å kjøre på men en teskje bakepulver istedet for en halv, og svelling er halve jobben, kjære deg ;-) Lag eventuelt røren kvelden i forveien, den tåler fint stå et døgn i kjøleskap. Men igjen; Forsøk noe mer bakepulver, og kjør eventuelt ned varmen på jernet og la hver plate få litt lengre tid ved steking :-) Noen synes også kulturmelk eller rømme gjør underverker for svelling og smak, men det er noe mer kaloriholdig, så det passer ikke nødvendigvis alle. Siter
Brokkoli Skrevet 11. mars 2014 Skrevet 11. mars 2014 Bakepuler.... fikser alt :-D Litt usikker på den... Raptorial og FatUnicorn 2 Siter
Spyro Skrevet 10. april 2014 Skrevet 10. april 2014 Min røre sveller aldri, har ikke tid til det. Blir fluffy vafler. Bruker 2 store ts bakepulver til røre med 4 egg og 180 gram mel. Du bruker endel sammalt, grovt mel. Kanskje det kan være derfor. Grovt mel hever ikke særlig bra, det er derfor man bør ha over halvparten fint mel. Skal du bruke natron, må du bruke syrnet melk eller honning/sirup ellers virker ikke natronen for det er ikke syre i den slik det er i bakepulver. Oppskriften min ligger i egen tråd som jeg postet tidligere i dag Siter
selters Skrevet 10. april 2014 Skrevet 10. april 2014 Bakepuler.... fikser alt :-D Hoho! 1 egg 5 dl melk 1 dl kremfløte 1 ts bakepulver hvetemel til passe tykkelse Visp egget. Ha i det våte. Rør/visp inn mel. Bakepulver til slutt. Lå stå i 5-15 min. Steik med smør i vaffelhjernet. Ikke fitnessvafler, men smaker veldig bra. Siter
Nikko21 Skrevet 10. april 2014 Skrevet 10. april 2014 Denne fungerte bra, har ikke sett den på en stund,men: krokoline 1 Siter
Tamadeus Skrevet 10. april 2014 Skrevet 10. april 2014 Denne fungerte bra, har ikke sett den på en stund,men: + FYP Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.